GPL Pro-Contra

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns

Va atrage ideea unei motorizari benzina+GPL din fabrica?

Da, desigur!
53
37%
As fi interesat/a dar as vrea mai multe informatii.
24
17%
Nu stiu, merita?!
19
13%
Nu, masina mea nu e stivuitor!
47
33%

Voturi totale: 143

cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Re: noul C4 - motorizare GPL

Mesaj de cpv_13 »

pai cuplul te ajuta la mersul de zi cu zi. cuplul este cel care te ajuta la accelerare si conteaza foarte mult sa il ai de la o turatie joasa. nu ma intereseaza ca am acelasi cuplu la 5-6000 rot/min. pe mine nu ma intereseaza caii putere - de ce? pentru ca nu merg cu viteza.
GPL-ul nu are cum sa fie la fel de eficient ca si benzina la fel cum benzina nu are cum sa fie la fel de eficienta ca si motorina (are jumatate din eficienta motorinei - se numeste randament -). astea sunt fixe. ca benzina suna mai bine, ai viteza mai mare, asta tine doar de preferinte. daca vorbim de eficienta vorbim de motorina.
nu compara turbo pe benzina de la opel cu turbo de la psa - din cate stiu cel de la psa (care e facut in colaborare cu bmw) este mai eficient.
calculatorul ala de pe site este pur teoretic si trateaza doar cazul ideal: cand pe gpl iti consuma la fel ca pe benzina - lucru care nu se intampla.
chestia ca nu stiu limba nu au ce sa-mi faca sa stii ca nu merge :) . te duci la ei, trebuie sa le stii regulile si sa le respecti.
am inteles ca iti place gpl-ul si iti respect alegerea, dar trebuie discutate toate aspectele.
singurul aspect (pentru mine) pozitiv ar fi ca polueaza mai putin.
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

1. zi de zi, in bucuresti, unde merg bara la bara, doar din cand in cand daca vrei sa tasnesti in fata cuiva fara semnalizare prealabila, ceea ce duce la un fel de lipsa de bun respect in trafic. daca iti faci cunoscuta intentia cred ca acel zvac la 1500 rpm nu este chiar asa crucial, dar fiecare cu opinia lui, si nevoile directe. la drum lung, o benzina se foloseste pe o anumita plaja de turatii eficient, in timp ce dieselul are alte specificatii motrice, si deci iar depinde de preferinte.
2. acel calculator ia in considerare consumul mai mare (in litri) pe gpl. daca nu ma crezi verifica o situatie teoretica acolo.
3. aia cu cunoasterea limbii din tara respectiva e cu dus si intors depinzand de situatie, si n-are rost sa o dezbatem aici.
4. @annddyy. NU, nu imi arata real ce e in rezervorul de benzina. Este instalatie aftermarket si vor scoate lunile urmatoare un update care va corela cu ECU standard. Pt o lucrare din fabrica nu vor exista probleme de genul asta.
(e haios sa merg sute de km fara sa am benzina in rezervor :D, pe afisaj) ar fi fost dragut sa inceapa sa scrie distanta estimata cu minus :glasses
5. faptul ca polueaza mult mai putin ca benzina cred ca va atrage (daca deja nu este cazul) in vest subventii pt masini astfel e chipate din fabrica.
PS: sunt dedicat informarii ce inseamna GPL cu + si -. nu este graalul, dar este o alternativa de reducere a cheltuielilor curente cu o masina. asta e, vreau sa merg economic, instalez GPL. vreau sa merg ca la curse instalez NOS. simplu. :drive
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

@tomita: sunt curios daca iti mai afiseaza pe CB consumul cand mergi pe gpl fara benzina in rezervor :|
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

afara, daca iti iei masina "verde" (e inclus si gpl-ul) primesti o subventie de la inceput de la stat - nu stiu daca peste tot.
dupa ce o cumperi intervin taxele - sunt mult mai mici daca e "verde"
dupa parerea mea, un gpl merita pus pe masina daca:
- ai motor mai mare de 2.5 litri
- mergi peste 15-20 k km pe an
- ai un stil de mers foarte linistit (eu nu am un stil agresiv dar imi place sa stiu ca am cuplu suficient la nevoie)
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
stefang66

Mesaj de stefang66 »

Tomita buna optiune sa montezi instalatie GPL, parerea mea.
Poti sa imi dai mai multe detalii despre modul cum au facut montajul, cum au lucrat si cum functioneaza. Poate si ceva fotografii, daca nu te superi. (ca observatie daca ai spray pentru repararea penei de cauciuc nu trebuie sa il depozitezi in habitaclu, poate sa explodeze din cauza temperaturilor ridicate)
As lua in calcul un drum la Pitesti, daca au lucrat fara sa "distruga" masina.
Eu am o experienta destul de proasta cu montarea unei instalatii GPL pe un Matiz Euro 3. Ma refer la modul de instalare, cu "barosul", la modul de functionare, si la pozitionarea proasta pe masina a instalatiei, ceea ce a dus la o serie de alte probleme, scurtcircuite, functionare aleatorie. In final am schimbat destul de mult din montajul initial.
Am ramas dezamagit de modul de lucru al "meseriasilor" de la aceasta firma dar nici patronul nu era diferit de ei, asa ca pot spune ca am facut o alegere proasta la acel moment.
Instalatia montata este cumva ca in schema atasata?
Imagine

Multumesc
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

Unde am montat eu instalatia pot sa ma declar multumit.
Avand in vedere a fost primul c4 si cu motorizarea de 1.6i, a fost mai dificil pt baietii de acolo. O simpla neatentie, la care nu s-au asteptat nici ei a fost despartirea prea mult a unui piciorus de la injectorul 2 de benzina cu o sonda de tensiune&stuff. Astfel masina mergea in 3 injectoare pe benzina. Am fost nevoit sa duc masina pe platforma la Cartec (care BTW au fost foarte amabili cu rugamintea mea sa aduc masina la final de program si m-au rezolvat f repede a doua zi) sa remediem problema.
Retrospectiv privind, lasand la o parte acea mica hiba, care sigur nu o vor mai repeta :shock: dupa experienta cu mine :!: , ma declar multumit de lucrare. Au operatf oarte curat, si cu grija. Lasand faptul ca am fost prezent acolo 100%, chiar ajutandu-i pe mecanici sa lucreze la ea.
Asa am invatat lucruri noi si am si supravegheat toata operatiunea.
Imagine Imagine Imagine Imagine
Dupa cercetarile initiale pe internet gasisem un brand. Interesandu-ma la un instalator, ca pt mine, mi s-a recomandat din conditii pur obiective sa aleg alta marca.
Poza 1 - busonul de alimentare amplasat discret, dupa juma de ora de cautari si incercari a unei locatii discrete si regulamentare
Poza 2 - instalatia de injectoare gpl pe capacul (proaspat vopsit de mine :cry: )
* - inconvenient - nu se mai acceseaza asa usor bujiile, dar totusi cat de des operam la ele
** - nici nu aveau alt loc unde sa le amplaseze, atat de compact e spatiul la motor la c4
Poza 3 - ECU gpl, de asemenea amplasat unde s-a gasit loc :D
Poza 4 - rezervorul in locul rotii de rezerva.
* exista spatiu in jurul lui, ca de asemenea si la roata originala pt depozitat diverse elemente mai micute

stefang66

Mesaj de stefang66 »

multumesc pentru timpul acordat si pentru informatii.
sper sa ajung sa (imi) montez o astfel de instalatie.
annddyy

Mesaj de annddyy »

nu mai zici nimic de gaz ? cum mai e?
Life begins at 4000 rpm.
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

daca tot intreaba lumea.
aseara in timp ce ardeam gazul (la propriu) prin oras am avut
intalnirea 1.
un logan ozn. tobe, jante faruri, neoane sub masina. ca la carte.
- la plecarea de pe loc l-am avut inca de la inceput, chiar daca a avut initiativa.
- la cursa din mers la treapta 3 deja m-a departat.
nu stiu daca era 16v ca nu am avut ocazia sa observ
intalnirea 2.
golf 5 tdi.
treptele 1 si 2 ale mele am fost la nivel. in treapta 3 i-am transmis salutari pentru ca el deja se afla la sfarsitul treptei 3 a lui. cand el a schimbat de 4, eu ma aflam la punctul optim de 4000-4500rpm.
pot spune ca nu mai este la prima tinerete si a luat ceva greutate draga mea masina. si totusi isi tine nivelul ridicat.

PS: si-a montat si un prieten al meu cu kadett gsi, gpl pe al lui. nu secventiala ci varianta care se baga in admisie. este cat se poate de multumit si el, din punct de vedere al performantelor. Al cheltuielilor nu mai zic.
Diferenta intre instalatia de la mine (secventiala) si cea a lui este ca la mine schimbarea intre gpl si benzina nu se simte la ralanti. la el trebuie sa o tureze nitel inante sa nu ii moara (cateva momente cat nu alimenteaza benzina si pana isi intra gpl-ul in rolul de propulsare a pistoanelor).

CB nu arata informatiile reale si nu prea il iau in consideratie. la 130kmh si aglomerat (adica franari si reaccelerari la viteza respectiva) + oras am 10-11% pe gpl. ceea ce se traduce in 5% cost benzina 95 petrom. eu zic ca e mai mult decat satisfacator.
dezavantajul major al meu este butelia care o consider MICA. 32l nominali e dezastru pt mine. ah, pentru rularea in oras si ceva drumuri la tara este foarte bine. dar eu sunt de cursa lunga, si simt nevoia unui rezervor mai mare.
dac-as mai putea adauga inca un rezervor :drive , sau sa il schimb cu unul mai mare

mediaset
Numar Inmatriculare: 14-AG TVR

Mesaj de mediaset »

Salut baieti .Ma bag si eu in seama.Poate va este de ajutor inca o opinie,am montat acum doua saptamani o instalatie secventiala GPL tip BRC , pe un peugeot 307 1,6 110cp motor la fel ca cel de pe C4 (TUJP5).Si la mine motorul fiind identic cu cel de pe C4 montarae arata al fel ca al Tomita,Pana acum vad ca este bine.mergi de aceias bani la fel de multi kilometri ca diselarul.In oras am cam 10,9.am scris si pe forumul de la peugeot ,testarile facut de mine.pe autostrada la turatie si viteza constanta adica intre 90 s-au 110 s-a constantat pe Cb consumul instant mai mic cam cu 400ml la mersul pe benzina fata de GPL.In rest nu se simte la trecerea de pe benzina pe GPl dar se simte o usoara smucitura cand termini gazul si trece automat pe benzina.unicul dezavantaj care inca ii caut rezolvare este acul de al abneina care el scade chiar daca tu mergi pe GPL.Nu stiu cum e logica la acul ala.In rest iti arata consumul instant,iti arata consumul mediu,NU iti arata autonomia.atat.autonomia ramane tot la benzina din rezervor,Am spus si pe forumul dedicat de la Peugeot nu sunt adeptul GPL ,din contra nu am conceput niciodata ca o sa pun GPL la masina ,sunt adeptul motorului disel mai exact un motor de 1,4 hdi cum sunt cele de pe C3 s-au 207.Unica sadisfactie o ai ca nu mai treci asa des pe la peco si mergi dublu de banii care alimentai pana acum,adica cam cat un diselar
Peugeot 207 1,6 110cp Gris manitoba & Peugeot 307 ,1,6 110CP GPL+ Benzina Gris Aluminium 2005
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

e bine daca esti multmit de investitie. se va amortiza in aprox 15-20 k km, depinzand de mai multi factori.
ce rezervor ai montat? capacitatea ma refer, caci banuiesc ca este toroidal, si nu cilindric.
PS: trebuie sa apara ceva update de soft pt indicatorul de benzina. la toate masinile face asa.

mediaset
Numar Inmatriculare: 14-AG TVR

Mesaj de mediaset »

Pai din poze vad ca avem instalatie identica. la fel am si eu toroidal.http://www.peugeotclubromania.ro/forum/ ... rita/page4" onclick="window.open(this.href);return false; o sa gasesti poze puse de mine acolo.Eu sunt adeptul dieselui.am impresia ca iesi mai bine la oras cu un HDI decat cu un GPL.fac calcule peste calcule,si regret nespus ca am avut la un schimb si dif din partea mea un 207 1,4hdi si m-am sucit si l-am dat inapoi.daca descoperi ceva pentru acul de la benzina imi spui si mie
PS eu am dat pe instalatie 12 mil si 6 mil montatul. e luata de pe skoda de taxi care au fost leasing la PIC cand au sonfiscat leasiengul toate masinile.si omologarea a fost 140 ron foarte simpla procedura.Motarae s-a facut pe Tache Ionescu la PRO Speranta 2002 srl.daca as avea din nou posibilitatea as alege DIeselul de 1,4hdi cu siguranta
Peugeot 207 1,6 110cp Gris manitoba & Peugeot 307 ,1,6 110CP GPL+ Benzina Gris Aluminium 2005
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

ca sistem e mai putin complicat un diesel fata de benzina + gpl. prin castigul rotii de rezerva.
gpl nu distruge motorul. intr-adevar are alte specificatii tehnice de combustie, dar din moment ce motorul obisnuit poate rula fara stres pe gpl, nu avem de ce sane ingrijoram.
turbodieselul are altele de avut grija.
in fine. in timp ce in vest se ofera subventii din partea guvernelor pt dotarea cu gpl (MULT mai putin poluant) in "romania srl" cat timp nu se unge sistemul cu ceva, nu avem sanse la asa ceva.
unde e ministrul lu peste cand ii zic ca masina mea polueaza acum de 5 ori mai putin.
daca imi iau un euro 2 si ii montez gpl poluez de 10 ori mai putin. nu mai zic de euro 1 si non-euro. atunci sa reduca taxele la nivelul unui euro5.
hai sa vedem unde e adevarul. de fapt stim, dar ne facem ca ploua

simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Nu e chiar asa,daca motorul poate rula pe GPL nu inseamna ca e conceput sa functioneze pe acest tip de combustibil,motive de stres ar fi insa eu nu mi le asum.La masinile care vin din fabrica cu GPL,chiulasa,supapele,culbutorii autoreglabili sunt putin diferiti,au alte specificatii,temperaturi de ardere etc.La o instalatie GPL aftermarket stresul moral al motorului va aparea in timp,dupa un numar considerabil de kilometri ce-i drept dar va aparea.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

In alta ordine de idei,ca posesor de GPL pe C4 1.6 110cp :

+montaj executat ok,finutz,cu grija
+pret/litru clar in favoarea GPL
+datorita sistemului secvential de injectie GPL diferentele de rulaj pe gaz sunt infime fata de cele pe benzina dar exista si nu ma deranjeaza.
+nu se simte nimic la trecerea de pe benzina pe gaz in orice regim,de accelerare,mers constant,ralanti.
+posibilitate de resoftare si calibrare a parametrilor exact cum vrei si foarte user friendly.(nu stiu daca la toate softurile,eu am My07)
+autonomie

-lipsa rotii de rezerva,nu i-am simtit lipsa pana acum si sper sa nu fie cazul insa DA,este un dezavantaj.
-momentan computerul de bord afiseaza balarii,benzina scade fara sa se consume,e enervant,asta pana ma voi decide sa dau banii pe softul ala care sa imi coreleze datele pt GPL
-/+dimineata pret de 2-3 minute de la trecerea pe GPL are cateva balbaieli cand schimb viteza la kick-down,altfel nu se simte nimic.
-indicatorul de gaz arata aiurea in sensul ca mergi pe ultima linie de ti se ia.
Nu generalizez insa asa se intampla la ce mi-am montat eu pe masina si anume BRC My07 Plug&Drive.

Cam atat,in rest un mare minus pt statiile de GPL cu calitate discutabila si a presiunii aleatorii cu care iti baga gaz.La presiune mica iei teapa la bani si ai impresia ca iti consuma f mult desi ai un consum ok doar ca GPL-ul e slab presurizat.

Un alt minus este pretul care se pare ca nu este corect si creste nejustificat chiar si la GPL.

Ca si concluzie,nu mi-am pus GPL ca sa ma gandesc neaparat la amortizarea investitiei pt ca nu ma intereseaza dar cand ajungi la pompa si bagi dublu litrilor de benzina e cu totul altceva,implicit rulezi la jumatate de pret.Pana acum nu am amortizat nimic pt ca am mers ca bezmeticul cu miile de kilometri.Ca vor aparea probleme la motor,tot ce se poate insa cu siguranta nu in viitorul apropiat,uzura prematura si teoretica momentan a unor componente se va merita in detrimentul banilor investiti/arsi in benzina.

Mituri :

1.Odata cu GPL masina nu mai are demaraj,nu mai fuge(povesti,a nu se confunda cu instalatiile clasice).
2.Umbli cu bomba in portbagaj(pareri neavizate si nedocumentate)
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”