Test drive cu Noul Citroen C4 - primele impresii

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns

Ai achizitiona noul C4?

Da
85
55%
Nu
70
45%

Voturi totale: 155

catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Re: Test drive cu Noul Citroen C4 - primele impresii

Mesaj de catalin4u24 »

Am votat nu; cu cat este interiorul de fascinant, cu atat de plictisitor este exteriorul. Sunt absolut sigur ca e o placere la volanul acestei masini, te simti bine, te simti rasfatat, dar ce folos daca atunci cand iesi din super-market si te duci spre masina ta nu-ti place ce vezi in parcare.... . Pentru mine, conteaza foarte mult sa-mi placa ce vad in curte, sa ma uit cu drag la ea si sa stiu ca e a mea. Cu C4-2 n-as avea acest sentiment... arata mult prea banal pentru mine, iar eu nu pot cumpara o masina daca nu ma atrage.
Portbagaj mare, interior sofisticat si aspect exterior total neatragator = masina de mosi.
Momentan sunt prea tanar pentru C4-2 :)
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

am votat DA, i like it.
cand o sa mi-o permit io o sa si fie la un pret decent (probabil in mai mult de 3-4 ani) ...
tot ce-ar putea sa ma departeze ar fi vreo oferta la DS3/4...

concurenta consider ca n-are decat din partea nemtilor (fara opel, aia nu-s nemti) insa golfu' e cam "dull" iar a3 si seria1 costa chele cat cel mai scump c4 exclusive ...

ah, si felicitari cu articol, scris bine si fara excese de subiectivism. o singura mentiune: sistemu' de avertizare ptr vehiculele aflate in unghi mort e demult pe mazda3, de ex
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

multumesc @Chainsaw ptr aprecieri

Cred ca difera putin sistemul de unghi mort de pe Citroen C4 - 2 fata de Mazda 3. La Mazda e ceva de genul
Sistemul de monitorizare activa a partii din spate [RVM] va ajuta sa hotarati momentul oportun schimbarilor de banda,
pe cand la citroen
controleaza zona delimitata in fata de oglinda retrovizoare exterioara si are o raza de actiune de pana la circa 5 m in spatele barei de protectie spate si 3,5 m in partea laterala a vehiculului.
Dar poate face Mituc lumina foarte simplu :mrgreen:

PS: Mituc unul din "presari" avea si el Mazda 3 MPS si a zis ca nu-si mai ia ever oricat de misto e masina pe atat sunt de talhari serviceurile Mazda..

PS2 : sa-l sune cineva pe Deese ca vreau sa aud parerea lui despre plastice :mrgreen:
grigoreb
Marca si model masina: C4 1,6 HDI
Numar Inmatriculare: AG 13 GBS

Mesaj de grigoreb »

Nu pot spune ca sunt fan C4! Am un C4, versiunea in 5 usi si imi place mult! Chiar daca am avut numai belele cu el, si le trec la capitolul ghinion (adica in prima zi cand mai aveam 500 m pana acasa, a intrat un babalac beat in mine in timp ce eram oprit la semafor, ca cica se uita dupa fete, de imi venea sa o dau instant cu prima ocazie; si altele cateva) ce mi-a placut foarte mult a fost designul exterior si mai ales interior.
Dar se pare ca acum se vor schimba multe; si as enumera la liniuta primele impresii vizuale care nu imi plac;
- farurile noi mi se par copiate dupa Skoda Superb (urata masina apropo); deci vot Nu
- nu se mai continua ideea spatelui ca la modelul anterior; puteau sa restilizeze stopurile, sa le faca mai iesite, mai bombate, mai nu stiu cum; asa mi se pare ca s-au multumit cu o treaba usoara, aceea de copiere de la fratele mai mic C3; deci vot NU
- interiorul m-a dezamagit complet; nu s-a mai continuat ideea de volam cu butuc fix, de plansa centrala de bord cu afisaj LCD (chiar si la facelift-ul anterior au scos turometrul de la volan; inclusiv varyul meu care are tot C4 a fost dezamagit de asta); aceste 2 idei inedite trebuiau explorate; trebia o plansa centrala mai mare, mai elaborata, si un volan pe masura; nu s-a facut acest lucru, iar acum NOUL C4 ARE UN INTERIOR COMUN; deci de data asta UN NU MARE
Nu pot sa dau vod DA pentru cateva inovatii noi. Astfel de inovatii au toate firmele.
In ziua de azi masinile incep sa atraga prin design interior si exterior! Nimeni nu se uita pe strada la senzorul de unghi mort, nimeni nu asculta daca semnalizarea este polifonica sau nu. etc... Important este ca designul sa evolueze, sa faca modelul unic. Partea tehnica evolueaza mereu pentru a fi in concurenta cu celelalte firme, deci aici nu ma plang. Poate doar cu suspensia spate.
Si eu care ma gandeam ca pe viitor sa optez pt modelul nou! Chiar eram curios cum este!
Astept si versiunea in 3 usi, poate se mai scot cu asta!
Deci zic NU
Cu stima/ Mit freundlichen Grüßen/ Best regards, Bogdan Stefan!
Arise

Mesaj de Arise »

Interiorul o fi mișto la ăsta nou, dar ca proprietar de C4 coupe nu am cum să "aprob" așa ceva...
Presupun că așa gândesc toți cei care au coupe-uri. Și nu, DS4 nu prea arată a coupe, cel puțin nu unul cum mi-l imaginam eu... :)
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

deci se pare ca nu este chiar asa cum zici tu grigoreb cu desginul exterio-interior. acel design revolutionar si-a atras multe critici (nefondate din partea maselor de clienti indoctrinati si indobitociti) si o cota de piata net inferioara. turma a decis. c4.1 WAY ahead of it's time.
noi, posesorii de c4 putem sa ne consideram multumiti.
de asemenea vitele au decis si la piata sh. vezi cat de depreciate sunt la mana a doua. adica, daca nu iti permiti un c4 nou, sigur un sh te va arhi-multumi (bine, sa nu cumperi unu cu bube, dar asta tine de cat de avizat este cumparatorul)

din nefericire citro a venit cu muulte plusuri la un pret convenabil pt client si vanzarea nu si-a justificat profitabilitatea. de aceea probabil si reducerile de pret aberante pt primii clienti, si senzationale pt urmatorii. de asemenea, pt binele lor ca imagine, sa nu abordeze tehnica celor de la reno cu megane-ul (astia de la M2 s-au prostit in atentia pt client si au maximizat eficienta de productie si reducere a costurilor la maxim, care se traduce prin fiabilitate scazuta la diverse aspecte si de o calitate inferioara in aceeasi bani.) aceeasi politica practicata de si de distribuitorii de benzina. iti ofera o benzina proasta la pret naspa. pretul oricum creste si ei isi maresc pretul. daca apar accize, ei le adauga si se adauga tot la clientul final. daca fac o reducere nu o fac din diminuarea profitului ci prin lungirea benzinei prin diverse metode si marirea debitului la pompa (iti intra mai putin fizic decat scrie pe pompa)
asa si reno, ofera megane la pret ietin dar e un megane ciumpavit. preferi un produs mai prost mai ieftin, sau pretul standard si calitatea ok.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

La mine un DA categoric.
Intr-adevar, s-a pierdut la exterior din frumusetea unica a C4. Vorbesc in primul rand de coupe, pentru ca berlina este oricum ceva mai putin "vizibila".
Ce-mi pare rau ca au scos la interior - butucul fix si afisajul central. Pe de alta parte, urmarind si toate pozele puse de Tomita, (cel putin din punctul meu de vedere) au un mare plus la capitolul "ceasuri". Vitezometrul este central, exact in fata ochilor, nu lateral cum e la marea majoritate. Eu il vad un plus, mai ales la viteze mai mari, drum drept, cand este vizibil 100%, nu mascat putin de bratele volanului.
Calitatea materialelor, iar un plus. Ma bazez pe spusele celor care l-au "pipait" (Mugurel, Mihai).
Mai putin ma intereseaza toate micile diferente/asemanari cu nemtoaicele sau mai stiu eu care, la exterior.
Masina este frumoasa si asa, vazuta prin lentilele mele, cel putin. Intotdeauna la o masina am simtit nevoia sa ma simt bine IN ea, nu LANGA ea. Si daca are si un confort sporit, cu atat mai mult.

LE: rog a se sterge dublura, nu stiu de ce a aparut :(
Ultima oară modificat Lun Ian 24, 2011 5:40 pm de către Bogdan98, modificat 1 dată în total.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
grigoreb

Mesaj de grigoreb »

Asa o fi Tomita, cum zici tu, dar eu raman la parerea mea! Acele idei noi, puteau fi inca explorate! Cu inca in pic de viziune, ar fi putut incerca inca o data, si daca iar nu ar fi avut succes, atunci... Ma uit la Golf, cum merge asa de bine de atata timp. Macar C4 avea ceva al lui! Acum nu mai are nmk! Deja e comun!
Ma bucur ca la C5 macar volanul a ramas! cel putin pentru inca o generatie! Si ma uitam la C5-ul nou fata de generatia veche! E un pas imens, zici ca e alta firma, alta clasa!
Si sa zicem ca C4 e ok la interior, dar cum ramane cu exteriorul? Faruri a la Superb, stopuri de la fratele mai mic!
Daca ar fi acum sa aleg intre C4 si altceva, m-as gandi de 2 ori! Atept sa vad noul Honda Civic, ca si asta deja le da clasa la multe (design interior si exterior). Oricum, daca e sa imi iau un C4, tot varianta asta as lua-o! :))
grigoreb

Mesaj de grigoreb »

Deci nici tie nu iti place interiorul prea mult! exact asa am zis si eu , putin mai sus! Nu zic ca materialele folosite nu au calitete, ci eu ma refeream la design, la chestii inovatoare, care trebuiau pastrate.
Cat privete exteriorul, mai interesant mi se parea la cel vechi! Am pus fata in fata modelele si ma uitam la cat de agresive par! Cel vechi e cu o nota peste! cel putin dupa mine!
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Dilema e ca oricat de normal sau banal ar arata tot e mai fain ca restul modelelor din clasa si daca vrei sa-ti cumperi o masina care sa arate fain tot la citroien ajungi :)))))))
vladoff

Mesaj de vladoff »

Am votat NU NU NU ca aici am voie si pot, uitativa ce bord de HOOWER deaia chinezeasca or fi ele materialele finute dar si cesurile parca sunt de Honda CIvic vai ce forma comuna ci Opel astra H deci este jenant cand stiu ca de atata timp toata lumea inca ma intreaba,, vai dar cum este volanul la tine,, acum in 2011 ,si in continuare sustin ca este un hibrid concept nedeclarat pentru a se alinia cu noile modele deoarece era prea mare saltul la urmatorul model ,priviti METROPOLIS.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
grigoreb

Mesaj de grigoreb »

Inainte era asa! "C4 e masiana aia cu centru fix, cu volan care se roteste in jurul lui?"
Acum e C4 simplu! Ce volan? :))
vladoff

Mesaj de vladoff »

grigoreb scrie:Inainte era asa! "C4 e masiana aia cu centru fix, cu volan care se roteste in jurul lui?"
Acum e C4 simplu! Ce volan? :))
Da da asa este sau mai una:

care ma C4 masina aiacu volanul fix ce nu se invarte de la mijloc,
-da ba deaia
- mama ce tareeee e frate aia nu are nici un ac(ceas analogic)
-da si ce adevarate sunt nu seamana cu nici una de astea_lalte mai ales alea cu 2 usi sunt bestiale :mrgreen: :shock:
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

am scris mai devreme ceva dar mi-a cazut netul si nu mi se pastreaza scrisul asa ca revin.
nu am pus in comparatie poze cu japonezele ca totusi, alea sunt in alta clasa, mai sus de orice europene. hai sa ne vedem locul. daca c4.1 coupe avea motorizari mai demne (chiar si peste 2.5litrii) si calitate interioara (exact designul actual al interiorului) mult mai mare, atunci sigur era cea mai tare masina ever pt mine. si tractiune spate, sau 4x4. nimic n-ar mai fi rivalizat cu ea.
dar asa pt mine urmatoarea masina noua va fi CRZ 1.6 TURBO, cel de 160 cp si nu cel de 200. desi l-as vrea pe cel de 200. abia sunt anuntate si inca nu au fost lansate, dar timpii pana atunci vor fi perfecti pt mine. 2 locuri, 2 usi, portbagaj suficient de mare in aceste conditii si designul aferent int-ext. totusi parca CRZ ca design interior e sub c4 meu ::P dar asta e cat timp citro nu produce c4 in 2 usi cu design asa revolutionar n-am ce face.
si la nevoie firma care face volanele astea cu butuc fix (am gasit-o pe net) poate sa imi faca si mie o adaptare pt acel crz :glasses :mrgreen: :drive

concluzia este ca posesorii ed C4 coupe nu vor fi PRO noul c4 berlina. e mult prea mult sub ce a fost masina lor
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

Eu am votat DA nu sunt un impatimit al marcii Citroen recunosc am descoperit aceasta marca acum aproape 1 an 2 pana acum "stiam" de existenta ei pe piata dar nu intoarceam capul dupa ea pasiunea a inceput cand am mers prima data cu un C4 coupe m a convins m a impresionat si in cateva luni am avut si eu un C4 coupe. Noul c4 imi place sunt ff curios cum e pe viu sa l ating sa l conduc regret lipsa unui concesionar Citro in Iasi poate anul asta 2011 reusim si noi :D si mie imi da usor impresia de Citroen C5 dar e ok din ce vad in poze interiorul e frumos imi plac ceasurile de bord imi plac farurile capota scaunele cele de pe variantele de varf cred ca sunt ff confortabile. Ca si incheiere din punctul meu de vedere e o masina reusita cu un pret decent .... a mai spus un coleg de forum si ii dau dreptate in ce a spus"C4 e masina aia cu volanul ala cu centru fix" si la mine in masina au fost multe persoane si cam toti au apreciat volanul un mare minus si imi pare rau ca cei de la Citroen nu au facut si un coupe pt noi cei care suntem impatimiti de acest model cred ca meritam si noi o jucarica noua
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”