Probleme discuri de frana

Mihay
Supermoderator

Re: Probleme discuri de frana

Mesaj de Mihay »

daca erai mai indemanatic puteai sa scoti etrierul poate era mizerie prinsa intre disc si placuta , de genul pietricele din nisip...zic si eu. la masina tatalui a avut o asemenea "pietricica" si - i facuse sant .
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

teoretic discurile nu sunt 100%plane deoarece se elimina putin din riscul de a ramane blocate franele, asa ating ff usor. eu cred ca "luarea la fata la strung" reprezinta o varianta daca nu ai bani de discuri si placute noi

@mihay tu zici ca daca le iau la fatza as putea sa mai aman schimbarea lor? nu de alta dar placutele sunt inca ok si daca schimb discurile normal ar tb sa schimb si placutele... Stii cumva pe cineva care poate sa le ia putin la strung?
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Exista strung in baneasa, aiurica stie sa zica mai bine..dar tre sa te duci cu ele demontate!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

Bogdan scrie:Exista strung in baneasa, aiurica stie sa zica mai bine..dar tre sa te duci cu ele demontate!
le demontez nu-i pb, numai sa le faca sa nu mai tremure...
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Mesaj de mircea.ispas »

Zic si eu :decat sa dai discul jos sa te duci la strung,unde oricum lasi ceva banuti acolo si sa faci iar montajul de masina sa mergi la noroc,mai bine cumperi niste discuri aftermarket si le pui pe masina.
cunosc pe cineva care si-a rectificat discurile de frana fata la o toyota si rezultatele au fost foarte slabe,adica masina mergea la fel de prost.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Si eu sint de parere ca merita montate niste aftermarket-uri,aflndu-ma in aceeasi situatie ca si tine va trebui sa le schimb.saptamana trecuta am primit pe mail oferta de la Coastadeest pt pereche discuri frana fatza Brembo si Zimermann aprox 400RON,eu zic ca merita,cred ca o sa strang ceva banuti si o sa le iau.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
mosu_boieru
Numar Inmatriculare: B-73-MKI

Mesaj de mosu_boieru »

am si eu aceasi problema ,si la viteza mare/mica tremura volanu am fost la service citroen turnu magurele pt o revizie "gratis" si le-am spus cu ocazia asta si de problema.au zis ca trebuie schimbate discurile si placutele de frana.pt. a le schimba trebuie sa le cumpar.masina are 25000km si are 1 an.si pe langa asta mi-a gasit si bielete directie stanga-dreapta nasoale.sincer nu se merita garantia la citroen,e de lasat......
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

mergi la altii . Cred ca la ATS vei gasi rezolvarea s-au schimbat destul de mult in bine. Aseara am fost si eu cu o problema si au lansat un card de fidelizare cu puncte. Suna bine..
simply the lex
aLEX YO!...

UP-DATE : gasit discuri frana brembo 170 ron/bucata.

Intrebare : placute de frana Ferodo sau TRW?
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

discuri de frana Brembo care nu sunt altfel deloc decat cele stoc.

eu am Ferrodo....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
simply the lex
aLEX YO!...

Adica daca iau Brembo sa ma astept sa se ovalizeze la fel ca astea??? :|
ciprix77

Mesaj de ciprix77 »

Mi-am pus eu placute Ferodo si dupa 2000 de km imi scartaie ca dracu. Nu stiu ce sa zic de trw.
C4 110 DIESEL/BLACK constanta
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

@lex, indiferent ce discuri pui, incearca sa pui si placute aceeasi marca. (discuri brembo, placute brembo - discuri bosch, placute bosch, etc)
@ciprix - scartaie din cauza faptului ca sunt eco. Cam toate scartaie. Eu am placutele originale, care la mine-s Bosch, si zici ca sunt trenul la oprirea in gara. Dar sincer, nu-mi pasa, atata timp cat isi fac treaba pentru care au fost concepute: sa franeze BINE!
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
ciprix77

Mesaj de ciprix77 »

Bogdan98 ... Treaba si le fac foarte bine, inainte de a le schimba tot Bosch aveam si eu (cele originale ale masini) si nu scartiau sub nicio forma. Apropo ai idee exista vreun spray contra scartaitului?
C4 110 DIESEL/BLACK constanta
redbeben

Mesaj de redbeben »

salutare,

ma bag si eu ca musca in lapte :lol: daaaa,e sigur ca sunt discurile?
eu inteleg ca daca le incingi si dai cu ele in balta se fac muci dar altfel ar trebui sa tina mult si bine.eu am schimbat discurile pe fata la 140k ca erau cam mancate.cu alea noi am facut 5000km si au inceput sa imi bata rotile la 120-130 cand pun frana.ma gandeam la discuri dar e de la cauciucuri.nu mai stiu sa explic in termeni stiintifici ca am terminat de muuuult facultatea dar la anumita viteza daca ai cauciucul descentrat el capata un moment cinetic de echilibrare.adica mergi la 100 si vibreaza imperceptibil si la 120 nu mai vibreaza ca centrifuga arunca toate masele pe o singura directie.cand pui frana toata armonia se strica si incepe sa vibreze cu totul.
mai bine vedeti si de o centrare.la mine a mers asa.(ca dupa 5000000000 de gropi luate zilnic se duce dracu centrarea rotilor) :ya
C4 1.6 HDI SX fab dec 2005
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”