FUGE SPATELE [ povesti ]
-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
Re: FUGE SPATELE [ povesti ]
mituc, tot ce spui tu este de bun simt.
problema in cazul meu a fost ca eu nu am facut NIMIC care sa genereze un transfer de mase, nu am franat si nu am tras de volan, asa ca...
presupun ca totul s-a declansat din cauza unei prostii de pietre iesite din carosabil (era drumul pietruit de langa herastrau)
problema in cazul meu a fost ca eu nu am facut NIMIC care sa genereze un transfer de mase, nu am franat si nu am tras de volan, asa ca...
presupun ca totul s-a declansat din cauza unei prostii de pietre iesite din carosabil (era drumul pietruit de langa herastrau)
- Cosma Adrian
- Numar Inmatriculare: SJ-45-ADY
Pe drum pietruit e cu totul alta poveste, dar sa fuga spatele la 30 la ora sau la cat mai ziceati ,apoi chiar ca nu stiu cum reusiti, inseamna ca ori e vorba de ce zice Mituc ori nu adaptati viteza la conditiile carosabilului
C4 berlina, 1,6i ,16v (110cp),gri iceland
- CerteZ
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 hdi
am vazut ca multi scriu..."....era putin umed pe jos" fratilor mare atentie...cand e putin ud pe jos aluneca mult mai rau decat atunci cand ploua si apuca sa se curete asfaltul ...pentru ca pe jos este praf si cand se umezeste putin se face mazga si chiar si pe suprafete plane de asfalt aluneca foarte rau(cred ca de 2 ori mai tare nu am facut masuratori dar ..asa 'volanometric'
)
cel mai bun exemplu piata victoriei seara cand cica spala aia pe jos sau iar pe piatra cubica uscat e rau si pe umed e gheata (in a 3 a daca accelerez se aprinde esp ul )
pentru cei care zic nu am facut nimic "nu am bruscat" ... daca ai putea intreba masina ..ar zice la fel..? nu cred in anumite situatii nu esti atent ..si intr o curba e de ajuns sa iei piciorul de pe acceleratie fara sa iti dai seama poate chiar sa apeci frana ..lucru ce inrautateste si mai mult si poate supravira (pentru cine intelege la viteze de 30 - 40 km/h esti in treapta a 2 a urmand sa schimbi a 3 a ...in treapta a 2a frana de motor este destul de eficienta ...si cand esti intr o curba si iei piciorul de pe acceleratie se face frana de motor si implicit tranfer de mase pe fata atunci spatele "scapa" de greutate ...si undeori atunci cand supravireaza de aderenta)
cica scandinavian flick
http://www.youtube.com/watch?v=1kNhtIrs ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
cel mai bun exemplu piata victoriei seara cand cica spala aia pe jos sau iar pe piatra cubica uscat e rau si pe umed e gheata (in a 3 a daca accelerez se aprinde esp ul )
pentru cei care zic nu am facut nimic "nu am bruscat" ... daca ai putea intreba masina ..ar zice la fel..? nu cred in anumite situatii nu esti atent ..si intr o curba e de ajuns sa iei piciorul de pe acceleratie fara sa iti dai seama poate chiar sa apeci frana ..lucru ce inrautateste si mai mult si poate supravira (pentru cine intelege la viteze de 30 - 40 km/h esti in treapta a 2 a urmand sa schimbi a 3 a ...in treapta a 2a frana de motor este destul de eficienta ...si cand esti intr o curba si iei piciorul de pe acceleratie se face frana de motor si implicit tranfer de mase pe fata atunci spatele "scapa" de greutate ...si undeori atunci cand supravireaza de aderenta)
cica scandinavian flick
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
@certez: foarte bine punctat. Ceea ce am zis eu mai sus la asta se refera, imi pare rau ca unii s-au "gonflat"...
Si "scandinavian flick", daca asculti ce zice, o face la 65-70 de mile pe ora (cam 110 km/h) ceea ce e cu totul diferit de ce am citit in unele posturi mai sus.
@mituc: tata... te-ai apucat sa mai zici si de frinarea cu stingul... vrei sa mai apara topicuri cu masini busite?
Aia e o manevra pe care numai baietii foarte priceputi o fac, si nu pe strada, cu trafic. Lasa sa ne bazam pe toate alea electronice, sa nu intram ca dementii in curbe, sa nu frinam in plin viraj (desi la tractiune fata asta abia o mai aseaza pe traiectorie...) si sa povestim mai bine ce carPC ne-am montat decit despre ce animale sint la asigurari...
Si "scandinavian flick", daca asculti ce zice, o face la 65-70 de mile pe ora (cam 110 km/h) ceea ce e cu totul diferit de ce am citit in unele posturi mai sus.
@mituc: tata... te-ai apucat sa mai zici si de frinarea cu stingul... vrei sa mai apara topicuri cu masini busite?
C4
- Mihay
- Supermoderator
hai ca o luati pe aratura cu franarile cu stangul de parca aveti vreo 300 cp , ia sa ridice mana sus cine face asta ca-i dau eu o cola la 0.25 de sticla . la modul de amplasare si distanta dintre pedale la C4 e cam greu de facut, necesita mult exercitiu si chiar daca incepi sa inveti pana la urma pentru ce? 110 cp? comme on... In plus mai este si sistemul ala CUT OFF parca si atunci cand calci frana taie benzina si nu poti accelera...si s-a terminat si cu franarea cu stangul.
@Mituc treaba aia cu transferul maselor se aplica ff bine la C4 , sper sa am odata timp ( sau poate ai tu ) sa explici si sa exemplifici . Este f folositoare "lectia" asta .
Bine ar fi sa mai incercati sa va cunoasteti masina cat mai bine, sa stiti unde-i sunt limitele . prin poligoane, parcari mari , sensuri giratorii de prin parcarile magazinelor astea mari...drumuri f putin circulate . macar sa vedeti ce se intampla cand sub/supravireaza si cand pierdeti aderenta.
@Mituc treaba aia cu transferul maselor se aplica ff bine la C4 , sper sa am odata timp ( sau poate ai tu ) sa explici si sa exemplifici . Este f folositoare "lectia" asta .
Bine ar fi sa mai incercati sa va cunoasteti masina cat mai bine, sa stiti unde-i sunt limitele . prin poligoane, parcari mari , sensuri giratorii de prin parcarile magazinelor astea mari...drumuri f putin circulate . macar sa vedeti ce se intampla cand sub/supravireaza si cand pierdeti aderenta.
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
foarte bine punctat mihay!
eu cred ca totusi problema e 80 la suta la cauciucuri. sa ne spuna cineva cu cauciucuri misto (sunt destui pe-aci) daca le-a mai fugit asa violent spatele pe mazga/umed.
confirm si eu ca, cu cauciucurile stock (michelin energy nushce), spatele fuge si la 40 pe umed.
eu cred ca totusi problema e 80 la suta la cauciucuri. sa ne spuna cineva cu cauciucuri misto (sunt destui pe-aci) daca le-a mai fugit asa violent spatele pe mazga/umed.
confirm si eu ca, cu cauciucurile stock (michelin energy nushce), spatele fuge si la 40 pe umed.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

-
PsH
- PasHa
Mihay scrie:hai ca o luati pe aratura cu franarile cu stangul de parca aveti vreo 300 cp , ia sa ridice mana sus cine face asta ca-i dau eu o cola la 0.25 de sticla . la modul de amplasare si distanta dintre pedale la C4 e cam greu de facut, necesita mult exercitiu si chiar daca incepi sa inveti pana la urma pentru ce? 110 cp? comme on... In plus mai este si sistemul ala CUT OFF parca si atunci cand calci frana taie benzina si nu poti accelera...si s-a terminat si cu franarea cu stangul.
Ne intalnim pe la 10 sa imi dai cola?
La c4 merge sa franezi cu stangul (este putin incomod).
- Mihay
- Supermoderator
ai nr meu te astept. sper ca nu te referi la o singura franare ...ci la un drum sa zicem ca asa in oras la ce iti este folositoare? oricum benzina nu`ti mai vine, sau poate intr-o mica masura se picura ceva pe acolo
-
PsH
- PasHa
mihai, pot sa franez cu stangul linistit, ideea este ca la 20 km la ora este chiar auirea sa franezi cu stangul.
in oras nu folosesc franatul cu stangul decat max 1 %, dar avand in vedere ca in promisiunea ta nu ai specificat...asta e, beau si eu o cola..
in oras nu folosesc franatul cu stangul decat max 1 %, dar avand in vedere ca in promisiunea ta nu ai specificat...asta e, beau si eu o cola..
- emicald
- Marca si model masina: Citroen C4 thp
Mai oameni buni!chainsaw scrie:...
Mie nu mi-a fugit spatele la 40 la ora nici la Dacie! Doar pe zapada, dar asta e alta treaba.
Ar fi pline publicatiile auto de o chestie ca asta: la Citroen C4 "fuge spatele" pe ud la doar 40 km/h!
C4
-
PsH
- PasHa
emi, ai o problema, scuza-ma, daca nu ne crezi asta e, sper sa nu ajungi sa treci prin asa ceva. daca citesti ce s-a scris in deschiderea topicului, aici povestim intamplari, nu facem fabulatii, daca eu ti-am spus ca mi-a fugit spatele, inseamna ca mi-a fugit. nu am afirmat nimic altceva decat prin ce am trecut, nu am spus ca suspensia spate este varza, nu am spus ca citroen nu face masini calumea, am spus doar ca in conditiile date, mie mi-a fugit curul
krichard scrie:Sunt foarte sigur ca nu sunt singurul care se confrunta cu problema spatelui masinii ! Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa fuga spatele,insa tot timpu' am controlat masina spre norocul meu ! nu vreau sa dezbatem problema asta,ci sa povestim ,
- navzar_x
- Numar Inmatriculare: B-XX-DBR
mie mi s-a intamplat o singura data ... dar nu pot sa spun ca a fugit spatele ci mai degraba a avut un moment de instabilitate ...
circumstante: eram in curba - roti bracate, gaz la greu ca eram in urcare - dealu' negru in directia spre valcea .... exact in centrul curbei o denivelare destul de bunicica in asfalt - ceea ce a facut sa topaie puntea spate - s-a pierdut aderenta si am simtit cum a avut tendinta sa plece spatele spre exteriorul curbei ... cum a atins asfaltul s-a asezat ca o lipitoare (NU am lasat gazul) si "s-a pus din nou la masa" MANCA ASFALTUL

circumstante: eram in curba - roti bracate, gaz la greu ca eram in urcare - dealu' negru in directia spre valcea .... exact in centrul curbei o denivelare destul de bunicica in asfalt - ceea ce a facut sa topaie puntea spate - s-a pierdut aderenta si am simtit cum a avut tendinta sa plece spatele spre exteriorul curbei ... cum a atins asfaltul s-a asezat ca o lipitoare (NU am lasat gazul) si "s-a pus din nou la masa" MANCA ASFALTUL
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz 
- CerteZ
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 hdi
..ma eu nu am nevoie de stangu ..ca il am pe dreptu ...care poate sa calce pe amandoua frana/acceleratiee...eu fac asta si fara sa imi dau seamaa...si foarte mult in traficul de bucuresti la plecari de pe loc ...si parcari ...plus iesirile in care ma apuca nebuniaa de mers tare ....sau la frane de motor ...in care trebuie sa franez si din picior si sa si accelerez pentru egalizarea rotatiei intre pinioane in cutie si pentru o frana de motor lina dar eficienta .... mai pe scurt sa nu apara acel HAC cand dai drumu la ambreaj brusc...
aa si mihai ...sa sti ca si la 20 si 40 si 80 si 300 de cp ...tot ai nevoie de anumite manevre speciale sa zic asa cand mergi tare ..batranii mergeau cu dacia la raliu ...si se foloseau de toate tertipurile pentru cativa sutimi...si nu neaparat pentru asta pentru ...abordarea cat mai rapida a unui viraj
aa si mihai ...sa sti ca si la 20 si 40 si 80 si 300 de cp ...tot ai nevoie de anumite manevre speciale sa zic asa cand mergi tare ..batranii mergeau cu dacia la raliu ...si se foloseau de toate tertipurile pentru cativa sutimi...si nu neaparat pentru asta pentru ...abordarea cat mai rapida a unui viraj
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp 

BEEP!BEEP!

BEEP!BEEP!- Mihay
- Supermoderator
ati participat vreunul la un raliu si nu stiu eu ? unde sa abordez virajul mai tare? intre blocul5 si 6 sau intre 7 si 8?
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)
Nu intre blocuri, ci in curba "Razvan si Dani"
Revenind on... @PsH, pe piatra cubica orice masina are tendinte de a lua-o de capul ei, cu tot cu mama si bunica lui ESP si alte dracovenii d-astea. Si nu la peste 80 mile la ora, ci si la 30-40 km/h. Iti dau dreptate in totalitate. Asta nu inseamna ca neg ce au zis ceilalti.
@chainsaw, eu am patit-o cu micheline-urile stock pe umed, 15-16 grade afara (umed nu cu mazga, plouase vreo 2 zile la rand, asfaltul era curat, doar o pelicula fina de apa) si la o frana - pe drum DREPT - nu curba ... a inceput sa mearga ca sarpele pe nisip. Ce-i drept, si-a revenit repede, dar senzatia a fost nasoala rau.
Revenind on... @PsH, pe piatra cubica orice masina are tendinte de a lua-o de capul ei, cu tot cu mama si bunica lui ESP si alte dracovenii d-astea. Si nu la peste 80 mile la ora, ci si la 30-40 km/h. Iti dau dreptate in totalitate. Asta nu inseamna ca neg ce au zis ceilalti.
@chainsaw, eu am patit-o cu micheline-urile stock pe umed, 15-16 grade afara (umed nu cu mazga, plouase vreo 2 zile la rand, asfaltul era curat, doar o pelicula fina de apa) si la o frana - pe drum DREPT - nu curba ... a inceput sa mearga ca sarpele pe nisip. Ce-i drept, si-a revenit repede, dar senzatia a fost nasoala rau.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF