Citroen C-Elysee 2012 (2013)

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Re: Citroen C-Elysee 2012 (2013)

Mesaj de catalin4u24 »

tolomeiu scrie: DCI-ul de la Logan e un motor mai potent si mai economic decat HDIul Citroenului. Aici e un minus, dar DCIul e probabil cel mai economic diesel existent si bate orice concurenta. HDI 92 are un lag turbo destul de pronuntat pana la 1700rpm, care la DCI e mai atenuat. In schimb HDIul sau poate masina e mult mai bine insonorizata, in Logan se aude dieselul tare si intra multe vibratii.
DCI'ul e mai economic intradevar. Ce intelegi prin mai potent? La DCI'uri am auzit multe cazuri de injectoare picate pe cand la HDI nu prea spre deloc... HDI'ul este mult mai rafinat, defapt nici nu avem ce compara practic iar fiabilitatea HDI'ului este ultra dovedita pe cand DCI'ul ma da chix pe la injectoare si turbine...
Nu stiu exact preturile dar banuiesc ca e ceva diferenta intre Logan si Elysee... banuiesc ca si calitatea materialelor si a constructiei sa se reflecte in pret, asa ar fi normal.
Din punctul meu de vedere, fan declarat Logan, consider ca e una dintre cele mai corecte masini de pe piata... nu mi-as cumpara unul pentru mine dar nici un Elysee nu mi-as lua in veci, consider ca e urat in draci, dar gusturile nu se discuta...
Daca de la Logan n-am pretentii de design, la Citroen am...
Vasea
Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006

Mesaj de Vasea »

Corect, sunt multe motoare DCI care au probleme, fata de HDI-uri.
Ce este rau la C-ELYSEE, este ca nu au dotare nici macar ca optiune, airbag-uri cortina, pe cand celelalte masini din clasa, le au standard ( multe din ele au 4-5 stele EURONCAP )
El, C-Elysse-ul, inca nu a fost testat, si pierde cifre de vanzari. de ce spun asta? exista din ce in ce mai multa lume care pune accent pe siguranta.

ce ar fi sa scoata Dacia un model de 5 stele ? ar sparge piata....... noroc de criza, ca au vanzari, ca de nu.....

sa vedem modelul 2015-2016, noua SOLENZA ( un fel de fluence ), pret minim 13.000 euro, daca au curajul s-o faca de 4-5 stele.

repet, Citroen C-Elysee, testat cu 4-5 stele si cu airbag-uri cortina standard ( pret 200-250 euro ), ar fi vandut MULT mai bine.
tolomeiu
Marca si model masina: Citroen C4 1.6THP
Numar Inmatriculare: SB-14CIT

Mesaj de tolomeiu »

catalin4u24 scrie:
tolomeiu scrie: Ce intelegi prin mai potent? La DCI'uri am auzit multe cazuri de injectoare picate pe cand la HDI nu prea spre deloc.
1.5 DCI trage mai bine la turatii < 1700 decat 1.6 HDI care are lag turbo.
La 1.5 DCI sunt multi la care le-au picat injectoarele, e plin forumul Logan club de astfel de cazuri. Asa e, HDIurile sunt mult mai fiabile. Nu cumva sunt folosite si la alte masini? Parca Mitsubishi sau Opel au niste HDIuri deghizate.
Eu am avut noroc cu injectoarele la DCIul meu. Majoritatea au probleme pe la 70.000 km. Eu am 102.000 si inca n-am patit-o, dar am si bagat motorina numai de la Petrom si numai de la alea cu mult trafic prin preajma, nu de la din alea ascunse, de la care mai fura angajatii si inlocuiesc cu apa.
Abia astept sa vad si eu un model Dacia care sa iasa din zona aia de "facem totul cat mai ieftin, nu conteaza cum arata". M-ar tenta de exemplu sa imi inlocuiesc Loganul cu unul cu motor 1.2TCe 125CP. Dar se incapatineaza sa il scoata pe piata. Acum Dacia vinde foarte bine si ii doare undeva de scos combinatii de motoare si modele noi. Uitati si voi statisticile ACEA cu piata europeana. Eu mai tot arunc cate un ochi pe aici sa vad ce se intampla.
http://www.acea.be/news/news_detail/pre ... nger_cars/
Citroen C4 1.6THP 2013
Dacia Logan 1.5 DCI 2006
SorinCT
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 2006
Numar Inmatriculare: LEA

Mesaj de SorinCT »

La Renault problema fiabilitatii nu se pune asupra motoarelor in sine ci asupra sistemelor de injectie, in special cele Delphi. S-a constatat (neoficial, bineinteles) ca rulmentii din pompele de injectie au tendinta sa se uzeze prematur si pilitura generata sa ajunga in injectoare ceea ce duce la distrugerea lor. Am vazut cu ochii mei pompe a caror rulmenti erau facuti varza.
Un alt factor deosebit de important este si provenienta combustibilului. Sistemul este destul de pretentios la capitolul asta si daca se alimenteaza de la surse dubioase se risca iar avarierea instalatiei.
O alta problema ar fi continutul din ce in ce mai scazut de sulf din motorina, datorat noilor norme de poluare. Dupa cum stiti, sulful are calitati de lubrifiere si scade uzura materialelor dar daca acesta este inlaturat uzura creste si apar probleme.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDi 2006
Megane Sport Tourer 1.5 dCi 2012
Clio III 1.5 dCi 2007
Vasea

Mesaj de Vasea »

http://www.autoexpert.ro/Teste/Citroen- ... -CP/354/1/" onclick="window.open(this.href);return false;

Citroen C-Elysee 1.6 HDi/92 CP

Primul lucru care atrage atenţia la C-Elysée îl reprezintă, pe lângă apariţia sa subită precum cea a unei ploi de vară, designul îndrăzneţ şi destul de agresiv cu care Citroen încearcă să se alăture celorlalţi producătorii francezi care au îmbrăţişat de la un timp această modă. Rezultatul nu este tocmai rău şi face din C-Elysée o prezenţă interesantă şi foarte uşor de observat într-un trafic dominat de prezențe destul de anoste.

Interiorul a fost gândit de la început pentru a fi unul impunător în această clasă din punct de vedere al spaţiului oferit, iar de acest lucru te poţi convinge imediat ce ai urcat, fie la volan, fie pasager pe scaunul din dreapta sau pe banchetă. Singurele minusuri la acest capitol sunt date de insuficienţa spaţiilor de depozitare, concentrate mai mult către partea din faţă a habitaclului. Vizibilitatea este un capitol la care C-Elysée stă destul de bine, singurele dezavantaje în zonele aglomerate fiind date de perspectiva redusă asupra extremităţilor caroseriei, lucru care se deprinde ușor după o perioadă de acomodare.

Planşa de bord este desenată simplist, destul de ergonomică şi lejeră în exploatare, comparativ cu mult mai sofisticatele abordări stilistice din trecut şi care nu se adresau foarte eficient unui public larg. Materialele nu sunt la cel mai înalt nivel, dar par durabile şi, în mare parte, sunt îmbinate corespunzător, singurele extravaganţe de care se bucură ocupanţii fiind cele câteva elemente lăcuite şi volanul sau schimbătorul îmbrăcate în piele, accesorii care intră desigur pe lista opţionalelor.

Deşi zgomotul motorului nu este foarte perceptibil în habitaclu, cel puţin la turaţii joase, insonorizarea este un capitol la care se mai putea lucra, în special la partea de plafon unde, spre exemplu, o simplă ploaie de vară este în stare să aducă un disconfort sonor deloc de neglijat. La capitolul dotări lucrurile stau modest dacă vorbim de echiparea standard, dar acest aspect se poate îmbunătăţi printr-o listă de opţionale care include aer condiţionat manual, pilot automat, limitator de viteză, sistem audio cu conectare USB şi Bluetooth, geamuri cu comandă electrică, senzori de parcare, parbriz şi scaune încălzite.

Scaunele şi bancheta sunt disponibile doar cu îmbrăcăminte textilă şi s-au dovedit suficient de confortabile pentru mai multe ore de condus relaxant, lipsit de excese sportive. Portbagajul este unul dintre cele mai generoase din clasă, care oferă, în ciuda prezenţei unei roţi de rezervă de dimensiuni normale, un volum de 506 litri, ce se poate mări semnificativ dacă pe lista de opţionale aţi bifat-o şi pe cea care vizează bancheta rabatabilă. Accesul nu este unul nemaipomenit, dar lucrul care necesită şi mai multă obişnuinţă este acela că pentru a deschide portbagajul nu există decât două alternative, fie din telecomandă, fie prin intermediul unui buton dedicat, plasat pe bord.

Din punct de vedere dinamic, C-Elysée este destul de temperat şi nu agrează excesele, în primul rând din cauza trenului de rulare setat mai mult către confort şi care nu tolerează abordările sportive. Sistemul de direcţie este însă unul destul de precis şi confortabil, cu o setare foarte corectă pentru o maşină de familie.

Motorul de 1.6 litri pe care l-am mai încercat şi pe alte surate din grupul PSA este unul de 92 CP, destul de paşnic ca reprize, dar silenţios şi foarte economic, condus vădit în această direcţie de către o transmisie manuală cu cinci rapoarte foarte lungi. Un “gol” de putere resimţit în plaja joasă de turaţii penalizează demarajele, dar odată urcat în ture, motorul trage excelent şi poate susţine viteze de croazieră destul de ridicate.

Fără a folosi o formulă costisitoare, Citroen pare că a reuşit să aducă suficientă originalitate unui model construit având la bază o platformă pe care grupul PSA nu i-a dedicat-o exclusiv şi care oferă suficiente avantaje pentru un model low-cost. Principalele atuuri ale lui C-Elysée rămân consumul de combustibil foarte redus şi preţul, lucruri deloc de neglijat în prezent şi care vin asezonate şi cu puţin şarm francez.

Ne place:
Motor diesel rafinat si economic, oferta generoasa de spatiu interior,

Nu ne place:
Insonorizare perfectibila, tinuta dinamica modesta,

Date tehnice
Indicativ motorizare 1.6 HDi
An producţie 2013
Număr uşi / locuri 4 / 5
Masă min / max (kg) 1165 / 1548
L / l / h (mm) 4427 / 1548 / 1466
Ampatament (mm)
Portbagaj min/max (l) 506 /
Transmisie / nr. trepte Manuala / 5
Combustibil Motorina
Sistem alimentare common rail
Cilindree (cmc) 1560
Putere max. (CP/rpm) 92 / 4000
Cuplu max (Nm/rpm) 230 / 1750
Viteză max (km/h) 180
0-100 km/h (s) 11.2
Consum urban / extraurban / mixt (l/100km) 4.9 / 3.9 / 4.3
Emisii CO2 (g/km) 112
Website http://www.citroen.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Muult prea entuziast autorul...vorbim de Elysee totusi nu de vreun DS :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Vasea

Mesaj de Vasea »

Saptamana trecuta am vazut in cartier, C-Elysse-ul celor de la JACOB'S LTD ( luate de la FETCOM SV ).

Frumusica masina, pare lucrata destul de ok ( dupa gusturile mele ) si nu stiu de ce nu prinde la public asa cum trebuie.....

Interiorul era negru, sobru, dar si elegant in acelasi timp..... era parcat langa un Logan si se vedea diferenta...... repet, daca ar lua minim 4 stele EURONCAP si ar veni cu airbag-uri cortina standard, ar fi alegerea perfecta pentru o familie tanara, masina pentru urmatorii 5-8 ani :ya
paulpaw
Marca si model masina: Mitsubishi Pajero 3.2DiD
Numar Inmatriculare: PAW

Mesaj de paulpaw »

http://voom.ro/index.php/stiri/item/375 ... ult-megane" onclick="window.open(this.href);return false;

Sent from my iPad using Tapatalk
Imagine
Ex. Balaenoptera musculus - C5, 1.8i, 16v, 117cp
robitza21
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare: B-111-RFM

Mesaj de robitza21 »

Din afara e foarte frumusica dar daca apuci sa te urci in ea, dezamagire totala!! Volan de plastic... tot interiorul de plastic care scartaie, ce sa mai... Dragonul Rosu!
E corect ca e o masina economica... eu asta mi-am dorit ca masina de munca. Insa am ales un Fluence 1.5Dci, 90 cp, senzori de ploaie, lumina, cd cu mp3 si citire de pe USB, pilot, limitator viteza, clima, bluetooth, 6 airbag-uri, ABS, ESP, cotiere fata-spate si poate ca mai sunt dar nu imi vin acum in cap...(fara senzori de parcare, asta e singurul meu of) la DOAR 14.000 EURO Tva inclus!
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”