FUGE SPATELE [ povesti ]

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
Ediz
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i
Mercedes C200 Kompressor
Numar Inmatriculare: Ct 07 WOA / CT 90 ESE

Re: FUGE SPATELE [ povesti ]

Mesaj de Ediz »

tare asta ! as vrea sa incerc si eu dar sa am muuuuuuuult spatiu in caz de ceva :))
C4
C200K
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

Cippy scrie: Fac des un drum de munte (intre focsani si soveja) si este o portiune de vreo 10-12 sepentinte (Valea Capmului )
Pfaaa ce ii dau acolo cand ii mai duc pe ai mei la tara :ya de obicei la urcare ca sunt singur, pe coborare mai lejer ca sunt cu ai mei si nu prea pot da, bucata aia e cea mai frumoasa parte a drumului :lol:
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

pe uscat sta ok, poate subvireaza putin, da' controlabil. insa pe ud (PUTIN ud), gheata, zapada, s-a terminat tot. subvireaza, supravireaza....
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

Mesaj de krichard »

un prieten de'al tatalui meu avea un c4 coupe 1.4 90 cai.se ducea spre arad,iar pe drum ( nu stiu exact zona),intr-o curba s-a intors masina ..a ajuns pe contra sens cu botul ca si cum ar fii mers inapoi de unde a venit. norocul lui este ca nu venea nimeni si a scapat cu o sperietura ! cand s-a intors acasa,a pus masina la vanzare si a reusit sa o vanda rpd . precizez ca a avea experienta ( 10-12 ani de condus ) si in plus de asta masina era super intretinuta ..ii schimba totul la timp.nu se pune problema cauciucurilor !
Intr-o intersectie era o cruce pe care scria.."Aici odihneste cel care a avut PRIORITATE DE DREAPTA
C4 1.6 16V VTR 110 hp
Ford New Mondeo 2.5 220 hp
Mocheta,PVC etc : http://www.kledor.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Eu la 3.000 km dupa ce mi-am luat-o am sarit cu ea in sant din cauza pneurilor si lipsei de experienta. De atunci 2 seturi de pneuri noi si mers mai agresiv ca atunci si nu mi s-a mai intimplat niciodata sa mai fuga spatele. Nu zic ca eu sint Schumy, dar daca ii stii limita si nu frinezi in curbe brusc sau tare, iar pneurile te tin pe sosea eu zic ca nu prea supravireaza. In alta ordine de idei intr-o parcare am incercat la 35 km/h sa fac manevra aia de mai sus. Absolut deloc nu am reusit sa fac sa fuga fundul. Zburau toate prin masina dar raminea cit de cit pe traiectorie. Nu am nici ESP.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Cosma Adrian
Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY

Mesaj de Cosma Adrian »

krichard scrie:un prieten de'al tatalui meu avea un c4 coupe 1.4 90 cai.se ducea spre arad,iar pe drum ( nu stiu exact zona),intr-o curba s-a intors masina ..a ajuns pe contra sens cu botul ca si cum ar fii mers inapoi de unde a venit. norocul lui este ca nu venea nimeni si a scapat cu o sperietura ! cand s-a intors acasa,a pus masina la vanzare si a reusit sa o vanda rpd . precizez ca a avea experienta ( 10-12 ani de condus ) si in plus de asta masina era super intretinuta ..ii schimba totul la timp.nu se pune problema cauciucurilor !
:lol: ..de astea nu am mai auzit. Sa-ti vinzi masina si sa dai vina pe masina cand tu ai acumulat 10 ani de experienta degeaba #-o
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Sunt soferi si soferi. Unii acumuleaza in 2-3 ani mai multi km si experienta decat altii in 20 ani. Dupa mine, nu esti cu adevarat sofer, decat dupa un minim 10 ani de condus, zilnic (nu sofer de duminica) si undeva la peste 30-40.000 km/an. Si chiar si atunci, sunt destui care sunt in continuare "varza". No offense (nu e cu referire la nimeni in special).
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Si degeaba ai condus toata viata ca un mos de 75 ani ca tot nu vei face fata in situatii extreme. Deci eu zic ca trebuie sa stii de toate, sa stii ce sa faci in cam orice situatii, dar deja sintem offtopic si daca continuam o sa ne certe moderatorii. ::P
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Pixel
Numar Inmatriculare: B-60-WRU

Mesaj de Pixel »

Topicul asta putem sa il continuam la nesfarsit fara sa ajungem la un numitor comun. Stabilitatea asta e in functie de prea multe variabile pentru a putea zice "este sau nu este stabila".

Eu nu pot sa zic ca am reusit sa o duc la limita. Am incercat sa o duc pe anuminte curbe la limita, dar am ametit eu inainte sa piarda aderenta.

aproape de fiecare data cand ma urc la volanul altei masini, si uit lucrul asta, la prima curba mai agresiva imi dau seama ca c4-ul e superior ca stabilitate in curbe. Am patit de cateva ori sa o iau de-a latu', din cauza ca uitam ca nu is cu masina mea...
Imagine Citroen C4 VTR 1.6i 110 CP Rouge Lucifer
annddyy

Mesaj de annddyy »

Am citit si eu ce s-a discutat si nu sunt de acord cu subiectul acestui topic. Cei care spun ca fuge spatele cred ca ar trebui sa incerce urmatoarele:

- Mondeo, modelul nou, 1.8 TDCI fara ESP (in Ro. sunt modele cu motorizarea asta fara ESP)- moarte pe 4 roti - la 70km/h, carosabil ud, autostrada, m-am intors cu ea la 180 grade
- BMW seria 7(35) 2.5i din 2000 - depasire pe ud la 70km/ora m-am proprit intr-o gramada de nisip
- Daewoo Espero 1.8i -cu 80 in curba acceptabila pe uscat, scartaie de zici ca nu e adevarat
- Logan MCV 1.6i - cu porbagajul gol pe ud la 80km/ora esti kamikaze
- Solenza - cu foarte putin nisip pe asfalt la 50km/ ora s-a oprit la 20 cm de un copac
-Golf 5 - 1.9 TDI, 105cp, masina avea cam 300 km in total, la 140km/ora pe uscat in curba f larga cu esp(care se si aprinde ::P ), scartaie ca la nebunie si are o tendinta subviratorie de nedescris. ::P
- C3 - 1.4 HDI dus in 92 cp fara ESP, anvelope Continental pe spate (un pic mai late decat pe talon) si Debica pe fata, toate noi, nu am reusit sa imi fuga spatele mai mult de 30 grade fara frana de mana (iar dupa 10 km de mers ca la raliu am oprit deoarece am crezut ca mi-au luat foc anvelopele).

@krichard - Dupa experientele de mai sus pot spune ca C4 e o masina foarte stabila. Sfatul meu - ia-ti alte anvelope (noi, chiar si cele mai ieftine) si incerca sa adaptezi viteza la conditiile carosabilului. Vei avea o surpriza placuta. :hi
Life begins at 4000 rpm.
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Bai fratilor, voi ori mintiti (referitor la viteza la care "va fuge") ori aveti pingele uzate, ori nu stiti sa conduceti!
Nu poti sa derapezi (sa "fuga" spatele) la o masina cu tractiune fata decit in conditii extreme, sau voluntar, atunci cind o "arunci" din volan. La 40-50 la ora, cum zicea cineva mai sus, e aproape imposibil...
Problema la C4 (care e subviratoare ca toate masinile cu cu motor fata si tractiune tot acolo) poate sa provina de la suspensia care "topaie" pe drum denivelat, unde poate sa piarda aderenta. Ma indoiesc insa ca la suspensia stock se intimpla asa ceva, poate doar la cei cu arcuri si alte alea aftermarket.
C4
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

emicald, din cate vezi suntem cativa care am avut problema asta si ar fi frumos din partea da sa recitesti dupa ce scrii un mesaj, nu de alta dar asa cum ai inceput dai nastere la diferite "flame-uri" (sper sa observi cat de diplomat am fost).
tin sa te anunt ca nu obisnuiesc sa mint (imi este greu sa tin minte minciunile), cauciucurile erau in parametri normali, iar cu volanul mai stiu si eu cate ceva, nu mult, dar deajuns incat sa imi dau seama ca masina mea a plecat de spate in conditiile in care eu NU am bruscat-o.

LE: daca tu spui ca nu poate sa topaie cu suspensia stock, inseamna ca nu ai mers pe un drum suficient de "bun". Incearca sa mergi predeal-bran putin mai tare, sau suceava-dorohoi, iti garantez ca o sa simti ca iti fuge fundul de la "the land of choice".

Si 2, cel putin in cazul meu, cand am pierdut spatele, eram pe piatra cubica...
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Pixel scrie:Topicul asta putem sa il continuam la nesfarsit fara sa ajungem la un numitor comun.
Total de acord.
emicald scrie:Bai fratilor, voi ori mintiti (referitor la viteza la care "va fuge") ori aveti pingele uzate, ori nu stiti sa conduceti!
Daca tu nu ai patit-o mai bine taci.
Am zis de 100 de ori ca aveam 45km/h cand mi-a fugit total spatele fara drept de apel. Carosabil umed si anvelope uzate = drift involuntar.
Consecintele:

Imagine Imagine

Nu e vina masinii ca nu i-am pus cauciucuri bune si ca nu am adaptat viteza la conditiile de drum.
Pentru un hack, C4 este tatic in stabilitate si mult peste majoritatea la clasa sa. Incaltat cu anvelope bune si exploatat cum trebuie este super stabil.
Eu am incheiat acest subiect...
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Daca frinezi cu rotile bracate pe suprafete cu aderenta scazuta fuge spatele la orice masina, fie cu tractiune, propulsie sau reactie. Chiar si daca ai DSC sau echivalent in prima faza masina va supravira sau subvira (la citroen insesizabil, ca intra imediat trasnaia aia de dsc), cel putin in prima faza si infunctie de cum s-a abordat virajul, urmind ca masina sa fie readusa pe tractorie dupa cum ai bracate rotile pentru ca se frineaza inegal fiecare roata in parte (tot pentru transfer de mase, recapatare de aderenta pe parti/roti, etc).

Motivele pentru care se frineaza inainte de curba si nu in curba sint foarte bine intemeiate, cine are oares'ce idee despre cum se face transferul de mase in cazul frinarii, accelerarii, eventual combinat cu viraj ori stie deja despre ce e vorba ori isi poate da seama imediat doar pomenind aceste lucruri intr-o discutie.
Asadar, daca nu stiti exact ce faceti si care sint urmarile frinati inainte de curba si frinati suficient. In functie de situatie puteti fie subvira fie supravira si tot in functie de situatie, latime drum, distanta pina la impact, etc, e posibil sa nu mai aveti timp sa faceti manevre de evitare (acceleratie in caz de supravirare, balans si/sau ajutare cu frina de mina in caz de subvirare, sau frina cu stingul + acceleratie in caz de subvirare pentru cine poate si are ceva antrenament cu piciorul sting care de obicei baga ambreajul in podea si atit, nu stie ce sa faca cu frina).

Si nu mai busiti C4-urile bai! Luati-va foltvagane daca vreti sa va busiti, eventual vopsiti-le in rosu, scrieti pe ele "Happy Easter" si dati-va in ce fel de zid sau masina vreti!
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

mituc scrie:Si nu mai busiti C4-urile bai! Luati-va foltvagane daca vreti sa va busiti, eventual vopsiti-le in rosu, scrieti pe ele "Happy Easter" si dati-va in ce fel de zid sau masina vreti!
:ok :ok :ok Promit ca nu mai fac.
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”