Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM

Stiri,noutati, reclame etc
Reguli forum
Articolele din presa straina nu vor fi traduse in romaneste. Puteti folosi google translate daca nu va descurcati!
Scrie răspuns
Avatar utilizator
Vasea
Mesaje:968
Membru din:Vin Mar 01, 2013 1:18 pm
Marca si model masina:Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006
Localitate:IASI
Contact:
Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM

Mesaj de Vasea » Joi Oct 24, 2013 7:11 am

Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM. "Numai acest pact ii mai putea salva, este inceputul sfarsitului"

PSA Peugeot Citroen, al doilea producator auto din Europa dupa vanzari, ar putea rupe alianta cu grupul american General Motors, estimand ca nu va atinge tinta privind reducerile de cheltuieli, cu 1 miliard de dolari pana in 2016.

Grupul francez analizeaza rezultatele aliantei pentru a decide daca va mai produce automobile in parteneriat cu GM, evaluand si "conditii relevante" din acordul de dezvoltare incheiat intre cele doua companii, a anuntat Peugeot.

"Numai aceasta alianta ii mai putea salva; este inceputul sfarsitului. Tintele convenite la incheierea protocolului de alianta au fost minime, iar acum Peugeot a ramas pe cont propriu. Pierde pe toate fronturile", comenteaza pentru Bloomberg un analist financiar francez.

Protocolul dateaza de anul trecut si este unul dintre pilonii strategiei de redresare a Peugeot, care a incercat sa scada cheltuielile prin accesarea resurselor GM.

Impactul financiar al aliantei a fost insa mai slab decat anticipa conducerea companiei franceze, care are probleme financiare si trebuie sa-si gaseasca rapid noi parteneri.

Peugeot pregateste o majorare de capital de cel putin 3 miliarde euro, finantata de statul francez si de grupul chinez Dongfeng Motor, care vor prelua cate 20% din actiunile companiei, au declarat saptamana trecuta surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Afacerile Peugeot depind in mare masura de evolutia pietei europene, unde vanzarile de automobile au scazut aproape de minimul ultimilor 20 de ani.

Protocolul aliantei prevede ca GM o poate dizolva unilateral in cazul unei schimbari in actionariatul Peugeot.

Vanzarile Peugeot au scazut cu 3,7% in trimestrul al treilea, la 12,1 miliarde euro. Divizia producatoare de automobile a grupului a pierdut 510 milioane euro in prima jumatate a anului.

http://www.incont.ro/auto/peugeot-la-un ... cu-gm.html" onclick="window.open(this.href);return false;

=================

In sfarsit s-au trezit si ei, era destul de evident ca GM avea nevoie de noua lor tehnologie..... pacat, trebuiau sa deschida ochii mai devreme si sa fi inceput colaborarea mai stransa cu partea chineza in anii 2009-2010, azi aveau deja modele noi pe piata si poate, o situatia mai buna.

robitza21
Mesaje:284
Membru din:Dum Apr 28, 2013 2:28 am
Marca si model masina:Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare:B-111-RFM

Re: Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM

Mesaj de robitza21 » Joi Oct 24, 2013 9:10 am

Uite ce am gasit pe acelasi site despre masinile din Nemtzia, Taramul Fagaduintei pentru masini :


http://www.incont.ro/auto/audi-bmw-si-m ... -avem.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Avatar utilizator
Vasea
Mesaje:968
Membru din:Vin Mar 01, 2013 1:18 pm
Marca si model masina:Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006
Localitate:IASI
Contact:

Re: Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM

Mesaj de Vasea » Joi Oct 24, 2013 12:48 pm

robitza21 scrie:Uite ce am gasit pe acelasi site despre masinile din Nemtzia, Taramul Fagaduintei pentru masini :


http://www.incont.ro/auto/audi-bmw-si-m ... -avem.html" onclick="window.open(this.href);return false;
asta se stie de mult timp, dar "unii" nu au ochi sa vada :wink:

Avatar utilizator
Vasea
Mesaje:968
Membru din:Vin Mar 01, 2013 1:18 pm
Marca si model masina:Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006
Localitate:IASI
Contact:

Re: Peugeot, la un pas de a rupe alianta cu GM

Mesaj de Vasea » Vin Dec 13, 2013 4:10 pm

http://www.automarket.ro/stiri/general- ... 54453.html" onclick="window.open(this.href);return false;

General Motors vrea să-şi vândă pachetul de acţiuni deţinut la PSA Peugeot-Citroen

Americanii de la GM şi-au anunţat disponibilitatea şi intenţia de a vinde pachetul de 7% din acţiunile PSA Peugeot-Citroen pe care l-a achiziţionat anul trecut cu peste 400 de milioane de dolari.

Esential = 400 de milioane de dolari este estimarea minimă a valorii acţiunilor PSA Peugeot-Citroen cumpărate de GM în 2012.

Parteneriatul dintre General Motors şi PSA Peugeot-Citroen va urma o direcţie mai liberă în viitor, cei de la GM anunţând că vor să vândă acţiunile pe care le deţin la concernul francez. Vorbim despre un pachet de 7% din acţiunile PSA, pentru care se estimează că GM a plătit în 2012 între 400 şi 470 milioane de dolari. Concernul american era cel mai important acţionar PSA după familia Peugeot, care deţine 30% din companie. Joint-venture-ul creat de cele două părţi va rămâne în continuare în picioare, din ce reiese din comunicatele de presă ale celor două companii. Acest joint-venture are rolul de a face economii de scară, fiind folosit pentru a realiza achiziţii comune pentru interesele celor companii.

Vestea bună pentru PSA Peugeot-Citroen în urma anunţului General Motors este că aceştia pot să-şi aleagă acum orice partener din China doresc, forma actuală a înţelegerii fiind o problemă pentru francezi, deoarece Dongfeng, potenţialul lor investitor, este un rival al partenerilor General Motors din China. Odată cu renunţarea la acţiunile PSA din portofoliu, GM şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale faţă de partenerii săi din China. Reprezentanţii celor două companii nu au specificat cum afectează această măsură economiile de 2 miliarde de dolari pe an, prognozate din 2017 pentru forma iniţială a proiectului.



"PSA are nevoie de GM, dar GM nu are nevoie de PSA. E geru pentru mine să înţeleg cum această colaborare ar putea ajuta în vreun fel GM în Europa. Planul riscă să introducă elemente complexe într-o perioadă în care GM se află într-un punct delicat al restructurărilor" - declara Matthew Stover, analist Guggenheim Securities, la data la care cei doi producători anunţau alianţa.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Scrie răspuns

Înapoi la “C4/Citroen in Mass Media”