Cand ne vindem masina ???

Discutii despre orice legat de masini
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Re: Cand ne vindem masina ???

Mesaj de Dan pasare »

Cum a mai spus cineva, cred ca ideal e sa vinzi masina cam dupa 3-4 ani, cand iese din garantie si te apropii de 100.000 km. Asta in situatia in care ai banii de diferenta pana la una noua :mrgreen:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Pasare, daca o iei la 140.000 la cat o dai? :mrgreen:

@Mihay Cel putin e bine ca ti-ai dat seama de dimensiuni, ca e de vreo 3 ori mai groasa ca la evacuare. Uitati un bun investigator!!! Bravo Mihay! :ok ::P ::P

P.S. Nasol Mihay, eu o incalzeam si tu nici cand este calda nu stii sa o mentii asa. ::P :mrgreen:
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Ma refeream la masinile noi. Daca ai luat-o sh.... e mai complicat de dat sfaturi. Ori o dai cand te plictisesti de ea(sau cand incepi sa bagi prea multi bani in reparatii) ori o pastrezi pana o dai la fiare vechi. In aceasta ultima situatie am fost de trei ori, dar nu le-am dus la REMAT, zac si acum prin niste curti :roll:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Deci astea second toate trebuie tinute. :mrgreen:
gonty
Profu'
Numar Inmatriculare: IS96DEA

Mesaj de gonty »

DMX scrie:basy ..... gandesti tare ciudat . Nu te plictisesti de aceeasi masina o viata ??? Stii masina nu e ca nevasta ,care odata ce te-ai luat nu mai ai ce face ...masina poti s`o schimbi .....
Dupa 3 ani incepi sa bagi bani in ea......
Cred ca n-ai dreptate... de C4 nu m-am plictisit inca dar de nevasta ...... Mai bine schimb nevasta! ::P (nu intra pe forum asa ca nu am probleme). Iar daca este de bagat bani....... No comment! :evil:
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

eee...ceai mai...cum sa te plictisesti de nevasta?????

( la mine mai intra)..... :ok
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
alecu260579

Mesaj de alecu260579 »

deci...nici un raspuns concret...
poate cauta cineva dupa ceva statistici...grafice, cand incep sa cada piesele masiv, sa fie inlocuite...etc....
noi, cei de aici de pe forum cred ca avem cam putine masini cu multi km ca sa putem trage niste concluzii.
garantia e un element, dar nu hotarator...intrucat acum se paote prelungi pana la 4 ani si 150.000 km.
Deasemenea, garantia nu e tot timpul un avnataj...de exemplu la 120.000, din cate stiu trebuie schimbate multe. In garantie le schimbi la concesionar...deci clar mai scump.
1,6 Hdi coupe rouje lucifer 110CP, Champion
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

eu cred ca o masina trebuie schimbata cam dupa 5 ani, altfel se cam baga bani in ea
iti pica una- o schimbi, apoi iti pica alta... si tot asa
daca ai si banii ptr diferenta... e super ok
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

Ai mei de exemplu si-au facut leasing la tucson sau la megane pe 8 respectiv 7 ani...dar mai mult de 4 -5 ani nu au de gand sa pastreze masinile...nu ca nu ar fi bune...sau ar merge N mii de km cu ele...ci din simplu fapt ca apar multe modele noi...la niste preturi mult mai atractive...iar acest lucru afecteaza enorm...nu doar pe ei ci pe toata lumea...eu zic ca dupa 5 ani max deja...trebuie vanduta masina...adica daca se urmareste obtinerea unui "profit" sau sa nu fie devalorizata masina atat de mult incat cerinta sa fie mica...eu unu in momentu de fata nu as vinde-o pentru nimic in lume...dar mai vorbim peste 5 ani :mrgreen:
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

La o masina noua se stie clar ca pierzi o gramada. Nu prea ai ce pierderi sa limitezi asa de mult.
alecu260579

Mesaj de alecu260579 »

aaa, ca mi-am amintit un lucru...care poate avea un fel de influenta...
s-a observat pe piata second hand ca, in momentul aparitiei unui nou model pentru un autoturism, vechiul model vandut ca second hand pierde brusc cateva sute bune de euro.
acum, la C4, face liftul nu e major...dar probabil in 2 ani apare urmatoarea generatie...deci...cam in 1, 5 ani ar fi un moment bun de vandut C4....daca nu asa repede, inainte de a aparea next generation...adica vreo 4-5 ani.
1,6 Hdi coupe rouje lucifer 110CP, Champion
RavineH

Mesaj de RavineH »

Din ce am vazut tabele cu devalorizari pe la firmele de asigurari, procentual cel mai mult scade in primii 2-3 ani, apoi mai lent pana pe la 4-5, iar dupa 6 incolo cam stagneaza. Deci, strict procentual, pierzi cel mai mult daca o vinzii in primii 5-6 ani. Apoi practic pt fiecare an in care o mai folosesti, nu mai pierzi mare branza. Deci rentabil pare a fi sa o tii 6-8 ani, ca dupa aia deja incepese sa se deterioreze prea mult. Bine deteriorarea tine si de masina, ca ale noastre citronele, cu parere de rau zic, nu cred ca se vor comporta si vor arata la fel de bine ca o Toyota, sa zicem.
Citroen C4 Coupe TechnoEvolution 1.6i 110cp
baty_san

Mesaj de baty_san »

alecu260579 scrie:deci...nici un raspuns concret...
poate cauta cineva dupa ceva statistici...grafice, cand incep sa cada piesele masiv, sa fie inlocuite...etc....
noi,....
la C4 inca nu sunt statistici.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Don't steal...goverment hates competition!
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

RavineH scrie:...... Deci rentabil pare a fi sa o tii 6-8 ani, ca dupa aia deja incepese sa se deterioreze prea mult. ......
Nu stiu cate masini ai schimbat tu pana acum, dupa aceasta regula(probabil niciuna), dar iti pot spune cu certitudine ca afirmatia ta e valabila doar in cazul persoanelor care circula foarte putin. Adica pensionarii, care merg rar, pt ca n-au unde(si pentru care aceea va fi ultima masina) si cei care au o a doua masina in familie(eventual o masina de serviciu disponibila permanent). Ar mai fi si o a treia categorie de persoane, cele fricoase si/sau zgarcite, care si-au cumparat masina doar ca s-o vada rudele si vecinii, si sa arate astfel bunastarea familiei :wink:
Dar cei de mai sus, detin in opinia mea maxim 20% din parcul auto din tara.
Asa ca noi, ceilalti,majoritatea, facem cam 20000-25000km pe an, adica dupa 6-8 ani,masina va avea aproape 200000km :shock:
Daca tu crezi ca in Romania exista o mare piata de masini de peste 150000km, te asigur ca te inseli. Singurul cumparator sigur pentru o astfel de masina este....REMAT-ul :lol: Mai ales ca vorbim de masini cu motoare mici si preturi de plecare(de noi) relativ accesibile.
RavineH

Mesaj de RavineH »

Am spus si mai sus: asa e rentabil daca te uiti pe tabelele cu procentele de devalorizare! Deci strict dpdv al banilor pierduti la revanzare, adica daca o vinzi dupa 3 ani, nu iei pe ea pret dublu decat daca ai vindeo dupa 6. [nici macar pe-aproape]

Exemplu: fosta masina, un Renault Clio, l-am cumparat la 4 ani si l-am vandut la 6 [cu 100 000km] cu o diferenta de 900 de euro. Adica am dat pe el 5 900 si am luat fix 5 000. Pretul ei de noua a fost putin peste 10 000. => Primul proprietar a folosit masina 4 ani si l-a costat ceva peste 4000 de euro, eu am folosit-o 2 ani si m-a costat 900 de euro.

Iar despre ideea de a cumpara o masina pt a iti arata bunastarea ... poate ca asta fac persoanele care dispun de bani castigati usurel si de obicei cumpara masini de peste 40 000 de euro macar; aici vorbeam despre una dintre cele mai ieftine masini din clasa compacta totusi.
Citroen C4 Coupe TechnoEvolution 1.6i 110cp
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”