restrictionarea fantelor: o problema?
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
Re: alb/negru by aiurica
dap, d-aia la cutia stock a filtrului de aer, fanta e indreptata opus fata de botul masinii (spre spate), pentru ca fluxul de aer care vine din fata e atat de bine calculat. si daca e sa vorbim de racire, d-aia la orice masina moderna e un mare plastic ce acopera tot motoru'.
intrebare: ce legatura are respiratul motorului (cat cum si cat de rece trage aer) cu racirea acestuia?
"lipsa aerului e compensata de un radiator cu un randament mai mare" - daca eu compar mere cu pere, dvs comparati mere cu avioane.
intrebare: ce legatura are respiratul motorului (cat cum si cat de rece trage aer) cu racirea acestuia?
"lipsa aerului e compensata de un radiator cu un randament mai mare" - daca eu compar mere cu pere, dvs comparati mere cu avioane.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
M-am referit doar la aerul necesar racirii motorului, dar dehhh, trebuie mereu sa faci putin pe desteptul si te faci ca nu ai inteles. Eu am discutat in posturile anterioare DOAR despre racirea motorului, putina atentie.
Si poti sa-mi spui Dan, fara d-voastra, nu ma supar. Aici toti suntem egali. Mai ales eu
Si poti sa-mi spui Dan, fara d-voastra, nu ma supar. Aici toti suntem egali. Mai ales eu
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Ce treaba are admisia aerului in motor cu curentul de aer ce trece prin radiator si cel ce raceste motorul. Crezi ca C4 aspirat o fi vreun supercharger din ala de la americani la care visezi tu ? Aerul de care are nevoie motorul si-l poate lua de oriunde.
Aahh. Doar nu o sa faca bot de benzina si bot de diesel. Eu cred ca acea fanta dintre chevroane e mai mult proiectata pt diesel unde e turbina si numai bine o mai raceste un pic.
Aahh. Doar nu o sa faca bot de benzina si bot de diesel. Eu cred ca acea fanta dintre chevroane e mai mult proiectata pt diesel unde e turbina si numai bine o mai raceste un pic.
- chainsaw
eu cand am citit "Debitul de aer care intra prin partea frontala a masinii e calculat cu mare precizie de orice constructor" am inteles ca acum ne referim la admisie ...
la racire, cu mentiunea ca radiatorul sa fie descoperit. d-aia am pus si poza cu punto. tare ma indoiesc c-au pus ORICE mai scump pe masina aia.
domnul Dan sustine ca si aeru' care vine printre chevroane are relevanta la racire, si eu nu's de'acord, argumentand ca daca asta ar fi situatia, n-ar mai fi tot motoru' acoperit cu plastic. are sau n-are sens ce zic?
asta am zis si eu de acum 2 pagini!Aerul de care are nevoie motorul si-l poate lua de oriunde.
la racire, cu mentiunea ca radiatorul sa fie descoperit. d-aia am pus si poza cu punto. tare ma indoiesc c-au pus ORICE mai scump pe masina aia.
domnul Dan sustine ca si aeru' care vine printre chevroane are relevanta la racire, si eu nu's de'acord, argumentand ca daca asta ar fi situatia, n-ar mai fi tot motoru' acoperit cu plastic. are sau n-are sens ce zic?

- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
daca aveti nevoie de mine ma intrebati!
continuam discutia ...e interesanta!
nu iti dau dreptate chainsaw....cand faci cele doua comparatii.....
dar experimentul se poate face extrem de usor......la vara puteti acoperi cu scotch ( banda ma....
) acele fante si vedeti.
eu totusi cred ca pe timp de canicula mers in oras se va supraincalzi
continuam discutia ...e interesanta!
nu iti dau dreptate chainsaw....cand faci cele doua comparatii.....
dar experimentul se poate face extrem de usor......la vara puteti acoperi cu scotch ( banda ma....
eu totusi cred ca pe timp de canicula mers in oras se va supraincalzi
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Tu vb de alte masini care sint acoperite cu plastic. C4 nu are atit plastic incit sa zici ca (virgula
) curentul de aer ce intre printre chevroane e inutil. Eu zic ca raceste si motorul un pic, cu specificatia ca mai mult la diesel.
Cel mai mult plastic intilnim pe 2.0 diesel si chiar si acolo plasticul e pus mai sus (sau la acelasi nivel) ca fanta dintre chevroane ... deci tot raceste ceva.
Cel mai mult plastic intilnim pe 2.0 diesel si chiar si acolo plasticul e pus mai sus (sau la acelasi nivel) ca fanta dintre chevroane ... deci tot raceste ceva.
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Si ca o mica completare (scuze @aiurica de poluarea topicului - rugam pe aceasta cale un moderator la un split, ca deja e offtopic la greu): racirea aia este eficienta NUMAI in miscare. Pe loc nu are nici o valoare.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
-
Adrian
- Membru 'tunat'
ati stricat topicul omului cu racirea voastra...
Mai bine il sfatuiti sa isi ia roti pe 18!
Mai bine il sfatuiti sa isi ia roti pe 18!
- Ediz
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i
Mercedes C200 Kompressor - Numar Inmatriculare: Ct 07 WOA / CT 90 ESE
- Aiurica
Re: restrictionarea fantelor: o problema?
continuam aici!
topic mutat!
topic mutat!
- CerteZ
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 hdi
1.chainsaw fanta aia care e indreptata opus fata de botul masinii( spre spate) este pusa doar pentru ca asa au vrut ei ,degeaba, NU! ea este pusa invers directiei de mers deoarece fluxul ala nebun de aer care vine are si calatori gen: praf ,ploaie,muste .....vaci uoooi cai magari ...nu e cu rautate ..chainsaw scrie:dap, d-aia la cutia stock a filtrului de aer, fanta e indreptata opus fata de botul masinii (spre spate), pentru ca fluxul de aer care vine din fata e atat de bine calculat. si daca e sa vorbim de racire, d-aia la orice masina moderna e un mare plastic ce acopera tot motoru'.
2.aiurica aici unde ca mie nu imi apare nici un link ...sau nici nu ai mutat conversatia ..
3.aoleu am raspuns putin la posturi am tacut ca sa nu se mai faca off cu toate ca si autorul topicului a intrat in hora
4. aiurica dupa mintea mea scriam 3 mesaje dar ca sa iti arat ca nu fac intentionat .. le am pus pe toate aici .... sa nu se mire lumeaa daca nu se mai intelege nimic...
5.aa gata am vazut unde ai mutat gata sorry my bad...
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- Aiurica
cum naiba nu ai vazut ca era mutat aici....ce link vroiai sa mai pun .....erai deja in el cand citeai mesajul asta.....
referitor la mesajele legate.....nu iti mai asculta mintea cand scrii.....fa asa cum ai facut mai sus!
- chainsaw
ori sunt eo chior, ori iar se confunda admisia cu racirea motorului.
fiti atenti ... aer rece si mult in admisie = mult oxigen = explozie mai violenta = caldura mai multa degajata = belive it or not, cu cat ti-ai facut masina sa traga aer mai rece (sau mai mult, vezi inductie fortata - turbo, compresor), cu atat motorul se va incalzi mai tare. NOS-u' fix asta face - raceste la extrem aerul in camera de ardere.
toate masinile care au guri mari pe capota, sau laterale daca au motoru' central/spate, le au ptr admisie (directa sau intercooler - care tot asta face, raceste aerul care ajunge in camera de ardere si n-are nicio treaba cu racirea motorului) ...
nu conteaza daca e sau nu v8. noi avem masini racite cu APA. apa aia e racita de radiator. atata conteaza, punct!
fiti atenti ... aer rece si mult in admisie = mult oxigen = explozie mai violenta = caldura mai multa degajata = belive it or not, cu cat ti-ai facut masina sa traga aer mai rece (sau mai mult, vezi inductie fortata - turbo, compresor), cu atat motorul se va incalzi mai tare. NOS-u' fix asta face - raceste la extrem aerul in camera de ardere.
toate masinile care au guri mari pe capota, sau laterale daca au motoru' central/spate, le au ptr admisie (directa sau intercooler - care tot asta face, raceste aerul care ajunge in camera de ardere si n-are nicio treaba cu racirea motorului) ...
nu conteaza daca e sau nu v8. noi avem masini racite cu APA. apa aia e racita de radiator. atata conteaza, punct!

- B25BUY
- Numar Inmatriculare: B-BUY
Eu cred ca fantele de pe masca fata au rol hotarator in racire... obturarea lor duce urgent la fierbere... mai ales vara si mai ales daca ne deplasam cu viteza redusa.
Amintiti-va de cartonul pus in fata la dacie pe vremuri sau mai bine zis cand eliminam complet temostatul (care era f.prost si se bloca pe inchis) si iarna daca nu puneam carton, la drum lung nu se facea cald in masina si nu tragea deloc...decat cu socul tras.
*
Cat despre aerul necesar combustiei, nu cred ca are atata nevoie C4 ..
Amintiti-va de cartonul pus in fata la dacie pe vremuri sau mai bine zis cand eliminam complet temostatul (care era f.prost si se bloca pe inchis) si iarna daca nu puneam carton, la drum lung nu se facea cald in masina si nu tragea deloc...decat cu socul tras.
*
Cat despre aerul necesar combustiei, nu cred ca are atata nevoie C4 ..
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Bai daca va bateti sa faceti si poze.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!