Hai sa va povestesc si eu o intamplare stranie, pot sa zic, sambata in iubitul nostru Iasi. Mergeam cu C4 meu dinspre Piata Chirila spre 2 Baieti, pe Vasile Lupu, in dreptul magazinului flux si a refugiului de tramvai din acea zona. De pe banda 1 (sunt 3 benzi pe sens una fiind cu linia de tramvai) imi iese in fata o Toyota alba care vroia sa intoarca imediat dupa refugiu. Faza s-a intamplat f repede si din scurt, eu franand, claxonand si incercand sa il evit dupa refugiu, incadrandu-ma pe banda 3 (linie de tramvai) moment in care, am atins si refugiul un pic, dupa ce am trecut cu fata de el, acest individ (ca altfel nu il pot numi) ma tamponat in spate, lateral dreapta si ma intors cu fata spre deal (sensul de unde veneam), el continund sa mearga pana pe trotuar, pe celalal sens de mers. Am tras masina de pe strada pe margine, am coborat, m-am uitat la daune (portiera jupita si usor infundata, prag infundat usor, aripa indoita, cel mai grav fiind anvelopa, taiata, si roata indoita). Apoi ma duc la celalalt si ii spun ca unde se uita, el imi zice ca nu ma vazut, ca am venit din unghi mort si ca NU I-AU TINUT FRANELE si de asta a traversat tot bulevardul oprindu-se pe trotuar dupa ce a sarit bordura. Ok, ne intelegem imi da copie dupa asigurare, dupa buletin urmand sa ne intalnim la asiguratorul lui sa imi deschid dosar de dauna si sa imi repar masina pe RCA-ul lui el avand casco. Am lasat masina acolo ca nu putea sa se deplaseze, ajung acasa nervos si ma trezesc ca ma suna asta sa imi zica, ca defapt nu e el de vina, si eu nu i-am dat prioritate, ca el a vrut sa intoarca si era pe banda 2 nu pe banda 1 si eu trebuia sa stau in spatele lui si ca ne intalnim la politie. Ok, am mers la politie am dat declaratii, el acolo, nu a mai zis nimic de unghiul mort si de tinut franele ("cum sa nu imi tina franele ca am ITP de 2 zile facut"), nereusind sa il convinga politistul de serviciu ca eu sunt vinovat, a mers un echipaj la fata locului care l-au gasit tot pe el vinovat. El foarte nervos ca nu e vina lui ca are martori de la Flux care m-au vazut ca am sarit bordura si am intrat eu in el. Pai cum sa il lovesc eu cu partea spate lateral si el sa fie lovit frontal? Daca il loveam eu el se mai deplasa pana pe trotuar si eu ma intorceam la 180 de grade? In fine, ofiterul de serviciu a zis ca raman declaratiile si ne vedem luni dimineata la agentul constatator la Sectia Tamponari. Luni, eu am fost de dimineata acolo, el a venit dupa vreo 2 ore cu cineva de la firma/asigurari (masina fiind pe firma) care intra prin politie ca la el acasa, cu toate astea, acel agent constatator mi-a dat tot mie dreptate si a intocmit PV in care scrie ca persoana respectiva a schimbat directia de mers fara a se asigura provocand impactul (cu toate ca a fost neacordare de prioritate la intoarcere, in fine, nu vroiam sa i se ia permisul). Acum, acel individ a dorit sa treaca agentul la mentiuni ca nu e de acord cu cele constatate si ca vrea sa faca contestatie.
Nu am ai intalnit si nu am mai fost implicat in asa ceva, si as avea cateva intrebari:
-ce inseamna aceasta contestatie? stiu ca se face la judecatorie, e posibil ca judecatorul conform declaratiilor si PV sa nu o aprobe sau trebuie neaparat termen?
-daca se da termen, trebuie sa imi pun avocat? trebuie sa ma prezint?
-eu ca martor il am doar pe fratele meu mai mic (minor) care era cu mine in masina, celalalt zice ca are martori pe vanzatorii de la Flux, am intrebat acolo, doar o doamna a vazut mometul cand eu am fost intors si el isi continua deplasarea pana pe trotuar, nu a vazut momentul dinainte si din timpul impactului
Orice alta informatie/ajutor e bine venit

si feriti-va de idioti in trafic