consum de ulei
-
alecu260579
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
in principiu tu ar trebui sa verifici periodic nivelul la ulei. Asta o faci scotind joja.
Daca ar fi sa aplicam metoda lenesului, ar trebui nici asta sa nu faci si sa te prezinti la revizii la termen, sau daca-ti apare pe bord aprins ca "Service".
Daca ar fi sa aplicam metoda lenesului, ar trebui nici asta sa nu faci si sa te prezinti la revizii la termen, sau daca-ti apare pe bord aprins ca "Service".
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
alecu260579
pai si service, acel afisaj, detecteaza si inrautatirea calitatii uleiului? Sau rezerva luata la stabilirea acestui iterval este atat de mare, incat si daca merg constant cu 150-180 la ora pe autostrada, sau cum zicea cineva de aici, schimb constant la peste 3000 de ture, este vreun alt mod mai practic sa stiu cand trebuie schimbat uleiul? Cum se manifesta practic un ulei care si-a pierdut propietatile?
1,6 Hdi coupe rouje lucifer 110CP, Champion
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
in primul rand, asa cum am mai spus, uleiul e bine de schimbat la 10 mii de km. La km astia uleiul nu isi pierde din proprietati si nici nu prea are voie sa consume daca masina are peste 15 mii.
Daca ai peste 10 mii verifici (asta faci oricum) nivelul. Daca uleiul este foarte inchis la culoare inseamna ca e momentul sa il schimbi. Mult mai simplu observi o crestere a consumului. Pe acelasi sector de drum in aceleasi conditii de trafic consumul e mult mai mare. Insa asta poate fi si din cauza filtrului de aer. Vezi, mai bine il schimbi din timp in timp ca nu iti spune nimeni sa pui castrol in masina, total costa destul de putin totusi
Daca ai peste 10 mii verifici (asta faci oricum) nivelul. Daca uleiul este foarte inchis la culoare inseamna ca e momentul sa il schimbi. Mult mai simplu observi o crestere a consumului. Pe acelasi sector de drum in aceleasi conditii de trafic consumul e mult mai mare. Insa asta poate fi si din cauza filtrului de aer. Vezi, mai bine il schimbi din timp in timp ca nu iti spune nimeni sa pui castrol in masina, total costa destul de putin totusi
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
mituc
E posibil sa fie cam devreme la 10k km schimbul de ulei insa e ok.
De obicei lucrurile stau cam asa: ei recomanda schimbul de ulei la 30k in conditii normale si la 20k in conditii grele. Asta de obicei inseamna ca uleiul ala isi pierde proprietatile cel mai devreme dupa 30k km. Apoi, uleiul nu unge eficient chiar imediat, tre' sa mai treaca 2-3k km, interval in care ideal ar fi sa nu-i prea dai prea des peste 5000-5500rpm.
Mie ideal mi se pare schimbul de ulei undeva intre 15k si 17k km.
Si inca ceva: daca e sa aveti probleme de ungere de obicei le aveti pentru ca sinteti nevoiti sa mergeti foarte mult in coloane blocate, cu motorul in jurul turatiei de relanti. daca va regasiti aici ideal ar fi sa nu apasati brusc acceleratia pina la turatii astronomice imediat ce scapati, ci sa apasati usor, nu treceti de 3000-3500 si sa lasati motorul in frina de motor ori de cite ori aveti ocazia (de exemplu, daca mergeti in coloana, cum ajungeti la 16-18-20Kmph lasati masina in treapta 1 daca urmeaza sa va opriti in scurt timp, iar pentru a o opri nu sariti cu piciorul pe frina si ambreaj, ci luati de pe acceleratie ca pina la 12Kmph frineaza destul de bine).
Cu altte cuvinte ungerea motorului se face mai eficient printr-un mers eficient, nu schimbind uleiul cit mai repede posibil.
De obicei lucrurile stau cam asa: ei recomanda schimbul de ulei la 30k in conditii normale si la 20k in conditii grele. Asta de obicei inseamna ca uleiul ala isi pierde proprietatile cel mai devreme dupa 30k km. Apoi, uleiul nu unge eficient chiar imediat, tre' sa mai treaca 2-3k km, interval in care ideal ar fi sa nu-i prea dai prea des peste 5000-5500rpm.
Mie ideal mi se pare schimbul de ulei undeva intre 15k si 17k km.
Si inca ceva: daca e sa aveti probleme de ungere de obicei le aveti pentru ca sinteti nevoiti sa mergeti foarte mult in coloane blocate, cu motorul in jurul turatiei de relanti. daca va regasiti aici ideal ar fi sa nu apasati brusc acceleratia pina la turatii astronomice imediat ce scapati, ci sa apasati usor, nu treceti de 3000-3500 si sa lasati motorul in frina de motor ori de cite ori aveti ocazia (de exemplu, daca mergeti in coloana, cum ajungeti la 16-18-20Kmph lasati masina in treapta 1 daca urmeaza sa va opriti in scurt timp, iar pentru a o opri nu sariti cu piciorul pe frina si ambreaj, ci luati de pe acceleratie ca pina la 12Kmph frineaza destul de bine).
Cu altte cuvinte ungerea motorului se face mai eficient printr-un mers eficient, nu schimbind uleiul cit mai repede posibil.
- DriverX
- Numar Inmatriculare: B-61-CHA
Re: consum de ulei
corect ai dreptate in ce scrii acolo dar RPMurile de 3000-5000 sunt pt benzina nu ?
in legatura cu CHECK OIL .. aseara dupa ce am lasat masina parcata in jur de 1h - 1h30m .. imi apare acest text pe ecran
toate bune si frumoase.. am zis ca verific de dimineata nivelul uleiului citind pe joja daca e de bine sau de rau
de dimineata ametit fiind m-am urcat in masina fara sa mai verific nimic.. si .. nu mi-a mai aparut nimic..
este posibil ca acest lucru sa se fi intamplat aseara datorita schimbarilor bruste de temperatura.. efectiv in nici 2h scade temp cu aprox 10 grade .. deja climatul temperat e pe duca..
in legatura cu CHECK OIL .. aseara dupa ce am lasat masina parcata in jur de 1h - 1h30m .. imi apare acest text pe ecran
toate bune si frumoase.. am zis ca verific de dimineata nivelul uleiului citind pe joja daca e de bine sau de rau
de dimineata ametit fiind m-am urcat in masina fara sa mai verific nimic.. si .. nu mi-a mai aparut nimic..
este posibil ca acest lucru sa se fi intamplat aseara datorita schimbarilor bruste de temperatura.. efectiv in nici 2h scade temp cu aprox 10 grade .. deja climatul temperat e pe duca..
Citroen C4 VTR 1.6 HDi 16v 110cp
-
radugen
este foarte probabil sa iti zica ca nu mai ai ulei din cauza ca masina nu e dreapta. Mi sa intamplat de 3 ori pana acum sa imi zica ca nu are ulei si dupa ce am puso pe drum drept si-a revenit in cateva minute. Asta cu consum de 1, 1.5 litrii intre revizii nu e un lucru normal...trage de ei sa o rezolve.
ANTENTIE MARE: eu cand mi-am ridicat masina nu prea avea f mult ulei si pe la 7k am ramas fara. (evident ca nu m-am uitat la joja de ulei cand am luat-o de la ats). Am completat DAR de atunci nu a mai papat NIMIC. Masina in conditii normale poate sa manance intre 300-500(MAX)ml pe 10k
Daca e mai mult e buba.
Bafta in continuare!
ANTENTIE MARE: eu cand mi-am ridicat masina nu prea avea f mult ulei si pe la 7k am ramas fara. (evident ca nu m-am uitat la joja de ulei cand am luat-o de la ats). Am completat DAR de atunci nu a mai papat NIMIC. Masina in conditii normale poate sa manance intre 300-500(MAX)ml pe 10k
Daca e mai mult e buba.
Bafta in continuare!
c4 2.0hdi 138cp
- dmc
La mine cam cu 1000 km inainte de revizie, daca o las putin mai inclinata se aprinde becul la ulei.
Motor 1.6 16V hdi
Motor 1.6 16V hdi
-
annddyy
Eu mi-am luat masina la 24 000 km. Vechi proprietar mi-a spus ca a papat cam 1 litru de ulei pana la revizia de 20000. Intre revizia de 20 si 38000 mi-a papat cam 200 grame (de fapt i-am pus doar sa reimprospatez vechiul ulei. Acum am 41 000 si uleiul e ca nou, iar pe joja depaseste foarte putin nivelul maxim.
Parerea mea e ca mergi cu masina subturata si de asta face asa. Schimba vitezele 2-3-4-5 in minim 3000 ture. 1-2 la 2000 ture. Eu asa procedez si cred ca e si corect - daca ma insel spuneti-mi si mie.
Parerea mea e ca mergi cu masina subturata si de asta face asa. Schimba vitezele 2-3-4-5 in minim 3000 ture. 1-2 la 2000 ture. Eu asa procedez si cred ca e si corect - daca ma insel spuneti-mi si mie.
Life begins at 4000 rpm.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Pai ulei mananca cand ii dai talpa nu cand mergi subturat! Cand e rece nu trebuie sa ii dai 4-5000 ture ca atunci papa!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
mituc
...sau cind ii dai talpa fiind subturat, de nu stie motorul ce ai patit la cap.
In talpa sanatoasa nu ar trebui sa-ti ia ulei decit daca dai in limitare foarte des.
In talpa sanatoasa nu ar trebui sa-ti ia ulei decit daca dai in limitare foarte des.
-
alecu260579
eu ma apropiu de 40.000 cu ea. chiar eram ingrijiorat si curios cu uleiul, mai ales ca merg foarte mult pe autostrada(40-50%), constant la 3100 de ture (care pt diesel e multisor).
Pana acum nu am completat niciodata nimic la ea, doar ce i sa facut la revizii. Aaa...si merg mult si subturat. Mi se pare ca se chinuie cam mult in a 3-a sa o tin la 55-60 la ora si atunci ii dau a 4-a. Mai ales ca asa ma pot folosi de cruise control pt 59km/h.
Pana acum nu am completat niciodata nimic la ea, doar ce i sa facut la revizii. Aaa...si merg mult si subturat. Mi se pare ca se chinuie cam mult in a 3-a sa o tin la 55-60 la ora si atunci ii dau a 4-a. Mai ales ca asa ma pot folosi de cruise control pt 59km/h.
1,6 Hdi coupe rouje lucifer 110CP, Champion
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
@alecu260579 daca 3100 de turatii sunt cam multisoare pt un diesel , inseamna ca o masina diesel nu trebuie sa depaseasca 130-140 km /h , nu?
eu unul am dat in ea in unele reprize si pana la rosu , in oras merg cu 53-54 km/h in treapta a 3 a ( in varianata asta am cel mai mic consum ...pana in 5% ) iar cand merg mai sprinten , nu schimb sub 4000... si nu am fost nevoit niciodata in 30k de km sa completez cu ulei... masina are 95k de km
eu unul am dat in ea in unele reprize si pana la rosu , in oras merg cu 53-54 km/h in treapta a 3 a ( in varianata asta am cel mai mic consum ...pana in 5% ) iar cand merg mai sprinten , nu schimb sub 4000... si nu am fost nevoit niciodata in 30k de km sa completez cu ulei... masina are 95k de km
- MARIUS
am facut revizia la 40 k...la 53k...dupa 8 luni..mi-a aparut mesaj "check oil"...am dat check si uleiul era putin deasupra liniei de minim...Am completat cu restul de ului pe care il aveam in portbagaj de la ultima revizie (cred ca vreo 500ml), si mesajul a disparut. Astept revizia de 60 k..
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
ciudat...motorul este rodat , nu are de ce sa mai consume.... te`ai uitat atent sa nu cumva sa pierzi ulei pe undeva? totusi sunt 500 ml in 13k de km...nu e prea ok... ori nu mergi tu cum trebuie si iti mananca ulei in draci...
ps: ai facut revizia la 40k si te mai duci la 60k?? stai 20k de km intre revizii?
ps: ai facut revizia la 40k si te mai duci la 60k?? stai 20k de km intre revizii?