Vara ca sa obtina o temperatura mica in interior trebuie sa raceasca mai mult, iarna mai putin.
Ca sa raceasca trebuie trecut freonul din stare lichida si presiuna mare in stare gazoasa si presiune mica. Cu cit diferenta dintre cele 2 presiuni e mai mare cu atit racirea e mai puternica. Ca sa compenseze temperatura ridicata de afara pe timp de vara ECU clima (sau BSI) va creste presiunea in sistem astfel incit la evaporator sa fie mereu in jur de +3 grade Celsius.
Sper ca am reusit cit de cit sa iti raspund la nelamurirea ta. Eu stiu sigur ca aveam peste 15 bari, dar am si citiva elementi din radiator anulati si am impresia ca era un pic mai mult freon decit era necesar, dar la vara sigur vei avea mai mult.
Problema AC
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
- Vlad Cosma
Re: Problema AC
Aha, noh bun asa, era frig afara
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
reinvii acest topic cu aceeasi problema pe partea de AC
asta iarna, dupa ce a dat un pic caldura si au inceput ploile, geamurile fiind aburite, am dat drumul la AC si...pauza, am ramas cu ele tot aburite. erau cam 5-6 grade afara, am zis ca e de la frig. numai ca nici la 15 grade nu cupla compresorul.
mi-am luat inima in dinti, am fost pentru verificare instalatie, mai erau 8g. am umplut-o, am mers 3 saptamani si stand in trafic, a inceput sa fasaie de sub bord, ca si cum ar scapa gaz, si n-a mai mers.
am fost a doua oara, in alta parte, mai erau 50g de data asta, mi-a pus si substanta de contrast, s-a uitat la radiator, la compresor, la conducte...mai putin la supape, si...nici urma de scapare. a mai mers ac-ul cam doua saptamani, iar aparut fasaitul ala sub bord, iar nu mai cupleaza compresorul si iar e cald de mori in masina.
sa fie tot de la supape, sa scape pe undeva pe sub bord, dar daca scapa, de ce nu scapa din prima, si ma amageste 2-3 saptamani...
asta iarna, dupa ce a dat un pic caldura si au inceput ploile, geamurile fiind aburite, am dat drumul la AC si...pauza, am ramas cu ele tot aburite. erau cam 5-6 grade afara, am zis ca e de la frig. numai ca nici la 15 grade nu cupla compresorul.
mi-am luat inima in dinti, am fost pentru verificare instalatie, mai erau 8g. am umplut-o, am mers 3 saptamani si stand in trafic, a inceput sa fasaie de sub bord, ca si cum ar scapa gaz, si n-a mai mers.
am fost a doua oara, in alta parte, mai erau 50g de data asta, mi-a pus si substanta de contrast, s-a uitat la radiator, la compresor, la conducte...mai putin la supape, si...nici urma de scapare. a mai mers ac-ul cam doua saptamani, iar aparut fasaitul ala sub bord, iar nu mai cupleaza compresorul si iar e cald de mori in masina.
sa fie tot de la supape, sa scape pe undeva pe sub bord, dar daca scapa, de ce nu scapa din prima, si ma amageste 2-3 saptamani...
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
astazi am verificat supapele. cea din spatele farului pare ok, cea dinspre habitaclu, cand am desfacut busonul, s-a auzit ca si cum as fi desfacut o sticla de bere, presiunea statea in capac. m-am uitat la ventil si purpura niste ulei sau ce o fi.
practic, pe aici pare sa scape freonul. teoretic, voi vedea dupa ce il schimb si reumplu instalatia.
acum, problema e alta. ventilul ala e universal, are vreun cod, se poate lua din dezmembrari, ca pe service.citroen e de negasit ?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
practic, pe aici pare sa scape freonul. teoretic, voi vedea dupa ce il schimb si reumplu instalatia.
acum, problema e alta. ventilul ala e universal, are vreun cod, se poate lua din dezmembrari, ca pe service.citroen e de negasit ?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
- fanut
- Numar Inmatriculare: LGR
Urmaresc cu interes te rog sa ne scrii si noua de unde le ai luat. Multa lume cred ca are bube la ventilele astea!
Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk
Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk
- Razvan C4
- Numar Inmatriculare: B 971 SRM
si eu am cam la fel dar nu apare defoc pe unde exista pierderea, chiar cu solutie de contrast asa ca sper sa se rezolve la tine si sa vad ce fac si eu ca e naspa fara AC.
Multumesc
Multumesc
Citroen C4 1,6 16V - 110CP - negru
Honda Ridgeline 3,5-24Valve SOHC VTEC - 250 CP - visiniu
Honda Ridgeline 3,5-24Valve SOHC VTEC - 250 CP - visiniu
- Raducv
- Marca si model masina: Passat CBAB
- Numar Inmatriculare: DJ 01 RMB
Mie mi-a pierdut tot freonul in 3 zile.... si nu o data ci de 2 ori... Tind sa cred ca este pe la compresor...

C4 1.6 HDi 90cp