Filtru de aer sport/admisie directa
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
-
KereKash_KRK
- Dracusor
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
baieti, de o luna si juma ma chinuiesc sa gasesc un filtru de aer k&n, am dat nu'sh cate mailuri si nimic de la nimeni. stie careva? un telefon ceva, bagati aici pe forum direct. eu unul trebe sa il schimb urgent si am filtru stock, dar la ce praf e prin capitala europeana trebe sa mai schim unul pana la toamna
asa macar scap de o problema
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Daca pui filtru sport in loc de fitrul stock nu cred ca va inghiti masina mai mult praf. De asta si costa atita fitrul sport, pentru ca lasa sa treaca mai mult aer pastrind cam aceleasi calitati de filtrare ale lui ca si cel stock.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
mituc
Problema e alta: prostii aia de la K&N nu au nici o legatura cu logica. Pentru ei nu exista HDI sau MPI, pentru ei exista doar 1.4L, 1.6L si 2.0L! Parca ar fi nebuni! Daca dai search dupa filtru sport pentru 1.6L iti da doar filtre de diesel (cel putin din cite am inteles eu dupa ce am pierdut vreo 4-5 zile pe acel site + la diverse magazine locale).
Din ce am discutat eu cu un om de la un magazin de tuning local am ajuns amindoi la concluzia ca nu au astia de la K&N filtru sport pentru 1.6i!!!
Din ce am discutat eu cu un om de la un magazin de tuning local am ajuns amindoi la concluzia ca nu au astia de la K&N filtru sport pentru 1.6i!!!
- silvius
pai cine a spus ca filtrul sport o sa lase mai mult praf sa intre? E facut mult mai bine, ideea e ca il pot curata!!! asta e marea buba la mine. Nu vreau sa chinui motorul ala ca daca mai continui asa o sa bag nos
sai aibe si el aer.
Stiu si modelul si totul, am codul cu alte cuvinte, tot ce vreau eu este sa il pot cumpara
Am niste baieti la mine in cartier cu firma de prostioare pentru tuning daca se poate spune asa, insa nu au codul ala
cred ca o sa le scriu direct la k&n sa imi trimita si gata ca au niste distribuitori de 2 bani.
Tu ce filtru ai pana la urma stock sau sport?
Stiu si modelul si totul, am codul cu alte cuvinte, tot ce vreau eu este sa il pot cumpara
Am niste baieti la mine in cartier cu firma de prostioare pentru tuning daca se poate spune asa, insa nu au codul ala
cred ca o sa le scriu direct la k&n sa imi trimita si gata ca au niste distribuitori de 2 bani.
Tu ce filtru ai pana la urma stock sau sport?
-
mituc
Nu, eu am fitru stock pentru ca nici dezorientatii de la K&N si nici ignorantii de la Green sau PiperCross nu fac filtre pentru 1.6i
.
Singura solutie este inlocuirea intregului kit de admisie.
Singura solutie este inlocuirea intregului kit de admisie.
- silvius
pai deja aia e o schimbare destul de mare si fara sa schimbi evacuarea nu are sens.
Oricum ar face scandal si aia la garantie daca ai avea alte probleme, iar cei care ti-o monteaza nu o sa iti dea garantie decat strict pe kit si nimic altceva
Oricum ar face scandal si aia la garantie daca ai avea alte probleme, iar cei care ti-o monteaza nu o sa iti dea garantie decat strict pe kit si nimic altceva
-
mituc
Cum sa nu aiba sens?! Nu ar avea sens sa pui turbo fara sa schimbi mai toata evacuarea, dar la cit aer va trece prin filtrul sport chiar crezi ca nu va face fata evacuarea stock? 
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Daca pui alta admisie, mai mult ca sigur se cere si ceva pe la evacuare...Daca pui doar filtru, n-are nici o treaba!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Intre kitul de admisie si filtru de aer nu e chiar asa mare branza, un scut intre motor si el, o teava si cateva garnituri. Si nu necesita o evacuare, neaparat, pt ca motorul nu e chiar asa puternic.
Si oricum, un filtru de aer sport ESTE mai permisiv, dar nu cu mult. Automat daca lasa mai mult aer o sa lase si mai multe impuritati, pana si producatorii declara asta.
Si oricum, un filtru de aer sport ESTE mai permisiv, dar nu cu mult. Automat daca lasa mai mult aer o sa lase si mai multe impuritati, pana si producatorii declara asta.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
-
mituc
Bine ma, daca ziceti voi... ce sa mai zic?! Mai ales ca ginditi prea mult afirmatiile pe care le faceti.Bogdan scrie:Daca pui alta admisie, mai mult ca sigur se cere si ceva pe la evacuare...Daca pui doar filtru, n-are nici o treaba!
Deci va mai zic odata ca sa tineti minte: schimbarea filtrului stock cu unul sport nu are nici o implicatie sau cerinta asupra evacuarii. Nu se produc semnificativ mai multe gaze ca sa nu aiba rabla pe unde le scoate.
Puterea unui motor este data in principiu de cit combustibil poate arde in unitatea de timp. Cind pui filtru sport aceasta cantitate poate sa creasca cu 2-5% fata de cit era inainte. Daca faci repejor un calcul e posibil sa-ti iasa ca diferenta dintre cantitatea de oxigen care iti intra vara si cit iti intra iarna poate la un moment dat sa fie chiar mai mare de atit (ma rog, nu tratam aici diferenta dintre iarna cu filtru stock si iarna cu filtru sport, gindeste-te ca e si mai frig).
Ca si concluzie evacuarea trebuie neaparat redimensionata astfel incit sa suporte surplusul de 5% de gaze (si eventual aer necombinat) pentru ca ea e proiectata la fix si nu va putea suporta surplusul si poate sa bubuie draq' si-ti atirna pe strada si rid jmecherii cu BMW-uri SH de tine.
Bineinteles ca presiunea din evacuare este si ea destul de importanta in functionarea corecta si eficienta a unui motor, deci chimbarea evacuarii cu un cazan zgomotos este imperios necesara.
Deci inca odata scuze ca v-am contrazis si scuze pentru tonul "peste picior", am tot incercat sa revin si sa modific insa nu m-am putut abtine sa las asa.
- silvius
un simplu filtru sport nu e mare branza, chiar in niciun fel.
ca intra mai multe impuritati... prea putin, dar si daca lasi filtrul jegos nu e ok.
Eu il pun ca o alternativa destul de ok. Castig de putere? aproape zero, oricum atat de nesemnificativ incat nici nu merita scris. Poate ca un kit de intake iti da cativa cai, cu o evacuare iti mai da cativa cai.
Categoric pentru un amarat de filtru nu ai nevoie de schimbari la evacuare. Nici macar kitul de admisie nu cere o evacuare noua daca schimbarea nu e facuta sa se stoarca si ultima martzoaga
Filtrul asta insa il speli si termini cu o chestie, ala stock il schimbi de 2-3 ori pe an ca sa fie curat
ca intra mai multe impuritati... prea putin, dar si daca lasi filtrul jegos nu e ok.
Eu il pun ca o alternativa destul de ok. Castig de putere? aproape zero, oricum atat de nesemnificativ incat nici nu merita scris. Poate ca un kit de intake iti da cativa cai, cu o evacuare iti mai da cativa cai.
Categoric pentru un amarat de filtru nu ai nevoie de schimbari la evacuare. Nici macar kitul de admisie nu cere o evacuare noua daca schimbarea nu e facuta sa se stoarca si ultima martzoaga
Filtrul asta insa il speli si termini cu o chestie, ala stock il schimbi de 2-3 ori pe an ca sa fie curat
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
mituc scrie:Bogdan scrie: Ca si concluzie evacuarea trebuie neaparat redimensionata astfel incit sa suporte surplusul de 5% de gaze (si eventual aer necombinat) pentru ca ea e proiectata la fix si nu va putea suporta surplusul si poate sa bubuie draq' si-ti atirna pe strada si rid jmecherii cu BMW-uri SH de tine.
Bineinteles ca presiunea din evacuare este si ea destul de importanta in functionarea corecta si eficienta a unui motor, deci chimbarea evacuarii cu un cazan zgomotos este imperios necesara.
Mah da-l incolo...ca ai probabil un V6 sau V10 sa nu stii pe unde sa evacuezi gazele mai repede ca sunt prea multe
Ai un 1,6 amarat care oricum are evacuarea destul de mare sa suporte destul.
Daca aveai un hdi macar care sa aiba turbina si mai imi ziceai ca i-ai pus un intercooler mai mare ai umblat la presiunea in turbina si ai mai si resoftat-o peste asta sa sa iti dea mai multa motorina, mai ziceam ca iti trebuie o evacuare ca sa faca fata la puterea de evacuare a turbinei...
Degeaba baga mai mult aer daca ai si nishte mici sonde care in momentul cand simt ele ca poluezi cam mult sau ca ies cam multe noxe incep sa te limiteze.
Mai gandeste si tu realist!!!
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
- silvius
v6 dupa iesirea din garantie e singura sansa
oricum la cat e investia nu mai conteaza garantia
n'are a face un mic filtru. insa e mult mai practic. El costa 80 usd ca l-am gasit pana la urma si nu il arunci dupa cativa kilometri ca pe cel stock si e oricum superior din toate punctele de vedere
n'are a face un mic filtru. insa e mult mai practic. El costa 80 usd ca l-am gasit pana la urma si nu il arunci dupa cativa kilometri ca pe cel stock si e oricum superior din toate punctele de vedere