Offtopic Room !

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: Offtopic Room !

Mesaj de Mihay »

ce test vrei sa facem? ca n`avem cum sa decuplam abs
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

@chainsaw...sincer stau si citesc si ma intreb...de ce Doamne Doamne miluieste vrei sa decuplezi abs-ul?...
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Scot siguranta bazindu-ma ca cei de la Citroen au proiectat logic masina. Siguranta aia se poate arde si de veche sa zicem si mi se pare aiurea sa reapara eroarea daca am remediat defectiunea. Sa o sterg din memoria calculatorului e altceva, dar din partea mea sta ea acolo. Nu cere motorina.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

@mr_kokaa: abs-ul e la fel de electronic ca si esp-ul, si foloseste aproape aceiasi senzori.

offtopic la offtopic: mai vrei apaatul ala de developat? astept pemeu
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Si ca o completare, dupa ce-am citit prin mai multe locuri, e vorba de masinile care au si ESP. In momentul in care dezactivezi ABS-ul (prin scoaterea sigurantei), se duce dracu si ESP-ul. Sunt conditionate sa functioneze impreuna. Si ca o parere proprie, daca s-a inventat ABS-ul, si toate masinile (cu foarte mici exceptii) sunt dotate standard cu el, nu cumva inseamna ca "prostii" aia de l-au inventat, plus "prostii" aia de constructori, stiu ei ceva? Ceva mai mult si mai bine decat noi?
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

unde mai pui ca din 2012 va fi obligatoriu in UE pe toate masinile noi
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

chainsaw scrie:........ n-am niciun dubiu ca masina fara abs se va opri pe aceiasi distanta, sau chiar pe una mai scurta, decat cea cu.

eu STIU asta: pe noroi, praf, pietris sau zapada, masina cu ABS nu franeaza DELOC (se deblocheaza continuu rotile). de asemenea STIU ca daca rotile s-ar bloca, masina s-ar opri!. si mai STIU si ca explicatia data ptr existenta ABS-ului, aceea de a putea vira in conditii de franare melteneasca, NU SE APLICA pe acele suprafete, pentru ca masina oricum subvireaza incontrolabil.
Iarta-ma ca trebuie sa ti-o spun, dar sustii niste aiureli :( Cand o sa ne intalnim prima data o sa-ti explic cum e cu ABS-ul si de ce masina care are asa ceva franeaza mai eficient :wink: Pe toate suprafetele :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Pe toate suprafetele zici? Asta doar daca eficient nu inseamna neaparat si distanta de franare mai mica!
Pe gheata/zapada, ABS-ul e cam PA!, bine ai directie, dar doar atat!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Nu e adevarat.In momentul in care sa franeaza, intre anvelopa si suprafata de rulare, temperatura creste brusc si foarte mult. Astfel apare un fenomen de patinare asemanator cu acuaplanarea, fapt ce determina scaderea dramatica a aderentei. In cazul in care exista ABS, roara se deblocheaza secvential si suprafata de contact cu solul de schimba, a ca si cum ai pune frana din nou,cu aderenta maxima posibila.Fenomenul acesta repetandu-se de zeci de ori face ca franarea cu ABS sa fie mai eficienta, fenomenul de patinare raducandu-se semnificativ.Iar asta e valabil pe orice suprafata, mai ales pe cele alunecoase.
Iar faptul ca roata se deblocheaza din cand in cand, iti da si posibilitatea sa imprimi masinii directia dorita.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
florinc4
Operat ESTetic

Mesaj de florinc4 »

:applause :applause :applause ...un raspuns ca la carte
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Florine, degeaba ma perii ca nu dau de baut :wink:
:ok
florinc4
Operat ESTetic

Mesaj de florinc4 »

:ok :ok :ok tare asta...incercam si eu :ya ...dar explicatia a fost cam cea mai concisa si precisa dintre toate...si revenind...adevarul este ca si eu am avut momente cand apasand brutal frana avand abs am avut impresia ca ar fi fost mai buna o frana fara abs...total gresit...aderenta si controlul masinii sunt total diferite fata de frana fara abs...era un test facut de fifth gear cu abs si fara abs in care erau soferi obisnuit...diferentele au fost foarte clare...doar un sofer f experimentat poate reusi sa controleze o masina fara abs la o franare brutala si sa evite un obstacol...din pacate nu il gasesc si ma oftic profund :oops:
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Acum 20 de ani cand conduceam Dacia 1300, inca nu visam la ABS. Drumurile iarna erau mereu cu zapada pe ele, si de atunci am invatat sa pun frana ca ABS-ul :wink: Cum asa?
Simplu, am costatat(la sugestia unor soferi mai batrani ca mine) ca mergand pe drumurile cu zapada, cand franam, opream mai repede daca in loc sa tin pedala de frana apasata pana la oprirea masinii, eliberam din cand in cand pedala si puneam din nou frana.Evident faceam asta cand anticipam ca va trebui sa franez pentru ca la franarile bruste nu ma mai gandeam eu la asa ceva.
Adica faceam cam ce face ABS-ul fara sa-mi imaginez ca aceasta treaba va fi facuta in viitor de un sistem al masinii. :mrgreen:
florinc4
Operat ESTetic

Mesaj de florinc4 »

offtopic: deci ati fost un pionier al abs-ului :D ...teoretic da ar merge si asa sa incerci sa "mimezi" ce face abs-ul si sa franezi in treptate sa zic asa...dar la o frana brutala clar nu exista nici o sansa fata de abs...stau si ma gandesc daca nu ar merge un versus cu abs sau fara...cu toate ca pana acuma scorul este zdrobitor :ok
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”