DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns

Daca ati fi avut banii necesari in plus, v-ati fi luat diesel in loc de benzina?

DA
88
65%
NU
47
35%

Voturi totale: 135

alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Mesaj de alex82 »

chainsaw scrie:
consideram ca masina ruleaza 70 la suta in oras, 30 la suta in afara acestuia.
regimul e 70% urban , 30% extra-urban
iar 1.6 ` le tau de 122 de cai , am impresia ca , consuma mai putin decat clasicul 1.6i 109 cai... deci e posibil sa nu te incadrezi cu cifrele :mrgreen:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

FOLOSESTE butonul de EDIT, nu trebuie sa faci post pt fiecare cuvant pe care vrei sa-l adaugi!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

La momentul in care am luat eu masina, diferenta era de aproximativ 2000 Euro si am fost pus in situatia sa aleg si am ales benzina, momentan nu regret.

Acum nu ca as lua tot benzina, as lua un CTR si l-as tine doar in VTEC.

serios acum, daca as conduce o masina pe motorina care sa ma faca sa dau banii pe ea, nu as avea nicio prejudecata in a o face.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
spooky
Numar Inmatriculare: B-112-UFO

Mesaj de spooky »

fraaaatilor... ce e cu consumul asta de 7,25? asta e consumul la a mea in oras in medie cu NOUA turbina care nu vrea decat calcata la peste 3000 de ture...

si da, tot diesel o sa imi iau... acum am experienta si stiu ce am de facut pe viitor.

si la stilul meu de a face 50-60 000 km pe an cu masina... o benzina nu s-ar renta.

ce am castigat pana acum am pierdut cu problemele pe care le am avut... am pierdut si din cauza ca m-am lasat pe mana unor oameni care nu mi-au rezolvat problemele si din aceasta cauza am pierdut atat de mult...

ziceam acum o saptamana (pe 24 august) ca ajunsesem la 151.000 km... acum am ajuns la 153.000 km... si inca nu m-am intors in Bucuresti si turbina inca functioneaza.
C4 1.6 HDi 110CP SX, gris fer, 299.000 km din 07/2006
Mitsubishi Pajero Sport GLS 2.5TD din 2003 - expeditii offroad
Radioamator YO3INP - Yeasu FT-8900 + antena fixa
Statie CB President Harry III ASC + antena fixa
INFOCON, RUFOn, UFOpedia, Statie Meteo
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

@spooky tu esti un caz aparte... in primul rand , la km care`i faci anual , chiar nu prea renteaza benzina...apoi cu turbinele... daca rezolvau treaba cum trebuie ( deci oamenii aia sa stie ce fac , nu doar sa ia bani ) nu ajungeai la nr asta de turbine... ai fost ghinionist ca sa zic asa...desi daca stau bine sa ma gandesc , intr`un fel e vb de o oarecare incompetenta din partea celor care si`au bagat nasul pe sub capota ta :roll: :roll:
Ultima oară modificat Mie Sep 02, 2009 6:44 pm de către Mihay, modificat 1 dată în total.
Motiv: esti off rau...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
manuxxl
Numar Inmatriculare: BT 11 KAT

Mesaj de manuxxl »

Mihay scrie:felicitari chainsaw. un singur lucru iti lipseste, pretul de acum 2 ani cand cei mai multi ne-am luat c4 . atunci daca retin diferenta era de vreo 3 000 in favoarea benzinei. eu am dat 13 300 si hdi era peste 16 lejer, vorbind de VTR nivel de dotari.

am votat benzina, pentru ca aia era "mintea" mea de atunci . aia mi-am dorit 1.6 16v benzina. bani de diesel nu aveam de unde sa scot, dar uite ca am 30 000 km in 2 ani , deci ma incadrez la calculul unde benzina castiga. cat despre feeling, intotdeauna voi prefera benzina.
te aprob mihay in legatura cu preturile... plus ca ...o persoana intre 25-35 ani... pun pariu ca nu tine un citro mai mult de 5 ani...deci castigul pe care il ofra un diesel pe temen lung e neglijabil... dar finetea unui motor pe bnzina e de neinlocuit ,.... (vezi reclama mastercard :ok )... nu ma pronunt pt motorinarele propulsate de BMW... dar dieselurile vechi de la C4 is tractoare frate....
C4 berlina 1.4i 16V Gris Fer ::::: BT-11-KAT
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

desi am benzina...am votat diesel.

Am ales benzina strict din punct de vedere financiar... a mea a fost 14000 EUR + 200 eur garantie extinsa diferenta pana la diesel era de peste 2500 EUR pe care nu ii mai aveam... sau consideram ca deja ma intind prea mult (upgrade de la un fiat punto 1.2 benzina 60 cai frumoshi :mrgreen: )

Acum dupa 2 ani si 3 luni avand aproape 46 mii km, cu un consum mediu de peste 11 in oras... peste 13 in zile de vara cu aer si aglomeratii... si peste 8 in afara (nu pot sa merg incet...) realizez ca "imi scoteam banii de diesel".

Dar citand tot din Mihay parca... la mintea de 26 de ani pe care o aveam cand mi-am luat masina.... nu gandeam ca o sa o tin "o viata" (ceea ce nu cred nici acum)... si nici nu stiam cat de mult consuma (a fost un soc pentru mine sa vad ca C4 1.6 110 cai e mai turata la o viteza de 130 km/h decat un amarat de fiat punto 1.2 60 de cai)

Revenind la diesel vs benzina in general.... sunt aproape convins ca urmatoarea masina va fii un diesel. Motive? ... TURBO si cuplu :)

Stiu ca acum si benzina gasesti cu turbo si nu doar "supercar-uri" dar cumplul de diesel nu il are nici o benzina....si nu in ultimul rand... consumul. Daca imi mentin trendul de peste 20 mii km pe an... clar diesel-ul iese castgator la comparatia STRICT financiara ... avand in vedere ca imi si place feeling-ul de diesel ... decizia e aproape luata. :drive
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
Ediz
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i
Mercedes C200 Kompressor
Numar Inmatriculare: Ct 07 WOA / CT 90 ESE

Mesaj de Ediz »

as fi ales diesel`ul dar nu datorita banilor ,dar modelul 2.0 ! Cand am luat masina nu mai condusesem diesel niciodata si nu stiam ce cuplu are :D dar parca si 6000 de ture :X :))
C4
C200K
58 ubi
Numar Inmatriculare: B 58 UBI

Mesaj de 58 ubi »

Am votat diesel. Cu toate ca am un diesel acasa de 90CP sun foarte multumit. Cu ultimul plin de motorina am facut 960km, deci rezulta un consum de 6.3l. Cel mai mic consum scos a fost de 5l cand am facut cu plinul aproape 1200km dar nu am depasit mai mult de 90 - 100km/h.
Oricum consumul real este cel facut de la plin la plins si cati km ai facut, nu ce ne afiseaza calculatorul de bord.
C4, 1.6HDI 90CP hatchback - cu el pe strazi din 2005
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

manuxxl scrie:... nu ma pronunt pt motorinarele propulsate de BMW... dar dieselurile vechi de la C4 is tractoare frate....
nu prea inteleg ce vrei sa spui, dar singurele motoare care le are citroen in colaborare cu bmw sunt 1.6 122 cp , 1.6 150 cp si 1.4 vti 95 cp pe benzina de pe c3 picasso. c4 a avut si are aceleasi dieseluri de cand s-a lansat si pana acum. doar ca primele loturi au fost euro 3 daca nu ma insel. deci dieselurile vechi de la c4 sunt exact aceleasi ca la c4 facelift de exemplu.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
sorigen

Mesaj de sorigen »

Sunt curios.. ce finete are un motor de 1.4i pe o masina care bate spre o tona jumate? :)
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
http://www.info-service.ro
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Eu unul m-as gindi la diesel doar ca utilitate practica, precum costuri mici pentru transport marfa/persoane. Pentru ca daca folosesti o masina, de exemplu, sa te deplasezi mult in interes de serviciu si asta zeci de mii de km pe an atunci dieselul capata sens.
Pentru ca orice altceva (confort, silentiozitate, liniaritate, samd) e in favoarea motorului pe benzina. In plus huruitul ala de diesel e obositor la drumuri lungi. Desigur, multi imi vor sari acum in cap si-or sa spuna ca nu, mergeti cu o benzinara in loc.
In plus, datorita vibratiilor de frecventa joasa pe care le dezvolta motoarele diesel eu nu mi-as transporta copii cu asa ceva. Acele vibratii influenteaza starea si comportamentul adultilor (uitati-va pe strazi si vedeti citi nervosi si kamikaze in trafic au benzina si citi diesel), d'apoi al copiilor mici?!

In ziua de azi 1.6hdi/110cp cred ca e cam la acelasi pret cu 1.6thp, -+ 4-5 sute de euro. Deci de ce mi-as lua un camion fumigen daca pot sa-mi iau o masina de rally?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
sorigen

Mesaj de sorigen »

Cred ca aici era vorba de C4 1.6i vs. C4 1.6 HDi dintre care eu cel putin as alege putere si consum, daca includem si 1.6 THP in discutie atunci e altceva, ordinea ar fi cam asa:

1. 1.6i THP
2. 1.6 HDi
3. 1.6i

Nu cred ca are altcineva alta parere.

Cel putin cand am luat eu C4 nu aveam varianta de benzina turbo decat un GTC 1.6 180hp sau o Corsa 1.6 192hp care bateau spre 20k chele, iar pe C4 echipat decent am dat un pic peste 13k.
2008 Citroen C4 VTR 1.6HDi 110cp + (Folii Llumar, Faruri Dectane, Xenon GT HID) aici
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

@mituc, tin sa te contrazic putin in ceea ce priveste zgomotul motorului...ok la anumite viteze se aude, dar colegii care au diesel pot sa confirme ca de la 140 km/h in sus zgomotul se atenueaza, pe cand la benzina incepe sa se accentueze... :glasses
pentru cine nu crede sa faca un test si o sa vada ceea ce zic...

in ceea ce priveste diesel vs benzina, clar tot pe diesel as merge...ma doare inima cand vad consum la benzinare de 12% in oras cand la a mea nu sare de 7 - 7,5%; in plus in oras cel putin in aglomeratii la semafoare dai drumu la ambreiaj si masina pleaca fara probleme, anvantaj cuplu mare...

singurul lucru pe care-l regret acum este ca nu mi-am luat motor de 2.0, dar asta este ne multumim cu ce avem. :)

un alt avantaj diesel este resoftarea, unde se castiga f mult in putere, resoftare care la benzina nu face mare lucru... :ya

diesel rules !!! :ya
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
sorigen

Mesaj de sorigen »

De la 140 km/h la cum bate vantul prin masina oricum nu mai conteaza ce motor ai ca nu se aude, la alte masini sta altfel treaba.

Diesel rullz fata de benzina aspirata cu niste mici sacrificii, dar nu se compara cu o benzina turbo care are avantajele dieselului (a turbinei) si a benzinei.

Dieselul pana la urma ramane tractoras.
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”