Problema cu afisajul consumului instantaneu
-
KereKash_KRK
- Dracusor
Da probabil... v-am spus, panta, frana de motor peste 10 secunde si peste 2000 rpm si tot nu mi-a scazut de 3 %. Oricum sunt curios daca si la voi este un delay in afisare, pentru ca eu daca morg constant si iau piiorul de pe acceleratie abia dupa 3-4 secunde incepe sa scada.
C4 coupe 1.6i 16v 110cp iridis B.61.KRK
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Pai e un delay, pentru ca aproximarea se face pe intervale de timp, nu real-time... E aproape real-time dar nu real-real-time daca intelegi ce vreau sa spunKereKash_KRK scrie:Da probabil... v-am spus, panta, frana de motor peste 10 secunde si peste 2000 rpm si tot nu mi-a scazut de 3 %. Oricum sunt curios daca si la voi este un delay in afisare, pentru ca eu daca morg constant si iau piiorul de pe acceleratie abia dupa 3-4 secunde incepe sa scada.
Eu dac-o las brusc in frina de motor se duce la 0% dupa vreo 2-3-4 secunde. Sta in frina de motor pina face ea un "hic" la 1500rpm si incepe sa mearga de turbata (de exemplu intr-a 2-a la 19Kmph, in intr-a-ntiia pe la 12-13, etc).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
incerc sa estimez un eveniment.
cam grea exprimarea dar in fine.
cand iei piciorul de pe acceleratie si lasi in frana de motor computerul dicteaza sa opreasca injectia, in acea secunda, dar unde este pompa? unde este rezervorul? si unde este motorul? intre rezervor si motor, din momentul in care pompa a primit comanda sa nu mai suga combustibil, pe circuitul mai are combustibil, care se traduce prin flux catre motor. acest normal ca este in scadere, si senzorul care detecteaza acest flux de benzina catre motor il raporteaza la ecu, ca la randul lui traduce catre afisaj. cand acest flux s-a termintat, va fi afisat 0.0.
dar, circuitul nu ramane vid, si mai are ceva in el (undeva stocat) pt ca in momentul cand apesi pe acceleratie aproape instantaneu simti si un efect (totusi prea curand pt a astepta sa se traga combustibil din rezervor, si umplere circuit de alimentare.
deci, nefiind mecanic citroen sa stiu ce si cum, incerc sa formulez un "educated guess" cum zic americanii
cam grea exprimarea dar in fine.
cand iei piciorul de pe acceleratie si lasi in frana de motor computerul dicteaza sa opreasca injectia, in acea secunda, dar unde este pompa? unde este rezervorul? si unde este motorul? intre rezervor si motor, din momentul in care pompa a primit comanda sa nu mai suga combustibil, pe circuitul mai are combustibil, care se traduce prin flux catre motor. acest normal ca este in scadere, si senzorul care detecteaza acest flux de benzina catre motor il raporteaza la ecu, ca la randul lui traduce catre afisaj. cand acest flux s-a termintat, va fi afisat 0.0.
dar, circuitul nu ramane vid, si mai are ceva in el (undeva stocat) pt ca in momentul cand apesi pe acceleratie aproape instantaneu simti si un efect (totusi prea curand pt a astepta sa se traga combustibil din rezervor, si umplere circuit de alimentare.
deci, nefiind mecanic citroen sa stiu ce si cum, incerc sa formulez un "educated guess" cum zic americanii
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
in frana de motor si la mine 0.0 % evident nu instantaneu, e vb de secunde.
Consumul maxim mi se pare ca a fost undeva la 35 sau asa ceva, dar la turatie la plecarea de pe loc, dupa care a scazut repede.
Prin urmare nu cred ca mai are mult pana o sa iti scrie Illegal operation, please restart sau Windows will shutdown your car!
concluzie: mergi la service sa iti rescrie softul ca e dus
Consumul maxim mi se pare ca a fost undeva la 35 sau asa ceva, dar la turatie la plecarea de pe loc, dupa care a scazut repede.
Prin urmare nu cred ca mai are mult pana o sa iti scrie Illegal operation, please restart sau Windows will shutdown your car!
concluzie: mergi la service sa iti rescrie softul ca e dus
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
mituc
Sau vreun senzor prin zona pompei de injectie (care de fapt e comandata de ECU). Sau chiar ceva prin ECU (posibil si softul, cum zice silvius), deci ceva pute groaznic a ars pe acolo...silvius scrie:concluzie: mergi la service sa iti rescrie softul ca e dus
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
-
mituc
La ce sonda te referi, ca sint mai multe?silvius scrie:sonda nu este pentru ca ar afecta si consumul mediu. Daca la consumul mediu totul este ok, inseamna ca e din soft, daca nici cel mediu nu e ok, atunci adauga si ce a spus mituc pentru ca a zis bine in cazul asta
Daca te referi la sonda lamba atunci da, e posibil sa fie defecta, sa detecteze tot timpul ca amestecul e sarac in benzina si pe baza datelor astora ECU sa bage benzina mai multa decit normal chiar si in frina de motor. Insa asta se reflecta si in consum... deci daca consumul e normal probabil ca nu e asta problema.
-
sebi