Igienizare AC casnic cu Bio-C

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns
Avatar utilizator
mituc
Mesaje:9122
Membru din:Sâm Feb 10, 2007 6:18 pm
Marca si model masina:Mazda 3 MPS BK
Localitate:Iasi
Contact:
Igienizare AC casnic cu Bio-C

Mesaj de mituc » Mar Iun 18, 2013 10:17 am

Dupa cum unii dintre voi deja stiti eu folosesc BioC de aproximativ un an, pot spune cu succes. Am achizitionat acest produs (un dezodorizant biologic, pe baza de enzime) de la Expert Detailing in principal pentru a scapa de anumite "miresme" din instalatia de AC din masina pe care nu am stiut s-o folosesc intru totul corect de la inceput, si umezeala acumulata in ea in anumite momente ca si mizeria care nu a fost indepartata in totalitate din caseta filtrului de aer la schimburile de filtru de polen (dese de altfel) au facilitat aparitia acestor mirosuri care nu au cedat decit pentru scurt timp prin folosirea de spray-uri chimice pentru igienizare.

Am inceput cu demontarea filtrelor:
Imagine

Apoi am luat o laveta curata, am clatit-o de acele uleiuri in care vine ea imbibata cu apa de la robinet, si la sfirsit am dat doua pufuri de BioC in ea. Va rog memorati acest pas pentru ca veti fi nevoit sa-l repetati de nenumarate ori, de fiecare data cind laveta se murdareste pe toate partile si necesita clatire (sau schimbare, pe parcursul igienizarii am folosit doua lavete, insa fiind ambele albastre e posibil sa para ca a fost doar una):
Imagine
Nu va recomand prosoape de hirtie pentru ca, cel putin pe mine, ma enerveaza scamutele care ramin cind acestea se descompun datorita actiunilor mecanice. Una-doua lavete umede bune sint cele mai potrivite, nu lasa scame, nu se descompun, se pot refolosi pina la un punct, etc (atentie, sint si lavete umede ieftine care lasa pufi).

Apoi am curatat praful de pe carcasa si din orificiile prin care intra aerul, de pe lamele, cit am putut intra in interior, etc. Inevitabil toate vor fi pline cu praf indiferent cit de curat pastrati in casa. Corpul uman este o sursa de praf, aerul care intra pe geam sau alte sisteme de ventilatie, aducem praf in casa pe haine, pantofi, jucarii, genti/sacose, etc.

ImagineImagineImagineImagine
ImagineImagineImagineImagine

ImagineImagine

Cind laveta arata asa mergeti si-o clatiti ca sa nu intindeti mizeria de pe ea pe partile pe care doriti de fapt sa le curatati:
Imagine

Filtrele le-am suflat cu aer comprimat inainte de a le clati sub jet puternic de apa. De obicei este suficienta clatirea sub jet.
Imagine

Apoi ne pregatim sa dam cu BioC pe aparatul de aer conditionat. Mai exact pe racitor si pe ventilator. Va recomand sa puneti niste prosoape absorbante de hirtie dedesupt pentru ca se va prelinge BioC-ul in exces.

ImagineImagine

Pentru ca pulverizatorul pe care-l aveam era mare si nu puteam ajunge cu el oriunde am refolosit o sticluta care initial era cu un spray oral. Aici trebuie sa va folositi imaginatia si sa va agatati de diverse pulverizatoare pe care le aveti prin casa si care nu va mai trebuiesc. Aceste pulverizatoare va sint indispensabile cind vreti sa pulverizati Bio-C in locuri strimte, sau in sus spre acel ventilator al aparatului de AC, etc.
Eu pe cel cu brat mobil il folosesc cu succes si cind imi igienizez caseta filtrului de polen al masinii.

ImagineImagineImagineImagineImagine

Inainte de a reinstala filtrele curate le dam si lor un puf-doua de Bio-C. Inainte de a pune filtrul in aparat mai dati un puf de Bio-C in radiatorul de sub el.

Imagine

Apoi porniti aparatul de AC pentru maxim 5 secunde, pe cea mai mica viteza disponibila, si doar pe ventilatie (nu racire, nu dezumidificare, nu incalzire).
Imagine

Stergeti Bio-Cul care s-a prelins afara si lasati-l pe cel ramas la dospit. Initial am vrut sa impachetez unitatea interioara in folie dupa aceasta operatiune, insa aparatul de AC nefiind contaminat mai deloc am decis ca atit cit se inchide el ar trebui sa fie suficient.

Recomandarea mea este sa nu porniti aparatul de AC pentru cel putin o zi. Acele 5 secunde cit a tras aer a facut Bio-C-ul sa se imprastie suficient in el fara ca el sa fie aspirat din radiator si ventilator si ventilat afara. Fara folie mediul nu este perfect inchis si permite o usoara ventilare. Daca s-ar fi pus si folie s-ar fi redus gradul de ventilare si Bio-C-ul ar fi actionat si mai bine - deci va recomand o impachetare cu o folie (dintr-aia de acoperit mobila si prinsa cu banda de zugravit - asta am achizitionat si aveam de gind sa folosesc initial).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!

Avatar utilizator
Rica
Mesaje:1174
Membru din:Joi Iun 13, 2013 1:33 pm
Marca si model masina:....
Localitate:Bucuresti

Re: Igienizare AC casnic cu Bio-C

Mesaj de Rica » Mar Iun 18, 2013 11:09 am

frumos si detaliat facut
felicitari :hi
eu AC-ul din casa il curat cu solutie facuta din apa si clor pusa intr-un pulverizator luat de la raionul de flori
o patrime clor si trei patrimi apa
pornesc AC-ul pe maxim si pulverizez pe partea sus cu filtrele date jos
in feul acesta toata mizeria curge de sus in jos si curge afara pe furtunul de condens
in felul acesta se curata toate aripioarele radiatorului si palele ventilatorului centrifugal pe care se depune preaf si scade debitul de aer
operatia o fac de 2-3 ori pe an cand sesizez schimbari la puterea de racire sau la debitul de aer
o alta chestie observa si modificata de mine la splitul din casa este pozitia senzorului de temperatura care porneste sau opreste compresorul
acel senzor este foarte aproape de aripioarele radiatorul care sunt reci si citeste eronat temperatura din camera care la mine arat o diferenta de 5 grade
asa ca l-am scos deasupra,afara prin gura de sus,gura pe care trage aerul din camera si asa am obtinut temperara setata cu temperatura de la termometru din camera
spor la treaba
:hi
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”