C4 vs Kia Ceed
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Eu am mers cu a lui tipitip cateva ture..
Suspensia mai moale ca la C4, directia muult mai usoara, parca zgomotul interior un pic mai mare..
In rest mi se pare o masina corecta pentru pretul ei..
Suspensia mai moale ca la C4, directia muult mai usoara, parca zgomotul interior un pic mai mare..
In rest mi se pare o masina corecta pentru pretul ei..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
adrian.tuhut
citat promotor: "Revenind la nivelul calitativ deosebit pe care îl laudă Kia, noul c'eed întră într-un segment foarte competitiv, fără nici un complex de inferioritate. Calitatea materialelor şi a îmbinărilor interioare este excelentă"Adrian scrie:Linia bordului foarte joasa, pozitie inalta de condus, gen Logan! Materiale ieftine, dar care tin la tavaleala!
pozitia inalta: are reglaj pe inaltime, daca il dai in cea mai joasa pozitie stai cu fundul pe podea..
Adrian scrie: .....iar spatiul interior mi s-a parut mai mic decat la orice compacta! ...
cred ca e o parere subiectiva....inainte sa imi iau ceed, apropo, ne-am cunoscut la intalnirea de sambata, eram cu ceed-ul bej; revenind, inainte sa imi iau ceed, am vazut toate masinile din clasa compacta si spatiu interior mai mare nu am vazut, poate focusul se apropie (fyi: kia ampatament 2650, focus 2640, c4 2608, golf 2578). De fapt si auris-ul dela toyota are un avantaj deoarece nu are acel tunel median in partea din spate,,,
aici as putea spune ca iti lasa mai degraba impresia ca e o masina mai mare decat este...Adrian scrie:Cred ca C4 este fara nici un fel de exagerare, cea mai spatioasa masina din clasa ei! Sau cel putin, asa imi da impresia bordul imens si parbrizul foarte aplecat si mare!
Inainte de kia, am vrut sa imi iau C4, am si un topic pe clubcitroen de prin ianuarie, februarie nu mai stiu exact....
vroiam c4 cu pavilion si comanda puteam sa o dau tocmai in iunie, cel putin asa mi-au spus toti dealerii la care am fost. Cand am revenit in iunie mi s-a spus ca nu se mai fac c4 cu pavilion si am renuntat la masina.......
In concluzie mi-am luat kia ceed....
poate la urmatoarea intalnire comparam C4 si Ceed.....
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
-
adrian.tuhut
- Bogdan
- Fondator
Asta e un punct forte pentru Ceed...insa daca ar fi facut si ei suspensia aia un pic mai tare, ar fi fost si mai bine..
Mi s-a parut cam barca masina(pentru gustul meu), cel putin asta a fost feelingul dupa 2 ture prin parcare. Si degeaba are multilink daca e moale suspensia, insa si asta se poate testa/compara cu C4.
Ce nu imi place si sare rau de tot in ochi, este schimbatorul ...urat rau de toot..
Mi s-a parut cam barca masina(pentru gustul meu), cel putin asta a fost feelingul dupa 2 ture prin parcare. Si degeaba are multilink daca e moale suspensia, insa si asta se poate testa/compara cu C4.
Ce nu imi place si sare rau de tot in ochi, este schimbatorul ...urat rau de toot..

-
adrian.tuhut
- SAMmy
- My C4 Rocks!
- Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR - Numar Inmatriculare: VN 29 SAM
In materie de critici auto cei mai corecti sunt 5th gear, iar daca stii sa-i descifrezi, si cei de la top gear sunt ok!
mai sunt si Auto Motor und Sport (dar nu versiunea Romaneasca) si ADAC, mai ales la teste...
In rest, ProMotor, Autoturisme, etc sunt la baie... din Ro, singurul care are opinii pertinente e "Ursa Mare" de la A1,
insa si ala e doar om, deci...
Revenind, C4 nu e cel mai mare, insa prin design da impresia de spatialitate, chestie specifica pentru Citroen dealtfel,
nu doar pentru C4... nici C2 nu e super-mini-ul cu cel mai mare spatiu interior, dar asa pare...
Eu m-am dat cu Audi A4, Octavia 2, Honda Accord, noul Ford Mondeo etc si chiar si acestea, desi fac parte din alta clasa,
par sa sufere la capitolul spatialitate comparate cu C4... nu nu sunt mai mici, dimpotriva sunt chiar mult mai mari,
insa nu par mai mari, uneori par chiar mai inghesuite (O2 si A4 mi-au dat usoare senzatii de claustrofobie)
Kia Ceed la fel ca si Toyota Auris, pot fi mai mari in centimetri insa nu vor fi niciodata mai mari 4real, ca feeling,
pentru ca design-ul e de asa natura... nu spun ca e neinspirat, insa e conventional... (ceea ce pentru unii,
recte eu, este sinonim cu neinspirat)... poate ca asta e target-ul, vor sa pastreze clientii Corolla Hatch
si sa fure clientii Focus, respectiv Golf, lasand C4, Leon, Bravo si alte modele mai nonconformiste pe segmentul lor!
PS: Fiat Bravo este singura masina care m-a miscat profund dintre noile aparitii in segmentul compact,
iar Fiat 500 intr-un segment aparte (il voi numi ad-hoc 'vintage super-mini' sau 'super-mini revival') este...
nu am cuvinte... mai mult decat o bijuterie!
mai sunt si Auto Motor und Sport (dar nu versiunea Romaneasca) si ADAC, mai ales la teste...
In rest, ProMotor, Autoturisme, etc sunt la baie... din Ro, singurul care are opinii pertinente e "Ursa Mare" de la A1,
insa si ala e doar om, deci...
Revenind, C4 nu e cel mai mare, insa prin design da impresia de spatialitate, chestie specifica pentru Citroen dealtfel,
nu doar pentru C4... nici C2 nu e super-mini-ul cu cel mai mare spatiu interior, dar asa pare...
Eu m-am dat cu Audi A4, Octavia 2, Honda Accord, noul Ford Mondeo etc si chiar si acestea, desi fac parte din alta clasa,
par sa sufere la capitolul spatialitate comparate cu C4... nu nu sunt mai mici, dimpotriva sunt chiar mult mai mari,
insa nu par mai mari, uneori par chiar mai inghesuite (O2 si A4 mi-au dat usoare senzatii de claustrofobie)
Kia Ceed la fel ca si Toyota Auris, pot fi mai mari in centimetri insa nu vor fi niciodata mai mari 4real, ca feeling,
pentru ca design-ul e de asa natura... nu spun ca e neinspirat, insa e conventional... (ceea ce pentru unii,
recte eu, este sinonim cu neinspirat)... poate ca asta e target-ul, vor sa pastreze clientii Corolla Hatch
si sa fure clientii Focus, respectiv Golf, lasand C4, Leon, Bravo si alte modele mai nonconformiste pe segmentul lor!
PS: Fiat Bravo este singura masina care m-a miscat profund dintre noile aparitii in segmentul compact,
iar Fiat 500 intr-un segment aparte (il voi numi ad-hoc 'vintage super-mini' sau 'super-mini revival') este...
nu am cuvinte... mai mult decat o bijuterie!
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
- Bogdan
- Fondator
Oricand..chiar sunt curios.. Poate vii si tu cand ne mai strangem asa intr-o seara..adrian.tuhut scrie:sa inteleg ca ai facut ture cu masina lui tiptip? te invit sa facem o tura si cu a mea...

- Bogdan
- Fondator
Masina ta e altfel decat a lui tipitip? Alta versiune/motorizare?

-
adrian.tuhut
- Bogdan
- Fondator
Chiar mi-a sarit in ochi masina ta..(sau poate erau mai multe). Era cam singura cu interiorul diferit...

- Deese
- Omul cu plasticele
nu prea ma omor dupa designul bordului, mi se par urate fantele alea de la ventilatie de pe consola centrala.
oricum e mult mai reusit decat la clio3
PS: displayul de pe consola,cel de sus, seamana f bine cu cel de la c4. Fonturile si imaginea masinii e la fel
oricum e mult mai reusit decat la clio3
PS: displayul de pe consola,cel de sus, seamana f bine cu cel de la c4. Fonturile si imaginea masinii e la fel
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
La Cee'd materialele din interior iti dau impresia ca sunt bune, dar de fapt sunt f slabe calitativ (ex. masina lui tipitip avea 3 bule pe bord dupa numai cateva luni de folosinta si stat in soare).
Ce numai imi place este linia consolei centrale care la fel ca si clio 3 si clio symbol este decupata in partea de jos si o strica complet impreuna cu schimbatorul de viteze.
La spatiu interior este mai mic decat la C4 chiar daca are ampatamentul mai mare.
Designul este f discutabil, depinde intotdeauna de gusturi, oricum asa cum s-a spus si mai sus, s-a copiat f mult vechea Toyota Corolla care a fost o masina intr-adevar buna, dar parerea mea e ca arata mai bine Toyota.
Eu am mers cu Cee'd-ul unui prieten exact sapt asta si mi s-a parut ca are o suspensie cam moale, parca se bazeaza prea mult pe confort si prea putin pe traseul care trebuie sa-l pastreze intr-o curba luata putin mai sportiv.
Per total, este o masina destul de obisnuita ca design care daca isi va dovedi fiabilitatea se va vinde f bine.
Mai are cateva pct forte fata de C4 deoarece prin simplitudinea ei se va adresa tuturor, pe cand C4 (in special Coupe-ul) se adreseaza doar persoanele noncomformiste si in special pana in 35 de ani.
Ce numai imi place este linia consolei centrale care la fel ca si clio 3 si clio symbol este decupata in partea de jos si o strica complet impreuna cu schimbatorul de viteze.
La spatiu interior este mai mic decat la C4 chiar daca are ampatamentul mai mare.
Designul este f discutabil, depinde intotdeauna de gusturi, oricum asa cum s-a spus si mai sus, s-a copiat f mult vechea Toyota Corolla care a fost o masina intr-adevar buna, dar parerea mea e ca arata mai bine Toyota.
Eu am mers cu Cee'd-ul unui prieten exact sapt asta si mi s-a parut ca are o suspensie cam moale, parca se bazeaza prea mult pe confort si prea putin pe traseul care trebuie sa-l pastreze intr-o curba luata putin mai sportiv.
Per total, este o masina destul de obisnuita ca design care daca isi va dovedi fiabilitatea se va vinde f bine.
Mai are cateva pct forte fata de C4 deoarece prin simplitudinea ei se va adresa tuturor, pe cand C4 (in special Coupe-ul) se adreseaza doar persoanele noncomformiste si in special pana in 35 de ani.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- Deese
- Omul cu plasticele
Ce plusuri are Ceed fata de C4 ?
In afara de suspensia mai moale, mai confortabila la gropi si de garantia de 5+2 ani.
Intreb deoarece e posibil sa mai cumpar o masina in familie, si din motive de unicitate si exclusivitate nu vreau sa mai iau un C4, vreau sa raman unicul posesor de C4 asa ca ma gandesc la Ceed, mi se pare o masina corecta la pretul ala, altfel as fi luat fara sa ma gandesc inca un C4 (Megane Sedan isi Octavia 2 ies din discutie pentru ca persoana careia ii e destinata uraste Renault si Skoda)
In afara de suspensia mai moale, mai confortabila la gropi si de garantia de 5+2 ani.
Intreb deoarece e posibil sa mai cumpar o masina in familie, si din motive de unicitate si exclusivitate nu vreau sa mai iau un C4, vreau sa raman unicul posesor de C4 asa ca ma gandesc la Ceed, mi se pare o masina corecta la pretul ala, altfel as fi luat fara sa ma gandesc inca un C4 (Megane Sedan isi Octavia 2 ies din discutie pentru ca persoana careia ii e destinata uraste Renault si Skoda)
Ultima oară modificat Joi Sep 20, 2007 12:02 pm de către Deese, modificat de 2 ori în total.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv