DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Citroen C4 sau altceva?
Scrie răspuns

Daca ati fi avut banii necesari in plus, v-ati fi luat diesel in loc de benzina?

DA
88
65%
NU
47
35%

Voturi totale: 135

chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Re: DIESEL vs. BENZINA - the final "battle"!

Mesaj de chainsaw »

benzina are 750, cum sa fie 7-8 sute la diesel? :shock:

ma dor ochii de nu mai pot, dar NU GASESC idle speed-ul pentru motorul diesel ford volvo psa mazda bmw ....

linkuri utile si interesante, gasite pe parcurs:

http://www.psa-peugeot-citroen.com/docu ... 567497.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.aussiefrogs.com/forum/attach ... 1153432017" onclick="window.open(this.href);return false;
http://paulaxford.com/suzuki/misc_docs/ ... iption.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; <-- aici gasesti TOT ptr 1.4 8v (aproape acelasi motor) in afara de ce cautam eu, incredibil! deci orice diagrama ti-ar trece prin cap e acolo. inclusiv timpii pentru care bujiile incandescente functioneaza, in functie de temperatura, in tabel! super ... dar no idle speed ...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Singura chestie e ca la 1.6hdi poti sa-i faci remapare cu aceiasi bani ca si lui 1.6i dar cu rezultate mult mai bune, dar sa discutam despre masini stock, nu despre "dac-as avea si dac-as putea...". In plus 1.6i e putin mai usor, si daca se pune problema sa faci un test pe traseu virajat faptul ca 1.6hdi scoate 170-175Nm pe 1500rpm o sa paleasca in fata celor 120-125Nm pe care-i face 1.6i/110cp (sau vreo 135-140 la 1.6vti) pe vreo 3000rpm (sau 100Nm-120Nm pe vreo 5500rpm) si care va necesita sensibil mai putine schimbari de treapta, poti folosi frina de motor mult mai eficient, samd.

Apoi eu spuneam ca cel putin acum 1.6THP e cam la acelasi pret cu 1.6hdi - deci care e sensul lui 1.6hdi acum? ...in afara de consum? Iti spun eu, acelasi sens pe care-l are si golf 6 2.0tdi 170cp care e cu 1000EUR mai ieftin decit golf 6 gti 210cp 2.0T and shit.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

si consumu' nu intra in discutie deloc deci? eo zic ca nu se mai pune problema de zgarcenie, la preturile actuale.

1.6 hdi are 120 de kile, e unu' din cele mai usoare dieseluri din lume, si unu' din putinele facute din ALUMNIU.

am si uitat sa mentionez versatilitatea specifica diesel : in oras poti sa mergi doar cu a doua, mult mai putine schimbari de trepte ... evident, nu poti sa mergi la fel de sportiv cum ai merge cu benzina, da' iar ajungem la 1335 de kile si 110 cai ...

logan 1.6 16v face c4 la liniuta ... iar 1.6 8v se tine aproape ... ptr ca loganu' are 1100 de kile, sau mai putin.
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Am votat si eu: un NU hotarat. Dieselul are avantajele lui, benzina le are pe ale ei.
Cine are diesel, sa bage iute acatiste, sa nu ii crape vreun injector sau pompa de injectie. Ca in momentul ala, se duce dracu orice avantaj al consumului. Din fericire, la C4 1.6 HDI nu prea am vazut pompe de injectie cazute. Pentru cine stie, la mine la firma vin o gramada de pompe de injectie si injectoare diesel busite. Mare majoritate, de pe masini de "marca", nemtesti. Chiar daca producatori pentru diesel sunt numai 5 in toata lumea.
Revenind: am ales benzina in primul rand datorita diferentei de pret pe de o parte, si chiar daca as fi avut diferenta, tot pentru benzina as fi optat. Si in continuare, tot benzina imi voi lua. Indiferent de consumul mai mare comparativ cu dieselul.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

eu ce-am facut? am vorbit despre motorul diesel citroen ford peugeot volvo bmw mazda ... intr-un "battle" se aduc argumente, am prezentat link-uri despre el ... nu inteleg cu ce-am mai gresit acum, tot eu am facut topicul, am adunat informatii, am facut calcule ... :roll:

ah, btw, loganul l-am adus EU in discutie, spunand ca un c4 pe benzina e atat de greu, ca-l face si un logan, asa ca sportivitatea degeaba o cauti la motor, deci poti la fel de bine sa ai si diesel ... dupa aia s-a degenerat, s-a ajuns la logan benzina vs citroen diesel, da' nu din vina mea, si nu complet offtopic.... ma rog, e forumu' tau, faci ce crezi de cuviinta
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Chainsaw...postul tau a dus la alte 5-6 posturi de offtopic, asta ai facut! Atat tu cat si multi alti care generati offtopic la greu, probabil va veti potoli cand veti lua o pauza!
Stam cu noptile sa facem ordine si sa avem subiecte ontopic, si vine X,Y,Z si arunca cate un post, care duc la alte 20 de posturi offtopic si tot asa!
Vrei sa compari loganul, compara-l frate la versus e ditamai topicul!!

Chainsaw, deja m-am saturat, ia-o ca pe ultimul avertisment!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
KPOne

Mesaj de KPOne »

DIESEL ! CLAR !
sau
BENZINA TURBO :D
C5 Tourer - Exclusive

Jumpy - Atlante

YM: caponel21
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Parerea mea la benzina vs diesel:un diesel ar merge la o masina de talia lui c5 in sus, pentru un raport performata/consum/greutate perfect, iar benzina la masini gen c4 , c3 etc. pentru senzatii sportive.
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

senzatiile sportive n-au nicio justificare la o masina cum e c4. acestea in cel mai bun caz pot fi oferite de directie si de frane, la care robotelul sta excelent. asa ca daca n-au justificare, de ce sa te amagesti cu 12 la suta in oras de dragu' s-o "auzi cum urca in ture" ?
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

da frateee de dragul de a o auzi cum urca in ture??? chiar e asa greu de inteles ca sunt unii carora le place benzina??? lasa-i in pace daca tie nu iti place!!
KPOne

Mesaj de KPOne »

DIEEESEEEL :ya

8% in oras in FUGA .
- nu te mai intereseaza cat consuma in oras pt ca nu sare de 8 :))

la benzina te uiti.... 11 - 12 - 13 cand e 10 ... e sarbatoare...

si cand am chef de urcat in ture merg cu benzina... :drive
C5 Tourer - Exclusive

Jumpy - Atlante

alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

KPOne scrie:DIEEESEEEL :ya

8% in oras in FUGA .
- nu te mai intereseaza cat consuma in oras pt ca nu sare de 8 :))

la benzina te uiti.... 11 - 12 - 13 cand e 10 ... e sarbatoare...
am avut eu diesel care`mi lua 12% in Ploiesti la mers normal...ca daca dadeam in ea la semafoare imi mai luam un job part time :mrgreen:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
KPOne

Mesaj de KPOne »

aici nu stiu ce sa mai zic....
sunt masini si masini....
Am mers la un mom dat cu un C4 1,6 hdi 110 CP altul decat al meu si nu avea nici o legatura cu a mea... alt sunet al motorului ( in sensul rau - mai ales la relanti ), acceleratie praf...., si proprietarul se lauda ca ii consuma doar 10 :shock: .
C5 Tourer - Exclusive

Jumpy - Atlante

Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

chainsaw scrie:senzatiile sportive n-au nicio justificare la o masina cum e c4. acestea in cel mai bun caz pot fi oferite de directie si de frane, la care robotelul sta excelent. asa ca daca n-au justificare, de ce sa te amagesti cu 12 la suta in oras de dragu' s-o "auzi cum urca in ture" ?
Vrei sa zici ca nu prea au la C4 110 cai, dar la THP si 2.0i 180 cai n-as mai zice asta.
Nu judeca toata gama C4 doar prin prisma motorului mic.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

Deese scrie:...
Vrei sa zici ca nu prea au la C4 110 cai, dar la THP si 2.0i 180 cai n-as mai zice asta.
Nu judeca toata gama C4 doar prin prisma motorului mic.
Eu am THP si am mers si cu VTS de 180 de cai. Masina e prea grea ca sa spui ca iti da "senzatii sportive". VTS-ul e un pic mai sportiv, fiindca motorul urca mult in ture si suspensia e un pic mai buna (cel putin la byLoeb al lui Mugurel) dar e destul de departe de un "hot hatch", fiindca n-are suficienti cai. Iar THP-ul... cu suspensia de la face-lift... e cam spre o berlina de familie. Foarte agreabil de condus, turbo & shit dar nu e "hot" deloc.
Dar bineinteles ca fata de cel de 110 cai, cele spuse de tine sint adevarate.

Ultimele masini sport (de serie) facute de Citroen au fost Xsara VTS si Saxo VTS. Alea... da! :drive

Edit: am cam alunecat off-topic, sorry.
C4
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Vs ...”