Probleme discuri de frana

eduardo_didi
Edi Talent

Re: Probleme discuri de frana

Mesaj de eduardo_didi »

vb cu baietii de la coasta de est ca au niste preturi bune pt discuri si placute aftermarket
asta daca vrei aftermarket daca nu ats si iti pui originale :|
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

originale nu mai imi pun nici sa ma bati... si oricum mi se pare de rahat ca din cauza lor ar trebuii sa le schimb,.... desi abia le-am schimbat. Si la cum mi s-a spus... nici daca schimb doar placutele... nu e o garantie ca nu mai scartzaie.

btw... cine stie si preturi...recomandari de piese si unde sa le schimb... sunt binevenite :D
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
acondrea
Halatu' cat e halatu'.

Mesaj de acondrea »

Destul de neplacut ce patesti cu discurile. Eu mi-am schimbat discurile la revizia de 60.000.
Nu am avut nici un fel de probleme legate de scartait sau tremurat la franare sau in mers. Le-am schimbat pentru ca, din punctul meu de vedere, prezentau o uzura accentuata. Aveam o bavura cam de 3-4 mm pe ambele fete ala discurilor.
Discurile noi le-am luat de la Coasta de est, m-au costat aprox 320 RON marca Zimmermann si despre baieti am numai cuvinte de lauda, seriosi si promti. Cu schimbatul lor o poti face mai pe la orice service mai de doamne-ajuta, eu le-am schimbat la SD Prestige odata cu revizia si m-au costat 140 de RON cu inlocuire placute.
C4 cupe 1.6i VTR 110CP noir obsidien
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Si eu le-am facut praf aseara, cand am intrat in ditamai apa, dupa ce am rupt frana de mai multe ori!
Doar ce le schimbasem, acum iar trebuie sa o iau de la capat cu ele #-o #-o
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Mesaj de mircea.ispas »

-foarte ciudat ce citesc pe acest forum,nu este normal sa schimbi discul de frana mai devreme de 150.000 km.Placuta este consumabila dar discul nu este totusi.
-in afara de citroen mai am un opel astra caravan 2.0 dti care are peste 200.000 km si am toate cele 4 discuri originale pe masina,este drept cele pe fata ar cam trebui schimbate pt ca s-au subtiat foarte mult.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

150 000km? :lol:
Asta daca mergi doar pe autostrazi! discurile mele pe fata, cele originale au tinut vreo 74 000km, nu s-au deplanat, doar ca erau tocite rau de tot!
Cele pe spate sunt la limita si ele si trebuie schimbate! Eu n-am auzit pe nimeni sa tina 150 000km discurile de frana si inca sa fie in parametrii normali!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
acondrea
Halatu' cat e halatu'.

Mesaj de acondrea »

Din auzite, o explicatie pentru uzura prematura a discurilor sunt placutele de frana "ecologice" care ar fi o idee mai dure decat cele normale.
C4 cupe 1.6i VTR 110CP noir obsidien
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

rezistenta in timp a discurilor depinde de constructor, de modul de condus, de conditiile de trafic si nu in ultimul rand de categoria masinii. De regula, cu cat masina e mai scumpa, cu atat calitatea discurilor e mai buna. Exemplu: Honda Legend- 420.000km fara sa schimbe discurile :wink: Si avea si cutie automata, caz in care se stie, frana e folosita mai des.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Mesaj de mircea.ispas »

pobabil ca la citroen c4 discurile nu rezista foarte mult,eu cunosc foarte multe masini care au trecut bine de 100.000 km fara sa schimba discurile.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

Dan pasare scrie:rezistenta in timp a discurilor depinde de constructor, de modul de condus, de conditiile de trafic si nu in ultimul rand de categoria masinii. De regula, cu cat masina e mai scumpa, cu atat calitatea discurilor e mai buna. Exemplu: Honda Legend- 420.000km fara sa schimbe discurile :wink: Si avea si cutie automata, caz in care se stie, frana e folosita mai des.
mie mi le-au schimbat pe garantie la 39000 km ptr ca atunci cand franam la viteze peste 80-90 km/h...imi tremura volanu #-o , asa ca discurile de la citroen sunt de tot spanacu #-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

s-au dus vremurile cand discurile tineau sute de mii.....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Aiurica scrie:s-au dus vremurile cand discurile tineau sute de mii.....
Suntem in epoca pietei de consum. Nimic nu se mai face la fel de trainic si durabil ca pe vremuri. Totul este calculat sa se schimbe cat mai des, pentru a castiga producatorii.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Asta e una. Pe de alta parte ne aducem toti aminte ca pe vremea cind discurile de frina tineau sute de mii de km masinile nu reuseau sa frineze in mai putin de 45m de la 100 la 0 (discurile + placutele + pneurile + lipsa abs-ului + multe altele), ca sa nu mai zicem de 38m al lui C4 2004.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

pe c4 owners ala recomandau la schimbarea placutelor sa se rupa cu patentul acea buza de la discuri tocmai pentru a nu strica si placutele. eu nu am incercat asa ca nu stiu rezultatele.

teoretic discurile nu sunt 100%plane deoarece se elimina putin din riscul de a ramane blocate franele, asa ating ff usor. eu cred ca "luarea la fata la strung" reprezinta o varianta daca nu ai bani de discuri si placute noi
ECO
Numar Inmatriculare: DB - 26 - ECO

Mesaj de ECO »

revin cu problema mea cu scartzaitu....

Intre timp am mai facut un drum la munte...si unu pana in Targoviste... si mi-am schimbat cauciucurile de vara cu cele de iarna... buun...

am profitat de faptul ca am schimbat cauciucurile si am verificat si eu "vizual" discurile... ochiometric discurile inca mai au destul miez (lucru confirmat si de un Dorel de la service-ul unde am schimbat rotile - Dorelu' care se ocupa de geometrii si probleme tehnice... nu cel care mi-a scos rotile)

Am facut si o poza cu telefonul din pacate

Imagine

"Buza" de sus care se poate rupe sau poliza cum spunea Mihai e mica... nici nu se pune problema sa se poata rupe cu patentul sau ceva... nu e atat de mare, respectiv atat de mancat discul

Partea buna este ca discurile/placutele au inceput deja sa se toceasca una dupa alta (dupa principiul "cel mai destept cedeaza" ... si nu am fost eu ala :lol: ) si acum nu mai scartzaie non stop ... ci "ciclic" in functie de ce rid o mai fi pe o parte anume a discului.... deci... daca mai indur un pic :oops: ... se tocesc pana nu mai scartzaie si le schimb (cum e si normal) la urmatorul schimb de placute! :mrgreen:

PS: legat de "nu se mai fac masinile sa tina discul sute de mii" ... nu zic acuma de Mertzedes Cobra din '77... sau de Honda Accord a lui frateloo... ci de Dacia Super Nova a unui prieten care are aproape 150 mii km si nu i-a schimbat discurile (ce'i drept.... nici nu stiu daca mai sunt "in conformitate cu specificatiile producatorului" bla bla... dar nici nu ii scartzaie masina si i se spuna ca trebuiesc schimbate... #-o ) morala este... discuri cazute in mai putin de 50 mii km NU ESTE NORMAL.... la o masina normala de strada (ca doar nu e de F1 sau raliu) oricat de "consumabile" ar fi toate....
Ultima oară modificat Lun Oct 19, 2009 10:20 am de către ECO, modificat 1 dată în total.
Citroen C4 Coupe Black 1.6i 16V - ICE Pack + Optiuni :P - DB-26-ECO
n'are greieri...doar un tzäcänit la volan :D
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”