C4 vs Kia Ceed

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns
mercury

Mesaj de mercury »

Garantia este de 7 ani dar mi se pare ca numai pentru motor si transmisie!
C4 Coupe 1.6 HDI 16v(110 CP) Champion
onacus

Mesaj de onacus »

.indie. scrie:PS: am citit pe forumul lor despre destule probleme.
era de exemplu cel caruia i s-a oprit motorul in mers la 100 si ceva de km/h din senin.
Altul cu tabla deformata dupa o grindina.
Citeste aici pe forum. Chestia cu tabla deformata dupa grindina i s-a intamplat de curand lui Silvius in Bulgaria.
Chestia cu masina la care i s-a oprit motorul in mers mi s-a intamplat mie, de 3 ori intr-o ora (aproximativ), de fiecare data eram in coloana. Prima data la 60 de Km/h, de celelalte dati la viteze mai mici. De fiecare data cand am scos masina din viteza. S-a rezolvat pe garantie ;) (si nu era de la benzina :D)
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

tre sa ma urc si eu intr-un ceed din asta, sa vad ce e de capul lui...
interiorul nu arata destul de tentant sa dau atatia bani pe el...probabil consumul e mai mic (de fapt sigur) pt ca e 1.4...
oho, si puterea e atinsa abia dupa 6000rpm...deci necesitra mai multa turatie pt a obtine performantele prezentate..si cuplul e mult mai sus...
e simplu sa obtii cifre mai mari prin simpla comprimare a motorului si crestere a turatiei...si citro putea obtine acele valori la motorul de 1.4...
deci pt cei invatati sa mearga mosnegeste, clar nu se potriveste kia ceed 1.4 cu performantele. doar gandul sa tureze pana la 6000rpm ii va speria de moarte...
PS: tiptip da-mi si mie curba cuplului si a puterii la motoarele de pe ceed...merci
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

pai daca va suiti intr-un ceed sa postati impresii aici despre tot.

Da, ultimii 2 ani din cei 7 de garantie sunt doar pentru cutie si motor.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

T.rac3Er scrie:oho, si puterea e atinsa abia dupa 6000rpm...deci necesitra mai multa turatie pt a obtine performantele prezentate..si cuplul e mult mai sus...
Are cuplul maxim destul de sus, insa asta nu inseamna ca el nu este disponibil intr-unprocent destul de mare de foarte devreme. Ai mai jos un link catre graficul motorului de 1.6:

http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=737

Se pare ca nu e foarte comprimat, doar 10.5:1 fata de c4 1.6i care are 11:1. Probabil ca asemanator arata si graficul la cel de 1.4.

In principiu pe www.rototest.com o sa gasiti grafice interesante cam la toate rablele comune. Si ai sa vezi ca graficul de la C4 1.6i (il gasesti ca peugeot 1.6i 2005 81KW) si cel de la kia ceed 1.6i cam coincide, doar ca ala de la kia (ca si cel de la toyota auris 1.6i) e putin urcat in sus.
Si e foarte bine ca puterea maxima se atinge mai tirziu, asta inseamna ca e mai fun si ca puterea e pusa destul de bine proportionat pe plaja 5500-6500.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Apropo de garantie...poate sa aiba si pe viata...garantia reala prevazuta de lege in care poti sa mai faci ceva este de 2 ani.In rest e doar vrajeala, din toate punctele de vedere.E doar de atras clientii naivi.
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

detaliaza faza cu 2 ani te rog
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

O sa vina cel mai probabil cateva ceeduri si la intalnirea de azi, asa ca o sa vedeti live care-i treaba cu masina asta..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

nu e vorba de fun. ci e vorba de o smekerie mecanica.
adica masina obtine performante asemanatoare la aceeasi turatie. asta inseamna ca producatorul a decis ca pt a obtine o mica crestere i putere sa tureze mai mult motorul. ori nu cred ca kia este prea mrea producator in domeniul auto, sa am incredere in abuzarea la peste 6000rpm a masinii. o honda civic e altceva (la cat know-how-ul au in spate, ata in domeniul auto cat si moto), nu va pica rablamentul.
si nu e vorba ca piesele sunt defecte de noi. nu, nici pe departe gandul acesta de mine, dar marja de eroare la asamblare este mai mare cu cat furnizorul este mai slab calitativ, produsul e mai ieftin, etc...si avand in vedere ca tre sa il turezi destul de mult, uzarea asupra pieselor e mai mare, si deci fornam norocul. in fine asta este valabil pt cei dornici de fun, cu un vehicul non-sport...pt ca majoritatea, dupa cum am spus, f rar vor atinge acele cifre, dar vor avea impresia ca moama, ce masina puternica au. si depasesc de-a-n prastia. si se mira de ce ii face tdi, si le de fum (la propriu :lol: ) in nas.
pe drumul craiova-pitesti-constanta-pitesti-craiova, am avut de cateva ori placerea sa innec niste tdi-sti in propriul fum.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

@ .indie. Pai 2 ani in care, daca ei nu vor sa ti-o repare ( figuri etc.) sau sa iti schimbe produsul etc., tu esti protejat de lege si poti sa actionezi comform ei.Deasemeni 2 ani reprezinta si garantia obligatorie ce trebuie oferita la un produs nou.Dupa aceasta perioada este o garantie oferita de distribuitor sau dealer sau poate chiar de producator, in care daca patesti ceva, fii sigur ca iti pot face ce figuri sau te duc cu zaharelul fara sa mai ai aceleasi avantaje ca in primii 2 ani de garantie.
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

a venit cineva cu ceed la intrunire?
onacus

Mesaj de onacus »

.indie. scrie:a venit cineva cu ceed la intrunire?
Foarte multe chiar :)
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Pai nu tineti doar pentru voi impresiile :)
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

Linia bordului foarte joasa, pozitie inalta de condus, gen Logan! Materiale ieftine, dar care tin la tavaleala!

O masina ieftina, foarte potrivita pentru o familie tanara fara prea multe pretentii! Varianta de 11.800 isi merita banii! De la acest pret in sus, totul este foarte discutabil, si exista foarte multe alte optiuni!

Masina se conduce foarte usor, directia nu este usoara ca la Megane, e cum e la C4, iar spatiul interior mi s-a parut mai mic decat la orice compacta! Astazi m-am urcat in noul Leon si aveam senzatia de sufocare, din cauza lipsei de spatiu la bord!

Cred ca C4 este fara nici un fel de exagerare, cea mai spatioasa masina din clasa ei! Sau cel putin, asa imi da impresia bordul imens si parbrizul foarte aplecat si mare!

In concluzie: daca ai 25-30 de ani si nu esti insurat, i-ati gandul de la Kia! Nu o sa iti placa niciodata! Daca esti proaspat casatorit si ti-e gandul mai mult la o casa decat la o masina, Kia e o super oferta: AC, 4 usi, Mp3, 109 cai si destul de economica!

PS: Eu tot cu gandul la Clio Rs sunt...
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

deci sa inteleg ca e sub c4.
sper ca nu suntem prea subiectivi :D
dar de mers ai mers cu ea ? ca ai zis doar de directie.
Cum e la zgomot, la motor, la suspensii,etc?
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”