Problema inchidere geamuri

alex28
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI

Problema inchidere geamuri

Mesaj de alex28 »

Salut,
Sunt posesorul unui C4 (5 usi) fabricat in 2008.
Am cumparat-o acum vreo 6 luni.

Geamul din fata nu se inchide / deschide cum trebuie tot timpul. Cateodata merge intrerupt (trebuie sa apas de mai multe ori ca sa-l deschid / inchid cat vreau) si cateodata merge normal. La inchiderea din telecomanda e totul ok ( ceea ce ma duce cu gandul la butonul de pe usa..)
.
Astazi am observat o problema la geamul din dreapta spate. Din telecomanda se inchide intrerupt ( cam 0.5cm la fiecare inchidere)... iar din masina se inchide normal.

Geamul din fata a facut asa (rar, ce-i drept) de cand am luat-o. La geamul din spate nu-mi dau seama daca e noua problema sau nu... intrucat il folosesc rar. Chiar si asa, ma asteptam sa nu mearga inchis din panoul soferului, nu din telecomanda.

Imi place foarte mult masina, nu mi se pare o problema grava dar e enervanta cateodata (azi am inchis/deschis masina de vreo 4 ori doar-doar se inchidea complet geamul din spate).

E prima mea masina si inca nu sunt familiarizat cu toti termenii (am citit manualul de 2 ori, helped a lot :D), deci scuze pentru exprimare.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Re: Problema inchidere geamuri

Mesaj de DjAndr3w »

Parca ar fi surori gemene masinile noastre. Exact aceeasi problema o am si eu, geamurile spate din telcomanda mi se inchid incomplet, iar geamul de la sofer, din telecomanda merge perfect, dar din butonul de comanda de pe usa face uneori figuri, se inchide(apasa butonul) mai greu. Ma gandeam in primavara sa dau jos blocul comanda si sa il curat, dar pe spate nu stiu care ar fi problema. Rog colegii cu berline sa ne mai spuna daca si la ei exista aceasta problema. :hi
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
alex28

Mesaj de alex28 »

Masina am cumparat-o de la un prieten... el zice ca a fost la ceva service si au curatat acolo contactele butoanelor din panou... dar aparent nu s-a rezolvat deloc problema (asta se intampla acum vreo 8 luni si acum 6 luni geamul din fata facea la fel; putin probabil sa fi tinut ~2 luni reparatia).

Vestea buna e ca nu pare sa se agraveze (cred ca problema la geamul de pe spate e mai veche, but that's another story)

L.E. :

Am gasit asta:

My  drivers door switches were intermittent. After taking the panel out of the car I squirted some contact cleaner (Servisol) into the little rectangular holes near where the contacts must be on the circuit board.

The problem is fixed and has stayed fixed.I first noticed this issue with some of the C4s that I test drove before buying mine, so it must be a common problem.If the switch contacts were sealed from the air I would not have been able to "spray" them, but the dust, dirt and moisture would have been kept out in the first place!
sursa: c4owners
Hello, my name is Alex and I'm an Addic7
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Ceva de genul am avut si eu la geamul din dreapta fata...dupa un timp s-a autoreparat :shock:
meercha
Numar Inmatriculare: B-110-VTR

Mesaj de meercha »

si eu am aceeasi problema la geamul soferului. pot spune la fel, ca se autorepara, in functie de vreme / temperatura. :-k . cand e racoare / frig, merge sacadat.
Citroen C4 Coupe VTR 1.6i 16V 110 cp
viewtopic.php?f=19&t=5818" onclick="window.open(this.href);return false;
catadmxxx
Marca si model masina: C4 1,4i Coupe

Mesaj de catadmxxx »

pt cei la care li se inchide tot timpul sacadat,nu doar le face figuri pe moment,era o chichitza.nu mai stiu exact,dar parca trebuia sa tii actionat butonul cateva secunde dupa ce s-a inchis de tot geamul sau s-a deschis de tot,ceva de genul asta.ma refer la butonul de pe usa soferului.sper sa nu gresesc...poate stiu alti colegi mai experimentati despre ce vorbesc si vin ei cu completari :D
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Ce spui tu se refera la resetare, dar nu cred sa fie cazul! In manual am impresia ca scrie ce si cum..am resetat si eu la C4-ul meu de vreo 2 ori dar nu mai tin minte pasii! Un search aici cu siguranta va gasi ceva ca s a mai tot discutat!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
alex28

Mesaj de alex28 »

Legat de reset.. am gasit asta:

I've tried doing the anti-trap reset procedure when you open and close the window fully, hold the switch in the UP and DOWN positions for 15 of so seconds, as mentioned in a few other threads, but that doesn't seem to solve the problem.

Din cate am citit undeva, problema pare a fi de la umiditate. Probabil d-aia cateodata se "autorepara".
Hello, my name is Alex and I'm an Addic7
bogdan_bece
Numar Inmatriculare: B-34-XUF

Mesaj de bogdan_bece »

si tata are problema asta la berlina lui insa mai are o problema, la butonul soferului, nu mai merge actionarea de deschidere/inchidere totala a geamului trebuie stat cu degetul pe buton pana la capat.
Daca se inlocuieste butonul oare nu se rezolva problema ?
florinhh

Mesaj de florinhh »

si eu am aceeasi manifestare la geamul stanga spate.

merge sacadat indiferent daca il inchid/deschid de la sofer(SF) sau de la usa lui (SS)
ceea ce ma ma face sa cred ca este greu sa ai aceeasi problema la doua butoane...

din telecomanda nu am incercat, dar am sa verific.

Am sa fac si eu resetarea, nu am facut-o niciodata.
C4 1.6i 16v 110cp
meercha
Numar Inmatriculare: B-110-VTR

Mesaj de meercha »

pana la urma cum se face resetarea asta?
Citroen C4 Coupe VTR 1.6i 16V 110 cp
viewtopic.php?f=19&t=5818" onclick="window.open(this.href);return false;
florinhh

Mesaj de florinhh »

in weekend l-am "reparat"

la mine mergea foarte putin (2-3cm) la fiecare apasare (ridicare) a butonului de comanda a geamului.

l-am deschis la maxim (cu apasari succesive) si am mai tinut apasat 15-20s dupa ce s-a deschis de tot
l-am inchis la maxim (cu apasari succesive) si am tinut ridicat 15-20s dupa ce s-a inchis de tot

si pe urma a mers ok.

Multumesc,
Florin
C4 1.6i 16v 110cp
bongo
Numar Inmatriculare: B777BNG

Mesaj de bongo »

Am avut o problema la geamul dreapta spate care era in felul urmator: geamult urca sau cobora aproximativ 5 cm dupa care trebuia iar sa apas sa urce/coboare alti 5 cm si tot asa. Dupa ce am tinut butonul apasat cu geamul deschis vreo 10-15 secunde a mers, a urcat singur pana sus am tinut si acolo vreo 10-15 sec desi urcase singur.
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Aceste resetari se fac cu motorul porit sau oprit? Se aude un click ceva cand se face resetarea sau doar presupunem ca s-a efectuat? :hi
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
bongo
Numar Inmatriculare: B777BNG

Mesaj de bongo »

Nu se aude nimic important e sa ai rabdare 15 sec ca sa stii ca ai facut treaba calumea.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”