Vreau sa va spun cu ce probleme va puteti confrunta, cei care mai aveti garantie la masinile voastre.
Ieri am fost la SD Prestige cu masina unei colege, C5 aflat in garantie, pentru a reclama o problema la sistemul de suspensie. Dupa 3 ore petrecute alaturi de tehnicianul lor, foarte ok dealtfel, am ajuns la concluzia ca de fapt problema este o chestie oarecum normala, si de comun acord am decis ca masina nu are o problema si ca voi pleca. ( ptr cei cu C5 cu Hydractive3+, la deschiderea din cheie, masina coboara relativ brusc, asta era asa zisa problema...care cica ar fi normal - oricum raman de investigat in continuare).
La plecarea de la SD Prestige, m-a chemat un nene de la Dep Garantii si care, verbal, mi-a spus faptul ca PENTRU CA NU S-A CONSTATAT nicio problema la masina, EXISTA POSIBILITATEA sa mi se factureze aceasta interventie ( diagnoza cu Lexia - Diagbox) pentru ca S-AR PUTEA ca noul importator Trust Motors sa nu le deconteze lor factura.
I-am spus sa fie sanatos, ca acest lucru trebuia sa mi-l spuna inainte de intrarea in service, ca trebuia sa fiu de acord (eventual sa ma puna sa semnez) si ca nu voi achita nicio factura. Mai mult, daca ei ar fi fost pregatiti dpdv teoretic, dupa cum le-am semnalat asa zisa problema, puteau sa-mi spuna sa plec acasa, ca masina e ok si ca asa trebuie sa se comporte.
Cred ca este o metoda de a te inhiba sa mergi la service pentru perioada in care este in garantie. Noi nu suntem dreaq mecanici si nici nu avem Lexia sa stim DINAINTE daca masina are un defect sau nu. Mi se pare inadmisibil ceea ce a incercat nenea ala sa-mi spuna. Nu le-am dat niciun ban ieri, pentru ca nenea s-a suparat si a luat-o personal cand i-am zis ca nu sunt pregatiti bine

Azi, o alta problema, tot din cauza noului importator. Am vrut sa prelungesc garantia masinii ( in 30 de zile ii expira) si SURPRIZA, SOC, GROAZA, BREAKING NEWS, nu se mai poate!

Conform conditiilor Peugeot de la Trust Motors, la ei se poate opta ptr prelungire doar in primele 6 luni si doar pana la 20 000 km!
Inainte de 1 februarie, conform Citroen Romania si conditiilor lor, putea opta ORICAND, cu maxim 30 de zile inainte de expirare. Asa ca, cei care mai sunteti in garantie, aveti mare grija!
Cred ca vom avea multe batai de cap cu noul importator din pacate!