Posesor nou de C4 1.6 Hdi, unele probleme
- vladd.alex
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDi
Re: Posesor nou de C4 1.6 Hdi, unele probleme
Am scanat cu Lexia si apare incoerenta intre calculatorul comenzilor de la volan si comenzi. Am urmarit cablajele de la comenzile de la volan. Pleaca de la comenzi si se termina la celalalt capat cu cele 4 mufe. Nu e vorba de mufe de ESP etc. Sunt fix mufele pentru Comenzi Radio, Cruise Control si Becurile de semnalizare pozitie etc. E cablu comun cu firele care duc la reglajul farurilor. Sunt absolut convins ca la voi intra undeva. Au semne ca au fost bagate. Nu sunt atat de idioti astia de la Citroen sa le lase asa. Si sa ma lase si pe mine fara sunet de semnalizare si becuri. Cine le-a anulat le-a anulat cu un scop, era o eroare ceva. Dar trebuie sa le pun inapoi si sa scanez cu Lexia.
Asadar, daca ma puteti ajuta, as vrea sa va uitati la acel cablu care se termina cu reglajul farurilor (butonul). Chiar pe acel cablaj sunt si acele mufe. Sigur intra undeva la voi. Va rog nu ma intelegeti gresit. Dar nu imi place sa pocnesc din degete si sa mi se repare. Vreau sa imi bag eu nasul, asa invat pe viitor. E mai provocator. Iar cu putin ajutor din partea colegilor de forum totul e posibil. Trebuie sa fim uniti. Multumesc, anticipat!
Asadar, daca ma puteti ajuta, as vrea sa va uitati la acel cablu care se termina cu reglajul farurilor (butonul). Chiar pe acel cablaj sunt si acele mufe. Sigur intra undeva la voi. Va rog nu ma intelegeti gresit. Dar nu imi place sa pocnesc din degete si sa mi se repare. Vreau sa imi bag eu nasul, asa invat pe viitor. E mai provocator. Iar cu putin ajutor din partea colegilor de forum totul e posibil. Trebuie sa fim uniti. Multumesc, anticipat!
DiagnozăLexia.

- vladd.alex
Vasea, DjAndr3w, sunteti din Iasi, nu? Ma puteti ajuta saptamana asta sa imi aratati cum vin firele pe acolo? Raman dator.Vasea scrie:Pai si acum spui ca esti din IASI ?![]()
scrie si in profil, sa stie lumea !
vezi ca de azi, SERVUNION este si dealer/reperator CITROEN.
DiagnozăLexia.

- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
tu vad ca nu vrei sa intelegi.vladd.alex scrie:Am scanat cu Lexia si apare incoerenta intre calculatorul comenzilor de la volan si comenzi. Am urmarit cablajele de la comenzile de la volan. Pleaca de la comenzi si se termina la celalalt capat cu cele 4 mufe. Nu e vorba de mufe de ESP etc. Sunt fix mufele pentru Comenzi Radio, Cruise Control si Becurile de semnalizare pozitie etc. E cablu comun cu firele care duc la reglajul farurilor. Sunt absolut convins ca la voi intra undeva. Au semne ca au fost bagate. Nu sunt atat de idioti astia de la Citroen sa le lase asa. Si sa ma lase si pe mine fara sunet de semnalizare si becuri. Cine le-a anulat le-a anulat cu un scop, era o eroare ceva. Dar trebuie sa le pun inapoi si sa scanez cu Lexia.
ti-a explicat si Vlad ca mufele care sunt langa reglajul farurilor nu au nici o legatura cu problema ta. comenzile de la volan au o singura mufa si firele de la ea duc in BSI. tu mai mult ca sigur ai o problema cu intreg modulul de comenzi.
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
ex c4 1.6 16v black in transformare
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Nu am urmărit exact dacă cele 2 mufe libere de la mine sunt din mănunchiul de fire cu cel de la reglajul farurilor dar cum ți-am zis, și eu am 2 mufe libere și la mine totul merge ok. O sa îți fac și poza dacă te ajuta. La tine e posibil sa fie în alta parte întreruperea. Ai urmărit exact de la volan și acolo se opresc firele? De ce ai 4 mufe? Cate comenzi ai? 2 sau 4 blocuri? Dc nu îți indica turațiile? Aici nu mai are legătură cu mufele...eu țin sa cred ca îți trebuie o consola comenzi volan noua care vine cu tot cu display-ul de la semnalizări deci vei avea și avertizarea la semnalizare și indicația la turatii. Tine cont ca e doar o părere.
- vladd.alex
Imi indica turatiile. Problema ca mai dispar cifrele 1 2 3 4 5 e de la display. Dar turatiile indica. Comenzile de pe volan nu merg deloc. Inclusiv martorii de semnalizare, pozitie, faruri. Iar de la comenzi din spate nu e doar o mufa. Sunt mai multe. Manunchiul acela care se termina si cu reglarea farurilor e prea scurt ca sa ajunga spre exemplu la butonul de ESP, daca ar fi. Nu cred ca la cei care au ESP e buton sub volan.
DiagnozăLexia.

- DjAndr3w
Lângă reglajul farurilor ai 4 "casute". Ales îs butoanele celebre de care vorbim și tu nu le ai. Deci îs exact unde îs alea 4 mufe. Iar cu turațiile nu ma refeream neapărat la liniuțe ci ca ai probleme, deci totul se trage de la comezi volan și consola cu manetele de semnalizare/ștergătoare. Pe acolo e buba, alea 4 mufe nu îs problema ta.
- vladd.alex
Am inteles. Multumesc. Dar in acest caz, consola aceea de la airbagul volan, care contine comenzi de radio, cruise control, lumini de pozitie, faruri si semnalizari, mi-e practic inactiva. Asta imi zice Lexia. Cele doua erori le-am postat anterior. Sa fie arsa cu totul ? Dezactivata din Lexia? O mufa sarita?
DiagnozăLexia.

- DjAndr3w
Îs doua componente din câte îmi amintesc, cea cu airbag-ul și cea cu display-ul și manetele de semnalizare/ștergătoare. Se poate sa fie doar o mufa, un fir întrerupt sau arse. Se dau relativ ușor jos, chiar un coleg din Iași dacă îmi amintesc bine, Vlad a schimbat consola sau a vrut sa umble pe acolo, a ars-o și a fost nevoit sa o schimbe. Daca cauți pe la el pe la jurnalul de bord sigur găsești trecut cum se comporta masina cu acea consola arsa, eu nu mai rețin. Apucă-te de cautat totul pe forum, sunt lucruri utile care deja au fost discutate/rezolvate. Maine ma mai uit pe la mașină și îți mai spun ce și cum mai e pe la mufele alea.
- vladd.alex
Multumesc. Va sa zica daca se arde, apar exact simptomele mele. Poate am acest "noroc" si nu ma mai agit. Scap mai ieftin schimband consola cu comenzi decat alte necazuri. Am demontat azi ecranul de turatii, plasticurile pe acolo. Am scos / bagat mufele. Totul bine si frumos dar atat. Eventual sa fac o proba cu alta consola.
DiagnozăLexia.

- vladd.alex
Am uitat sa precizez ceva. Claxonul merge. Insa beep-ul de semnalizare, sau daca uit farurile aprinse, tot nu. Buzzerul e tot acolo in modulul de comenzi? Tot exista sansa sa fie arse?
DiagnozăLexia.

- DjAndr3w
viewtopic.php?f=16&t=7656&p=205941&hilit=am+ars#p205941" onclick="window.open(this.href);return false;
Ai aici problema colegului Vlad. Mai cauta pe forum ca avea undeva descris exact totul, cum s-a comportat masina, erori, defecte etc. As cauta eu dar îmi vine greu de pe telefon. El a înlocuit blocul de comanda semnalizare/ștergătoare. La el nu mergea nici pilot/limitator nici comanda de la radio, nici nu semnaliza. Însă la cel cu turațiile posibil sa fie din display.
Ai aici problema colegului Vlad. Mai cauta pe forum ca avea undeva descris exact totul, cum s-a comportat masina, erori, defecte etc. As cauta eu dar îmi vine greu de pe telefon. El a înlocuit blocul de comanda semnalizare/ștergătoare. La el nu mergea nici pilot/limitator nici comanda de la radio, nici nu semnaliza. Însă la cel cu turațiile posibil sa fie din display.
- vladd.alex
Nici la mine nu merge pilotul, nici semnalizarea, nici volumul la radio. Ma uit aici, multumesc. Si incerc sa il contactez pe vlad.
DiagnozăLexia.

- DjAndr3w
Deci clar asta e problema, îți trebuie alt bloc comenzi semnalizare/ștergătoare (sunt colegi care au la dezmwmbrat) și ai rezolvat o problema. Cea cu turațiile, cauta un display din dezmembrări, nu trebuie sa fie mult și deja ai rezolvat 2 probleme mari.
- vladd.alex
De acum, sa caut comenzi:D Sper sa fie asta problema. Eventual, cand gasesc, sa ma lase vanzatorul sa le probez sa vad ca merge...Curios ca s-au defectat asa toate odata. Displayul, curios, azi a arata cifrele de turatie. In general ba apar cifrele, ba dispar, insa liniile de turatie mereu sunt acolo. Uneori daca trantesc o usa apar / dispar cifrele
)
DiagnozăLexia.

- DjAndr3w
Spui ca ai desfăcut display-ul și nu era nimic oxidat sau desprins pe acolo? La fel și aici, cred ca trebuie înlocuit. Iar la blocul comenzi dacă se arde automat pica totul.