antena C4

Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: antena C4

Mesaj de Bogdan »

bgd81 scrie:
Bogdan scrie:Sunt diferente enorme, de multe ori la constanta, dadeam antena jos sa bag masina in garaj si mai plecam fara sa o pun la loc! Nu se auzea nimic..
Nu toata lumea are probleme cu receptia radio. Banuiesc ca tu esti unul dintre cei care sunt multumiti de calitatea receptiei radio, corect ?
Sunt multumit pt ca de obicei prin zonele in care merg si ascult radio pierde destul de rar frecventa! In Constanta de ex, nu prea am probleme cu frecventa radio!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

La mine s-a umblat la HU, cand mi-am instalat kitul bluetooth, si receptia e aceeasi - nici mai buna, nici mai proasta
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Din cite am inteles, cu antena de C8 se prinde ceva mai bine radio-ul in afara localitatilor insa apar probleme in localitati, stie cineva despre asta?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
kinetic

Mesaj de kinetic »

Salut. Din cate mi-am dat seama, problema cu receptia radio nu vine de la un nivel prea mic al semnalului pentru postul ascultat ci de la un nivel prea mare al semnalului unui/unor post/uri adiacent/e care 'ineaca' semnalul ce se vrea receptionat. Practic ar fi vorba de 'rejectia' canalelor adiacente (sau 'caracteristica de selectivitate' pentru cei ce au o pregatire in domeniul electronic) care nu e prea buna la receptorul de pe C4 si dupa mine asta e cauza pentru care in afara localitatilor, unde posturile de radio tind sa fie mai 'distantate' intre ele in spectrul FM se aude mai 'bine' (pentru ca interferentele intre ele sunt mai mici). La fel, daca in oras exista un post mai puternic si cateva putin mai slabe in jurul lui, daca scoatem antena nivelul semnalului scade la toate, insa postul puternic se va auzi mai 'bine' pentru ca receptorul primeste de la el un semnal 'multumitor' care nu mai e inecat de semnalele celorlalte posturi.

Cam asta am constatat eu dintr-un mic experiment cu antena desurubata.
Daca asta este intr-adevar problema, solutia ori nu e simpla, ori nu exista... Ar trebui 'ajutat' receptorul sa aiba o curba de sensibilitate care sa atenueze mai mult in jurul frecventei dorite, astfel incat posturile adicente postului ascultat sa fie atenuate mai mult decat sunt acum. Ar putea exista o solutie in acest sens - am vazut parca undeva pe net ca in setarile din Lexia ar putea fi selectate diferite curbe de sensibilitate pentru receptorul de la C4. Nu stiu sigur insa daca 1. am vazut bine 2. curbele respective se refera intr-adevar la fenomenul descris mai sus 3. se pot intr-adevar schimba...

Cine mai merge la revizie intr-un loc 'placut' in care poti bate la cap baietii de la service cu problema asta (cum ar fi la Mugurel :) ) ar putea sa verifice in Lexia si daca exista setarile, sa le incerce, poate avem noroc si gasim rezolvarea.

Thx,
Alex
C4 Hatchback 1.6 HDi (Gris Fer)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”