e ca si cum ai pune la indoiala principiile fundamentale ale termodinamicii
DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
e incredibil ca se pune la indoiala faptu ca, la orice nivel (masa, motor, clasa, etc), DIESELU CONSUMA MAI PUTIN
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Am dat exemplu strict Bucuresti, unde, eu sunt oripilat si ingrozit de sumedenia de BMW X5, X6, Porsche Cayenne, Audi Q7, Q5 etc. care ocupa tot spatiul, foarte mic de altfel si consuma 15% - 20%.
In Bucuresti un Diesel consuma mai mult decat un motoras 1.4, 1.6 benzina, pentru ca sunt 50% sanse sa fie vorba de un 3.0 D.
Ma aflam recent la Piata Verona - Parcul Ioanid, si un X5 nou, nu a avut loc sa treaca intre un scuar si masinile parcate. A luat-o pe scuar, hârș-harț, zdrang, poc, toata lumea sa uita la el si radea de porcușorul bășinos dinauntru.
In Bucuresti un Diesel consuma mai mult decat un motoras 1.4, 1.6 benzina, pentru ca sunt 50% sanse sa fie vorba de un 3.0 D.
Ma aflam recent la Piata Verona - Parcul Ioanid, si un X5 nou, nu a avut loc sa treaca intre un scuar si masinile parcate. A luat-o pe scuar, hârș-harț, zdrang, poc, toata lumea sa uita la el si radea de porcușorul bășinos dinauntru.
Citroen C4, 1.6 vti

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Stai linistit ca nu codoiul e problema. Pe ala il maninca plantele. In plus, in amestec cu oxigen codoiul e perfect respirabil si de catre oameni/animale. Insa funinginele de la diesel, monoxizii de carbon si alte minuni si minunatii pe care dieselurile le suipa in cantitati uriase fata de benzinare cu aceeasi normal de poluare nu prea sint respirabili, cel putin nu fara a fi cancerigeni.alex82 scrie: deci , despre ce vorbim ?... ca am io diesel si 160 gr CO2 / km si un benzinar de aceeasi capacitate un pic mai putin , sau ce ?... asta e marea problema ??
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- cpv_13
- Numar Inmatriculare: VL 21 CPG
Benzina da cancer, boli de inima, motorina da boli de plamani.
Motorina "scuipa" muuuult mai putin monoxid de carbon decat benzina.
Dieselurile de generatie noua sunt mai putin poluante decat benzinarele.
Discutia despre poluare consider ca nu-si are rostul. Nu cred ca este o singura persoana pe acest forum care sa-si fi luat masina din considerente eco.
Cei care si-au luat benzina/motorina se impart in:
- cei care au luat diesel - l-au luat pentru consum
- cei care au luat benzina
* nu au avut bani de diesel (chiar daca unii nu mai vor sa recunoasca)
* chiar si-au dorit benzina pentru senzatia pe care o ofera (si mie mi-ar placea un benzinar cu care sa ma joc) indiferent de costuri.
Se mai discuta si de consum, cum ca nu este diferenta mare intre diesel si benzina - eu mai am si un Tico. Daca merg cu el prin Bucuresti papa peste 6 (mi-a luat si 10, cand m-am dat la el). Tico are vreo 600 si ceva de kg, ud.. Cu c4 am o medie de 6,5 in Bucuresti - mers mai agresiv. Daca merg linistit se duce undeva pana in 6.
Stiu ca nu se pot compara motoarele da' totusi.
Si ca tot vorbim de funingine: cate c4 care scot fum ati vazut? Totusi, vorbim de c4-uri, nu? Daca vorbim de diesel-uri in general atunci ii dau dreptate lui mituc: majoritatea sunt sobe. Dar mai sunt si dieseluri care nu afuma lumea.
Am dreptate?
Motorina "scuipa" muuuult mai putin monoxid de carbon decat benzina.
Discutia despre poluare consider ca nu-si are rostul. Nu cred ca este o singura persoana pe acest forum care sa-si fi luat masina din considerente eco.
Cei care si-au luat benzina/motorina se impart in:
- cei care au luat diesel - l-au luat pentru consum
- cei care au luat benzina
* nu au avut bani de diesel (chiar daca unii nu mai vor sa recunoasca)
* chiar si-au dorit benzina pentru senzatia pe care o ofera (si mie mi-ar placea un benzinar cu care sa ma joc) indiferent de costuri.
Se mai discuta si de consum, cum ca nu este diferenta mare intre diesel si benzina - eu mai am si un Tico. Daca merg cu el prin Bucuresti papa peste 6 (mi-a luat si 10, cand m-am dat la el). Tico are vreo 600 si ceva de kg, ud.. Cu c4 am o medie de 6,5 in Bucuresti - mers mai agresiv. Daca merg linistit se duce undeva pana in 6.
Stiu ca nu se pot compara motoarele da' totusi.
Si ca tot vorbim de funingine: cate c4 care scot fum ati vazut? Totusi, vorbim de c4-uri, nu? Daca vorbim de diesel-uri in general atunci ii dau dreptate lui mituc: majoritatea sunt sobe. Dar mai sunt si dieseluri care nu afuma lumea.
Am dreptate?
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
-
mituc
Stai cu nasul la 50cm de esapapentul unui diesel euro5 (care sta la relanti) si compara cu statul la 20cm de esapamentul unui benzinar care sta tot la relanti.
In al doilea caz nu vei simti nimic, in primul iti vei blestema urmatoarele 2 minute din viata.
P.S.: Benzina da cancer, boli de inima etc arsa de masini non-euro sau euro 1-2. De la 3 in sus (presupunind ca masina trece testele de noxe) e ok. Motorina da boli de plamini si la euro5.
In al doilea caz nu vei simti nimic, in primul iti vei blestema urmatoarele 2 minute din viata.
P.S.: Benzina da cancer, boli de inima etc arsa de masini non-euro sau euro 1-2. De la 3 in sus (presupunind ca masina trece testele de noxe) e ok. Motorina da boli de plamini si la euro5.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
@mituc revin... cu rabele si tot ce se foloseste in "industrial" ce facem ? ... ca basculanta aia cand pleaca de la semafor scuipa cat a mea intr`o luna 
LE:
LE:
normal , razi de ala , in loc sa`i injuri pe cei care au parcat ( in cazul in care era interzisa stationarea ) sau sa injuri imbecilii care au proiectat strada , scuarul...Juliu scrie: Ma aflam recent la Piata Verona - Parcul Ioanid, si un X5 nou, nu a avut loc sa treaca intre un scuar si masinile parcate. A luat-o pe scuar, hârș-harț, zdrang, poc, toata lumea sa uita la el si radea de porcușorul bășinos dinauntru.
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!
Asta cu poluarea oricum e o mare frectie la picior de lemn, pentru ca noi consumatorii oricum nu putem face nimic si fiecare isi cumpara ce-si permite. Sunt altii care ar trebui sa-si faca probleme de genul asta, de ex producatorii...
Revenind la topic, daca nu as lua consumul in seama, cu siguranta nu m-as uita la diesel... cu-i nu-i place sa urce in ture un benzinar... sa nu mai zic de sunetul care-l scoate un motor pe benzina comparativ cu rontaitul unui diesel, iar cu cat capacitatea creste cu atat zgomotul devine muzica...
Dar, cum muncim pt bani si pretul carburantului e din ce in ce mai mare ne obligam sa ne gandim la consum si aici intervine dorinta de a avea un diesel unde stim cu totii ca in cazul unui C4 este posibil ca un benzinar de 1.6 sa consume in oras fix dublu cat un dizelar la aceeasi capacitate in aceleasi conditii...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Revenind la topic, daca nu as lua consumul in seama, cu siguranta nu m-as uita la diesel... cu-i nu-i place sa urce in ture un benzinar... sa nu mai zic de sunetul care-l scoate un motor pe benzina comparativ cu rontaitul unui diesel, iar cu cat capacitatea creste cu atat zgomotul devine muzica...
Dar, cum muncim pt bani si pretul carburantului e din ce in ce mai mare ne obligam sa ne gandim la consum si aici intervine dorinta de a avea un diesel unde stim cu totii ca in cazul unui C4 este posibil ca un benzinar de 1.6 sa consume in oras fix dublu cat un dizelar la aceeasi capacitate in aceleasi conditii...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Costi596
- Numar Inmatriculare: B 42 CJJ
ce spui tu aici de consum la 1.4 benzina e aur curat cu un rezervor ne-am dus si intros Bucuresti-Tg.Mures , mers asa lejer 70-110 consumul instant nu sarea de 5-6, 5persoane +bagaj destul , in oras nu sare de 10.5 si 1.6 hdi cred ca ajunge la fel poate chiar mai mic , dar iarna dieselu e un chin la rece , benzina nu ai treaba , eu nu regret nici acum ca am benzina si nu diesel din mai multe motive
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
la benzina n`o sa fie in vecii vecilor consumul aur curat...poti sa ai si motor de mixer si motor de GTR ...
asta e aur curat la consum...
asta e aur curat la consum...
da , atunci eram pe alte meleaguri in care se circula , nu ca la noi...da` nici in Romania la drum extra-urban nu am scazut sub 1000 autonomie...
- Costi596
- Numar Inmatriculare: B 42 CJJ
da am exagerat putin cam mult , dar tot e un consum bun pentru un motor pe benzina
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Motorina arsa emite oxizi de azot, factor pentru producerea ploii "sarate"/acida. Ploaia acida este responsabila pentru un procent din foametea la nivel mondial, usuca orice cultura atinsa.cpv_13 scrie:Benzina da cancer, boli de inima, motorina da boli de plamani.
Am dreptate?
Observat in gradina de 2000 m2 de la mine de la tara, la Jegalia. Vara '10, jumatate din fructe si vie era arsa, in conditiile in care plouase incontinuu si roadele erau crude.
Un Diesel euro 5 polueaza mai putin decat un benzinar euro 5 = Multumesc, am ras grozav.
Matale faci confuzii grave, te referi la Co2 (mai putin pe hartie) dar asta este 1% dintr-o fisa foarte lunga.
Cu parere de rau te anunt ca scuarul este bine proiectat.alex82 scrie:normal , razi de ala , in loc sa`i injuri pe cei care au parcat sau sa injuri imbecilii care au proiectat strada , scuarul...Juliu scrie: Ma aflam recent la Piata Verona - Parcul Ioanid, si un X5 nou, nu a avut loc sa treaca intre un scuar si masinile parcate. A luat-o pe scuar, hârș-harț, zdrang, poc, toata lumea sa uita la el si radea de porcușorul bășinos dinauntru.
Un Matiz se strecurase inainte ca vantul, chiar nu trag bășini, era un Matiz alb de la o firma de pizza, bare negre in spate, fara bancheta.
Prin urmare il injur cu placere in continuare pe porcusor, mai are de invatat si crescut.
Pentru vechea generatie, in nici un caz pentru generatia curenta de motoare vti.catalin4u24 scrie:... stim cu totii ca in cazul unui C4 este posibil ca un benzinar de 1.6 sa consume in oras fix dublu cat un dizelar la aceeasi capacitate in aceleasi conditii...
Citroen C4, 1.6 vti

-
mituc
Basculantele, autobuzele care se mai folosesc pe curse intre sate si care au motoare diesel din anii '60-'70, vapoarele care transporta chestii intre continente si care desi consuma in medie 4.2/100km/tona (e un consum rezonabil, iese cam o medie de 6l/100 la 1.5t cit are o masina) scuipa cacat in atmosfera intr-o cursa cit toate masinile de pe continentul de destinatie la un loc intr-un an.alex82 scrie:@mituc revin... cu rabele si tot ce se foloseste in "industrial" ce facem ? ... ca basculanta aia cand pleaca de la semafor scuipa cat a mea intr`o luna
Dar aici discutam despre c4 benzina versus c4 soba, ca unul dintre astea am eu in fata la semafor si ori cad jos de pe bicicleta ori fiind cu masina tre' sa comut pe recirculare sa nu mor asfixiat in masina. Cind o sa am un transoceanic in fata la semafor o sa protestez direct impotriva aluia.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Bai ma lasi !!! As vrea sa vad C4-le ala diesel care te face pe tine sa pui pe recirculare justificat, nu ca ai tu probleme cu dieselul.
- cpv_13
- Numar Inmatriculare: VL 21 CPG
Da ma, aveti dreptate: diesel-urile sunt responsabile pentru foametea mondiala, pentru toate cazurile de cancer, pentru incalzirea globala si, de ce nu, pentru prostia mondiala.
Aveti dreptate si cu benzinarele: si mie imi vine sa ma dau jos la semafor si sa sa stau cu nasul in teava unui benzinar sa adulmec mirosul de panselute.
V-am zis: si mie mi-ar placea un benzinar (oricum turbo) da' nu mi se pare normal sa dau de doua ori aceeasi bani pe aceeasi chestie.
Zicea cineva ca iarna se apropie dieselul de benzina la consum... Sa-mi zica si mie cineva din Bucuresti cat a avut consumul mediu in iarna 2009-2010 (cand au fost si -23 de grade).
Va zic eu cat am avut (la pompa, din plin in plin): 7,5. Cu benzina va chinuiti sa scoateti consumul asta si afara...
In fine. Am mai zis: lasati-o moarta cu ecologia ca nu de-asta v-ati ales benzinare. Macar cei care si-au luat diesel recunosc ca cel mai important factor a fost consumul.
Aveti dreptate si cu benzinarele: si mie imi vine sa ma dau jos la semafor si sa sa stau cu nasul in teava unui benzinar sa adulmec mirosul de panselute.
V-am zis: si mie mi-ar placea un benzinar (oricum turbo) da' nu mi se pare normal sa dau de doua ori aceeasi bani pe aceeasi chestie.
Zicea cineva ca iarna se apropie dieselul de benzina la consum... Sa-mi zica si mie cineva din Bucuresti cat a avut consumul mediu in iarna 2009-2010 (cand au fost si -23 de grade).
Va zic eu cat am avut (la pompa, din plin in plin): 7,5. Cu benzina va chinuiti sa scoateti consumul asta si afara...
In fine. Am mai zis: lasati-o moarta cu ecologia ca nu de-asta v-ati ales benzinare. Macar cei care si-au luat diesel recunosc ca cel mai important factor a fost consumul.
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
corect 
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)