Faruri bi-Xenon directionale

mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Pai ce, ai care-si iau megane stiu sa foloseasca un browser web ca sa posteze pe forum despre problemele lor? :twisted:
Sint sigur ca daca ar exista si alte comunitati de posesori de masini la fel de active ai ramine uimit de ce probleme au.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Eu zic asa.Masina asta atrage mult tineret, pentru multi este prima masina sau a 2-ua dupa o dacie sau un second hand, este mai iesita din comun si costa mai putin decat arata(zicea un articol englezesc ca nu ar putea inspira incredere deoarece pretul e prea mic fata de cum arata)E si normal ca inainte sau dupa ce ti-o iei sa cauti ceva despre ea...si asa ajungi pe forumul citroen unde...te bagi si tu.Si asa ajungem sa ne plangem toti de probleme :) .Oricum daca suntem singurii nefericiti de pe forum din cate c4 sunt inca stam bine. :)
gonty
Profu'
Numar Inmatriculare: IS96DEA

Mesaj de gonty »

Dragul meu @enacheedi, nu stiu ce forum ai deschis tu :lol: incearca putin pe www.reno.ro sa vezi si tu cam cate pagini s-au scris. Si incearca sa te mai uiti si, de exemplu, pe acest topic si vezi cam cate post-uri au legatura directa cu problema pe care am ridicat-o.

Citroen-ul pierde foarte mult in competitia cu alte masini, in primul rand datorita comportamentului dealer-ilor si service-urilor, si nu a calitatii masinii. Ma refer in mod direct la cazul meu. Ar fi fost normal ca, macar la 3 zile, sa primesc un email - care nu costa nimic - in care sa fiu informat asupra problemei pe care o am, ce s-a mai facut, etc Dar...... In afara de dealer-ul iesean care m-a sunat din cand in cand sa-mi spuna ca incearca sa ma tina la curent cu evolutia situatiei (dar si aici nu am mai primit nimic de vreo 10 zile), cei din Suceava nu au mai spus nimic. In schimb la revizie au avut grija sa-mi schimbe bagheta de jos de la placile de inmatriculare ca sa apara numele lor :twisted:
@Stevey: ma bucur ca intru in categoria "tineret" :lol: Din pacate (sau din fericire), in cazul meu, sunt la a 8-a masina personala si m-am convins de un lucru: "toate masinile sunt tinichele facute sa ne duca de la A la B in mai mult sau mai putin confort". Toate au probleme intrucat suntem intr-o societate de consum. Vremea unor BMW-uri, sau Mercedes-uri la care uitai de cand nu s-a mai ridicat capota a trecut de mult. Imi aduc aminte de un unchi care avea Renault 16. Ce masina..... In 800 000 km nu a schimbat nici macar o bucsa! (doar amortizoarele de vreo 3 ori).
Asa ca, hai sa incercam sa ne bucuram de masinutele noastre si sa trezim service-urile din adormire, sa-i invatam sa se poarte cu noi, ca, in fond, nu noi am inventat "clientul nostru- stapanul nostru".
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
enacheedi
Numar Inmatriculare: B-16-KCA

Mesaj de enacheedi »

"Profu" ... ai tu dreptate ... insa sunt tare curios cat costa acele faruri directionale (banuiesc eu ... cateva sute de EUROI) ... astfel , daca ai cumpara un produs separat care in intregul sau ar costa echivalentul farurilor si nu ar mai functiona dupa doar cateva luni de zile .... nu stiu cum ai reactiona ... Ce o fi asa de complicat sa pui la punct un reglaj electronic ... care sa si functioneze , exact asa cum fac robotii de pe liniile de montaj din fabricile lor auto ...
Covorase / Presulete - Toate dedicate
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

-cateva sute ?? cateva mii poate ...
gonty
Profu'

Mesaj de gonty »

enacheedi scrie:"Profu" ... ai tu dreptate ... insa sunt tare curios cat costa acele faruri directionale (banuiesc eu ... cateva sute de EUROI) ... astfel , daca ai cumpara un produs separat care in intregul sau ar costa echivalentul farurilor si nu ar mai functiona dupa doar cateva luni de zile .... nu stiu cum ai reactiona ...
Exact, daca iei atunci cand faci comanda si aceasta optiune, te costa 969 euroi (after market nu stiu la cat s-ar putea duce). Iar de reactionat, asa cum am facut si in acest caz, cu calm. Inca odata, dupa cum am mai spus, din pacate, piesele electronice sunt mult mai fine si mai dispuse la defecte in prima faza. Si mai bine ca apar la inceput, cat sunt in garantie. Asa ca...
Ce o fi asa de complicat sa pui la punct un reglaj electronic ... care sa si functioneze , exact asa cum fac robotii de pe liniile de montaj din fabricile lor auto ...
Daca citeai toate posturile referitoare la aceasta problema, nu este una a farurilor directionale in sine (care pot fi comandate prin soft-ul de diagnoza) ci, probabil, este una de senzori de inaltime.
In ceea ce-l priveste pe vladut_v, la el nu are legatura cu directionalele ci mai degraba cu blocul de comanda lumini. Ia si misca maneta aia, la rece, de sa-i sara capacele. Ori va ceda vreun plastic mai prost si atunci ai dovada pentru service ori se rodeaza bine si nu vei mai avea probleme.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Offtopic: ba, da' matinali mai sinteti :)
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
gonty
Profu'

Mesaj de gonty »

deh, de la o varsta te scoli devreme :lol: Si uite asa se inmultesc mesajele care nu au legatura cu problemele dar sperie pe altii: "bai frate dar cate probleme are C4" :roll:
gonty
Profu'

Mesaj de gonty »

Am fost astazi iar la Suceava pentru directionale. De data asta m-au chemat ei ca le revenise electricianul de pe la specializari. De altfel s-a vazut ca era "pe felie", ca a observat repede ca miscarea farului din dreapta (din Lexia) este mai scurta decat cea din stanga. Diagnoza facuta (in mod profesional) i-a confirmat faptul ca motorasele de pe farul din dreapta nu-si faceau bine treaba. A corespondat cu cei de la Bucuresti si din Franta iar francezul (si Bucurestiul a fost de acord) a hotarat: schimbarea farului cu totul. Asa ca, dupa ce si-au cerut mii de scuze ca nu au putut sa rezolve astazi, va trebui sa ma mai duc.... De altfel, electricianul spunea ca probabil este vreo parghie care nu face cursa cum trebuie si ar putea umbla in far dar mi-a spus ca asta ar fi o optiune pentru cineva postgarantie. Fiind in garantie, mai bine ascultam Franta:lol:
In orice caz, ca sa nu spun ca m-am dus degeaba, mi-am montat si detectorul de radar Whistler Pro 3450, ca sa nu am probleme de garantie (are montaj modular).
Oricum, eu am fost multumit de cum am fost tratat la Fetcom Suceava
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

ne bucuram pt tine ca au un profesionist activ cei de acolo.
dar se ridica o intrebare. problema de fabricatie are masinuta ta (daca o parghie nu merge ca cealalta) care a trecut de ctc.
hmm....nu e placut sentimentul
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
gonty
Profu'

Mesaj de gonty »

Deci la inceput au functionat fara probleme. Pana nu s-ar fi desfacut farul, putea sa-si dea doar "cu presupusul". Asa ca va ramane o nebuloasa.

Later edit:
Si mi-am mai adus aminte de ceva. @Mugurel, nu da cu parul daca spun prostii :lol: . Tot electricianul respectiv mi-a mai spus ca senzorul de inaltime pe care il am eu este de un alt tip, mult mai fiabil. Ca francezii l-ar fi modificat dupa ce au avut probleme cu el. :?:
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Astazi seara, drum ceva mai denivelat, nu gropi ! - doar denivelari, viteza 70 KM/H ... cand am trecut peste ele, AM PIERDUT LUMINILE (faza scurta - Xenon) pentru o fractiune de secunda. S-a intamplat de doua ori. Fenomenul e foarte putin sesizabil pentru ca becurile isi revin foarte repede, fiind "incalzite".

Ce poate fi ? Ce s-a scuturat si a produs intreruperea ? Nu exista filament sa fie sensibil la socuri sau trepidatii !
C4 1.6i 16V Berlina
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

vladut_v scrie:Astazi seara, drum ceva mai denivelat, nu gropi ! - doar denivelari, viteza 70 KM/H ... cand am trecut peste ele, AM PIERDUT LUMINILE (faza scurta - Xenon) pentru o fractiune de secunda. S-a intamplat de doua ori. Fenomenul e foarte putin sesizabil pentru ca becurile isi revin foarte repede, fiind "incalzite".

Ce poate fi ? Ce s-a scuturat si a produs intreruperea ? Nu exista filament sa fie sensibil la socuri sau trepidatii !
Daca s-au stins amândoua simultan e clar ca e o problema de alimentare pe circuitul electric al farurilor.Un contact imperfect.Trebuie verificate toate legaturile-mufe,sigurante,relee,comutatoare si ce-o mai fi pe circuitul luminilor.Parerea mea e ca treaba asta ar trebui facută in service, de un electrician :roll: :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”