C4 vs Octavia2

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

Arise scrie:Si asa am luat eu Citroen C4 numai din vazute. Fara drivetest, fara alte intrebari pe forumuri. Pur si simplu mi-a placut cum arata. Iar ca fapt divers, masina mi-a venit pe 29 septembrie, ziua mea de nastere. Cum sa nu o iubesti? :roll:
Bate palma! Am facut exact la fel.... Bine, eu am suspinat vreo trei ani pana am putut sa o cumpar, am citit despre ea pe forumuri si mi-am zis: "Ok! Are greieri, scrartzie montantii, i se rup ciorapeii si-i cad, mai apare cate un mesaj care te injura din cand in cand pe display .....dar WTF.. visez la ea de 3 ani!!! Sa fac drive test? Neah! La ce bun! Oricum o cumpar! Vad eu dupaia ce si cum!!!"

Cu toate astea va recomand sa va alegeti masina cat se poate de obiectiv atat pe baza experientei directe cat si in urma unor calcule clare.... Pe de alta parte eu recunosc ca nu o sa pot face asta vreodata... Decat sa iau o masina doar ca da bine in calcule dar sa arate spre exemplu ca Fiat Albea (no offence daca se simte cineva)....mai bine merg cu metroul, trenul sau cu bicicleta. E chestie de cost de oportunitate din Economie.

Din perspectiva asta si O2 este o masina reusita, insa al naibii de plictisitoare....
Citroen C4 Coupe VTR 1.4 90 cp
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

io am facut putin asemanator. toata primavara trecuta m-am chinuit sa cumpar un golf 4 SH in germania 1.6 climatronic (nu accept o masina coaja sub nici o forma) de fapt primavara m-am chinuit sa strang de bani si vara am avut banii. o cunostinta care mai luase din .de leon adevarat s-a dus si a cautat si a cautat, si-a contactat cunostintele care au cautat si ele...si plm. nimic. doar cu 1.4, fara dotari, alea, alea. vine tata la mijlocul lu iulie (pe 30 iulie e ziua mea, si voiam neaparat masina, deh, sa-mi fac cadou) ca cica un prieten de-al lui i-a luat lu fi-so citroen c4.
eu: ce e ala ma? am auzit ca e naspa citroen, are probleme, masina franceza, finii nostri cu c3 isi blesteam zilele. dar in fine, hai ca ma interesez.
tata: ok, hai ca e incantat fi-so lu ala.
ma uit pe net, vad promotie, vad optionale ( :shock: , misto). dar totusi e citroen.
ma duc la aia la opel, sa vad de astra vechi si nou (cel nou are bord f naspa, si fara dotari..oricum de la 9000euro la 15000 e MARE diferenta) si merg si la citroen. l-am luat ca stiu ca e naspa masina, dar imi place, are optiuni, etc...
deja se facuse 25iulie, pe site promotia mai era pana pe 30 iulie (boul de mine nu si-a inchipuit ca data aia e tecuta la vrajeala, si am negociat doar asa la o prima intalnire, fara sa imi iau toate precautiile [scut metalic realizat de ei, ca ala original nu mi-l dadeau la 14milioane, senzori parcare si alarma]
adica eu pe 28 iulie mi-am negociat masina cadou de ziua mea. a durat o saptamana (ei ziceau ca din vama dureaza 2 saptamani) dar insistentele mele au dat roade.
poveste lunga scurtata: aproape pe loc mi-am luat si eu masina, tot din scurt fara sa aprofundez situatia. dar oricum am invatat pe viitor.
dumiflo a facut pasul pe care il voi face si eu (nu cu accidentul :D) ci cu viitoarea masina 8) sau ce alternative vor fi peste cativa ani... :wink:
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
sebi

Mesaj de sebi »

@shomoyoque: si eu am o parere f proasta despre fiat-uri. nu am avut niciodata ocazia sa conduc unul, dar am luat un taxi o data si era un albea. am ramas :shock: cand am vazut cum merge. motorul nu se auzea deloc!!! avea geamu deschis si pur si simplu nu auzeam nimic. si nu mergea subturat deloc. a fost un drum f lin cu acea masina (nu ca manuia ala f bine pedalele, ca la plecari ziceam ca a condus toata viata un diesel si se urcase prima data intro masina pe benzia).
poate e una din 100 asa, dar aia ma impresionat. oricum... nu mam transformat intrun fan fiat. nici acuma numi place.
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Taica-miu are Octavia 2 si e destul de multumit de ea. El nu e soferul ideal, o ai sub-tureaza (destul de mult), o mai bruscheaza si cu toate astea masina merge ca in prima zi.
Avantajele ar fii urmatoarele pe fiecare masina in parte:
Octavia:
- confort mai bun
- amortizoare mai confortabile, dar si mai moi
- spatiu interior mai mare
- cuplu mai mare si pe o plaja de turatii mai mare datorita motorului
- motor de passat
C4:
- tente mult mai sportive
- amortizoare sport
- design superb
- pret mai bun cu doatari mai multe
- motor facut in colaborare cu Ford
- taxe mai mici
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

sebi scrie:@shomoyoque: si eu am o parere f proasta despre fiat-uri. nu am avut niciodata ocazia sa conduc unul, dar am luat un taxi o data si era un albea. am ramas :shock: cand am vazut cum merge. motorul nu se auzea deloc!!! avea geamu deschis si pur si simplu nu auzeam nimic. si nu mergea subturat deloc. a fost un drum f lin cu acea masina (nu ca manuia ala f bine pedalele, ca la plecari ziceam ca a condus toata viata un diesel si se urcase prima data intro masina pe benzia).
poate e una din 100 asa, dar aia ma impresionat. oricum... nu mam transformat intrun fan fiat. nici acuma numi place.
Sunt sigur Sebi ca masina merge ok. Eu chiar am avut o "pasiune" pentru Bravo parca (aia coupe) acum cativa ani.
Tocmai asta incercam sa scot in evidenta...faptul ca oricat de bine ar iesi in calcule o masina (oricate plusuri ar avea).... eu nu sunt in stare sa trec peste aspectul estetic, iar pentru mine Albea (luata aici cu titlu de exemplu) este mai urata chiar si decat Loganul.

E o gandire usor iresponsabila si pur subiectiva din partea mea si tocmai de aceea recomand tuturor sa gandeasca cat mai obiectiv (daca pot) atunci cand cumpara o masina.

Si ca sa revin la subiect....
Iti mai zic o data Tibi: Ia C4 si hai in club! :lol:
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

shomo, aici gresesti, ar trebui sa-i spui omului: "ia-ti c4 si hai la intalnire in bulgaria!!!" :twisted:
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

newt scrie:shomo, aici gresesti, ar trebui sa-i spui omului: "ia-ti c4 si hai la intalnire in bulgaria!!!" :twisted:
Numai ma raule..!.. :lol: :lol: :lol: Ca iar incep sa plang.... :cry: :cry: :cry:

:tongue3:
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

@sebi : nici eu nu am fost fan fiat, am luat punto anul trecut ca n-am avut bani de altceva. Si am ramas placut impresionat de performanta ( e 1.9 jtd) si fiabilitate.
Dar nu se compara cu C4 :lol:
Si nici Octavia cu C4 :lol:
Haideti sa luam latura sportiva: Cate campionate mondiale a castigat Octacvia (sau Fabia)?
Dar Citroen? Cu C4 cam castiga, Xsara era o masina de nebatut , la fel si Peugeot 206 la vremea lui (tot acelasi grup PSA), mai putin 307 care nu era o masina prea reusita. Dar are si o scuza: se batea cu Citroen :lol: :lol: :lol:
Ptr mine asta conteaza f mult
Si mi-as lua si STi, EvO sau Type-R dar asta este o alta poveste...
Ultima oară modificat Mar Apr 24, 2007 5:09 pm de către ace117, modificat de 2 ori în total.
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

@tibi : ia C4!
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
tibi

Mesaj de tibi »

newt scrie:shomo, "ia-ti c4 si hai la intalnire in bulgaria!!!" :twisted:
faza mai e alta,am golf 4 la vanzare de ~2luni,am fost in targ la brasov si nimic.din pacate nu se vinde asa usor :( .85%sunt hotarat pt c4 coupe(1.6hdi,vtr,alb)
cineva mi-a deschis ochii la un aspect al o2 pe care eu nu-l luasem in calcul:octavia e pt cei de ~40ani,ori eu nu ma incadrez .orice ati zice voi de VAG,au masinii bune dar scumpe.singura care e mai putin anosta in design e seat,care inca mai are ceva latin in ea.
la c 4 nu-mi place bordu raspandit aiurea si vizibilitate spate(parca m-as uita intr-un tunel) .banuiesc ca si voi,cei cu coupe ati avut un sentiment similar cu al meu.una peste alta masina reuseste sa ma faca sa intorc capul de fiecare data cand o vad pe langa mine.
seat leon 2.0tdi 140cp stylence si fan c4 coupe
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Offtopic: Ce golf vinzi? Am un prieten care vrea sa cumpere unul diesel >100CP. Da-mi mai multe detalii pe pm daca este diesel!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

tibi scrie:una peste alta masina reuseste sa ma faca sa intorc capul de fiecare data cand o vad pe langa mine.
Claaar! Esti mancat...Iti iei C4 Coupe sigur! :lol:
sunt hotarat pt c4 coupe(1.6hdi,vtr,alb)

Exact cum am vrut io! :roll:
tibi

Mesaj de tibi »

Exact cum am vrut io! :roll:
pai cred ca ar arata traznet(pacat ca au scos j. scott :( )
negru-e misto dar se vede orice pe ea
visiu -nu ma atrage
iridis si gri sobolan -ar mai fi
acum sa vad si cat am de asteptat,ca e mult ,vad ce au pe stoc
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

Mda!
Iti dai seama ca sunt slabe sanse sa aiba un 1.6 hdi alb pe stoc.... Insa, daca nu arde eu te-as sfatui sa faci comanda, sa astepti cam 2 luni juma-trei si sa-ti pui pe ea exact ce vrei tu....
tibi

Mesaj de tibi »

ce are cel din promotie e super de ajuns.ce sa-i pun ,senzori de parcare,geam vitrat?! ca sa aiba vecinu de la 2 in ce sa arunce,nu?sincer panoul ala consider ca e o risipa de bani,ca eu doar privesc in fata.e adevarat faptul ca ma astept la prosti/stangaci la volan sa vina din fata/spate/stanga/dreapta,dar ce d...u nu o pice din cer,nu?eu nu-i vad rostu.
daca ar putea i-as ruga sa nu-mi puna radio-cd ala de 2 lei.vin eu cu altu+tun si amplif.chiar exista la dealeri si alte r-cd/mp3?
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”