Problema - nu se mai deschide portbagajul

Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: Problema - nu se mai deschide portbagajul

Mesaj de Mihay »

Hai sa nu ne facem reclama singuri...stii cu vorba aia cu "lauda de sine..." Aveti zona voastra creata pe forum, puteti sa va promovati serviciile si produsele acolo linistiti . Nu o lua ca pe un post rautacios ci doar ca o rugaminte de a ramane cat de cat on topic
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Azi am patit-o si eu. Imi demontez plasticele de la haion ca aveam un greier, pun banda dublu adeziva si ies in probe prin gropi sa vedem daca am anihilat greierul sau nu. Lucrarea era ok trag in parcare si cind sa deschid portbagajul ... surpriza. Nimic. Nici cel mai mic zgomot la apasarea butonului. Apas pe haion sperind ca nu s-a inchis ca lumea dar degeaba. Verific stergatorul si nici ala nu mergea, la fel si stropitoarea pe spate. Doar frina merge din toata insatalatia electrica a haionului. Ma pun si demontez tot de pe acolo si nu gasesc nimic suspect. Verific sigurantele si toate sint ok. Din intimplarea am obsevat ca in momentul in care scot mufa de la inchizatoarea portbagajului functioneaza restul instalatiei. Daca o conectez iar, deschiderea nu merge, dar merge restul insataletiei, vede inclusiv cind se deschide porbagajul dar numai o perioada de timp.
Ma omoara instalatia asta electrica a haionului. #-o O sa mai incerc sa ii dau de cap, daca nu, ma vad nevoit sa dau si eu aproape 200 lei pt un cablu intrerupt. :banghead:
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Am mai insistat pe problema si am verificat motorasul inchizatorii portbagajului. Functioneaza. Montind totul inapoi si-a revenit, dar pret de citeva probe. Maxim 3 ca pe urma i-ar s-a intrerupt undeva si nu mai merge. Deci e clar. Fire intrerupte. Luni partea a 3-a. Sper sa ii dau de cap.

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

da clapeta aia functioneaza? la Pasare era blocata tot timpul si era foarte tare
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Da functioneaza. Am verificat si asta desi am curatat-o nu de mult timp.

vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Am reusit sa imi repar robotelul. :ya :ya :ya
Cauza aceleasi manunchi de fire ce iese din caroserie si intra in haion; mai exact firul de la dezaburire luneta si cel de la alimentare motoras inchizatoare retezate + inca un fir cu izolatia crapata (ala nu m-am uitat de la ce e). E ceva de munca. Am fost nevoit sa dau toata instalatia electrica din haion jos, sa o scot prin gaura din haion si sa trag monsonul de cuciuc in spate sa pot sa leg firele rupte inapoi, dar avind in vedere ca am economisit 180 lei si satisfactia ca am reusit sa o repar se merita chinuiala ce am tras-o.

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

era bun un tutorial pentru asta , observ ca se inmultesc cazurile
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Mda era bun unul, dar sincer nu am luat aparatul foto cu mine pt ca nu speram sa ii dau azi de cap. Si plus ca trebuie sa fii sigur ca e intrerupt firul sa nu demontezi instalatia electrica degeaba. Iar diagnosticarea asta inseamna alta munca.

byte
Numar Inmatriculare: TM-11-NDZ

Mesaj de byte »

De data asta te iertam cu tutorialul .. insa sa nu se mai intample :twisted:
TM-11-NDZ
C4 berlina, SX, 1.6 16V Gris Aluminium
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Sper si eu sa nu se mai intimple; adica sa nu mai am sansa sa fac vreun tutorial de genu pe masina mea. ::P

cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Te razbun eu, stai linistit... am ajuns tot acolo, unde n-aveam chef sa umblu...
Dupa ce am vazut ca la pinul 10 de la mufa albastra-EH2- (semnal clapeta portbagaj) merge deschiderea( ura, n-aveam defect la calculator!) ...am cautat sa vad unde e intrerupt firul de la clapeta exterioara portbagaj...
Era tot acolo... s-a reparat cu inlocuirea firului cu unul mai gros... Gata! Merge brici!
Umbland p-acolo am observat ca am airbag-uri cortina si la geamurile spate! Deci sunt 8 in total!!! :shock: sau ne se numara asa?
ImagineImagineImagine
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Se pare ca airbagurile cortina sunt totusi doar doua, pe toata lungimea geamurilor laterale, fata+spate... :)
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Hop si eu. Mi-a mai facut problema, dar aleator. Azi in schimb m-am chinuit 10 min sa deschid portbagajul. Clapeta se misca, nu e blocata, face un "tzac" dar mai putin puternic ca de obicei, si nu se deschide.
Fiind in graba, n-am stat sa ma uit si la fire. Ca veni vorba, la berlina am mansonul acela de cauciuc prin care trec firele, si pe stanga, si pe dreapta. La care ar trebui sa ma uit?
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Daca se aude cum incearca sa se deblocheze inchizatoarea dar portbagajul totusi nu se deschide nu e de la instalatia electrica. Ia incearca sa apesi pe haion, sa il inchizi mai bine si pe urma deschide-l iar. O sa vezi ca v-a merge. Aiurica zice ca ar fi din reglajul inchizatorii dar pina acum nu mi-am gasit timp sa ma ocup si de asta.

Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Stiam de faza cu apasatul... Nici o sansa. Am apasat pe buton, si simultan am tras mai tare de haion, fortand cumva deschiderea. Din 2-3 incercari, s-a deschis. Am inchis la loc, trantind mai tare, same shit. A facut fix la fel. O sa vad in continuare ce se va intampla, cum o sa se manifeste. Nu cred totusi ca s-a modificat ceva la reglajul inchizatorii, pentru ca s-a manifestat aleator, cum ziceam. Dupa 2-3 incercari, a mers (zilele trecute - vreo 10-15 zile in urma). Doar azi n-a vrut. Si toata saptamana trecuta, s-a deschis bine merci, fara nici o problema.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”