Faruri bi-Xenon directionale
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
hai sa ramanem la subiect totusi.
imi pare rau pt posesor ca s-a izbit si el de inconveniente legate de masina. NU este normal sa se strice (in pi**a mamii lor de masini noi).
ok, zici ca iti iei ceva bun, si totusi cea mai tehnologica piesa sa aibe de suferit. oricum, pe viitor va ramane inregistrata aceasta problema si potentialii vitori posesori vor sti la ce sa se astepte de la directionalele astea.
imi pare rau pt posesor ca s-a izbit si el de inconveniente legate de masina. NU este normal sa se strice (in pi**a mamii lor de masini noi).
ok, zici ca iti iei ceva bun, si totusi cea mai tehnologica piesa sa aibe de suferit. oricum, pe viitor va ramane inregistrata aceasta problema si potentialii vitori posesori vor sti la ce sa se astepte de la directionalele astea.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
@gonty Ce vrei sa spui prin "Probleme adevarate la C4 nu sunt decat in 2-3 cazuri izolate. Si, bineinteles, ei sunt si cei care "tipa" cel mai tare si fac si impresie proasta asupra masinii."??? Adica crezi ca e normal sa dai bani pe o masina noua si sa vina cu atatea defecte de fabricatie si sunt "cazuri izolate" ?? Pai uite ca aproape majoritatea celor cu c4 de pe forum se plang de probleme mai mult sau mai putin grave care in mod normal eu nu am auzit sa se intample la o masina noua, mai ales la o firma care se afiseaza ca serioasa.Poate vrei sa zici ca sunt vre-o 2-3 fara problemem nu 2-3 cu probleme.Tu abea ai cumparat masina si te izbesti deja de o problema, care sincer e mai grava decat una de fabricatie.E una de calitate.Eu sincer mi-asi pune intrebari.
@dimabogdan Mie daca imi schimba motorul o pastrez...oricum nici nu am de gand sa investesc in alta, sa patesc altele, sa imi fac nervi.Poate mai incolo peste un an.
@dimabogdan Mie daca imi schimba motorul o pastrez...oricum nici nu am de gand sa investesc in alta, sa patesc altele, sa imi fac nervi.Poate mai incolo peste un an.
-
gonty
- Profu'
- Numar Inmatriculare: IS96DEA
Cand vorbesc de probleme adevarate ma refer la probleme de ordin strict mecanic, de motor, franare si directie, unde treaba este foarte serioasa. Adica ceea ce ai patit tu si Bogdan Dima. Problemele de electronica nu prea mai fac parte din probleme adevarate. Astea tin mai degraba de noroc. La electronica, daca nu ai noroc, iti pica rapid, in garantie, se schimba si gata. Daca scapi in garantie fara probleme pe partea asta, poti fi linistit ca te va tine mult si bine.stevey scrie:@gonty Ce vrei sa spui prin "Probleme adevarate la C4 nu sunt decat in 2-3 cazuri izolate. Si, bineinteles, ei sunt si cei care "tipa" cel mai tare si fac si impresie proasta asupra masinii."??? Adica crezi ca e normal sa dai bani pe o masina noua si sa vina cu atatea defecte de fabricatie si sunt "cazuri izolate" ??
Hai sa fim seriosi. Numai cei care nu au scris niciodata nu program, sau nu stiu cu ce se "mananca" senzorii pot face afirmatia ta. Este suficient un strop de mizerie pe un senzor si salutareTu abea ai cumparat masina si te izbesti deja de o problema, care sincer e mai grava decat una de fabricatie.E una de calitate.Eu sincer mi-asi pune intrebari.
Asta se poate intampla oricand oricui si la orice masina. Daca as fi vrut sa nu ma doara capul de electronica si software, ramaneam la Logan si gata
"Si apropos de masinile japoneze. Nu stiu cati dintre voi au avut ocazia sa conduca un Mitsubishi Eclipse. Am avut asa ceva pe mana in 2000 vreo 2 luni, ce sa spun, Super masina....Insa am dat-o ca am avut probleme cu motorul si cutia automata. Nu stiu daca v-ar conveni sa vi se caleze motorul la 180 km/h pe autostrada si sa stai o ora in soare, la 40*C la umbra, pana s-a racit motorul sa pot ajunge la prima benzinarie, sa o las la naiba in parcare si sa chem un prieten sa ma ia. Si ar trebui sa spun ca masinile japoneze sunt de cacao, nu? Asta este, am avut ghinion."
Asta mi s-a intamplat in 2000 cand eram in USA, Carolina de Sud. Si tot acolo, apropos de service. La aceeasi masina mi s-a rupt cureaua de la AC iar fara AC esti mort (te coci). Si ma duc la berbecii din service sa-mi puna cureaua noua. Dupa 15 minute, vine un mecanic si ma intreaba candid: "Stiti unde trebuie pusa?"
Pai daca cei care au C4 au un nivel intelectual corespunzator si stiu sa foloseasca internetul este normal sa apara pe forumuri sa se plangaPai uite ca aproape majoritatea celor cu c4 de pe forum se plang de probleme mai mult sau mai putin grave care in mod normal eu nu am auzit sa se intample la o masina noua, mai ales la o firma care se afiseaza ca serioasa.Poate vrei sa zici ca sunt vre-o 2-3 fara problemem nu 2-3 cu probleme.
Eu nu cred ca veti avea ocazia sa vedeti, de exemplu, multi din grupul VAG pe forumul dedicat si asta pentru simplul motiv ca, pentru a detine o masina accesorizata noua de tipul acela, cel putin in Romania, trebuie sa ai ceafa groasa, ghiul si bratara cat mai grea si sa sune maneaua cat mai tare.
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
- Tomita
- cre8or
sunt destui tineri care au vag-uri (vw in special) dar e adevarat ca sunt cu muult mai multi care nu au tangenta cu internetul, ca poate or fi oameni cu scoala, si nu o sa ii vezi pe aici. stiu un exemplu care si-a laut bora din germania (prin smekerii aia de te plimba cu sharan-ul) si eo cazatura nenorocita. cu puncte de rugina, fara optionale. dar omul e fericit. are vw bora.
- stevey
Mie personal nu mi se pare ca pe o masina in care bagi atata "electronica" sa nu o gandesti in asa fel sa nu se intample ceva la o ploaie.Acum sincer chestii de genu "asa patesc masinile cu multa electronica" suna cam a dealer care vrea sa vanda o masina.Si de ce crezi ca are atata electronica? ca are niste amarati de senzori si faruri xenon, pai mai tote masinile au ,excluzand logan si nu vad probleme de genu asta inca din primii km de utilizare!.In schimb nu aud plangeri de masina asta numai pe forum,care by the way sunt in general toti (ciudata coincidenta nu?).Poate ai sa ma intelegi ce zic.Eu la inceput eram la fel de naiv si ma gandeam, lasa ca nu e grav, se rezolva pe computer dar iata ca nici in ziua de azi nu s-a rezolvat si pe langa asta ma izbesc si de probleme de-a dreptul penale.Vinzi in romania masini care scartaie din toate incheieturile se umfla materialul pe portiera cu etrieri "necomformi" care mug ca vaca, greieri, cu amortizoare de te doare capu si rinichii la gropi, motoare defecte,si sa nu mai continui ca ma doare deja capul.Oricum bafta cu masina si sa fii multumit de ea...si sa stii ca eu nu am" tipat niciodata si am facut impresie proasta asupra masinii" cu toate problemele de neacceptat ale ei.Si apropo nu suntem doar doi cu tacaneli mai sunt pe forum si am amuzit si una pe strada si la service un coupe rosu.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Adica sa inteleg de la tine ca exista c4-uri si care nu trancane?:stevey scrie:Si apropo nu suntem doar doi cu tacaneli mai sunt pe forum si am amuzit si una pe strada si la service un coupe rosu.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- stevey
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Aha, ok.stevey scrie:@ mituc ma refeream la motor...nu stiu daca ai dat bine citatul nu ma refeream la trancaneli.Si nu inteleg la ce fel de trancaneli te referi ,cele de la amortizoare sau scartaieli de pe la portiera?
Pai la mine trancane si aerul din interior, sa-mi bag picioarele de nu !:) Bineinteles, doar cind merg pe drumuri denivelate si merg ceva mai tare (cum e pavajul din fata prefecturii de exemplu, daca-l iau cu 30Kmph fac criza pina la trecerea de la palat, tre' sa stau la 20Kmph).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
- vladut_v
Ceva noutati, gonti ?
Se pare ca de cateva zile ma confrunt si eu cu o problema la instalatia de lumini Xenon directionale. Sa va spun despre ce e vorba:
Cu 3-4 saptamani in urma am intampinat o problema la instalatia de semnalizare. Mai exact semnalizam stanga sau dreapta (indiferent) iar la revenirea manetei pe neutru (fie o aduceam eu, fie singura dupa curba cand revenea volanul drept), masina continua sa semnalizele pentru inca 2-3 secunde si apoi semnalizarea inceta de la sine. Treaba asta am patit-o de vreo 4 ori in decursul catorva saptamani scurse de la primul incident, total aleator iar eroarea nu a persistat niciodata mai mult decat atunci pe moment.
Acum, de cateva zile, am probleme din cand in cand, cu schimbarea fazei farurilor. Se intampla sa nu vrea sa schimbe pe faza lunga (cateodata deloc iar cateodata intra doar halogenele de ajutor dar nu raman aprinse, decat cat ai da un flash, Xenonul lung nu se aprinde), iar daca tot fortez maneta, se intampla sa reusesc sa aprind faza lunga, dupa mai multe incercari, (intra si xenonul lung si halogenele), moment in care nu mai reusesc sa revin la faza scurta, decat "fortat" prin rotirea manetei pe pozitia Oprit sau Pozitie si revenirea pe faza scurta sau AUTO (noaptea).
Asadar o problema foarte deranjanta si delicata. N-am reusit sa stabilesc vreo legatura. Sunt zile cand nu am eroarea asta mergand toata seara cateva ore si sunt zile cand se intampla la intervale destul de scurte (cateva minute) si ma tem sa ies din oras ca nu am posibilitatea de a schimba fazele. Sa fiu inteles mai bine, problema nu persista permanent, doar apare din cand in cand si iar dispare de la sine, fara nici o explicatie.
Am fost la service, pus pe diagnoza, nu se vede nici o eroare! Computerul masinii nu-mi da nici o eroare, nici un log de avertizare, nimic.
Avand antecedentele cu semnalizarea haotica, nu-mi ramane decat sa dau vina pe blocul de lumini (maneta cu semnalizarea si luminile), ceva nu face contact cum trebuie, nu stiu ce sa zic, dar am o mica retinere totusi pentru ca atunci cand merge instalatia, merge ca unsa. Nu simt nici o sensibilitate diminuata in maneta cum ca ar fi slabit contactul, masina are 5 luni.
Baietii de la service sunt sceptici si ei cu privire la maneta. Am mai trecut pe la ei in ultima perioada, sperand sa imi apara eroarea chiar cand o testeaza ei. Bineinteles ca acest lucru nu s-a intamplat, din contra totul a mers struna cat am fost in service.
O singura data am tinut masina o zi intreaga pentru schimbat parbrizul si baietii au tot frecat luminile si mi-au zis ca au vazut o singura data o eroare, ca cea descrisa de mine, dar foarte scurta si nu si-au dat seama ce poate fi, nu au avut suficiente dovezi sa se poata exprima.
Acum chiar nu stiu ce sa fac, cel mai OK ar fi sa pice ceva de tot si sa se poata schimba. Orice ar fi (maneta/bloc de lumini/senzor de inaltime/orice ...) In conditiile actuale e foarte greu de dat un verdict si din pacate nu am obervat o accentuare a erorilor pe cum trece timpul. Am emotii sa ies din oras pe timp de noapte ... chiar jenant !
Directionarea merge bine, nici o problema !
Ma gandesc sa pregatesc camera video la iesirea spre seara si sa filmez ce se intampla. Nu stiu daca e mare lucru dar macar isi fac si oamenii din service o idee cam cum se manifesta eroarea, care mai mult ca sigur sa va aparea. Ce pot eu sa captez ar fi momentul in care schimb faza din maneta si pe bord de aprinde becul albastru de faza lunga care "trepideaza" (ca la un flash sau doua facute foarte repede) sau atunci cand nu reusesc sa revin la faza scurta.
V-ati lovit de o astfel de problema, ati vazut/auzit de asa ceva ?
Ii solicit aici, in mod special, ajutorul dl. Mugurel, care cu certitudine a vazut multe la viata lui, in materie de probleme de acest gen la C4.
Multumiri !
Se pare ca de cateva zile ma confrunt si eu cu o problema la instalatia de lumini Xenon directionale. Sa va spun despre ce e vorba:
Cu 3-4 saptamani in urma am intampinat o problema la instalatia de semnalizare. Mai exact semnalizam stanga sau dreapta (indiferent) iar la revenirea manetei pe neutru (fie o aduceam eu, fie singura dupa curba cand revenea volanul drept), masina continua sa semnalizele pentru inca 2-3 secunde si apoi semnalizarea inceta de la sine. Treaba asta am patit-o de vreo 4 ori in decursul catorva saptamani scurse de la primul incident, total aleator iar eroarea nu a persistat niciodata mai mult decat atunci pe moment.
Acum, de cateva zile, am probleme din cand in cand, cu schimbarea fazei farurilor. Se intampla sa nu vrea sa schimbe pe faza lunga (cateodata deloc iar cateodata intra doar halogenele de ajutor dar nu raman aprinse, decat cat ai da un flash, Xenonul lung nu se aprinde), iar daca tot fortez maneta, se intampla sa reusesc sa aprind faza lunga, dupa mai multe incercari, (intra si xenonul lung si halogenele), moment in care nu mai reusesc sa revin la faza scurta, decat "fortat" prin rotirea manetei pe pozitia Oprit sau Pozitie si revenirea pe faza scurta sau AUTO (noaptea).
Asadar o problema foarte deranjanta si delicata. N-am reusit sa stabilesc vreo legatura. Sunt zile cand nu am eroarea asta mergand toata seara cateva ore si sunt zile cand se intampla la intervale destul de scurte (cateva minute) si ma tem sa ies din oras ca nu am posibilitatea de a schimba fazele. Sa fiu inteles mai bine, problema nu persista permanent, doar apare din cand in cand si iar dispare de la sine, fara nici o explicatie.
Am fost la service, pus pe diagnoza, nu se vede nici o eroare! Computerul masinii nu-mi da nici o eroare, nici un log de avertizare, nimic.
Avand antecedentele cu semnalizarea haotica, nu-mi ramane decat sa dau vina pe blocul de lumini (maneta cu semnalizarea si luminile), ceva nu face contact cum trebuie, nu stiu ce sa zic, dar am o mica retinere totusi pentru ca atunci cand merge instalatia, merge ca unsa. Nu simt nici o sensibilitate diminuata in maneta cum ca ar fi slabit contactul, masina are 5 luni.
Baietii de la service sunt sceptici si ei cu privire la maneta. Am mai trecut pe la ei in ultima perioada, sperand sa imi apara eroarea chiar cand o testeaza ei. Bineinteles ca acest lucru nu s-a intamplat, din contra totul a mers struna cat am fost in service.
O singura data am tinut masina o zi intreaga pentru schimbat parbrizul si baietii au tot frecat luminile si mi-au zis ca au vazut o singura data o eroare, ca cea descrisa de mine, dar foarte scurta si nu si-au dat seama ce poate fi, nu au avut suficiente dovezi sa se poata exprima.
Acum chiar nu stiu ce sa fac, cel mai OK ar fi sa pice ceva de tot si sa se poata schimba. Orice ar fi (maneta/bloc de lumini/senzor de inaltime/orice ...) In conditiile actuale e foarte greu de dat un verdict si din pacate nu am obervat o accentuare a erorilor pe cum trece timpul. Am emotii sa ies din oras pe timp de noapte ... chiar jenant !
Directionarea merge bine, nici o problema !
Ma gandesc sa pregatesc camera video la iesirea spre seara si sa filmez ce se intampla. Nu stiu daca e mare lucru dar macar isi fac si oamenii din service o idee cam cum se manifesta eroarea, care mai mult ca sigur sa va aparea. Ce pot eu sa captez ar fi momentul in care schimb faza din maneta si pe bord de aprinde becul albastru de faza lunga care "trepideaza" (ca la un flash sau doua facute foarte repede) sau atunci cand nu reusesc sa revin la faza scurta.
V-ati lovit de o astfel de problema, ati vazut/auzit de asa ceva ?
Ii solicit aici, in mod special, ajutorul dl. Mugurel, care cu certitudine a vazut multe la viata lui, in materie de probleme de acest gen la C4.
Multumiri !
Ultima oară modificat Sâm Apr 07, 2007 11:43 pm de către vladut_v, modificat 1 dată în total.
C4 1.6i 16V Berlina
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Din ce tin eu minte a fost o campanie de rechemari pentru blocul optic. E oare posibil ca masina ta sa fi fost dintr-un astfel de lot, si tu sa nu fi fost instiintat sau sa o fi luat dupa ce s-a terminat campania?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- vladut_v
Parca citisem si eu ca a fost o campanie de rechemari pentru lumini dar asta se intampla extrem de demult, undeva prin 2005, poate inceputurile lui 2006. Eu am dat comanda in Septembrie '06 si am ridicat-o Noiembrie (luna de fabricatie e Noiembrie din ce am calculat eu pe baza codului aluia). Si oricum la verificarerea de pana la 2500 KM, s-au uitat daca exista update-uri pentru masina si era cu ele la zi !
A mers impecabil sistemul timp de 5 luni (10 mii KM) si de o data sa dea rateuri ?! Nu se poate asa ceva !
Personal raman la ideea de bloc lumini defect. Dar cum sa fac sa ma inteleaga si domnii din service si sa mi-l schimbe pe garantie ?
A mers impecabil sistemul timp de 5 luni (10 mii KM) si de o data sa dea rateuri ?! Nu se poate asa ceva !
Personal raman la ideea de bloc lumini defect. Dar cum sa fac sa ma inteleaga si domnii din service si sa mi-l schimbe pe garantie ?
C4 1.6i 16V Berlina
- Tomita
- cre8or
OMG...nu-i adevarat....masina asta nu-i "alive with technology"...e "plagued with technology"
la service te duci cotit sa ti-o faca pe garantie, nu pe explicatii....plm, dai atatia bani si iei o masina varza...
la service te duci cotit sa ti-o faca pe garantie, nu pe explicatii....plm, dai atatia bani si iei o masina varza...
-
gonty
- Profu'
- Numar Inmatriculare: IS96DEA
-
enacheedi
- Numar Inmatriculare: B-16-KCA
Eu raman uimit !!!!!!!!
De cand am devenit membru al acestui forum .. zi de zi ,,, mi-am pierdut entuziasmul pentru aceasta masina !!! Cu mici exceptii, nu exista topic fara se se aduca discutia despre problemele lui C4 ... Sincer, am deschis si alte forumuri (megane II spre ex_) si nu am vazut atatea discutii despre problemele masinilor... ceea ce te duce cu gandul ca ele nu exista !!! Astfel raman la parerea ca ceva nu este in ordine cu aceste masini !!!! si pana la urma daca din 12 luni (1 an) beneficiezi de ea aprox 9 luni, pentru ca de 3, beneficaza ATS-ul, nu ma pot declara multumit ... Ce incredere pot avea in acesta masina sa plec la vara in concediu ... sa zicem undeva mai departe ... cca 2500 km....
Asa deci ... DRAGI COLEGI .... hadeti in Franta cu carutele C4 ... ajungem noi acolo .. si blocam un pic intrarea in acea fabrica de KKt ... pentru ca ....u se poate sa cumperi o masina pe care sa nu o poti folosi !!!
Iar in ceea ce priveste comparatia cu Logan ... vreau sa spun ca ... eu imi cumpar masina de care sa ma folosesc .. nu sa ma uit ca prostul in bordul ei frumos in fata blocului pentru ca ea nici macar nu porneste...
So .. puneti-ma la zid !!!!!!!!
De cand am devenit membru al acestui forum .. zi de zi ,,, mi-am pierdut entuziasmul pentru aceasta masina !!! Cu mici exceptii, nu exista topic fara se se aduca discutia despre problemele lui C4 ... Sincer, am deschis si alte forumuri (megane II spre ex_) si nu am vazut atatea discutii despre problemele masinilor... ceea ce te duce cu gandul ca ele nu exista !!! Astfel raman la parerea ca ceva nu este in ordine cu aceste masini !!!! si pana la urma daca din 12 luni (1 an) beneficiezi de ea aprox 9 luni, pentru ca de 3, beneficaza ATS-ul, nu ma pot declara multumit ... Ce incredere pot avea in acesta masina sa plec la vara in concediu ... sa zicem undeva mai departe ... cca 2500 km....
Asa deci ... DRAGI COLEGI .... hadeti in Franta cu carutele C4 ... ajungem noi acolo .. si blocam un pic intrarea in acea fabrica de KKt ... pentru ca ....u se poate sa cumperi o masina pe care sa nu o poti folosi !!!
Iar in ceea ce priveste comparatia cu Logan ... vreau sa spun ca ... eu imi cumpar masina de care sa ma folosesc .. nu sa ma uit ca prostul in bordul ei frumos in fata blocului pentru ca ea nici macar nu porneste...
So .. puneti-ma la zid !!!!!!!!
Covorase / Presulete - Toate dedicate
-
tipitip
- Admin
Mda, merg şi eu cu trenul ăsta...singura concluzie pe care o putem trage cu unanimitate de voturi este că maşina este frumoasă.
Mă gândesc că fiind un forum mono...model ar trebui să postăm la secţiunea de probleme într-o măsură mult mai mică decât alte forumuri, care prezintă inconveniente ale mai multor modele, cu vechimi apreciabile. Wrooooooong!
În plus, se poate observa că la numărul de posturi secţiunea probleme conduce!
Gata cu statisticile, revenim la probleme!
Mă gândesc că fiind un forum mono...model ar trebui să postăm la secţiunea de probleme într-o măsură mult mai mică decât alte forumuri, care prezintă inconveniente ale mai multor modele, cu vechimi apreciabile. Wrooooooong!
În plus, se poate observa că la numărul de posturi secţiunea probleme conduce!
Gata cu statisticile, revenim la probleme!