Consum motoare pe benzină

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Adrian scrie:dar NU te voi CREDE niciodata, nici cu cele mai mari probe ca tu ii faci p'aia cu 2.0TDI! PUNCT!
Nici nu voi sustine asa ceva (cel putin nu cu tarie si nu fara sa pomenesc si circumstantele :twisted: ). In linie dreapta motorasul nostru de 1.6 are ceva sanse dar nu prea mari in fata unui turbo diesel de 2 litri si 130+ CP (fie el HDI, TDCI sau TDI sau CRDI sau ce-o mai fi).
Ce nu reusesc cei cu dieseluri mari (montate de obicei pe ditamai camioanele) este sa se tina de masina noastra (privesc aici masina in ansamblu, ca un tot, nu doar motorul). Dupa prima curba deja ma uit in oglinda dupa ei si nu mai vin. Degeaba accelereaza ei in linie dreapta (acceleratia lor nu e cu mult mai buna decit a unui 1.6MPI aspirat) daca in curbe masina le subvireaza fenomenal. Bine, poate depinde si de sofer (de fapt chiar depinde), dar eu ma uit la masina mea cu sofer cu tot :lol: Deci masina mea e mai buna :twisted:
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc

Mesaj de mituc »

mituc scrie:
Adrian scrie:dar NU te voi CREDE niciodata, nici cu cele mai mari probe ca tu ii faci p'aia cu 2.0TDI! PUNCT!
Nici nu voi sustine asa ceva (cel putin nu cu tarie si nu fara sa pomenesc si circumstantele :twisted: ). In linie dreapta motorasul nostru de 1.6 are ceva sanse dar nu prea mari in fata unui turbo diesel de 2 litri si 130+ CP (fie el HDI, TDCI sau TDI sau CRDI sau ce-o mai fi).
Offtopic la offtopic: 30-100, panta 5% (deci aproape neglijabila) - passat-ul cu 2.0TDI 140CP (4x2) ramine in urma aproape 2 metri desi a inceput sa accelereze putin inainte. Tot punct si vreo 3 linii.
Adriane, pina n-ai sa incerci n-ai sa crezi. Am mai spus de mai multe ori, am facut linii ad-hoc cu mai multe 2.0TDI-uri montate pe a4, a6 si passat (niciuna cu golf 2.0TDI 140CP insa), si cind am pierdut (cred ca o singura data a scos un a6 botul cam 1 metru) a fost pentru ca nu faceam o schimbare de treapta perfect.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Golful 2.0 TDI 140CP te papa rau de tot.... M-am facut eu cu asa ceva, si aveam 2.0 16V 150CP si eram cam pe acolo. Deci tu cu 110CP benzina nu prea misti pe 0-400.
Ultima oară modificat Lun Sep 03, 2007 12:34 am de către Bogdan, modificat 1 dată în total.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

Ca sa revenim la consum;
Bucuresti - Focsani - Maicanesti (40km distanta de Focsani) - Focsani - Maicanesti - Focsani - Bucuresti: 533km, 74km/h, 9.1 l/100km.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
relu
Numar Inmatriculare: IS 17 UNI

Cat consuma extra-urban...

Mesaj de relu »

7,3l/100km la o viteza medie de 85km/h pe o distanta de 340km
125-135km/h in afara localitatilor si 60-70km/h in localitati
De mentionat ca e DN2 cu 1,5 benzi pe sens :lol:
C4 1.6L benzina 110HP 16V aka Black Mother F-er
IS-17-UNI
sch

Mesaj de sch »

Se poate scoate 6,4 litri cu un 1,6i la un drum de 400 km cu o vit medie de 70 si putin, cu ceva stat pe la semafoare prin cateva orase si chiar cu inca 2 persoane in masina. Drum facut cam in 6 ore cu o oprire de vreo 15 min.
Dar sub 6,4 nu am scos niciodata, aproape de fiecare data se gasea o nemteasca care se credea prea tare :D , sau un C4 care se credea prea tare fata de un Logan, iar de obicei calitatea drumului si suspensia rigida a C4-ului nu se impacau prea bine pe o distanta mai mare de cativa km, dupa care loganul forjat la greu, cu suspensie moale si cu nr de bucuresti :wink: trecea in fata :oops:
C4 coupe 1,6i
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Focsani - Oradea - Budapesta - Viena - Treviso - Lignano - Viena - Budapesta - Debrecen - Oradea - Brasov - Bucuresti... :D

Distanta: 4200Km
Viteza medie 57 Km/h
Consum mediu: 7.5l/100Km

Focsani - Oradea (via Oituz) sunt 670Km pe care i-am facut cu 5.7l/100Km... am foto cu autonomie 900Km pe bord,
iar maxim a fost 980Km, insa nu i-am facut foto... :D
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
sch

Mesaj de sch »

SAMmy scrie:Focsani - Oradea - Budapesta - Viena - Treviso - Lignano - Viena - Budapesta - Debrecen - Oradea - Brasov - Bucuresti... :D

Distanta: 4200Km
Viteza medie 57 Km/h
Consum mediu: 7.5l/100Km

Focsani - Oradea (via Oituz) sunt 670Km pe care i-am facut cu 5.7l/100Km... am foto cu autonomie 900Km pe bord,
iar maxim a fost 980Km, insa nu i-am facut foto... :D
Dar probabil ca pe ruta focsani-oradea nu te-ai luat la intrecere cu nimeni si nu ai depasit ca si viteza constanta 100-110, am dreptate?
C4 coupe 1,6i
mituc

Mesaj de mituc »

E mers clar la consum. Dar ce ne spune el este ca se poate scoate si media din carte.
Eu cel mai putin am scos 6.1l/100 820km pe iasi-vatra dornei-nasaud si retur, insa am stat mult la semafoare, am mers mult domol ca nu era loc de mai mult (ca drumul ala e dinamitat tot), etc. Am scos si 6.4 sau 6.5 pe iasi-bacau-bucuresti (doar dus, ca pina am ajuns inapoi media s-a facut 6.7, deci pe rutainversa a fost cam 6.9), si am mers constant cu 130, dar am accelerat relativ domol, sau cind acceleram brusc stiam ca urmeaza frina de motor.

newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

newt scrie:Ca sa revenim la consum;
Bucuresti - Focsani - Maicanesti (40km distanta de Focsani) - Focsani - Maicanesti - Focsani - Bucuresti: 533km, 74km/h, 9.1 l/100km.
Am uitat sa mentionez (mai bine scriam la "pacate...") am facut tot drumul pe "banda 3" a DN2-ului.... cel putin la intoarcere am facut Focsani-Bucuresti in 1h40'.... :oops: :oops:
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Pe ruta asta (Focsani-Oradea) era full de meseriasi care plecau in Italia (se intorceau din concediu)
si de tiruri, asa ca dupe vreo suta de kilometri de mers mai sportiv cu depasiri and stuff,
m-am plictisit si mi-am dat seama ca "mai e mult pana departe" si am lasat-o linistita... a V-a constant,
viteza intre 70Km/h si 90Km/h... (mai mult 70 decat 90, evident) so there U have it... 5.7l/100Km...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
mituc

Mesaj de mituc »

459km in oras, 26Kmph medie orara, 9.6l/100. Carerra100. Se vede ca s-a racit afara.

relu
Numar Inmatriculare: IS 17 UNI

Mesaj de relu »

La mine a scazut drastic consumul exact dupa 5000km, si motorul e altul! :)
Stie cineva daca sunt limintate cumva electronic motoarele pana la 5000km sau sa fie doar o senzatie a mea...?
Oricum, de la 15,7l/10km in oras am ajuns acum sa nu trec de 12l/100km
Chiar si cu racirea vremii, tot mi se pare o diferenta semnificativa. Sa nu mai vorbesc de putere...
C4 1.6L benzina 110HP 16V aka Black Mother F-er
IS-17-UNI
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

motorul se lasa mai mult dupa 10-12k Atunci o sa vezi diferenta. Dar chiar si asa, cu benzina omv100 si filtru sport tot mai am 14 l/100 cand merg strict prin bucuresti si strict in inghesuiala la ore de varf.
Scadere de consum am vazut la shell v-power racing 100, de care pot sa spun ca mi-a dat performante superioare dar si consum mai mic.
Oricum la mine consumul e ceva relativ, depinde de toanele mele, de felul in care ii dau talpi
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
mituc

Mesaj de mituc »

La mine am sesizat schimbari in comportament undeva la 2500-3000 si apoi pe la 5500-6000. Probabil el are niste parametri de stare pe care si-i controleaza electronic, si cind i se indeplinesc face ceva. Ma indoiesc ca e asa (desi nu e imposibil), insa sint multe care-si pot "da drumu" si influenta vizibil comportamentul masinii (throtle positioning sensor si ce mai e prin zona clapetei de acceleratie si a regulatorului de aer, injectoare/pompa de injectie, uleiul se uzeaza putin si incepe sa ajunga la capacitatea maxina de lubrefiere, pistoanele poate aluneca ceva mai usor, trasnai care se desfunda si ajung la forma si debitul pentru care au fost proiectate, etc etc etc).

Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”