Nu mai are forta cum avea
-
nero
- Robotizat
Sa inteleg ca tu ai fost la ATS si nu ti-au rezolvat problema? Sau inca nu te-ai dus?
Eu iti recomand sa mergi la service (chiar si la ATS daca nu vrei sa te duci la Rm Valcea), sa le expui problema cat poti de clar si sa-i lasi pe ei sa rezolve. Banuiesc ca masina e inca in garantie, deci nu vad de ce te chinui s-o rezolvi singur.
Eu iti recomand sa mergi la service (chiar si la ATS daca nu vrei sa te duci la Rm Valcea), sa le expui problema cat poti de clar si sa-i lasi pe ei sa rezolve. Banuiesc ca masina e inca in garantie, deci nu vad de ce te chinui s-o rezolvi singur.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
-
DaRock
nero scrie:Sa inteleg ca tu ai fost la ATS si nu ti-au rezolvat problema? Sau inca nu te-ai dus?
Nu...la ATS am fost mai acum o luna pentru o zgarietura....si dupa ce am luat masina de acolo am vazut ca scurgeri de ulei la conducta de aer care vine din filtru(vezi poza). Iar de vreo 2 sapt masina merge din ce in ce mai prost...si ma chinui sa o rezolv singur pt ca imi e greata si scarba sa ma duc la ATS. De fiecare data cand m-am dus cu o problema la ei a trebuit sa ma cert si sa fac tamtam ca sa o poata rezolva...
PS: 1. Mituc...am incercat faza cu furtunele si sunt ok...se umfla la accelerare. Am incercat si testul de turatie si tot degeaba. In schimb am observat altceva...daca e in treapta a doua si o accelerez...treapta in care ar trebui sa traga cel mai bine...de abia abia ajunge la 4000 - 4.500 de ture. Iar la 150 pe autostrada nu numai ca nu are vlaga dar se aude ca un aspirator infundat! Ms pt sfaturi..daca mai ai si altele astept ....
2. Stie careva vreun mecanic bun de la ats cu care as putea lua legatura ca sa ma asigur ca imi poate repara masina? Dau spaga...nu e asta problema...numai sa o rezolve.
Bafta
-
cipsone
Fix acceasi problema o am si eu cu conectorul ala.DaRock scrie:Hai ca am reusit sa gasesc o poza de la un motor de 1.6 HDI dar de xara picaso...oricum identic cu ala de C4 si am descoperit ca bucata care credeam ca imi lipseste de fapt nu lipseste ci doar e plina de ulei. Acum intrebarea mea este urmatoarea....voi aveti ulei in locul marcat in poza? Iar conducta de aer are tot asa joc mare ?
Mi-a dat ulei pe acolo, de fapt l-am gasit tras afara, sarit din clemele alea de fixare.
Eu l-am impins la loc si acum astept sa spal motorul sa vad daca mai da ulei pe acolo.
Verifica daca conectorul furtunului este impins in locas pana prind clipsurile alea.
Coupe 1.6 HDI, Alba ca Zapada
-
DaRock
De impins e impins..problema e ca da ulei pe acolo si aia nu imi placecipsone scrie:Fix acceasi problema o am si eu cu conectorul ala.DaRock scrie:Hai ca am reusit sa gasesc o poza de la un motor de 1.6 HDI dar de xara picaso...oricum identic cu ala de C4 si am descoperit ca bucata care credeam ca imi lipseste de fapt nu lipseste ci doar e plina de ulei. Acum intrebarea mea este urmatoarea....voi aveti ulei in locul marcat in poza? Iar conducta de aer are tot asa joc mare ?
Mi-a dat ulei pe acolo, de fapt l-am gasit tras afara, sarit din clemele alea de fixare.
Eu l-am impins la loc si acum astept sa spal motorul sa vad daca mai da ulei pe acolo.
Verifica daca conectorul furtunului este impins in locas pana prind clipsurile alea.
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
ma bag ca musca in oala....nu prea stiu exact la diesel, insa daca motorul e uzat, e normal sa dea ulei pe acolo.
daca nu ma insel ala e recuperatorul de gaze din capacul curbutorilor, iar cand motorul nu mai are copresie arunca ulei acolo.
de cipsone stiu ca are 100k dar la tine nu stiu,
la 100k e posibil sa fie asta cazua.
nu stiu sigur e o ipoteza.
daca nu ma insel ala e recuperatorul de gaze din capacul curbutorilor, iar cand motorul nu mai are copresie arunca ulei acolo.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
cipsone
El a zis ca are 25k...mi-e greu sa cred ca scapa compresie la kilometrii astia.aiurica scrie:ma bag ca musca in oala....nu prea stiu exact la diesel, insa daca motorul e uzat, e normal sa dea ulei pe acolo.
Iar in cazul meu, e la fel de greu de crezut ca asta e cauza pentru ca am gasit acel furtun scos din socket-ul lui.
Tu ai vazut despre ce e vorba, nu cred ca se pune problema uzurii motorului.
Iar acum ca am discutat de puterea motorului, mi se pare si mie ca nu trage cum trebuie
Clar e momentul de o revizie...
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
la 25k poate sa aiba pierderi de compresie doar daca:
- motorul a fost montata strimb, caz in care problema s-ar fi manifestat aproape imediat - deci putin probabil;
- s-a pus ulei necorespunzator sau timpenii ge duralube sau alte trasnai care sint mai corozive;
- masina a ramas fara ulei si s-a mers cu ea asa o perioada.
Toate sint putin probabile. Eu zic ca are o problema de admisie, faptul ca trece de 3000rpm insa dupa 4000 se sufoca exclude si o problema de ECU sau vreo problema cu filtrul de particule. De fapt nu am intrebat, nu ti se aprinde indicatorul de service pe bord, nu? Eu zic sa mergi repejor in service, preferabil unul in care lucreaza oameni (valcea?).
- motorul a fost montata strimb, caz in care problema s-ar fi manifestat aproape imediat - deci putin probabil;
- s-a pus ulei necorespunzator sau timpenii ge duralube sau alte trasnai care sint mai corozive;
- masina a ramas fara ulei si s-a mers cu ea asa o perioada.
Toate sint putin probabile. Eu zic ca are o problema de admisie, faptul ca trece de 3000rpm insa dupa 4000 se sufoca exclude si o problema de ECU sau vreo problema cu filtrul de particule. De fapt nu am intrebat, nu ti se aprinde indicatorul de service pe bord, nu? Eu zic sa mergi repejor in service, preferabil unul in care lucreaza oameni (valcea?).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
cipsone
eu cred ca inainte de toate trebuie facut un singur lucru - Inlocuit filtrele de combustibil si aer.
e un fel de metoda a excluderii, intai elimini cauzele cele mai probabile, eventual una cate una, adica intai filtrul de motorina, suspectul de serviciu nr 1, test de drum, inlocuit filtru de aer(daca mai e nevoie) si test de drum.
e un fel de metoda a excluderii, intai elimini cauzele cele mai probabile, eventual una cate una, adica intai filtrul de motorina, suspectul de serviciu nr 1, test de drum, inlocuit filtru de aer(daca mai e nevoie) si test de drum.
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
cea mai buna chestie ar fi vizionarea parametrilor in timpul mersului.
evident ca inlocuirea filtrelor ar putea rezolva, dar m-as mira sa fie numai din asta.
mai e o varianta in afara celor expuse mai sus: a venit caldura si se foloseste AC-ul care mananca cel putin 6 la suta.
oricum pentru a va iesi din pareri, ar fi buna o vizita la orice service care e dispus sa mearga cu lexia pe strada, pentru ca pe loc nu se vad anumiti parametri, cum ar fi presiunea din turbina in sarcina.
evident ca inlocuirea filtrelor ar putea rezolva, dar m-as mira sa fie numai din asta.
mai e o varianta in afara celor expuse mai sus: a venit caldura si se foloseste AC-ul care mananca cel putin 6 la suta.
oricum pentru a va iesi din pareri, ar fi buna o vizita la orice service care e dispus sa mearga cu lexia pe strada, pentru ca pe loc nu se vad anumiti parametri, cum ar fi presiunea din turbina in sarcina.
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
-
florin
cipsone scrie:Fix acceasi problema o am si eu cu conectorul ala.DaRock scrie:Hai ca am reusit sa gasesc o poza de la un motor de 1.6 HDI dar de xara picaso...oricum identic cu ala de C4 si am descoperit ca bucata care credeam ca imi lipseste de fapt nu lipseste ci doar e plina de ulei. Acum intrebarea mea este urmatoarea....voi aveti ulei in locul marcat in poza? Iar conducta de aer are tot asa joc mare ?
aceeasei problema am avut si eu cu conectorul ala, dadea ulei, dar cei da la ats l-au prins cu un soricel. Si apropo de burlanu ala care are joc , eu am pus o bucata de cauciuc intre si nu mai joaca.
-
DaRock
M-au sunat aseara de la ATS si cica de abia sapt care vine Miercuri sa le fac o vizita ca se uita la masinuta.
Apropo de intrebari....
1. nu, nu se aprinde indicatorul de service
2. nu am ramas fara ulei si nici nu am bagat dura lube ...etc..(atat ca la ultima revizie desteptul de la ats care a facut-o nu l-a lasat sa se scurga si joja imi indica ceva mai mult ulei decat trebuia....si am reusit de abia acum vreo 500Km sa mai scot din el astfel incat sa fie in parametrii normali)
3. motorul nu e forjat ->25k
...in fine...o sa ma duc miercuri sa ma cert cu ei ca altfel nu se poate discuta cu omuletii aia....pardon...mai bine zis..altfel nu se rezolva lucrurile...sa vedem ce zic. Poate cu ocazia asta sa fac si revizia de 30k, probabil ca o sa imi bage si placute de frana pe gat ca la revizia de 15k mi-a zis ca am uzura 50% =)) (iar placutele mele au in mom de fata cam 17mm grosime
), si sa schimb si filtrul de motorina. Filtrul de aer l-am suflat e ca nou..pana pe la 50k -55k merge brici 
O sa revin cu detalii daca e sa iasa cu scandal
Apropo....aveti careva revizii, chestii de facut pe la service miercuri in jur de 12-12.30 ?
Bafta
Apropo de intrebari....
1. nu, nu se aprinde indicatorul de service
2. nu am ramas fara ulei si nici nu am bagat dura lube ...etc..(atat ca la ultima revizie desteptul de la ats care a facut-o nu l-a lasat sa se scurga si joja imi indica ceva mai mult ulei decat trebuia....si am reusit de abia acum vreo 500Km sa mai scot din el astfel incat sa fie in parametrii normali)
3. motorul nu e forjat ->25k
...in fine...o sa ma duc miercuri sa ma cert cu ei ca altfel nu se poate discuta cu omuletii aia....pardon...mai bine zis..altfel nu se rezolva lucrurile...sa vedem ce zic. Poate cu ocazia asta sa fac si revizia de 30k, probabil ca o sa imi bage si placute de frana pe gat ca la revizia de 15k mi-a zis ca am uzura 50% =)) (iar placutele mele au in mom de fata cam 17mm grosime
O sa revin cu detalii daca e sa iasa cu scandal
Apropo....aveti careva revizii, chestii de facut pe la service miercuri in jur de 12-12.30 ?
Bafta
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
frate cand aud ca ai scos filtrul de aer si ai suflat in aer si acu esti multumit de cum arata, apoi ca o sa il folosesti pana la 50 de mii ma intreb cum ai respira tu cu o batista la fata in timp ce alergi. Si nu o batista curata, ci cu una cu care ai alergat in prealabil doua ore pe un santier plin de praf si apoi doar scuturi batista si alergi in continuare.
Eu care curat filtrul meu sport la 5-6 mii si care schimb uleiul la maxim 10 mii de km cu tot cu filtru de ulei si tot ce mai trebuie. Apoi ma intreb cum cand ies cu masina din tara cand apas pe acceleratie la 170 la ora simt inca scaunul in spatele meu
Eu zic sa vezi pe la filtre, daca nu se rezolva o bagi pe tester. Ca idee: un filtru sport, care suporta curatare are urmatoarea procedura: mai intai il scuturi putin de praf, apoi il dai cu solutie de spalare, apoi il clatesti in apa, dupa care aplici uleiul ala rosu (asta la k&n) si stim cu totii ca un filtru sport e totusi mai permisiv.
Pata aia de ulei o cureti usor fara sa dai cu apa in motor: iei un spray din ala de curatat franele si dai peste zona, apoi stergi imediat (citeste insa inainte fisa tehnica de pe spray!)
Daca doresti ca o masina sa aibe performante trebuie in primul rand sa ii oferi tot ce ii trebuie. Nu te supara pe ce am scris, nu am scris cu rautate.
Eu care curat filtrul meu sport la 5-6 mii si care schimb uleiul la maxim 10 mii de km cu tot cu filtru de ulei si tot ce mai trebuie. Apoi ma intreb cum cand ies cu masina din tara cand apas pe acceleratie la 170 la ora simt inca scaunul in spatele meu
Eu zic sa vezi pe la filtre, daca nu se rezolva o bagi pe tester. Ca idee: un filtru sport, care suporta curatare are urmatoarea procedura: mai intai il scuturi putin de praf, apoi il dai cu solutie de spalare, apoi il clatesti in apa, dupa care aplici uleiul ala rosu (asta la k&n) si stim cu totii ca un filtru sport e totusi mai permisiv.
Pata aia de ulei o cureti usor fara sa dai cu apa in motor: iei un spray din ala de curatat franele si dai peste zona, apoi stergi imediat (citeste insa inainte fisa tehnica de pe spray!)
Daca doresti ca o masina sa aibe performante trebuie in primul rand sa ii oferi tot ce ii trebuie. Nu te supara pe ce am scris, nu am scris cu rautate.
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
cipsone
Categoric ai dreptate...filtrele stock sunt CONSUMABILE si nici nu se pune problema sa se curete. Nu vreau sa fac analogia cu prezervativul...dar filtrul de aer stock e mult mai fin ca unul sport, chiar daca poate arata curat daca il cufli cu aer, la nivel micro nu se poate curata. plus de asta pretul nu justifica riscul. Si eu am ales sa fac reviziile la 10k km, nu costa mult si am garantia ca masina primeste ce trebuie in conditiile in care traiesc in raiul produselor copiate, contrafacute, falsificate. Nu ai niciodata de unde sa stii cat de slab e uleiul sau cat de prost e filtrul de motorina. Amintiti-va spre exemplu de masinile de gaurit Bosch verde care se vand la orice colt de strada....daca o desfaci si te uiti in ea te bufneste plansul.....