PSA anchetat în Franța pentru trucarea testelor de emisii

Stiri,noutati, reclame etc
Reguli forum
Articolele din presa straina nu vor fi traduse in romaneste. Puteti folosi google translate daca nu va descurcati!
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Vasea
Mesaje: 1098
Membru din: Vin Mar 01, 2013 1:18 pm
Marca si model masina: Dacia SuperNova 1.4 b - 2001
Localitate: IASI
Contact:

PSA anchetat în Franța pentru trucarea testelor de emisii

Mesaj de Vasea » Dum Feb 12, 2017 9:01 am

Grupul Peugeot - Citroen, anchetat în Franța pentru trucarea testelor de emisii: "Suntem șocați de această decizie"

http://www.automarket.ro/stiri/grupul-p ... 75725.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Procurorii francezi vor investiga dacă Grupul Peugeot - Citroen a păcălit testele de emisii pentru unele modele echipate cu motoare diesel. Francezii se arată "surprinși" și "șocați" de această decizie.


Autoritățile franceze încep să extindă anchetele cu privire la testele de emisii ale constructorilor auto, iar producătorii francezi nu sunt ocoliți de probleme.

Astfel, Grupul Peugeot - Citroen (PSA) va fi investigat de procurori sub suspiciunea că a trișat la testele de emisii pentru unele modele echipate cu motoare diesel. Chiar dacă autoritățile nu au menționat despre ce modele este vorba, presa internațională a relatat la jumătatea lunii ianuarie că unul dintre modelele care au intrat în vizor este Citroen C4 Cactus, care în cadrul unor teste efectuate pe șosea în decembrie a înregistrat emisii de oxid de azot de 585 mg/km, de circa 7 ori mai mari decât limita legală de 80 mg/km.În plus, testele de laborator realizate în afara plajei de temperaturi 17-23 de grade, specifice testelor, au evidenţiat emisii de circa 3 ori mai mari decât normele europene.

Oficialii PSA se declară șocați de decizia autorităților și insistă că respectă toate regulamentele în privința testelor de emisii. "Suntem extrem de surprinși de această decizie, chiar șocați. Nu folosim trucuri interzise pentru software-ul motoarelor", afirmă Gilles Le Borgne, șeful de inginerie al Grupului francez.

Peugeot - Citroen se alătură astfel unui grup din ce în ce mai numeros de cosntructori care se află sub investigație în Franța. Totul a început cu francezii de la Renault la jumătatea lunii ianuarie și a continuat cu Fiat - Chrysler cu numai câteva zile în urmă. De altfel, Fiat are probleme asemănătoare și în alte state, printre care Germania și Statele Unite.

Via Automotive News

Scrie răspuns

Înapoi la “C4/Citroen in Mass Media”