sare de pe sosea

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Pai la caseta de directie nu ai ce sa ai, daca ar fi sa fie cev cu caseta de directie altele ar fi simptomele (nu ar coti pe masura intoarcerii volanului, ar coti mai greu intr-o parte, ar trage, etc).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
basy
Praz Racing Team

Re: sare de pe sosea

Mesaj de basy »

florin scrie:Salut, sunt nou pe forum aici si am o mare problema si as dori sa gasesc o rezolvare rapida. De la 130 de km in sus, masina incepe sa vibreze foarte tare, volanul tremura ca toti dracii. Se simte ca si cum ai merge cu 150 de km pe ora peste dungile alea de incetinit. La 180 de km / h era sa ma arunce pe camp. Am incercat o chestie, nu stiu cat de desteapta a fost: la 140 de km pe ora, am oprit motorul si am lasat-o sa mearga singura si tot asa facea (asta am vrut sa ma asigur ca nu e ceva de la motor). Eu banuiesc ca ar fi de la jante si ca ar trebui sa le echilibrez, dar nu sunt atat de sigur. Astept si parerea voastra
Cred ca trebuia sa intri ceva mai devreme pe forum. Ma bucur ca mai esti printre noi dupa experimente. Data viitoare fa-le cu cap. Du-te si vezi ce probleme ai chiar si la directie. E posibil sa nu fie vorba numai de echilibrare avand in vedere ca iti face la toate vitezele.
Cat despre vibratii... incearca sa o lasi si tu la relanti macar un minut dupa ce mergi cu ea, turbina are nevoie sa se raceasca dupa orice drum normal, nu vb de mersul in aglomeratie unde aproape ca nu o soliciti. Chiar si asa las-o cateva secunde pana s-o opresti. Sunt notiuni de baza si de bun simt daca vrei sa o tii ceva vreme. Bazaitul cel mai probabil este de la ventilator care probabil ca are un defect daca se aude asa tare.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Una din cauzele trepidatiilor la viteze mari (peste 100 - 110) poate fi si acumularea molozului pe jante, pe partea interioara a jantei. Daca este distribuit neuniform sau pur si simplu e plin de moloz depus acolo, poate cantari foarte mult in echilibrul rotii. Cereti la spalatorie sa va spele cu jet partea interioara a jantelor. Nu foarte-foarte de aproape sa nu zboare sigurantele de la placutele de frana sau sa se deterioreze conductele de frana, dar suficient incat sa indeparteze jegul. Sigur se va simti o diferenta in bine, in comportamentul masinii pe sosea. Plumbii aceia care se folosesc in echilibrare sunt de ordinul gramelor, deci o acumulare de nisip+pamant+sare+clorura de calciu in zona aia, poate face diferenta !
C4 1.6i 16V Berlina
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Aveti grija cu spalatul jantelor.
Cand va duceti la spalatorii nu ii lasati pe aia sa va dea cu jetul pe discurile de frana imediat dupa ce ati ajuns acolo, pt ca sunt f incinse si riscati sa se deplaneze.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

Shadow scrie:Aveti grija cu spalatul jantelor.
Cand va duceti la spalatorii nu ii lasati pe aia sa va dea cu jetul pe discurile de frana imediat dupa ce ati ajuns acolo, pt ca sunt f incinse si riscati sa se deplaneze.
am mai auzit cazuri... si sa mor eu... cum incepe sa iti spele masina... primul loc in care da cu apa... e la roata (99% din cazuri) ... e un hobby d'al lor :shock:
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Probabil ca au contract cu serviceurile :lol:
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

Shadow scrie:Probabil ca au contract cu serviceurile :lol:
noroc ca e coada mare la spalatorii... si ca apuca sa se mai raceasca :D
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
AndreiR

Mesaj de AndreiR »

verifica si presiunea in roti sa fie conform specificatilor producatorului. majoritatea mecanicilor dupa ce iti schimba cauciucurile daca nu le spui cat sa bage,baga dupa simt si te trezesti k ai 3.5 bar in roti. La viteze mari apare vibratul din cauza cauciucurilo prea tare umflate. in legatura cu bazaitul ala, poate fi si imobilizatorul electric. si la mine cand pun contacul se aude un bazait vreo 5 secunde. bafta!
C4 1.6i VTR Iridis
byte
Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ

Mesaj de byte »

Am patit si eu exact ceea ce a zis vladut_v. Peste 120 km/h trepida usor masina si am luat la verificat rotile, nici o geanta indoita, nici un cauciuc cu galme dar in schimb pe interiorul gentii plin de material antiderapant care nu se da jos cu una cu doua. Am luat o perie si am curatat frumos pe acolo si s-a rezolvat problema :)
TM-11-NDZ
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Cand ma duc la spalatorie incerc sa franez foarte putin inainte sa ma duc, sa nu apuce sa se incalzeasca. Asta e motivul ovalizarii discurilor. Nici dupa spalare nu e bine sa franati violent, trebuie sa se usuce natural, nu fortat de incalzirea discului datorita franarilor agresive.
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

banditu scrie:si cu "bazaitu" cum ramane , nu ii raspunde nimeni ?? nu de alta dar sunt si eu curios :))
este normal si la mine se aude...nu am explicatie ce si cum, dar am inteles ca este normal
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

tot despre ovalizare: cel mai simplu sa distrugeti discurile, pe vreme ploiasa cu balti imense, mai intai frane din alea de sa stati cu piciorul pe frana un minut si dupa aia baltoaca mare luata cu atentie :)
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Daca iei balta si te stii cu discurile fierbinti atunci tre' sa sari cu piciorul pe frina cit esti in balta si putin dupa aia, sa nu apuce apa sa stea pe discuri (iar apa care ajunge sa ia foc repede si sa plece de acolo).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
florin

Mesaj de florin »

Gata s-a rezolvat, aveam 3 jante strambe, le-am rezolvat la sama service :)
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

dar ce ai facut la masina aia de ai trei jante strambe?
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”