Martor bord Check engine se aprinde intermitent (palpaie)

Scrie răspuns
pavel_daniel

Martor bord Check engine se aprinde intermitent (palpaie)

Mesaj de pavel_daniel »

Nu am gasit pe forum inca asa ceva de aceea am deschis acest topic. am patit sa vad martorul de bord ca se aprinde intermitent (aprox 2Hz). nu mi-a venit sa cred, ma gadeam ca nu vad eu bine, pana acum se aprindea si asa state (sonda lambda).ma gandesc ca este posibil sa fie din cauza bujiilor pe care trebuia sa le schimb de mult. are cineva vreo idee .. a mai patit cineva la fel? c4 1,4 benzina+gaz

am facut un test inainte de aceasta situatie cu check engina sa palpaie, test facut pe un aparat de diagnoza bosh si a gasit cod
P0136 Sonda lambda (banc1 senzor 2),
P0137 Sonda lambda (banc1 senzor 2),
P0170 Corectie combustibil (bac1),
P172 Amestec (bac1).
problema e ca tot nu stiu care din cei doi senzori este cel defect. cel de sus sau cel de sub catalizator? stie cineva? N-as vrea sa apelez la o solutie babeasca cu Voltmeru si ohmetru.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Martor bord Check engine se aprinde intermitent (palpaie)

Mesaj de mituc »

Cel mai probabil e sonda lambda, din cauza informatiilor eronate primite de acolo o iau si corectiile de combustibil razna. Se intimpla cam asa: debitmetrul masoara X aer, ECU injecteaza Y benzina pentru a atinge valaorea de amestec programata, sonda lambda spune ca amestecul e cu totul altul si atunci ECU aprinde becuri.

Inainte de a scarmana sonda lambda asigura-te ca ai admisia intacta si nu ai coliere desprinse sau sparturi dupa debitmetru (care ar trebui sa fie fix pe conducta aia care iese din caseta filtrului).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

c4 benzina n-are debitmetru

si ai sonda lambda inainte de catalizator care da valorile de corectie, cat si dupa, pentru a se vedea daca s-a si ajuns la nivelu' de noxe la care ar fi trebuit, bazat pe inputu' sondei 1 si trecand prin cat. omu' cred ca intreaba pe care din cele doua sonde s-o verifice.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Primele 2 erori vine de la sonda lamda de dupa catalizator. Celelalte 2 e posibil sa fie de la primele erori. Asta daca nu mai ai si altele.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
pavel_daniel

Mesaj de pavel_daniel »

buba e ca se aprindea intermitent .. inainte statea aprins tot timpul si cu consumul de rigoare... acum si-a revenit sta aprins tot timpul :). oricum pe langa sonda tresa scimb si bujiile ca am deja 80.000km. intradevar am un furtun crapat pe care lam dat cu banda .. maine verific starea lui daca s-a dezlipit banda.. e un furtun usor casant si acrapat din neatentie cand schimbam un filtru... pana la urma senzor 1 bac2 e sonda de deasupra catalizatorului?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Nu stiu ce e ala senzor 1 bac 2 dar eroarea P0136 si O0137 face referire la sonda de dupa catalizator. Celelalte 2 e posibil sa dispara dupa ce ai remediat prima problema.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
pavel_daniel

Mesaj de pavel_daniel »

multumesc pt raspunsuri, nu am fisuri pe admisie(chainsaw) verificat azi dimineata ca sa fiu sigur am sa mai verific o data concomitent voi verifica si sonda dupa cattalizator(vlad) 10x pt sugesti
stefang66

Mesaj de stefang66 »

pavel_daniel scrie:Nu am gasit pe forum inca asa ceva de aceea am deschis acest topic. am patit sa vad martorul de bord ca se aprinde intermitent (aprox 2Hz). nu mi-a venit sa cred, ma gadeam ca nu vad eu bine, pana acum se aprindea si asa state (sonda lambda).ma gandesc ca este posibil sa fie din cauza bujiilor pe care trebuia sa le schimb de mult. are cineva vreo idee .. a mai patit cineva la fel? c4 1,4 benzina+gaz

am facut un test inainte de aceasta situatie cu check engina sa palpaie, test facut pe un aparat de diagnoza bosh si a gasit cod
P0136 Sonda lambda (banc1 senzor 2),
P0137 Sonda lambda (banc1 senzor 2),
P0170 Corectie combustibil (bac1),
P172 Amestec (bac1).
problema e ca tot nu stiu care din cei doi senzori este cel defect. cel de sus sau cel de sub catalizator? stie cineva? N-as vrea sa apelez la o solutie babeasca cu Voltmeru si ohmetru.

daca te pricepi la rusa, poate te ajuta pagina atasata. e mai mult, daca iti foloseste.Imagine

dar de pilda la matiz faptul ca se aprinde martorul intermitent semnifica ceva, dar nu mai stiu ce.
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

@pavel - Daca doresti si esti din Bucuresti , te pot ajuta cu o re-diagnoza cu tester special Citroen.In general seara / zona obor. :hi
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

Atentie mare cu el. nu prea stie cu Lexia. Din C4 o sa ti faca un C1 si un C3 :)
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
pavel_daniel

Mesaj de pavel_daniel »

da .. imi surade ideea Mr_kokaa 2 la pret de una sau C1+C3=C4 mi-ai audus un zambet.. oricum cred ca a fost o eroare de la sonda... eu fiind benzia+gaz.... una alta banuiesc ca sonda a cedat prematur din cauza gazului deoarece cand am fost la revizie la instalatia gaz au gasit in filtrele si in instalatia de gaz multa mizerie (un praf foarte fin de culoare cenusie din ce am vazut eu). posibil sa se fi contaminat sonda?

@norisor multumesc pentru intentie dar eu sunt din suceava
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”