Rodajul si l-a facut prin dulcele tirg al iesilor (vreo 300km), pe serpentinele din Oituz, pe 8 aprilie, cind am dus-o la dealerul Citroen din Brasov pentru a-mi monta alarma (care se comporta minunat, nu mi-a facut niciodata probleme), si apoi pe minunatul si foarte eficient dinamitatul drum cimpulung-vatra dornei-bistrita.
Tot atunci la brasov, in procesul de testare al alarmei, a luat un pumn in ornamentul de parbriz de pe partea soferului care sta pocnit din clipsurile din partea de sus inca de atunci. Simbata asta (dupa un an si aproape 8 luni, si 44,4446km) O sa-l schimb in sfirsit.
La 2450km

La 3172Km am evitat un gica frinaru', cel mai mare pilot de raliu al tuturor timpurilor (il stiti, gica daciotul) si am taiat amvelopa dreapta fata intr-o bordura sparta:

Astfel a trebuit sa schimb pneul ala ca era irecuperabil (avea o taietura de vreo 2cm) si am luat unul dar care nu am ovservat ca are indice de viteza H in loc de V, dar nu ar avea mare importanta, doar ca desi e mai tinar cu 3k km decit celelalte e mai uzat.
Apoi rablamentul a facut greieri (ii place sa-i ia de pe strada si sa mi-i creasca mie prin diverse locuri prin habitaclu). De obicei vara dispar (cred ca-i duce la pascut prin alte parti) si cum da frigul mi-i aduce din nou in masina sa stea la caldurica.
Pe la 29k km am schimbat discul de ambreaj si placa de presiune pentru ca rabla tremura ca draq' la plecarea de pe loc (problema a inceput sa se manifeste de pe la 24k km). Acum vrea sa cam faca din nou.
Zgirieturi are o droaie. Vreo 3 facute de mine, vreo 5 facute de ciini carora le place la nebunie sa ma muste de spoilerul fata si de ornamentul spoilerului spate (is din plastic, si simt si ei ca vineaza ceva apetisant), si inca vreo 5 tone de zgirieturi facute de diverse animale cu chip de om prin parcari la super marcheturi, prin parcari pe la locurile de munca, etc.
La 16800Km a facut prima revizie, iar dupa 17487 km parca a primit cadou o noua harta de injectie, avans si AFU de la obtduning. 10CP in plus si vreo 19Nm, dementa curata!:D
Intre timp nu a mai fost nimic notabil (in afara de kitul de ambreaj schimbat la 29k) si regulatorul de aer schimbat la 31400 cind i-am facut si a doua revizie (mi-a intrerupt concediul treaba asta, rabla se oprea la relanti). Cu ocazia acestei revizii si a schimbarii regulatorului de aer cei din service au facut niste update-uri la ECU si a iesit o strutocamila intre ce au pus cei de la Dimsport (Doc, il stiti si pe el) si ce au facut cei din service. Rezultatul a fost imputurosirea rablei la turatii joase, la 3000-4000 se comporta la fel iar peste 4000-4500 rupe! Daca stau cu pedala la fund , sa zicem in treapta 5, cind ajunge pe la 125-130 pur si simplu simti cum incepe sa te lase in scaun. Foarte tare! Si da, Adriane, 2.0TDI-urile de 140Cp de la VAG... imi pare rau de ele, in dementa mea cronica mi-as incerca puterile cu un 2.0TFSI montat pe o jetta sau passat (evident pierd, dar pierd onorabil).
Am sa revin cu diverse poze in post-uri ulterioare.