Eu mi-am cumparat masina de la un nene mult prea zgarcit ca sa mai dea 350 euro pt AC!
Transplantul a reusit in proportie de 95%.
Luni 27,06,2011, ora 12,00, "operatia" a inceput.
- deconectat borne
- Demontat calandru instalat radiator de clima
- Demontat curea de accesorii, suport alternator, alternator
- Instalat suport compresor clima, suport alternator, rola intinzatoare, alternator
- incercand sa indrept teava de retur, am fisurat-o asa ca am ajuns la REBELS Group din Brasov unde am reusit sa o sudez(sudura in AL, taiat si inlocuit portiunea afectata)
- instalat tevi pe traseu, intins cureaua noua de accesorii
- demontat coloana de directie (5 suruburi, 4 deasupra volanului si 1 la intrare in caseta)
-demontat interior(scos aeratoare, scos torpedou, scos protecti laterale, consola centrala, radio, controler ventiliatie, display)
- inlocuit "tulumba"(cea de pe masina nu avea condensatorul de AC)- ca sa nu deschid circuitul de racire motor, care este comun cu cel de incalzire, am decis sa nu schimb radiatorul din interior asa ca l-am inlocuit pe cel de pe "tulumba" noua. Exista lacas, pentru intrarea tevilor de AC, deja perforat prin "firewall". De asemena si lacasul pentru evacuare condens este deja perforat si acoperit cu un "dop" de cauciuc.
- montat interior
- montat coloana de directie (atentie la mufele desfacute de la sitemul de semnaliyare, stergatoare si faruri/proiector, sunt foarte casante- din fericire totul a scapt intact in cazul meu)
-conectat borne si cheie.. pacientul a supravietuit
Ce mai este de facut:
- la un senzor de presiune pe tur, exista fir de conectare, insa pentru ambreiajul compresorului si senzorul de pe el nu am gasit firele asa ca trebuie sa improvizez ceva.
- umplere cu agent refirgerant si verificare daca exista pierderi pe undeva.
Costul efectiv pana acum:
- 350 euro, instaltia AC
- 50 Ron, sudura tevii
Am pus si cateva poze, cele pe care ma reusit sa el fac astazi:
Tulumba noua:
Unde intra tevile in tulumba, acolo se gaseste radiatorul intern:
Habitaclul demontat:
Alternatorul in pozitia noua si traseul AC:
Dupa ce m-am consultat cu mai multi mecanici, am inteles ca pretul penstu aceasta operatie este undeva in jur de1500 euro si mai bine nu are rost sa incerc sa fac asa ceva. Acum pot spune ca nu este chiar asa de neagra situatia!
Din pacate nu am avut timp sa fac mai multe poze dar incerc sa revin cu niste tutoriale in viitor.