C4 Second-Hand

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
frunzicu

C4 Second-Hand

Mesaj de frunzicu »

Buna ziua,
eu sunt nou pe aici si nu prea stiu daca e bine sa scriu in sectiunea asta problema mea, dar ... asta e, incerc.
As vrea sa imi cumpar un C4, dar vreau sa il cumpar second-hand, in principiu sa merg sa il aduc din straintate (asta din cauza pretului). As vrea sa fie ceva de genu:
Caroserie / Usi / Locuri B / 5 / 5
Alimentare Benzina
Cutie de viteze / Numar de rapoarte M5
si restul dotarilor etc.
As vrea sa stiu daca e cineva aici care a mai fost in situatia mea, sau chiar este acum in situatia mea; eu nu prea stiu la ce sa ma uit mai atent, sau unde trebuie sa caut defectele, cand cumpar un C4 second-hand (exceptie facand detaliile vizuale), daca e cineva aici si ma poate ajuta i-as fi foarte recunoscator.
Multumesc anticipat
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: C4 Second-Hand

Mesaj de Aiurica »

bine ai venit si sper ca in curand sa iti prezinti noul tau c4.
dupa mine, singurul lucru la care trebuie sa fii atent e sa nu tremure la plecatul de pe loc.
incearca sa pleci f incet de pe loc...daca tremura, atunci trebuie sa schimbi kitul de ambreiaj.
oricum parerea mea e sa iei de aici un sh...si nu adus...
despre ce bani vbm?
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

salve
bine ai venit

ne bucuram sa te vedem si cu masina dar mai asteptam ptr asta .
referitor la masina :
cineva mi a spus odata ca daca vreau sa mi iau o masina sh sa fiu atent la interior
de obicei interiorul masinii arata si nr de km si felul in care a fost ingrijita masina . Asa ca observa cu atentie tot ce inseamna butoane, display_uri, manete si intrerupatoare , inscriptiile de pe aceastea, cam tot ce tine de design interior , plastice, sertare, ornamente , etc. Atentie si la garnituri si vopsea in locurile cu uzura : gen portiere, portbagaj , apoi parbriz, capota si faruri , spoiler.
in ceea ce priveste partea de mecanica , cred ca un test computerizat poate spune mai exact. Totusi fa si un test pe drum si vezi cum se comporta si ce "zgomote" are masina.

bafta sa stii ca si pe la noi se gasec pe la 8000 9000 masini cu cca 50 000 km la bord . de afara sigur le iei cu 100000km.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

koka total gresit
un interior poate fi perfect iar masina in stare jalnica sau proasta.
scaunele se pot scoate...mochetele se pot scoate / inlocui.
dicodaniel
Numar Inmatriculare: B-92-GHJ

Mesaj de dicodaniel »

aiurica scrie:koka total gresit
un interior poate fi perfect iar masina in stare jalnica sau proasta.
scaunele se pot scoate...mochetele se pot scoate / inlocui.
Drept , dar de obicei efortul in pregatirea de vanzare se face pe exterior si mai putin pe interior . Zilele trecute am vazut un Laguna2 ce in exterior si la motor arata impecabil(totul era proaspat spalat si "polishat") dar interiorul ii trada cu prisosinta nu atat varsta si numarul de kilometrii cat faptul ca a fost folosita intens de cineva caruia nu prea ii pasa de masina.Iar daca nu ii pasa de interior....se poate presupune ca nici exteriorul nu ii era prea drag.
C4 1.6i 16V 110CP Hatchback Gris Fer SX
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

eu am spus doar ca nu e o regula.
pot fi cazuri si cazuri.
eu personal am trecut printr-o experienta de curand cu o masina care arata perfect inauntru si am dubii mari despre ea.
nu intram in detalii....
dicodaniel
Numar Inmatriculare: B-92-GHJ

Mesaj de dicodaniel »

Corect. Nu e o regula, dar e un indiciu la fel de bun ca oricare altul si omul intreba la ce sa se uite.
Adevarul e ca indiferent daca e masina noua sau SH cel mai important e sa ai noroc pentru ca indiferent de marca sau vechime daca e sa ai ghinion poti sa nimeresti prost :D
C4 1.6i 16V 110CP Hatchback Gris Fer SX
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

In mod normal, dupa cum arata interiorul iti poti da seama (in peste 90% din cazuri) cum s-a purtat proprietarul cu masina. O tapiserie patata, arsa de tigara, murdara ... demonstreaza din start ca proprietarul NU a avut grija de masina. Daca de interior nu s-a ingrijit, cu atat mai putin de motor si celelalte. Repet, nu este general valabil, dar este un punct de start.
Abia pe urma, se verifica celelalte (motor, etc). Stiu oameni care o viata intreaga numai asta au facut, si cand au fost sa vada o masina, primul loc unde s-au uitat a fost interiorul. Si au refuzat masina dupa o singura privire.
Bafta la cautari, si te asteptam printre fericitii posesori de C4.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
LiviuVTR

Mesaj de LiviuVTR »

Eu unu` tind sa va contrazic ... poate oi fi eu exceptia de la regula. Pe mine ma doare in **** si de interior si de exterior, dar tehnic sunt mai maniac si mai cretin decat al mai indracit fan al propriei masini.
Totusi, asta nu inseamna ca imi tin masina ca un jeg....
I live fast & keep energy in motion ...
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

deci .. am si eu pe undeva dreptate ?

daca ai o masina si vrei sa o vinzi , o repari pe afara si o aranjezi putin si la interior , dar nu cred ca se apuca cineva sa schimbe consola centrala sau comenzile de pe volan sau tapitzeria , etc.
Am dat niste indicatii , niste pareri personale unui om care vrea sa faca un lucru prin care eu am trecut. Poate tine cont de ele sau nu. Ramine la latitudinea lui. Banuiesc ca o sa culeaga cit mai multe informatii de genul asta de aici de la noi . hai sa l ajutam si sa ajungem la parerea lui Bogdan: sa l vedem cu masina pe club!

am si eu pe undeva dreptate ?
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

frunzicu scrie:........
As vrea sa imi cumpar un C4, ..............
Concluzia mea ar ca daca nu te pricepi cat de cat la masini, risti sa iei plasa cu o masina SH.
Sunt multe sfaturi de dat dar esential e ''mirosul'' celui care vede masina. Daca nu il ai, risti sa iei o mare plasa. Exista sute de indicii care dau ''informatii'' despre masina, numai ca astea se vad la fata locului , nu poti sa inveti pe cineva despre ele pt ca nici tu nu le poti anticipa. Dar daca indiciile exista(si exista intotdeauna) cineva cu experienta le va vedea.
SH e o loterie pt necunoscatori. Ideal ar fi sa ai cu tine un cunoscator altfel, cu toate sfaturile pe care le primesti, tot loterie ramane :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
sorinus
Numar Inmatriculare: B-89-KNW
Localitate: Bucuresti - Tineretului (in sectorul lu' Piedone...)

Mesaj de sorinus »

Eu mi-am luat SH acum o luna, de la noi. Cum la masini nu prea ma pricep, am fost la Autotest si baietii mi-au spus tot ce are masina. Tu faci cum crezi, insa de afara sigur o sa o iei cu mai multi km.
Succes.
silman63

Mesaj de silman63 »

http://www.auto.ro/utile/sfat/5-sfaturi ... econd-hand" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 berlina sx 1.6 110 cp (transformers) 2007 + stiker
job: seat cordoba 1.4-75 caluti (2005)
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

parerea mea este ca "o masina adusa de afara" reprezinta un vis de mult expirat.
cerintele pentru o masina sh ar fi destul de simple: corectiudinea vanzatorului, iar, noi, oamenii de pe pamantul asta, suntem invatati sa exageram sau sa mintim. de aceea, garantia are un cuvant greu de spus in orice tranzactie!
o masina de afara este trucata la km, datorita autostrazilor si a distantelor mari parcurse, la noi se vand datorita suprasaturatiei din service, sau pur si simplu a vandut un teren si vrea sa treaca la categorie superioara.
cred ca un C4 nou cu garantie si o finantare corecta se dovedeste superior unui sh cu care o sa dormi cu gandul unde m-am pacalit si oare de ce nu sunt eu primul care am dezvirginat-o? glumeam, desigur.
DS3 1,6HDi 92CP
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Si eu am luat un C4 SH de curind. Sfatul meu e daca poti sa mergi sa o iei tu ar fi ideal. Una e cind o vezi tu si alta e in poze. Mie de ex ala mi-a facut poze artistice la masina. Din fata poza era inclinata sa nu vad ca nu are faruri ceata. Era lovita si zgiriata din Franta si mie mi-a zis ca atunci in Romania a lovit-o. Dar pina nu am vazut-o nu mi-a zis. M-a aburit ca are 110 cai si defapt are doar 90. Era varianat Enterprise si mie mi-a zis ca e Coupe. Bancheta a fost pusa dupa aia, nu de noua si intra degetul intre geamurile spate si plastice si se vede ceva burete pe acolo. Astea a fost ce nu mi-a convenit la masina. Dar la dotarile ce le are tot am iesit mai ieftin ca una din tara. Acum depinde ce vrei. Daca vrei impecabila nu te lasa pe mina oricui, convinge-te tu de masina. Daca poti face anumite compromisuri merge sa iei din poze. Eu i-am cerut seria masinii si am verificat-o in reteaua Citroen si am aflat tot despre ea fara sa imi spuna el (mai putin de zgirieturi). In rest la partea mecanica nu prea am probleme. Am un huruit ceva dar cred ca e de la cauciuc. Oricum trebuie schimbate ca sint uzate. O sa te mai tin la curent cu asta. In rest nimic. Merge de mai rar. Masina merita sa o iei. Fa tot ce e nevoie sa iei masina asta ca nu iti v-a parea rau. La banii ei nu prea are concurenta. AAAhhhhh era sa uit. Francezi nu prea isi ingrijesc masinile. Nu o sa vezi la vinzare masini siliconate, polisate, etc. Curatate un pic sa nu fie cu noroi in interior, barile toate zgiriate (aia cred ca nu au nici o treaba cu parcarea, care cum apuca se imping pe acolo de ajung in halul asta). Sa tii cont si de asta.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”