Offtopic Room !
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Re: Offtopic Room !
Chederele alea ajuta la formarea curentilor de aer in compartimentul motor si/sau (dupa caz) la amortizarea vibratiilor si sunetelor din acea zona.
La 44RON/buc... nu vad cum nu ar putea merita schimbarea.achizitionarea lor decit daca nu cumva sint 5-6 bucati sau mai multe.
La 44RON/buc... nu vad cum nu ar putea merita schimbarea.achizitionarea lor decit daca nu cumva sint 5-6 bucati sau mai multe.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
La 1 mm sub acel cheder ai o priza de aer. In fata chederului ai capota care aopera intrarea aerului direct pe acolo. Atunci unde ii este rolul lui ?
-
mituc
Eu ziceam in general, tu vrei raspunsuri foarte punctuale la care nu-ti pot raspunde.
Priza de aer probabil ca nu are cum sa fie afectata de lipsa chederului, insa partea din spate a capotei, de sub parbriz, daca nu are cheder e posibil sa-ti lase mai mult aer sa iasa pe acolo in loc sa-l redirectioneze in jos.
Tot sub capota dar pe partea pasagerului ai priza de aer pentru climatizare daca nu ma insel. Daca aerul care se duce spre ea trece pe unde ar trebui sa fie chederul atunci in filtrul de habitaclu vei trage aer cald de la motor. Iarna e bine (pina la un punct), vara pur si simplu ca munci instalatia de climatizare mai mult.
De asemenea nu neglija amortizarea sonora si a vibratiilor pe care o aua cele chedere. O capota care se sprijina doar pe balamale si incuietoare, eventual 2 picioruse din cauciuc relativ dur va transmite mai multe vibratii in caroserie (si habitaclu).
Priza de aer probabil ca nu are cum sa fie afectata de lipsa chederului, insa partea din spate a capotei, de sub parbriz, daca nu are cheder e posibil sa-ti lase mai mult aer sa iasa pe acolo in loc sa-l redirectioneze in jos.
Tot sub capota dar pe partea pasagerului ai priza de aer pentru climatizare daca nu ma insel. Daca aerul care se duce spre ea trece pe unde ar trebui sa fie chederul atunci in filtrul de habitaclu vei trage aer cald de la motor. Iarna e bine (pina la un punct), vara pur si simplu ca munci instalatia de climatizare mai mult.
De asemenea nu neglija amortizarea sonora si a vibratiilor pe care o aua cele chedere. O capota care se sprijina doar pe balamale si incuietoare, eventual 2 picioruse din cauciuc relativ dur va transmite mai multe vibratii in caroserie (si habitaclu).
- Costi596
- Numar Inmatriculare: B 42 CJJ
vlad scrie:La 1 mm sub acel cheder ai o priza de aer. In fata chederului ai capota care aopera intrarea aerului direct pe acolo. Atunci unde ii este rolul lui ?
am raspuns in topicul robotelului rolul acelui cauciuc
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Mituc, chederele cele 2 sint in fata capotei, imediat sub chevron. Chederul din spate toate C4 il au.
Deci in fata cu ele ... fara ele nu cred ca e diferenta enorma sa nu zic deloc.
Deci in fata cu ele ... fara ele nu cred ca e diferenta enorma sa nu zic deloc.
-
mituc
Intr-adevar, alea din fata e posibil sa fie mai putin importante decit cele din spate. Singura chestie pe care ar putea-o rezolva ar fi sa atenueze curentii de aer care ar putea crea portanta capotei.
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Vladut,un pret pt reperul 9 se poate,pasla sound proof?vlad scrie:Am gasit chederele de pe capota. Reperul 12 si costa 44 lei/bucata.
Am fost si pina la masina dar nu le gasesc un rol prea functional. Portiunea care o acopera e oricum acoperita de portiunea de capota cu chevron. Deci daca le aveti din fabrica e ok, dar sa dai bani pe ele ... eu nu as face-o.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Nu, nu, sigur vor fi patrate dupa o iarnaTomita scrie:vopsea ca vopsea, dar sa ne spui daca mai ai jante...rotunde.
Si cu C4 am petrecut o iarna cu jante pe 17 si erau tot rotunde. Daca esti berbec nu trebuie sa fie iarna ca sa le strambi
Am observat ca de la o vreme e un "must" jante cat mai mici si cat mai de tabla
Eu sunt mai old-school asa si prefer sa arate bine masina tot anul nu doar 7-8 luni din 12. De roti am eu grija, stai linistit.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
De multe ori jante pe 15 + cauciucuri de iarna sunt mai ieftine sau la acelasi pret cu 4 caucicuri de iarna pe 17!catalin4u24 scrie:Nu, nu, sigur vor fi patrate dupa o iarnaTomita scrie:vopsea ca vopsea, dar sa ne spui daca mai ai jante...rotunde.![]()
Si cu C4 am petrecut o iarna cu jante pe 17 si erau tot rotunde. Daca esti berbec nu trebuie sa fie iarna ca sa le strambi
Am observat ca de la o vreme e un "must" jante cat mai mici si cat mai de tabla
Eu sunt mai old-school asa si prefer sa arate bine masina tot anul nu doar 7-8 luni din 12. De roti am eu grija, stai linistit.
Si atunci normal ca e de preferat sa faci asta..Plus ca nu mai dai in fiecare an bani la vulcanizari, plus ca nu mai stai cu grija ca iti strica vreun prost de la vulcanizare janta cand iti schimba cauciucurile etc..
Insa daca vrei sa ai masina frumoasa 12/12 atunci baba sufera la frumusete
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- alex82
- Alex Ploiesteanu'
cum adica nu mai dai in fiecare an bani la vulcanizari ?
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Pai Bogdan isi schimba rotile singur mah, ce stii tu 
Offtopic la offtopic:
Uite un exemplar frumos:
http://www.autovit.ro/bmw-z3-C21150982.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Offtopic la offtopic:
Uite un exemplar frumos:
http://www.autovit.ro/bmw-z3-C21150982.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Pai hai sa zicem ca tu esti mai puturosalex82 scrie:cum adica nu mai dai in fiecare an bani la vulcanizari ?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- alex82
- Alex Ploiesteanu'
in primavara am pus gume de vara pe jantele care aveau gumele de iarna si am dat 100 de lei
din ce mi`aduc aminte la c4 , tot p`acolo dadeam , desi se schimbau rotile cu totul...
din ce mi`aduc aminte la c4 , tot p`acolo dadeam , desi se schimbau rotile cu totul...