Nu porneste si nici nu invarte motorul

andresis
Mesaje: 15
Membru din: Mie Dec 10, 2014 10:24 pm
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDi, 2012
Localitate: Slatina

Re: Nu porneste si nici nu invarte motorul

Mesaj de andresis » Dum Feb 19, 2017 5:40 pm

Salutare din nou! Fix aceeasi problema am patit-o si eu alaltaieri la un C4 1.6. hdi fabricatie dec.2011. Am oprit, iar dupa o jumatate de ora nu a mai invartit deloc. Nu se aude acel clack de releu.
Lumini si martori in bord ok, faruri ok, claxonul nu functioneaza; baterie noua de doua luni (capacitate 90%).

Erori pe display:
1. "battery charge fault! Stop the vehicle.";
2."electrical circuit fault.Stop the vehicle";
3."Engine fault. Repair the vehicle".

Fapt dubios 1: martorul de ESP aprins, precum si ledul de pe butonul de dezactivare a acestuia.
Fapt dubios 2: la un moment dat dispare range-ul de combustibil.
Fapt dubios 3: oglinzile laterale nu se "deschid" cand descui masina.

Mentionez ca acum putina vreme am schimbat modulul de protectie si managent baterie (cel care vine montat deasupra bateriei cod 9665878080).

Actiuni intreprinse pana acum:
1. am incercat sa o pornesc luand curent de la alta masina;
2. am schimbat bateria(cea noua) cu alta si mai noua, crezand ca e de la baterie, insa ulterior cand am verificat-o avea capacitate 90%; aceleasi simptome.

S-a intampinat cineva cu toate astea de-o data? Help please! :help

Avatar utilizator
Romeno
Mesaje: 290
Membru din: Mie Sep 16, 2009 9:45 am

Re: Nu porneste si nici nu invarte motorul

Mesaj de Romeno » Mar Mar 20, 2018 12:01 pm

Bag si eu o fisa. Am un C4 2005 VTS 2.0 Benzina. Ieri am iesit sa o dezghet. A luat-o la prima cheie, am inceput sa dau gheata si dupa vreo 30 de minute de tot incalzit ma urc la volan si imi dau seama ca stergatoarele sunt jos si nu am cum sa le curat. Inchid motorul apas sa se urce, le curat si cand sa dau la cheie nimic! Nici macar sa invarta, nu face niciun semn.

1. pompa de benzina se aude ca amorseaza
2. bateria e luata de mai putin de un an si am luat curent de la alta masina insa tot fara succes.
3. am verificat dupa vreo 10 ore nimic si dupa 24h tot nimic. nici macar nu invarte
4. am verificat toate sigurantele mari de 30, 40 si F8 cea de 20 care sunt toate intacte

Acum a intrat eco mode cam atat.

Nici nu stiu daca sa o pun pe platforma sa o duc undeva cald sa se dezghete sau sa se duca condensul...daca o duc la service sa se uite la electromotor, daca or fi carbunii... :?

Puteti sa imi spuneti daca v-ati mai lovit de asta?

Multumesc [-o<
C4 VTS 2.0 L, 180 HP - BLACK - A.K.A CITRO
Imagine

coldwish
Mesaje: 118
Membru din: Sâm Aug 10, 2013 11:02 pm
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i, 16V
Localitate: Alba Iulia

Re: Nu porneste si nici nu invarte motorul

Mesaj de coldwish » Mar Mar 20, 2018 4:34 pm

Romeno scrie:Bag si eu o fisa. Am un C4 2005 VTS 2.0 Benzina. Ieri am iesit sa o dezghet. A luat-o la prima cheie, am inceput sa dau gheata si dupa vreo 30 de minute de tot incalzit ma urc la volan si imi dau seama ca stergatoarele sunt jos si nu am cum sa le curat. Inchid motorul apas sa se urce, le curat si cand sa dau la cheie nimic! Nici macar sa invarta, nu face niciun semn.

1. pompa de benzina se aude ca amorseaza
2. bateria e luata de mai putin de un an si am luat curent de la alta masina insa tot fara succes.
3. am verificat dupa vreo 10 ore nimic si dupa 24h tot nimic. nici macar nu invarte
4. am verificat toate sigurantele mari de 30, 40 si F8 cea de 20 care sunt toate intacte

Acum a intrat eco mode cam atat.

Nici nu stiu daca sa o pun pe platforma sa o duc undeva cald sa se dezghete sau sa se duca condensul...daca o duc la service sa se uite la electromotor, daca or fi carbunii... :?

Puteti sa imi spuneti daca v-ati mai lovit de asta?

Multumesc [-o<
Posibil electromotorul sa se fi dus. poti sa o bagi in a 2-a si sa ti ambreiajul apasat iar cineva sa te impinga si apoi sa lasi ambreiajul. Daca e electromotorul, va porni.

Sent from my SM-C5000 using Tapatalk

Avatar utilizator
n3bun3lr
Mesaje: 75
Membru din: Mar Iun 30, 2015 6:53 am

Re: Nu porneste si nici nu invarte motorul

Mesaj de n3bun3lr » Sâm Aug 31, 2019 8:40 pm

Salut! Dupa 1 an si ceva de cautari si schimbat piese din alternator, dat jos electromotor, verifica si schimbat bendix, pus baterie noua....aceeasi problema persista....dupa cum puteti vedea in poze....airbags and seatbelts faulty si la kilometraj apar trei liniute jos _ _ _....nu ii dau de cap deloc...din ce am mai citit pe aici exista un releu de pornire care poate fi de vine...imi puteti da o poza ceva?....de asemenea am reusit sa pun un delphi cand facea chestia asta...atasez si poze cu erorile respective...poate imi mai dati vreo idee ca simt ca innebunesc...am fost deja cam la 15 service-uri printre care si reprezentanta Citroen care dadea vina pe alternator...dat jos si schimbat carbuni intre timp....imi cer scuze ca am scris asa mult...dar cedez psihic :(... multumesc anticipat!ImagineImagineImagine

Sent from my SM-N960F using Tapatalk


tony1234
Mesaje: 67
Membru din: Sâm Mai 13, 2017 10:15 pm
Marca si model masina: c4 1.6 hdi
Localitate: Constanta

Re: Nu porneste si nici nu invarte motorul

Mesaj de tony1234 » Joi Sep 12, 2019 8:30 pm

Mergi la cineva cu Lexia pentru test,din ce spui tu nu poate fi decat ceva legat de baterie pe duca(incearca cu alta baterie) sau Bsm.
Verifica si mufele de sub scaune.

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”