INJECTOARE DIESEL C4
- vladd.alex
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDi
Re: INJECTOARE DIESEL C4
E albastrui, dar nu e de ulei. Miroase intepator, a fum de motorina, ca la un camion, o Raba de aia veche. Fumul persista doar cat timp e rece motorul, cand se incalzeste adio fum.
DiagnozăLexia.

- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Pe tester nu ti`a dat nici o eroare de bujii sau releu de bujii ?
- vladd.alex
Absolut nimic. Era o eroare de EGR, temporara, si am sters-o. Nu era Permanenta. Probabil e imbaxit si EGR-ul dar nu e principala cauza de fum, albastru. Ciudat. Motorul trage excelent.
DiagnozăLexia.

- Florinhot
- Marca si model masina: C4 1,6 HDI, 92CP
C5 2,0 HDI, 163 CP - Numar Inmatriculare: B 43 WKR
Imi cer scuze, nu am citit topicul in totalitate si nu stiu daca s-a mai discutat de asta.
Cred ca este de la injectoare, nu mai functioneaza egal. Daca ai face testul cu paharele probabil vei constata ca motorina ce vine pe retur nu este aceeasi in toate paharelele.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cred ca este de la injectoare, nu mai functioneaza egal. Daca ai face testul cu paharele probabil vei constata ca motorina ce vine pe retur nu este aceeasi in toate paharelele.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vladd.alex
Aveti ceva valori aproximative ? M-am uitat cu Lexia la parametri si am vazut valori aproximativ apropiate la injectoare. Doua erau cu + iar doua cu -.
Sunteti siguri ca nu e de la segmenti / altceva? Vreo biela deformata, care a dus la marirea volumului camerei de ardere si o ardere incompleta?
Sunteti siguri ca nu e de la segmenti / altceva? Vreo biela deformata, care a dus la marirea volumului camerei de ardere si o ardere incompleta?
DiagnozăLexia.

- caraman
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
- Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV
De minic nu pot fi sigur pana nu verifici, dar ar fi aiurea sa desfaci motorul cautand dupa bilelete, cand cel mai indicat ar fi sa verifici injectoarele.
si la mine al rece scoate mai mult fum, la fel, cu miros de motorina ne-arsa, la verificare cu lexia, returul este in parametri dat de producator, drept concluzie - dar e o banuiala - ca diuzele nu pulverizeaza cum trebuie motorina; si fiind rece camera de ardere, nu arde complet si se evacueaza odata cu fumul si combustibil vaporizat. dovada atunci cand motorul ajunge la temperatura normala de functionare, arderea este mult mai completa si nu se mai simte mirosul de motorina ne-arsa in gazele evacuate.
Solutia: verificate pe stand, atat returul cat si pulverizarea in toate etapele de simulare pe stand. adica diferite turatii ale motorului. In functie de rezultat, daca partea electronica este in regula, se pot inlocui diuzele!
p.S - ce putin asta urmeaza eu sa fac!!
si la mine al rece scoate mai mult fum, la fel, cu miros de motorina ne-arsa, la verificare cu lexia, returul este in parametri dat de producator, drept concluzie - dar e o banuiala - ca diuzele nu pulverizeaza cum trebuie motorina; si fiind rece camera de ardere, nu arde complet si se evacueaza odata cu fumul si combustibil vaporizat. dovada atunci cand motorul ajunge la temperatura normala de functionare, arderea este mult mai completa si nu se mai simte mirosul de motorina ne-arsa in gazele evacuate.
Solutia: verificate pe stand, atat returul cat si pulverizarea in toate etapele de simulare pe stand. adica diferite turatii ale motorului. In functie de rezultat, daca partea electronica este in regula, se pot inlocui diuzele!
p.S - ce putin asta urmeaza eu sa fac!!
- vladd.alex
Fostul proprietar a zis ca a inlocuit doua injectoare si diuzele la celelalte doua. In Italia. Dar nu il cred...Ori l-au fi amagit...
Zici ca inclini mai mult pe partea de injectie si nu de organ intern. By the way, ce motorina bagati ?
Eu puneam normala de la Petrom. De doua zile pun de la Rompetrol, cea mai scumpa. Parca s-a mai redus fumul. Sau o fi de la Duralube ?
Eu puneam normala de la Petrom. De doua zile pun de la Rompetrol, cea mai scumpa. Parca s-a mai redus fumul. Sau o fi de la Duralube ?
DiagnozăLexia.

- caraman
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
- Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV
eu pun motorina euro 4
- la standartele la care a fost conceput acest motor.
Duralube de ce ai bagat ?!
Duralube de ce ai bagat ?!
- vladd.alex
Preventiv.Nu are ce rau sa faca. Micsoreaza frecarile interne. Nu esti de acord cu el?
DiagnozăLexia.

- SorinCT
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 2006
- Numar Inmatriculare: LEA
Micsoreaza pe naiba. Efectul nu e decat placebo. Am vorbit si cu oameni avizati in domeniu si sunt de aceasi parere ca nu are nici un efect benefic asupra motorului. Decat sa dai 1 mil pe flaconul ala mai bine ii mai faci un schimb de ulei.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDi 2006
Megane Sport Tourer 1.5 dCi 2012
Clio III 1.5 dCi 2007
Megane Sport Tourer 1.5 dCi 2012
Clio III 1.5 dCi 2007
- vladd.alex
Pai i-am si facut schimbul de ulei. Am citit pe net o mie una pareri. SI pozitive si negative. In afara de bani, alt aspect negativ nu vad. Nu are particule metalice, nu zgarie. O data, de moft, merge...A doua oara nu mai dau banii, evident.
DiagnozăLexia.

- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
Pt. erorile false de EGR si evitarea intrarii motorului in avarie, iti recomand cu foarte mare caldura sa-ti faci update de soft. Bineinteles acesta vine si cu alte beneficii dar nu stau sa le enumar aici ca nu e nici locul nici momentul.vladd.alex scrie:Absolut nimic. Era o eroare de EGR, temporara, si am sters-o. Nu era Permanenta. Probabil e imbaxit si EGR-ul dar nu e principala cauza de fum, albastru. Ciudat. Motorul trage excelent.
PS: valorile de la injectoare pot aparea atat cu + cat si cu - in functie de corectie.
- vladd.alex
As face update de soft, dar din pacate nu sunt din oras cu tine...Lexia am dar singur nu cred sa pot.
DiagnozăLexia.

- sergiu9my
- Marca si model masina: Citroen C4,1.6HDI
- Numar Inmatriculare: PH 90 WTF
Se aude cumva si un tacanit cand accelerezi ?
- vladd.alex