Inca un Coupe in Iasi
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
- georgian1987
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe, 1.6hdi
- Numar Inmatriculare: B 65 SKM
Re: Inca un Coupe in Iasi
Gata cu service-ul insa situatia este putin mai sensibila:
Cei doi rulmenti au fost schimbati, totul este ok. Mai am inca un zgomot pe fundal insa mecanicul mi-a zis ca este de la anvelope (all season). Multumit pana aici.
M-am inselat (si eu si mecanicul) in ceea ce priveste pompa de servodirectie. Merge fara probleme. Faptul ca vireaza volanul foarte greu de pe loc are o alta cauza si as vrea sa stiu daca mai sunt persoane care au patit la fel: Cel de la care am cumparat masina mi-a zis ca a schimbat cu ceva timp in urma caseta de directie. Cand i-am spus asta mecanicului, a pus mana si a sunat la electricianul de la Servunion (cu care este prieten) iar acesta i-a spus urmatoarul lucru: Modelul C4 suporta vreo 6 tipuri de casete de directie, fiecare specifica detaliilor motorizarii, caroseriei, carburantului, etc. In momentul schimbarii pe masina mea, nu s-a tinut cont de acest aspect si s-a montat sigur o caseta care se potrivea pe masina, insa nu era conforma cu aceasta motorizare, tip caroserie, carburant, etc. Acest lucru, spune atat electricianul de la Servunion cat si Stefan (mecanicul meu) face ca directia sa fie foarte greoaie pe loc.
In concluzie, masina nu este afectata ci doar conducatorul la manevrele de pe loc.
In timp as vrea sa schimb caseta de directie. Din ce am vazut pe autokarma, pentru modelul meu gasesc 2 varante intre 1350 si 1500 RON. Second-Hand sunt si ele pe la 8-900 RON.
Daca are cineva de vanzare aceasta piesa, pentru exact aceeasi masina, as fi curios de o oferta de pret si daca o pot returna in masura in care nu se potriveste.
S-a mai lovit cineva de aceasta problema?
Multumesc pentru rabdare si pentru ajutor.
Cei doi rulmenti au fost schimbati, totul este ok. Mai am inca un zgomot pe fundal insa mecanicul mi-a zis ca este de la anvelope (all season). Multumit pana aici.
M-am inselat (si eu si mecanicul) in ceea ce priveste pompa de servodirectie. Merge fara probleme. Faptul ca vireaza volanul foarte greu de pe loc are o alta cauza si as vrea sa stiu daca mai sunt persoane care au patit la fel: Cel de la care am cumparat masina mi-a zis ca a schimbat cu ceva timp in urma caseta de directie. Cand i-am spus asta mecanicului, a pus mana si a sunat la electricianul de la Servunion (cu care este prieten) iar acesta i-a spus urmatoarul lucru: Modelul C4 suporta vreo 6 tipuri de casete de directie, fiecare specifica detaliilor motorizarii, caroseriei, carburantului, etc. In momentul schimbarii pe masina mea, nu s-a tinut cont de acest aspect si s-a montat sigur o caseta care se potrivea pe masina, insa nu era conforma cu aceasta motorizare, tip caroserie, carburant, etc. Acest lucru, spune atat electricianul de la Servunion cat si Stefan (mecanicul meu) face ca directia sa fie foarte greoaie pe loc.
In concluzie, masina nu este afectata ci doar conducatorul la manevrele de pe loc.
In timp as vrea sa schimb caseta de directie. Din ce am vazut pe autokarma, pentru modelul meu gasesc 2 varante intre 1350 si 1500 RON. Second-Hand sunt si ele pe la 8-900 RON.
Daca are cineva de vanzare aceasta piesa, pentru exact aceeasi masina, as fi curios de o oferta de pret si daca o pot returna in masura in care nu se potriveste.
S-a mai lovit cineva de aceasta problema?
Multumesc pentru rabdare si pentru ajutor.
Citroen C4 Coupe, 1.6HDi, 110CP, Gri inchis
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Poti merge chiar la Servunion pentru o verificare a casetei de directii. Te costa 79 Ron si iti zice exact daca e de schimbat sau are ce sa ii faca 
- ganja
- Marca si model masina: C4 Coupe (2007): 1.6 HDi, 110CP (VTR)
Eu caseta mea de directie am reconditionata, am ales sa fac asta decat sa iau una noua originala sau aftermarket
Citroen C4 Coupe 2007 1.6 HDI 110 Cp - Noir Obsidian
viewtopic.php?f=19&t=7141" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=19&t=7141" onclick="window.open(this.href);return false;
- georgian1987
Andrei, stiu ca tu ai experienta cu cei de la Servunion. Sunt de incredere tipii de acolo? Ma pot baza pe concluziile lor?DjAndr3w scrie:Poti merge chiar la Servunion pentru o verificare a casetei de directii. Te costa 79 Ron si iti zice exact daca e de schimbat sau are ce sa ii faca
- DjAndr3w
Eu am mers, de cand am masina de mai multe ori la Servunion si au mecanici capabili sa rezolve aproape orice problema. Din experienta avuta cu ei, am realizat ca totdeauna se duc direct la punctul "X", unde e problema, nu o iau pe ocolite prin a elimina alte posibile probleme pentru a ajunge la cea reala si asta mi-a placut la ei. Chiar daca sunt un pic mai scumpi fata de alte serviceuri multi marca din Iasi am realizat ca daca merg in alta parte si imi fac o greseala(Cazul Racemi cu Ac-ul si cu Etrierul) ajung de 10 ori mai scump fata daca mergeam si faceam treaba din prima la ei. Daca vrei iti dau nr Dl-ui Mustata, seful de service si discuti cu el problema, ii explici situatia si va sti sigur la ce mecanic sa te programeze. Succes in rezolvarea problemei si cat mai putin costisitoare pt tine.
- georgian1987
Stie cineva unde gasesc mufa la care pot conecta senzorii de parcare? Stiu ca trebuie sa ii conectez la becurile de la marsalier.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- fanut
- Numar Inmatriculare: LGR
in portbagaj dai jos capitonajul ala negru gasesti firele care vin in tripla, determini cu un aparat de masura firul de marcharier , (+ ,-) ciupesti putin izolatia firului , lipesti cu un pistol de lipit firele , banda izolatoare si gata.
- georgian1987
Revin cu noutati in privinta problemei pe care o am cu volanul foarte rigid stand pe loc si la viteze foarte mici.
Am urmat sfatul lui DjAndr3w si am luat legatura cu Dnul Mustara de la Servunion Iasi. Dupa o prima impresie excelenta despre tot ce se intampla acolo, baietii mi-au facut o diagnoza dedicata Citroen: diagbox parca.
In urma acesteia, le-a aparut faptul ca pompa de servo transmite ca desi stand pe loc, masina ar rula cu 123 km/h. Fiind servo asistata electric, volanul devine rigid la viteze foarte mari.
Mi-au facut programare Luni dimineata la 8.45 si mi-au spus ca s-ar putea sa fie o problema de comunicare din pompa. Sper sa fie doar atat. Va tin la curent.
A mai avut cineva aceasta anomalie?
Am urmat sfatul lui DjAndr3w si am luat legatura cu Dnul Mustara de la Servunion Iasi. Dupa o prima impresie excelenta despre tot ce se intampla acolo, baietii mi-au facut o diagnoza dedicata Citroen: diagbox parca.
In urma acesteia, le-a aparut faptul ca pompa de servo transmite ca desi stand pe loc, masina ar rula cu 123 km/h. Fiind servo asistata electric, volanul devine rigid la viteze foarte mari.
Mi-au facut programare Luni dimineata la 8.45 si mi-au spus ca s-ar putea sa fie o problema de comunicare din pompa. Sper sa fie doar atat. Va tin la curent.
A mai avut cineva aceasta anomalie?
- georgian1987
Ca tot veni vorba de Servunion Iasi, ei se lauda cum ca ar avea cei mai buni oameni pe diagnoza din tara: numarul 1 si 2.
Doar se lauda sau sunt printre cei mai buni?
Doar se lauda sau sunt printre cei mai buni?
- atenzaC4
- Numar Inmatriculare: CT
Ar fi bine sa mergi sa ii intrabi personal, si o sa iti raspund foarte modest, ca noi suntem cei buni si ca fara ei viata in Iasi e pustiu!
De ce Facebook nu are si optiunea de DISLIKE?
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Pai or fi avind, nu e nimic iesit din comun ca la un curs de specializare unii oameni sa obtina note mai mari si altii mai mici. Si s-a nimerit ca cei doi din iasi sa fie primii doi (ca s-au pregatit mai bine, ca au nimerit o intrebare capcana pe care altii au ratat-o, whatever).
Bravo lor, insa nu vad nici o relevanta sau importanta a acestui fapt sincer sa fiu
E ca si cum te-ai lauda cu premiul I avind media 9.50 altuia cu premiul I care are 9.45.
Bravo lor, insa nu vad nici o relevanta sau importanta a acestui fapt sincer sa fiu
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- DjAndr3w
Exact. Mai putin conteaza ca e primul sau ultimul daca stie sa rezolve problema este cel mai bine. Parca mai era cineva pe forum cu problema asta, ca ii citea pompa ca fiind la viteza peste 100 si ceva la ora. Cauta pe forum ca sigur este.
- georgian1987
Daca este o sa caut sigur. Daca gaseste cineva topicul inaintea mea, il rog frumos sa ma ajute.
Salutari!
Salutari!
- georgian1987
Salutare din nou!
Revin cu noutati dupa o investigatie mai complexa in cadrul celor de la Servunion Iasi.
Pana la urma, in ceea ce priveste volanul rigid, nu a fost o problema de comunicare de la pompa servo, fapt pentru care mi-au spus ca trebuie sa inlicuiesc pompa. Asadar, in cazul in care cineva are de vanzare sau cunoaste pe cineva care vinde o pompa servo sh, astept oferte.
M-a mancat limba sa-i intreb daca isi pot da seama in ce masura km sunt reali. Mi-au cautat-o in baza de date, iar in 13/08/2012 masina figura cu 156.000 km. Azi ea are undeva spre 180-190k km, ea in bord figurand cu 108.000.
Asta este. Am fost totusi consolat ca daca ii fac urgent distributia si schimbul de ulei+filtre, dupa care din 15k in 15k revizia, motorul asta mai duce lejer 500.000 km.
In concluzie, trebuie sa schimb pompa servo in primul rand, dupa care revizia completa ( distributie/ulei/filtre).
Aa, si sa ma obisnuiesc cu ideea ca masina mea are aproape 200k km.
Hai ca nu-i chiar o tragedia. Va salut!
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Revin cu noutati dupa o investigatie mai complexa in cadrul celor de la Servunion Iasi.
Pana la urma, in ceea ce priveste volanul rigid, nu a fost o problema de comunicare de la pompa servo, fapt pentru care mi-au spus ca trebuie sa inlicuiesc pompa. Asadar, in cazul in care cineva are de vanzare sau cunoaste pe cineva care vinde o pompa servo sh, astept oferte.
M-a mancat limba sa-i intreb daca isi pot da seama in ce masura km sunt reali. Mi-au cautat-o in baza de date, iar in 13/08/2012 masina figura cu 156.000 km. Azi ea are undeva spre 180-190k km, ea in bord figurand cu 108.000.
Asta este. Am fost totusi consolat ca daca ii fac urgent distributia si schimbul de ulei+filtre, dupa care din 15k in 15k revizia, motorul asta mai duce lejer 500.000 km.
In concluzie, trebuie sa schimb pompa servo in primul rand, dupa care revizia completa ( distributie/ulei/filtre).
Aa, si sa ma obisnuiesc cu ideea ca masina mea are aproape 200k km.
Hai ca nu-i chiar o tragedia. Va salut!
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
- Florinhot
- Marca si model masina: C4 1,6 HDI, 92CP
C5 2,0 HDI, 163 CP - Numar Inmatriculare: B 43 WKR
Daca si masina mea ar avea 200K as fi foarte multumit
Acum am in bord 116K si nimeni nu a putut gasi vreo informatie despre ea...dar avand in vedere ca este Enterprise, are sigur mai mult. Asadar, daca a fost ingrijita corespunzator, nu ar trebui sa iti faci prea multe griji.