Viteza maxima atinsa cu C4

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Scrie răspuns
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun
Numar Inmatriculare: B-15-DFK

Mesaj de cosminnuss »

Masa mai mare inseamna forta de frecare mai mare. Viteza si acceleratia nu au nicio legatura cu masa. Doar in teoria relativitatii are legatura si doar atunci cand este vorba de mase foarte mari.

Acceleratia masinii in panta se modifica datorita compunerii cu acceleratia gravitationala
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
b-10-ake

Mesaj de b-10-ake »

Deese scrie:
mituc scrie:
b-10-ake scrie:213?La ce turatie?
Cam 6700-6750. Injectia o taie la 7000, dar acolo un 1.6i ar avea vreo 224Kmph pe care nu ai cum sa-i atingi decit poate pe o panta de 10-12% foarte lunga :)
turatia era usor mai mare de 6700 iar eu am observat ca pe la 6.900 taie benzina.
In fine, panta nu era si vant batea din lateral, deci probabil mergea si cativa kmh mai sus.
213 era pe bord.
viteza reala oricum cred ca era peste 200, n-am avut gps.

Daca atingi 224 in panta deja e irelevant, daca o incarci bine cred ca atingi si 250 :D
la mine la 180 am 179 pe gps deci viteza mea era cat de cat reala.La 207 am pus regulatorul de viteza si am luat piciorul si a inceput sa scada.Oricum nu mi-a fost bine cand am trecut pe langa 2 tiruri,si oricum nu mai am de gand sa incerc sa vad daca merge mai mult.La mine nu se punea problema de taiat alimentarea,am schimbat a 6-a la 197:))
Ex C4 coupe 2.0 HDI Vtr Pack 273.273 km
Opel Astra J Notchback 1.6 115

http://www.youtube.com/watch?v=C3CGmguw_MU - top speed la mine
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Pai tu ai a6a, eu nu :D
Oricum, stiam ca eroarea la C4 e mica intre ce indica vitezometrul/gps-ul, deci sigur aveam >200.
PS: da voi sa ziceti la prieteni 241, da? :D

Sunt curios ce viteza maxima prind cu un chiptuning stage 1, un filtru KN si niste benzina extra din vest :D
Ultima oară modificat Joi Mar 13, 2008 12:46 pm de către Deese, modificat 1 dată în total.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
b-10-ake

Mesaj de b-10-ake »

cosminnuss scrie:Masa mai mare inseamna forta de frecare mai mare. Viteza si acceleratia nu au nicio legatura cu masa. Doar in teoria relativitatii are legatura si doar atunci cand este vorba de mase foarte mari.

Acceleratia masinii in panta se modifica datorita compunerii cu acceleratia gravitationala
Gresesti putin aici.Viteza mai mare inseamna forta de frecare mai mare si atat.Avand in vedere ca dimensiunile si forma masinii raman la fel,forta de frecare depinde doar de viteza.N-are nici o legatura cu masa ci doar cu suprafata de contact si cu viteza.Daca ar fi cum zici tu,un ou de hartie ar cadea la fel de repede ca unul de plumb.

Edit:Daca te uiti la filmuletul postat de mine o sa vezi ca in momentul in care urcam un pod,masina a ramas la 199 cateva secunde dupa care a inceput sa accelereze iarasi cand am revenit pe drum cat de cat drept.Conteaza foarte mult declivitatea drumului.
Ex C4 coupe 2.0 HDI Vtr Pack 273.273 km
Opel Astra J Notchback 1.6 115

http://www.youtube.com/watch?v=C3CGmguw_MU - top speed la mine
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

Ce zici tu cu oul este doar forta de frecare in contact cu aerul, si poate densitatea mai mica/mare ca a aerului.

O masa mai mare a masinii inseamna o forta de frecare mai mare la contactul cu solul. Forta de frecare este direct proportionala cu masa masinii. E fizica de clasa a 6a.

Acceleratia masinii se compune cu acceleratia gravitationala. Asta este motivul pentru care creste viteza. Singurul impediment atunci cand vorbesti de mase diferite este rezistenta la inaintare datorata fortei de frecare cu aerul.
Si da, daca masina ar avea 10 grame in loc de 1200 de kilograme, nu s-ar misca aproape deloc din cauza rezistentei aerului (daca si suprafata de contact ramane aceeasi)
Edit:Daca te uiti la filmuletul postat de mine o sa vezi ca in momentul in care urcam un pod,masina a ramas la 199 cateva secunde dupa care a inceput sa accelereze iarasi cand am revenit pe drum cat de cat drept.Conteaza foarte mult declivitatea drumului.
Pai si ce vroiai sa faca? Daca luai piciorul de pe acceleratie viteza ar fi scazut. Tu insa ai compensat-o accelerand.
Alexandru

V max.

Mesaj de Alexandru »

Pe display este afisata o viteza ceva mai ridicata decat cea reala. Ce am observat eu la C4: la viteze mici, de 20 - 30 km/h, diferentza este de 2 km/h, la cele medii - 50 ... 55 km/h, creste la 3 km/h, pe la 90 km/h ajunge chiar la 4 km/h, peste 120 este de 5 km/h, iar la peste 150...160 km/h, diferenta este de 6 km/h. Concluzie: poti merge in zonele mai libere din unele localitati rurale sau suburbane, unde totusi stii ca sunt ,,radare'' cu regulatorul fixat pe 53 - 54 si astfel turatia este mai adecvata, iar politistii nu te vor opri, pentru ca in realitate ai doar 50 - 51. De obicei ei opresc doar pe cei care ruleaza cu mai mult de 5 km/h peste limita legala din acel sector de drum. Eu am un C4 cu motor de 1587 pe benzina, si a atins 194 km/h - pe diplay era scris 200 km/h - eram trei in masina si ceva bagaje, dar drumul era mai mult ca perfect, era noapte, ar mai fi mers si mai sus, turometrul nu se inroshise inca, dar mi-a fost teama, ... nu cunosteam drumul, eram prima data pe acolo, o autostrada noua in Rep. Ceha, cu un carosabil impecabil. Depinde si de carburant, uneori ala de 100 zis Carrera de la Omv si Petrom V e chiar foaarrrte tarre, frate!, nu intotdeauna, ... e si scump, din pacate! Si desigur, de vant si panta drumului ... Prin minunata noastra tzara, nu am depasit niciodata 175 km/h, ca nu prea am unde ... e aglomerat la aproape orice ora ... si creste si consumul ... de fapt, rareori trec de 160. Drum bun!
cosminnuss
SeXy si Foarte Bun

Mesaj de cosminnuss »

La mine GPS-ul mi-a aratat o abatare de 1km/h la o viteza de 100km/h.
Politistii nu te opresc decat daca ai viteza cu peste 10km/h mai mare decat cea legala. La mai putin de atat te alegi doar cu avertisment
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

OFF:
mituc scrie:Pe drum drept la 95-97Kmph imi ia in jur de 6. La 110 Deja imi ia 7.1-7.5. La 130 imi ia 11, iar la 140 imi ia 12-12.5-13 (depinde cum bate vintul). Deci cam da.
BMW din semnatura, mosulica ... se simte cel mai bine la 140 km/h, consum undeva intre 8-8.5. La 170, consumu creste putin, undeva pe la 28-30 l/100 :)
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

mama ce povesti pescaresti cu 213 km/h...eu inca nu am testat dar sunt ferm convins ca nu prinde viteza asta.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

mihaysmen scrie:mama ce povesti pescaresti cu 213 km/h...eu inca nu am testat dar sunt ferm convins ca nu prinde viteza asta.
eu am ras la faza..aveam...194 si inca mai mergea...pana pe la 300...
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

213 pe bord, n-am zis niciodata ca a avut real 213, pentru ca nu am avut GPS la mine.
Nu vad ce e asa imposibil.
Masina prinde din fabrica garantat constructiv 196 kmh, dar cum orice masina merge cu cativa kmh peste limita aia sa zicem 200 ca avea, poate mai era si un pic de vant din spate (desi mie mi s-a parut din lateral), etc. Oricum, sa zicem ca real avea maxim 200 kmh.
Iar restul de 13 kmh o reprezinta eroarea de kilometraj. Ganditi-va totusi ca e o valoare destul de mica, la Logan cred ca abaterea de 13 kmh o ai la 100 kmh.

Incercati si voi cu masina aproape goala (eram doar cu un pasager, fara bagaje fara nimic), cu AC OFF, cu rezervorul nu foarte plin si cu Carrera 100 (astea au fost conditiile mele) pe A2.
Din pacate aveam doar mobilul din buzunar ca aparat foto si la viteza aia nu am stat sa il scot si sa fac poza.

Mie mi se pare o viteza relativ usor de atins (e drept, e nevoie de ceva spatiu liber pe sosea pt asta), n-am spus-o ca sa ma laud pentru ca nici nu am cu ce sa ma laud, practic am atins viteza maxima constructiva iar pe afisaj era si eroarea inerenta.
Daca faceam o poza banuiesc ca nu mai existau atatea suspiciuni.
Daca ziceam `nene, mai aveam talpa de inca 20 kmh ora` atunci da, mancam rahat dar asa sunteti putini rai :)
Mi s-a parut ca mai merge foarte foarte putin, poate inca 1-2 kmh si apoi imi taia injectia, insa e foarte posibil sa nu mai fi mers nici macar 1 kmh, practic cred ca eram la 100 rpm de momentul in care iti taie injectia.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

pana nu incerc imi mentin parerea..fara dovezi e mai greu
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Pai incearca pe A2.
Cum am mai zis, eu aveam un pasager slabut in masina, vreo 10-15 l de benzina cred (carrera 100) si cam atat, porbagajul gol si AC off.

Practic n-am facut nici o branza, doar am atins viteza maxima din talon, nu vad ce atatea controverse.

Da, stiu ca o poza face o mie de cuvinte dar sincer n-am vrut sa risc sa fac doamne fereste ceva la viteza aia si sa scot mobilul din buzunar pt o amarata de poza ca sa ma dau mare pe forumuri., oricum nu e chiar o viteza de croaziera, la care sa te simti absolut safe cum e sa zicem 120 kmh.
De altfel cred ca am mers 3-4 secunde cu viteza aia, pe urma a trebuit sa franez ca m-am apropiat de un tir.
madalin.radu
Bibi Jupanu'
Numar Inmatriculare: B-35-BMA

Mesaj de madalin.radu »

Deese scrie:213 pe bord, n-am zis niciodata ca a avut real 213, pentru ca nu am avut GPS la mine.
Nu vad ce e asa imposibil.
Masina prinde din fabrica garantat constructiv 196 kmh, dar cum orice masina merge cu cativa kmh peste limita aia sa zicem 200 ca avea, poate mai era si un pic de vant din spate (desi mie mi s-a parut din lateral), etc. Oricum, sa zicem ca real avea maxim 200 kmh.
Iar restul de 13 kmh o reprezinta eroarea de kilometraj. Ganditi-va totusi ca e o valoare destul de mica, la Logan cred ca abaterea de 13 kmh o ai la 100 kmh.

Incercati si voi cu masina aproape goala (eram doar cu un pasager, fara bagaje fara nimic), cu AC OFF, cu rezervorul nu foarte plin si cu Carrera 100 (astea au fost conditiile mele) pe A2.
Din pacate aveam doar mobilul din buzunar ca aparat foto si la viteza aia nu am stat sa il scot si sa fac poza.

Mie mi se pare o viteza relativ usor de atins (e drept, e nevoie de ceva spatiu liber pe sosea pt asta), n-am spus-o ca sa ma laud pentru ca nici nu am cu ce sa ma laud, practic am atins viteza maxima constructiva iar pe afisaj era si eroarea inerenta.
Daca faceam o poza banuiesc ca nu mai existau atatea suspiciuni.
Daca ziceam `nene, mai aveam talpa de inca 20 kmh ora` atunci da, mancam rahat dar asa sunteti putini rai :)
Mi s-a parut ca mai merge foarte foarte putin, poate inca 1-2 kmh si apoi imi taia injectia, insa e foarte posibil sa nu mai fi mers nici macar 1 kmh, practic cred ca eram la 100 rpm de momentul in care iti taie injectia.

ai avut logan ?

sincer in 3 ani de condus Logan nu am avut atatea probleme cu el cate am avut cu C4 in 6 luni

Logan 1,4 autostrada A2 180 km, normal ca la logan peste 150 mergi pe semnatura :D

astept sa testez si robotelul dar cum a spus si mihai nu cred ca sare de 200
LOCUL 1 / 23.11.08
C4 coupe 1.6 16v 110 ponei, VTR negru
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Pai poti sa consideri ca n-a sarit de 200, restul fiind eroarea de vitezometru.
Sau poti sa consideri ca eroarea de vitezometru era ceva mai mare de 13 kmh si masina avea 196 kmh, cat are trecut si in talon.

PS; nu, n-am avut logan

PS2: cine vrea sa faca poze fake cu viteze mari scrise pe bord trebuie doar sa ridice rotile din fata suficient incat sa nu mai atinga solul (si 2 cm e suficient) si sa apese acceleratia (cu masina bagata in viteza)
Asta am descoperit-o asta iarna cand rotile din fata imi patinau in zapada, masina statea pe loc iar pe vitezometru aveam 130 :D
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”