Offtopic Room !

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Offtopic Room !

Mesaj de mituc »

E o intrebare foarte buna. Eu ma gindesc ca un ulei care permite alunecarea mai buna intre componente automat iti taie mai putin lucru mecanic (ceea ce in timp se traduce prin energie pierduta, deci putere) la miscarea acelei componente.
Cum in motor lucrurile se intimpla la foarte multe mii de rpm, atit lubrefierea componentelor pentru a preveni polizarea lor unele cu altele cit si alunecarea lor cu cit mai putine pierderi e critica. Iar acele pierderi de foarte putine procente sau zecimi de procente incep sa-si arate coltii.
Ca o paralela, gindeste-te la cite natii de gheata exista: cu nici una nu dai cu patina in asfaltul de desupt insa pe unele patina aluneca mai bine, pe altele tre' sa depui mai mult efort sa mentii sau sa ajungi la aceeasi viteza.

Tu la ce anume ai patit treaba asta cu revizia, la kia sau smart? Te intreb pentru ca si eu aveam aceeasi senzatie de fiecare data cind faceam revizia la citroen. Vreo 1000-2000km parca era alta masina, dupa aia incepea sa mearga iar ca lumea. Si nu stiu ce era, insa un filtru de aer nu poate duce la acest comportament, nu stiu un filtru de ulei.

De champion asta nu am auzit. Insa fiind 0w40 ar trebui sa fie un ulei bunisor (vezi explicatiile lui Juliu cu privire la rafinare).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

La Kia.... dupa revizia de un an. Nu mai trage cum tragea pana in revizie...d-asta, am vazut ca tu sustii ca acum cu Total scoti timpi mai buni si mi-a picat fisa ca e posibil din cauza uleiului ala sa nu-mi mai mearga cum trebuie :roll:
mituc

Mesaj de mituc »

Pot fi mai multe, dar eu as tinde sa dau vina pe un filtru de aer ceva mai dens sau pe setarile implicite din ECU care inca nu te-a re-invatat dupa reset.
Eu n-am simtit nimic dupa schimbul de ulei, diferentele astea doar le-am masurat si sint cred prea mici sa-si dea cineva seama cu "butt dyno"-ul din dotare.

Mai fa o chestie (eu asta faceam sa-i dau drumu la citroen): mergi undeva si da-i citeva pedale sanatoase, apasat brusc maxim de pe la 3500-4000rpm pina la rosu in 2-3-4, lasat in frina de motor, iar pedala. C4 avind clapeta electronica avea obiceiul sa invete cit de rapid (sau lent) sa inceapa sa deschida clapeta de acceleratie dupa ce soferul aplica un acelasi stil de condus.

Daca nu ai clapeta electronica mai invata cite una-alta cu injectia si avansul, daca ai si clapeta electronica e posibil sa aiba vreo subrutina de invatare a reactiilor soferului si cu ce stie el implicit (ca uita tot dupa ce-i scot borna cei din service) va deschide mai lent clapeta de acceleratie la apasari relativ bruste ale pedalei de acceleratie.
De exemplu la mine treaba asta cu deschiderea clapetei versus apasarea pedalei se seteaza exclusiv din soft (e practic o tabela de delay-uri induse deschiderii clapetei infunctie de procentul de apasare al pedalei), nu am nimic de invatare. Dar unele (multe) masini au, si la cit de hi-tech era ceed la vremea lansarii ei fata de restul din aceeasi clasa e posibil sa aiba si ea (avea c4-I, cum sa nu aiba saminta?!).

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Cred ca a mers tehnica ta. Intradevar se pare ca ECU se adapteaza la greutatea ciorapului soferului... Acum trage la fel de prost ca si inainte :wink:
Vreau si eu 200cp si consum de 5% :cry:
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ia-ti atunci un 330d sau 335d(si ai mai mult de 200CP) si cutia in 8 trepte :D
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot

Mesaj de catalin4u24 »

Plateste tu impozit la alea daca ai bani :hi
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

pai te bucuri de consum ( asta la mers normal , ca la forje ti se face rau si la alea sa vezi consumul ) si dai in partea ailalta ... asigurari , taxe si impozite la 3.0 , 3.5
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
catalin4u24
StarShip Pilot

Offtopic Room !

Mesaj de catalin4u24 »

Sa nu mai zic de pretul de achizitie

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

aia cu 5% e valabila la mers extraurban lejerean.
pe bucuresti sub 10% nu scazi cu un turbodiesel de 200cp, decat daca e masina de plimbare seara
pe zi se obtin valori de 7-8% la dieseluri de 100cp versus 10% la benzina aspirata.
in cati km oare se merita diferenta la pretul de achitie
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
mituc

Mesaj de mituc »

335d 5l/100 extra-urban? Probabil daca pui 90Kmph pe cruise control si mergi asa indiferent ca e localitate sau nu.
In oras x35d-urile iau undeva la 12-16. Consumul la stat pe loc ii vine de hac pina si unui diesel care are de mentinut in miscare o droaie de pistoane (6 in acest caz).

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Am exagerat normal la fel cum si catalin vrea masina de 200CP sa consume 5! Dar o sa ramai uimit ca ia si 5 daca mergi cu 90 in ultima treapa! Dihania de X1 si 245 CP benzina lua 5 la 80 intr-a VIII :)

330d, coupe,2008, automat, max 11 in Bucuresti si nu o zic din auzite!(declarati sunt vreo 8 )
Buc-Cta, mers autostrada 160 pe pilot, si restul cum s a putut, 7.2 l!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

330d-ul da, dar 335d sau 535d are evacuarea mai larga (si turbina cu A/R diferit) si tre' sa impinga mai mult gaz ca sa tina turbina in miscare.
Dar intr-adevar, daca-l pui pe pilot automat si mergi cu 90 (sau 80) in ultima treapta scoti probabil 5. Zic probabil pentru ca si alea au o greutate care trebuie carata, si din nefericire consumul depinde binisor de greutatea masinii.

B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

In Bucuresti la ora actuala unde se mai pot repara pe garantie auto Citroen in afara de SD Prestige?
Ats nu mai remediaza defecte pe garantie.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Dintr-un email primit de la Citroen Romania:

Avem deosebita plăcere de a vă anunța deschiderea noului Reparator Agreat Citroën în București:
RĂDĂCINI AUTO STYLE, Bulevardul Mărășești nr.131, telefon 021 330 69 66

Aici... daca nu ma insel, reparator agreat asta inseamna.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Am gasit chederele de pe capota. Reperul 12 si costa 44 lei/bucata.
ImagineImagine

Am fost si pina la masina dar nu le gasesc un rol prea functional. Portiunea care o acopera e oricum acoperita de portiunea de capota cu chevron. Deci daca le aveti din fabrica e ok, dar sa dai bani pe ele ... eu nu as face-o.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”