cam moare in depasire -sprint 0 intre 3-4 mii de ture

alexchivu

Re: cam moare in depasire -sprint 0 intre 3-4 mii de ture

Mesaj de alexchivu »

Mr_kokaa scrie:eu nu am decat 1.4l si nu ma mai plang .. vezi cu aeru conditionat ca papa 25 % din putere !
25 % ?!?!?!?
pey atunci te-ar depasi si o amarata de dacie...
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Shadow scrie:
Mr_kokaa scrie:eu nu am decat 1.4l si nu ma mai plang .. vezi cu aeru conditionat ca papa 25 % din putere !
ACul mananca 10% din puterea motorului.
Procentele difera in functie de puterea motorului. Ca sa fim mai corecti, putem spune ca un A/C consuma,in general, sub 10CP.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

mda ..cum ziceti voi "sub 10CP" insa la cilindree de 1360 cm3 (adica 1.4i) se simte cam mult :?
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Man,la 3000rpm motorul de 1.6 benzina scoate in forja vrep 75-80cp, din ce spui tu rezulta ca instalatia de aer conditionat si eventual alti consumatori maninca vreo 20cp. Daca transformi asta in energie electrica concluzia va fi ca ai 3 gatere pe masina care taie simultan butuci. Daca AC/clima + toti ceilalti consumatori maninca 10cp (la masina asta) atunci jean constantin e drift king.

Eu zic ca e clar de la soft. In jurul turatiei de 2800-3000rpm ar trebui sa se deschida al doilea rind de valve, lucru care la tine nu se intimpla. Aparent benzina este injectata pe masura, insa nefiind suficient aer motorul da sa se inece cu surplusul de benzina.
As fi zis ca e problema de la admisie, insa pare ca nu e (desi nu sint sigur) pentru ca ar fi facut mofturi dupa 3000rpm pina la redline, nu doar intre 3000 si 4000.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
bibikul

Mesaj de bibikul »

Tind sa cred ca explicatia lui mituc este cea mai pertinenta, DAR v-am spus ca eu am fost la service (ats baneasa) special pentru aceasta problema si mi s-a facut doar proba de drum, nu mi-a fost pusa la calculator.
Concluzia o aveti mai sus, adica sa nu o tin subturata si ca mi se pare mie ca face dubios, ca da in nas.

Propunere: intalnire de lucru pe aceasta problema! daca vreti diseara dupa ora 20.00 in orice locatie in zona Unirii, Vitan, Tineretului.
Veteranii sunt asteptati cu mare INTERES :D.
C4 Coupe, 1.6 benzina, gris island
bibikul

Mesaj de bibikul »

Clar e problema celui de-al 2-lea set de valve. Intre 3000 si 4000 de ture nu se intampla nimic, creste foarte greu in putere odata trecut momentul de dat in nas.
In schimb, cand a ajuns la 4000 de ture te baga in scaun la propriu de zici ca e racheta.
Asa cum a fost sesizat de la inceput in acest topic este o problema destul de GRAVA pentru ca nu poti sa te bazezi pe masina pentru o depasire, trebuie sa iti calculezi foarte bine momentul incluzand si timpul necesar urcarii de la 3000 la 4000 de ture.
Pe langa gravitatea problemei in sine, este de asemenea si foarte FRUSTRANT ca pana la urma WTF de ce ne-am luat masina de 110 cai (nu ca ar fi foarte multi) care consuma 13 si nici macar o depasire sau o liniuta nu poti sa faci.
mituc

Mesaj de mituc »

bibikul scrie:DAR v-am spus ca eu am fost la service (ats baneasa) special pentru aceasta problema si mi s-a facut doar proba de drum, nu mi-a fost pusa la calculator.
Alt service cu idioti! Asta trebuiau sa faca de prima data, daca te-au reprogramat pentru "alte" verificari insista sa o puna pe tester.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
bibikul

Mesaj de bibikul »

Nu m-au reprogramat pentru nimic altceva si mi-au zis ca de data asta nu imi factureaza nimic, ca in mod normal asa ar fi trebuit. Masina la 500 de km, luata acum 3 saptamani, eu vin in service si ar trebui sa spun merci ca nu imi iau bani: no comment.
cornelmic

Mesaj de cornelmic »

bun sa zicem ca e de la al doilea set de valve care se deschide intre 3-4 mii de ture ..daca sa zicem asta ar fi problema logica mea ar fi ca dupa 4 mii de ture sa faca tot la fel ...de ce dupa 4 mii te baga in scaun cum isi ia sprintu ?
la dupa 4 mii nu tot asa foloseste setu 2 ?
Cornel Mic
cornel_mic@klan-mc.ro
--------------------------
C4 1.6 benzina 16 v 110 cp , coupe
MM 82 WSL
mituc

Mesaj de mituc »

Eu suspectez ca din diverse motive (soft, altceva, probleme cu al doilea ax, etc) al doilea set de valve nu se deschide la 3000 ci mult mai tirziu, insa ECU crede ca s-a deschis si baga benzina ca vaca. Insa nu ma pricem suficient de bine la motoare incit sa spun ca asta e, e doar o suspiciune, eu daca as avea problema asta nu as pleca din service pina cind as constata ca au rezolvat problema.
Pe la 4000 si rablamentul meu face la fel, incepe sa se smunceasca de nebun si incepe sa suiere de parca ar vrea sa traga tot aerul de pe planeta, e o placere sa stai cu el numai intre 4000 si 5500, insa intre 3000 si 4000 se comporta rezonabil, lucru care nu se intimpla la masina bibicului.

cornelmic

Mesaj de cornelmic »

ce p*** sa mai zic ,...scuzati limbaju ....dar mam dus la ats ...in urma cu 1 luna ..si .. ...cica masina nare nimic ...au bagat-o pe tester si ......cica masina e ok , cum doamne iartama ...moi mai duce odata ,...ca oricum prima data nu am platit nimic :d
Cornel Mic
cornel_mic@klan-mc.ro
MM 82 WSL
bibikul

Mesaj de bibikul »

Hai amadoi in aceeasi zi, eu pot dupa ora 17.00.
cornelmic

Mesaj de cornelmic »

pai si eu sunt de acord tot dupa 17 .
da-mi un nr de tel sau un tel pe 0730984875 ...si vedem cum facem .
apropo ai vreo susta pe acolo ?...sau ai vreo legatura /relatie ca sa nu fim programati ? :D , daca nu sa stim cum facem
Cornel Mic
cornel_mic@klan-mc.ro
MM 82 WSL
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

@mituc

man , nu stiu exact unde nu mai poate , dar ce sa zic .. se simte ca nu are de unde , chiar daca am 95, 98 sau 100 tot aia e pe drum , pun AC pe treapta 2 - 3 si BYE BYE demaraje sport (1360 e doar 1360)

ar fi interesant de facut un test : in viteza a 2a cu si fara AC pe acelasi segment de drum sa vedem daca mai poate sa atinga MAX si sa si taie alimentarea . Eventual cronometrat cele doua curse.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc

Mesaj de mituc »

In treptele 2 si 3 nu ar trebui sa aiba problema asta.

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”