Seria 1 diesel
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Re: Seria 1 diesel
Multumim frumos, cuvintele tale sunt apreciate 
- catalin4u24
- StarShip Pilot
D-aia e bine sa mai citesti si manualul, tocmai am aflat ca CD'ul citeste si MP3'uri

- Vasea
- Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006
Ok, m-ai lamurit
dar, tu nu te intrebi, de ce schimbi masina la 6-18 luni ? ceva "scartie" la tine..... nimeni nu zice sa tii masina 5-10 ani, dar s-o schimbi asa de des...... iar nu mi se pare corect.
vrei sa spui, ca usor-usor, dintre marcile pe care le-ai condus, acestea 2, mercedes si bmw, se apropie cel mai mult pe gustul tau?
de ce nu le-ai incercat mai devreme ?
de ce ai inceput cu, cele din Korea / Franta / si acum Germania ?
multumesc!
dar, tu nu te intrebi, de ce schimbi masina la 6-18 luni ? ceva "scartie" la tine..... nimeni nu zice sa tii masina 5-10 ani, dar s-o schimbi asa de des...... iar nu mi se pare corect.
vrei sa spui, ca usor-usor, dintre marcile pe care le-ai condus, acestea 2, mercedes si bmw, se apropie cel mai mult pe gustul tau?
de ce nu le-ai incercat mai devreme ?
de ce ai inceput cu, cele din Korea / Franta / si acum Germania ?
multumesc!
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860
CITROEN C5 CLUB ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/110645719379127/
https://www.carvertical.com/ro/landing/ ... b=0eb206ae
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
nu scartaie nimic la el. asa este el...
fiecare om este diferit , in felul lui, iar el incearca ce masini poate.
il inteleg, ptr ca acum vreo 20 de ani, si eu le schimbam cam la cateva luni, ptr ca voiam sa le incerc pe toate si nu puneam la suflet nici o masina (in decurs de 3-4 ani am avut vreo 10 conserve).
acum... am inceput sa ma mai atasez de ele, ceea ce iar nu-i prea bine
extreme...extreme...
fiecare om este diferit , in felul lui, iar el incearca ce masini poate.
il inteleg, ptr ca acum vreo 20 de ani, si eu le schimbam cam la cateva luni, ptr ca voiam sa le incerc pe toate si nu puneam la suflet nici o masina (in decurs de 3-4 ani am avut vreo 10 conserve).
acum... am inceput sa ma mai atasez de ele, ceea ce iar nu-i prea bine
extreme...extreme...
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- Vasea
- Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006
Pe dvs va inteleg, ca sunteti mai mare decat noi, dar el este inca TANAR si cred ca trece printr-o criza artificiala.
depinde si cum s-a atasat de ele, daca a dormit in masina x, daca a facut dragoste, etc.
poate nu a stiut sa formeze o "conexiune" cu ea.....
sau, oi fi eu prea BATRAN deja......... ceea ce iar nu e bine
depinde si cum s-a atasat de ele, daca a dormit in masina x, daca a facut dragoste, etc.
poate nu a stiut sa formeze o "conexiune" cu ea.....
sau, oi fi eu prea BATRAN deja......... ceea ce iar nu e bine
DS + PEUGEOT & CITROEN ROMANIA - https://www.facebook.com/groups/543791945662860
-
joeadrianblack
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Pai nu prea dai semne ca ai fi lamuritVasea scrie:Ok, m-ai lamurit![]()
Corect? Pentru cine, pentru masini?Vasea scrie:dar, tu nu te intrebi, de ce schimbi masina la 6-18 luni ? ceva "scartie" la tine..... nimeni nu zice sa tii masina 5-10 ani, dar s-o schimbi asa de des...... iar nu mi se pare corect.
La momentul asta da, dar nu se stie maine ce va fiVasea scrie: vrei sa spui, ca usor-usor, dintre marcile pe care le-ai condus, acestea 2, mercedes si bmw, se apropie cel mai mult pe gustul tau?
Pai le-am incercat si inainte, am avut un bmw e30 320i, ursulet, probabil cea mai prosta masina a meaVasea scrie: de ce nu le-ai incercat mai devreme ?
Astea nu-s singurele nemtesti care le-am avut, am mai avut si vreo 3 golfuri, un golf 2 diesel, un golf 3 1.8 si un VR6
Pentru mine masinile sunt doar masini, nu sunt personaje, nu le dau nume, nu fac dragoste cu ele sau in ele, exista locuri mai confortabile pt asa ceva.
Sunt pasionat de masini, mereu am fost, cine ma cunoaste personal stie ca masinile mele sunt mereu curate si ingrijite, cine a cumparat masini de la mine mereu a fost multumit, doar ca nu le tin prea mult, atata tot, vreau sa incerc cat mai multe sa stiu si aia cum e si asa mai departe.
Nu-mi place sa vorbesc din auzite, imi place sa vorbesc din incercate, iar cand ma auzi pe mine vorbind de ceva inseamna ca stiu ce vorbesc, unde nu stiu tac! nu mi-e rusine sa recunosc cand nu stiu, dar nici nu mi-e rusine sa intreb cand nu stiu....
Daca incerci sa faci terapie cu mine sau daca incerci sa ma faci sa ma atasez de o masina anume faci o mare greseala, iti pierzi timpul de pomana.
Nu trec prin nici o criza artificiala, sau daca trec, sigur nu e artificiala ca ma tot tine de la 19 ani de cand am permis, deci e orice dar artificiala nu. Imi place sa le incerc pe toate, am avut si motor si scuter si asa mai departe, viata e scurta, merita traita daca poti!Vasea scrie:dar el este inca TANAR si cred ca trece printr-o criza artificiala.
Poate unii ar schimba masina dar pur si simplu n-au tupeu! sau nu sunt dispusi sa piarda, pentru ca pierzi de fiecare data cand o schimbi, eu mereu am pierdut dar nu-mi pasa...
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Sa fii pasionat de masini, sa stai in UK, si sa nu incerci cel putin o masina pe an, e ca si cum ai merge burlac in Thailanda si te-ai duce doar sa faci plaja cand nu sunt ultraviolete
)!
Daca vreodata in viata asta o sa ajung sa ma stabilesc in UK, pentru sufletelul meu o sa imi schimb masina anual incercand tot ce nu poti in tara asta mirifica Romania!
Cataline tot citesc forumul Skoda din UK, aia mai multi sunt cei care cumpara RS-uri din ce posteaza acolo, si nu prea inteleg eu ce inseamna PCP(ca modalitate de plata/asigurare) ..tu stii ce inseamna asta? De asemenea, cum dracu toti cumpara masinile cu dobanda 0%, si se plang ca dau 300lire pe luna la dealer?? Iar ce m a uimit, aia nu platesc reviziile in cei 4 ani de garantie...serviceurile alea din ce naiba traiesc?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Daca vreodata in viata asta o sa ajung sa ma stabilesc in UK, pentru sufletelul meu o sa imi schimb masina anual incercand tot ce nu poti in tara asta mirifica Romania!
Cataline tot citesc forumul Skoda din UK, aia mai multi sunt cei care cumpara RS-uri din ce posteaza acolo, si nu prea inteleg eu ce inseamna PCP(ca modalitate de plata/asigurare) ..tu stii ce inseamna asta? De asemenea, cum dracu toti cumpara masinile cu dobanda 0%, si se plang ca dau 300lire pe luna la dealer?? Iar ce m a uimit, aia nu platesc reviziile in cei 4 ani de garantie...serviceurile alea din ce naiba traiesc?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- catalin4u24
- StarShip Pilot
PCP - Personal Contract Purchase
E practic un mod mai ieftin de a cumpara o masina. Ce este defapt: Iei masina in custodie, pe perioada contractuala, ratele sunt mai mici ca la un credit normal dar nu e a ta masina nici la sfarsitul contractului daca nu platesti suma ramasa de plata. Un fel de inchiriere, platesti la ea cat e contractul apoi poti decide sa o cumperi platind restul de bani sau nu, masina revine la dealer si tu n-ai platit decat faptul ca te-ai folosit de ea.
Multi angajatori care spre exemplu au nevoie ca tu sa ai masina de servici iti propune aceasta modalitate in sensul ca iti platesc ei nu stiu ce taxe si tie iti ramane o rata mai mica pe luna care oricum o platesti. Ai un nr de km care nu trebuiesc depasiti anual, daca ii depasesti platesti mai mult. La sfarsit de contract iti face un calcul si-ti spune mai ai de platit atat, vrei s-o cumperi sau nu.
Aia care platesc mult pe luna la PCP inseamna ca vor opri masina si au ratele mari ca sa o achite chiar din perioada contractuala ca sa nu mai ramana la sfarsit de plata, sau sa ramana cat mai putin.

La PCP n-au dobanzi, d-aia e rentabil. Se plang ca dau 300 pt ca 300 pe luna e multisor... Da, unii dealeri iti ofera revizii gratuite pe perioada garantiei etc... e vorba de cum negociezi. Nu ma pricep in marketing, nu stiu din ce traiesc aia
E practic un mod mai ieftin de a cumpara o masina. Ce este defapt: Iei masina in custodie, pe perioada contractuala, ratele sunt mai mici ca la un credit normal dar nu e a ta masina nici la sfarsitul contractului daca nu platesti suma ramasa de plata. Un fel de inchiriere, platesti la ea cat e contractul apoi poti decide sa o cumperi platind restul de bani sau nu, masina revine la dealer si tu n-ai platit decat faptul ca te-ai folosit de ea.
Multi angajatori care spre exemplu au nevoie ca tu sa ai masina de servici iti propune aceasta modalitate in sensul ca iti platesc ei nu stiu ce taxe si tie iti ramane o rata mai mica pe luna care oricum o platesti. Ai un nr de km care nu trebuiesc depasiti anual, daca ii depasesti platesti mai mult. La sfarsit de contract iti face un calcul si-ti spune mai ai de platit atat, vrei s-o cumperi sau nu.
Aia care platesc mult pe luna la PCP inseamna ca vor opri masina si au ratele mari ca sa o achite chiar din perioada contractuala ca sa nu mai ramana la sfarsit de plata, sau sa ramana cat mai putin.
La PCP n-au dobanzi, d-aia e rentabil. Se plang ca dau 300 pt ca 300 pe luna e multisor... Da, unii dealeri iti ofera revizii gratuite pe perioada garantiei etc... e vorba de cum negociezi. Nu ma pricep in marketing, nu stiu din ce traiesc aia
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Ooo...misto ultimele doua achizitii Catalin. Multi km fara incidente doar cu placerea de a le conduce.
La faza cu PCP e ceva asemanator cu valoarea reziduala la noi, ceea ce ramane...nu?
La faza cu PCP e ceva asemanator cu valoarea reziduala la noi, ceea ce ramane...nu?
- Bogdan
- Fondator
La 5-6000 lire venit te plangi ca dai 300...asta imi era nedumerirea
)!
Ms de lamuriri, deci PCP este un fel de leasing cu dobanda 0
Ms de lamuriri, deci PCP este un fel de leasing cu dobanda 0

- catalin4u24
- StarShip Pilot
5-6000 are un doctor poate sau un director de firma nu orice terchea-berchea. Salariile normale sunt de la 1500 la 3500. 3500 e un salariu mare in UK. Daca persoana sta in Londra plateste 1000 numai chiria sau rata pt casa.
Pentru Romania pare enorm, pentru aici chiar nu e la cat de scumpa e viata... oricum se plang, ca asa sunt ei, sunt fff zgarciti.
Pentru cine are chef sa citeasca :
Pentru Romania pare enorm, pentru aici chiar nu e la cat de scumpa e viata... oricum se plang, ca asa sunt ei, sunt fff zgarciti.
Pentru cine are chef sa citeasca :
Personal contract purchase
From Wikipedia, the free encyclopedia
A personal contract purchase is a form of vehicle finance for individual purchasers which has similarities to both personal contract hire and hire purchase (buying on installments.)
A personal contract purchase deal (PCP) requires the customer to pay a certain amount for a set contract period of somewhere between 24 to 48 months with the right to drive the vehicle while ownership is retained by the funding company. This is similar to contract hire or car leasing, however in this case the individual customer has the right to ultimately acquire the vehicle for a previously agreed total cost. Otherwise the customer can arrange to return the vehicle without any further liability past the end of the contract.[1]
A personal contract purchase is therefore a conditional sale agreement and therefore under UK law the purchaser is protected under the Consumer Credit Act 1974 and the Financial Services Regulations 2004.[2]
A personal contract purchase may include the element of maintenance during the duration of the contract though this is in the minority of cases. In the UK, the majority of PCP deals include the payment of the road tax during the contract period.[3]
The final payment, which initiates the actual transfer of ownership, is calculated by the financing company based on its estimates of the future residual value of the vehicle. This final payment is called the Minimum Guaranteed Future Value or the balloon payment.[4]
It may be agreed instead that the final balloon payment is compulsory within the terms of the contract, but that the new owner then retains a right to sell the vehicle back to the financing company at a previously agreed figure, which may or may not be the same as the balloon payment.[5] It’s necessary to fully understand these aspects of a personal contract purchase before signing any deal as a loss may be incurred at this point. This option but not the obligation to acquire the car after a period equivalent to a contract hire is therefore packaged as either an option (in law) to purchase the car (a call option) at a set price or a right to sell the car (a put option) at a set price after ownership is fully achieved from the final ‘balloon’ payment.
The amount of the monthly payment and final payment is partially determined by the amount of the initial payment (the ‘deposit’) which can be negotiated with the financing company. The financing company is likely to be represented in this discussion by either a car dealer or automotive finance broker.[6]
This form of contract purchase is used more by businesses than individuals, but there has been more use by consumers in countries such as the UK in recent years.[7]
There is a Finance & Leasing Association Arbitration Scheme in the UK if there is a subsequent dispute.[8]
In the UK, VAT is applicable on the entire vehicle price and is capitalized into the monthly payment when calculating the PCP monthly payment.
In contrast for Personal Contract Hire, the leasing company can reclaim the VAT and this means that the monthly payment would be less because: a) the interest charges are applied to the net of VAT cost price i.e. a £20,000 car would be £17,021 without the VAT, giving substantial savings on interest charges b) the depreciation on the car is based on the net of VAT cost price, immediately saving you a significant amount of depreciation. In a personal contract hire, the lessee pays VAT on the monthly payment
Multumesc la felDjAndr3w scrie:Ooo...misto ultimele doua achizitii Catalin. Multi km fara incidente doar cu placerea de a le conduce.
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Sa mergi sanatos cu nemtoaicele si sa le stapanesti cu placere...pana te saturi si le mariti in primul rand! 
In al doilea rand, asa e, viata nu e ieftina acolo.
Totusi preturile la masini SH bune (BMW, Mercedes) par a fi bune acolo, cu 5-6000 lire iti poti lua o seria 3 din 2005-2006 din ce am vazut.
PS: cred ca Bogdan se referea la venit pe familie
In al doilea rand, asa e, viata nu e ieftina acolo.
Totusi preturile la masini SH bune (BMW, Mercedes) par a fi bune acolo, cu 5-6000 lire iti poti lua o seria 3 din 2005-2006 din ce am vazut.
PS: cred ca Bogdan se referea la venit pe familie
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- Bogdan
- Fondator
Cel cu care vorbeam eu si si-a luat RS avea 6000 pe luna doar el, si se plangea ca da 300 lire
! Sta in Manchester 
Gata cu offtopicul!
Gata cu offtopicul!

- catalin4u24
- StarShip Pilot
Multumesc frumosDeese scrie:Sa mergi sanatos cu nemtoaicele si sa le stapanesti cu placere...pana te saturi si le mariti in primul rand!