rulment roata fata ..

mikeyvl
Numar Inmatriculare: vl27mky

rulment roata fata ..

Mesaj de mikeyvl »

Salut . De la un timp se aude un vajait la viteze peste 40 km/h si troncanit pana in 40km/h si am constatat ca mi s-au dus amandoi rulmentii pe fata ... As vrea niste sfaturi in ceea ce priveste achizitionarea acestor rulmenti (firme si preturi ) de la cine a mai patit .. si inca ceva .. am facut deja in jur de 2000 de km cu rulmentii asa ... si maine o sa fiu nevoit sa mai fac 200 de km ... si sunt foarte panicat sa se intample ceva in mers .. vreun sfat ?
vladut_v

Re: rulment roata fata ..

Mesaj de vladut_v »

Am schimbat ambii rulmenti pe fata, in 2 cazuri total diferite:

1. Fara nici un simptom anterior, pe autostrada la 130 de km/h brusc aud un huruit pronuntat in fata si miros de ars (vaselina incinsa). A cedat rulmentul. Cu 50 de km/h m-am mai putut tara 100 de km sa-l schimb. Numai eu stiu cum !

2. Progesiv sesizes un huruit usor la una din roti, mai ales la viteze mari. Cu masina ridicata pe lift, simptoma de huruit la roata era evidenta. Fara viteze mai marid e 100-110 km/h, am mai rulat 8000 KM pana am schimbat rulmentul. In ultimele sute huruia mult mai pronuntat.

Rulmentul poate fi o piesa care iti poate imobiliza subit masina, daca nu esti atent la simptome, cel putin asta este perceptia mea.
C4 1.6i 16V Berlina
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

vladut_v scrie:Am schimbat ambii rulmenti pe fata, in 2 cazuri total diferite:
cat te-a costat si ce marca erau?
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
mikeyvl
Numar Inmatriculare: vl27mky

Mesaj de mikeyvl »

Multumesc pentru detalii .. Chiar m-ai scos un pic din ceata spre deosebire de unii mecanici care nu au putut sa imi explice gravitatea problemei ... si dupa cum a spus si commandor m-ar interesa si niste preturi si firme care produc rulmenti buni , sa nu fiu nevoit sa ii schimb la fiecare 10.000 d km ...
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Ca firme poti merge pe SKF, Ruville, Ina si mai sint vreo citeva dar nu imi trece prin cap acum. Preturi depinde de la magazin la magazin.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

vlade, originali - din fabrica, ce marca sunt?
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Nu stiu. Nu scrie prin documentatie.

Sent from my LG-P690 using Tapatalk
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Albastru
Marca si model masina: Citroen C4 II Exclusive 2.0 HDI
Numar Inmatriculare: B 909 LOL

Mesaj de Albastru »

Eu i-am schimbat pe spate , luati de la prestige , 330 lei buc parca. Erau made in spain. Stiu ca se vb de fata dar am zis ca poate ajuta.
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

commandorsteel scrie:cat te-a costat si ce marca erau?
Primul s-a stricat pe autostrada ungara. L-am schimbat in Gyor, la Citroen in dupamasa de 31 decembrie ! 130 EURO manopera inclusa.

Al doilea la noi la Citroen. 498 RON piesa in toamna trecuta + 135 RON manopera, doar este Romania !

Fiind vorba de o piesa atat de importanta nu as pune decat piesa originala. Se potriveste si de la Peugeot.

Vreau sa va dau un sfat important:

Cand veti schimba rulmentul, pe anexa facturii (devizul de lucrari) nu veti avea trecuta partea pe care s-a schimbat rulmentul ! Veti gasi doar pozitiile: "INLOCUIT RULMENT FATA" ca manopera si "RULMENT ROATA FATA C4" ca si piesa.

Cereti obligatoriu detaliere pe deviz si pe factura, cu privire la partea pe care s-a schimbat rulmentul !

Exista o gramada, procent considerabil de analfabeti in service iar daca procedura de remontare nu este corect efectuata, adica in loc de presa se va folosi "barosul", daca rulmentul nu este strans calumea, sau de ce nu, poate exista un defect de piesa, rulmentul se va strica din nou, va capata joc destul de repede. La mine s-a intamplat cam dupa 8.500 de KM de la schimbare ! Nu aveam trecut pe devizul anterior partea pa care a fost schimbat rulmentul cu 3 luni in urma.

Nu au recunoscut in service Citroen partea pe care a fost schimbat, m-au aburit ca a fost dincolo, nu au acceptat garantia unei piese + montaj de peste 150 de ERUO ! :)

Norocul meu, inca nu stiu cat de mare, este ca am bonuletul de control, de iesire din service, anterior schimbarii rulmentului, in care se specifica recomandarea de schimbare la o vizita ulterioara in service, a rulmentului specific partii respective, semnat si stampilat. Inca merg cu rulmentul, nu de mult schimbat dar care deja a cedat ... urmeaza distractia binecunoscuta din service, directori, etc. E aceiasi ... Romania ! :)
Ultima oară modificat Joi Apr 12, 2012 8:49 am de către vladut_v, modificat de 2 ori în total.
C4 1.6i 16V Berlina
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

si ca sa nu patim ca si @vladut_v la cati km ar fi indicat sa-i schimbam?
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

rulment roata fata ..

Mesaj de Bogdan »

vladut_v scrie:
commandorsteel scrie:cat te-a costat si ce marca erau?
Primul s-a stricat pe autostrada ungara. L-am schimbat in Gyor, la Citroen in dupamasa de 31 decembrie ! 130 EURO manopera inclusa.

Al doilea la noi la Citroen. 498 RON piesa in toamna trecuta + 135 RON manopera, doar este Romania !

Fiind vorba de o piesa atat de importanta nu as pune decat piesa originala. Se potriveste si de la Peugeot.

Vreau sa va dau un sfat important:

Cand veti schimba rulmentul, pe anexa facturii (devizul de lucrari) nu veti avea trecuta partea pe care s-a schimbat rulmentul ! Veti gasi doar pozitiile: "INLOCUIT RULMENT FATA" ca manopera si "RULMENT ROATA FATA C4" ca si piesa.

Cereti obligatoriu detaliere pe deviz si pe factura, cu privire la partea pe care s-a schimbat rulmentul !

Exista o gramada, procent considerabil de analfabeti in service iar daca procedura de remontare nu este corect efectuata, adica in loc de presa se va folosi "barosul", daca rulmentul nu este strans calumea, sau de ce nu, poate exista un defect de piesa, rulmentul se va strica din nou, va capata joc destul de repede. La mine s-a intamplat cam dupa 8.500 de KM de la schimbare ! Nu aveam trecut pe devizul anterior partea pa care a fost schimbat rulmentul cu 3 luni in urma.

Nu au recunoscut in service Citroen partea pe care a fost schimbat, m-au aburit ca a fost dincolo, nu au acceptat garantia unei piese + montaj de peste 150 de ERUO ! :)

Norocul meu, inca nu stiu cat de mare, este ca am bonuletul de control, de iesire din service, anterior schimbarii rulmentului, in care se specifica recomandarea de schimbare la o vizita ulterioara in service, a rulmentului specific partii respective, semnat si stampilat. Inca merg cu rulmentul, nu de mult schimbat dar care deja a cedat ... urmeaza distractia binecunoscuta din service, directori, etc. E aceiasi ... Romania ! :)
Despre ce service este vorba?

Sent from my New iPad using Tapatalk HD
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

joeadrianblack scrie:si ca sa nu patim ca si @vladut_v la cati km ar fi indicat sa-i schimbam?
In cazul rulmentilor nu exista o recomnadare de interval sau KM. Depinde de noroc si de solicitarea pieselor. Rulmentii sunt piese sensibile la socurile in plan orizontal. Prima testare la revizii (din 15 in 15 mii la noi), dupa urcarea pe lift, este jocul rotilor si huruitul la invartire. Aici se vede imediat un defect al rulmentilor.

E chestie de noroc. Am mai auzit si eu oameni care inainte de un drum de cateva mii de km, si-au schimbat rulmentii preventiv. Altii care si-au luat masini second cu sute de mii de KM si prima lor grija a fost schimbarea rulmentilor perfect functionali la ora respectiva.

Aberatii !

Personal nu sunt adeptul inlocuirii unei piese cara este perfect functionala. Am cedat totusi la partea cu distributia, am schimbat-o perfect functionala. Regret enorm ! Mai bine schimbam doar cureaua, altceva nu era uzat aproape deloc la 150.000 km. In definitiv doar eu stiu la ce tratament si cum este utilizata masina, nu editorul care redacteaza caietul service :)

Citroen recomanda schimbarea bujiilor la fiecare revizie. Merg cu ele de 180.000 km, DE CE SA LE SCHIMB ? De plictiseala ? :?
Ultima oară modificat Joi Apr 12, 2012 9:07 am de către vladut_v, modificat de 3 ori în total.
C4 1.6i 16V Berlina
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Bogdan scrie:Despre ce service este vorba?
Nu as dori sa numesc service-ul inainte de definitivarea totala a cazului. E posibil sa se rezolve favorabil pana la urma. Timp nu am deocamdata pentru treaba asta.

Pana la urma sfatul pe care l-am punctat, in paralel cu intamplarea mea, este lucrul cel mai important.
C4 1.6i 16V Berlina
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

rulment roata fata ..

Mesaj de Bogdan »

Ok dar dupa ce rezolvi trece si numele serviceului

Sent from my New iPad using Tapatalk HD
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

Eu am schimbat rulementul de pe dreapta fata pe la 65000 si cel de pe stanga fata la 85000.
Cu rulmentii nu-i de joaca. Daca se blocheaza dai in altele... accidente si alte treburi urate (mai ales la cei de pe fata)
Amandoi i-am schimbat la Promotor si m-au costat cam 500 de lei cu manopera (pentru fiecare in parte... )
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”