c4 vs golf V

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns
nero
Robotizat

Re: c4 vs golf V

Mesaj de nero »

180 pe bordul unui Golf inseamna de obicei cam 165, pe cand C4 cu jante de 16 sau de 17 indica corect. Eu cu a mea am ajuns la 200 pe GPS, respectiv 199 pe bord cu 4 persoane si A/C. Unul din motive e ca 1.6HDi urca ceva mai mult in ture.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

nu te cred, acum c4 este cel mai bun.... cel mai stabil cel mai rapid.....
eu sincer nu cred ca poate fi diferenta asa de mare....( cel mai frumos...este :) )
repet cred ca suntem prea subiectivi.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Mai este si problema ceasurilor "normale", de: inertie, si unghi de incidenta. Daca te uiti la un ceas dintr-un unghi, vezi ceva, daca te uiti din alt unghi, vezi altceva. Diferenta nu e mare, dar exista. Si dupa mine, ramane problema inertiei aparatului, care la astea normale este destul de mare. La vitezometrul nostru electronic, "inertia" este aproape nula, sau ca sa ma exprim in termeni artimetici, limita tinde la zero :)
Ce-i drept, sunt unele ceasuri "normale" care arata demential (ex. Mazda 3, si multe altele, dar astea mi-au placut in mod deosebit)
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

@aiurica, daca as fi crezut ca G5 e mai bun mi-as fi cumparat, pentru ca in 20k aveam multe optiuni. Nu am zis ca e mai stabil C4 decat G5, diferentele oricum sunt suficient de mici incat sa nu poata fi observate decat de fanboy-i marcilor. Cand am vrut eu sa merg tare prin curbe, nu m-a depasit nici-un Golf, dar asta nu inseamna neaparat ca nu ar fi putut, poate ca eu ma grabeam mai mult.
In schimb sunt convins ca 1.6HDi 110cp e mai bun decat 1.9TDI 105cp din orice punct de vedere (putere, consum, zgomot, fiabilitate, intretinere, poluare, taxe, etc.) si le-am condus pe ambele suficient inainte sa-mi fac parerea asta. Stiu ca e posibil sa fiu subiectiv cand e vorba de design, de interior, de bordul digital, chiar si de dotari, dar in cazul motorului, oricat m-as chinui nu reusesc sa gasesc un avantaj la TDI.
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Am mai facut testul asta odata, dar il mai fac inca odata.
Te astept intr-o seara, eu vin cu 1.9 Tdi, te astept cu 1.6Hdi.

Repet, nu am zis ca 1.9 este mai bun, doar ca pe 400m este mai rapid. Si cei 105cp chiar ii pune pe sosea.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Shadow, C4 pune pe sosea mai bine puterea decit g5. Si stabilitatea e mai buna. Evident, vorbesc de masini stock. Cu 1.6i m-am dat la a4-uri si passat-uri de 140cp (diesel) si mai putin de jumatate m-au batut, iar diferentele dintre 1.6i si 1.6hdi nu sint de mai mult de 2 lungimi de masina la 400m in favoarea benzinarului (cu un 1.6hdi as fi luat-o de la toate la diferenta asta, dar in nici un caz de la o trotineta de 105cp).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Ideea e in felul urmator, 1,9 de care vb eu este pe o Octavia 2.
Eu am facut testul O2 vs. C4 si rezultatele au fost destul de surprinzatoare (depinde f f f mult de soferul de pe C4)
Am facut si testul 1.6 hdi vs. 1.6 i si masinile au fost la egalitate in 2 cazuri (in unul din cazuri benzina s-a dus cu aproape jum de m in fata)

Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Soferul conteaza enorm. Indiferent de masina.
Ia un sofer meserias si pune-l pe o masina mai "slaba" si un sofer mai slab, pe o masina mai fortzoasa. In marea majoritate a cazurilor, castiga "martzoaga". Ca in fabula cu iepurele si broasca testoasa :)
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

La voi cat de bun e un motor se masoara doar in liniute? Nu m-a pasionat subiectul, insa de la semafor daca vreau sa plec primul, plec primul (comparativ cu masini apropiate) in special din cauza ca am cauciucuri mai bune decat 95% din participantii la trafic. Nu m-a interesat niciodata (in ultima vreme :) ) sa ma intrec cu cei de la semafor, plec repede doar cand vreau sa prind un loc in fata. Dupa cum au zis si altii, sunt multi factori care intra in discutie la cazurile astea, un dezavantaj pentru C4 ar fi schimbatorul de viteza cu cursa foarte mare, dar asta n-are legatura cu motorul.

Mult mai important pentru mine e, sa zicem, 80-120, sau alte accelerari utile in cazuri reale (depasiri), iar in cazurile astea nu mi s-a parut niciodata ca 1.9TDI ar trage mai bine. Oricum diferentele sunt cel mult minore, deci raman in discutie doar celelalte criterii unde 1.9TDI nu sta foarte bine (fiabilitate, zgomot, consum, intretinere, etc.).
muntos
Numar Inmatriculare: B-333-VTS

Mesaj de muntos »

M-am plimbat si eu cu un Passat model 2003 la Iasi si Braila, in total cam 800km (penultimul model daca nu iau in calcul si noul Passat CC), motor 1.9TDI, 131CP, 4motion, 6 viteze si oricat mi-ar displace Passatul am ramas impresionat de motor. Bine, eu n-am condus decat 1.6i-ul meu, dar parca as face un transplant de motor, chiar si asta asa cum este el galagios
C4 1.6i 16v 110CP berlina...restul e istorie
B-333-VTS
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

nero scrie:La voi cat de bun e un motor se masoara doar in liniute? Nu m-a pasionat subiectul, insa de la semafor daca vreau sa plec primul, plec primul (comparativ cu masini apropiate) in special din cauza ca am cauciucuri mai bune decat 95% din participantii la trafic. Nu m-a interesat niciodata (in ultima vreme :) ) sa ma intrec cu cei de la semafor, plec repede doar cand vreau sa prind un loc in fata. Dupa cum au zis si altii, sunt multi factori care intra in discutie la cazurile astea, un dezavantaj pentru C4 ar fi schimbatorul de viteza cu cursa foarte mare, dar asta n-are legatura cu motorul.

Mult mai important pentru mine e, sa zicem, 80-120, sau alte accelerari utile in cazuri reale (depasiri), iar in cazurile astea nu mi s-a parut niciodata ca 1.9TDI ar trage mai bine. Oricum diferentele sunt cel mult minore, deci raman in discutie doar celelalte criterii unde 1.9TDI nu sta foarte bine (fiabilitate, zgomot, consum, intretinere, etc.).
Tu ai spus putere, de asta am lansat provocarea.
Cat despre celalalte criterii:
- fiabilitate... 50.000km si nu am schimbat nimic la el decat filtre si ulei (cand vine vb de Hdi as putea sa dau cateva contra ex simtite chiar pe pielea mea)
- zgomot... ai 100% dreptate, este mai zgomotos
- consum... in oras putin mai mare, in afara mai mic.
- intretinere... la fel ca la C4

nelutzu

Mesaj de nelutzu »

ok,am citit tot ce a-ti scris si deci intr-un final la ce sa renunt ca din cate am inteles diferente foarte mari intre motoare nu sunt si nici la intretinere singurul lucru care ma pune le ganduri este diferenta de pret
nelutzu

Mesaj de nelutzu »

aaa....si inca ceva golful este putzin mai dotat in sensul ca are dublu climatronic,alarma,10 airbaguri pe langa cele 6 ale c4-lui,geamuri electrice fata-spate,scaune incalzite fata si torpedoul refrigerat.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Torpedou refrigerat are si C4..insa nu e mare chestie!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Pai daca are mai multe dotari se mai justifica...oricum cu banii de pe golf second iti iei ceva nou poate o kia sau un opel corsa.
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”