C4 vs Octavia2
-
mihaib
C4 Champion 1.6HDi 16V vs. Octavia 2 Trend 1.9 TDI
Zilele urmatoare vreau sa ma decid intre C4 si Octavia 2
Am sa cumpar unul din aceste 2 modele in leasing
C4-ul ar fi disponibil in 10 zile
Octavia 2 ar fi dispobila in 3 luni si ceva
La Octavia am simulat o configuratie care sa se apropie de dotarile standard ale lui C4 (ESP, proiectoare de ceata etc.), dar costa cam cu 700 de euro mai mult
Nu stiu la care sa ma orientez...
Daca intreb in stanga si in dreapta toata lumea spune Octavia pentru ca ar fi mai fiabila
Personal imi place mai mult C4, dar recunosc faptul ca la interior Octavia 2 arata mai bine, iar portbagajul cred ca este de 2-3 ori mai mare
Consumul pare ceva mai mare la Octavia, probabil datorita dimensiunii
Cat priveste intretinerea, o revizie la Skoda ar costa in jur de 4,5 milioane
Gurile rele spun ca atunci cand ti se duc suspensiile la Citroen, te frige ft tare la buzunar
Ce ma sfatuiti?
Am sa cumpar unul din aceste 2 modele in leasing
C4-ul ar fi disponibil in 10 zile
Octavia 2 ar fi dispobila in 3 luni si ceva
La Octavia am simulat o configuratie care sa se apropie de dotarile standard ale lui C4 (ESP, proiectoare de ceata etc.), dar costa cam cu 700 de euro mai mult
Nu stiu la care sa ma orientez...
Daca intreb in stanga si in dreapta toata lumea spune Octavia pentru ca ar fi mai fiabila
Personal imi place mai mult C4, dar recunosc faptul ca la interior Octavia 2 arata mai bine, iar portbagajul cred ca este de 2-3 ori mai mare
Consumul pare ceva mai mare la Octavia, probabil datorita dimensiunii
Cat priveste intretinerea, o revizie la Skoda ar costa in jur de 4,5 milioane
Gurile rele spun ca atunci cand ti se duc suspensiile la Citroen, te frige ft tare la buzunar
Ce ma sfatuiti?
-
[DeaMoN]
@mihaib: sincer, ai de ales: daca vrei o masina practica de familie si nemteasca iti iei octavia.
Daca vrei o masina frantuzeasca deosebit de frumoasa si dupa care sa intoarca lumea capul iti iei C4.
Simplu

Daca vrei o masina frantuzeasca deosebit de frumoasa si dupa care sa intoarca lumea capul iti iei C4.
Simplu
C4 Coupe VTR 1.6i 16V Rosu Lucifer cu Ornamente praguri, Monograme VTR, Capace de jante stil VTS si kit bord metalizat 
B-50-HZP
B-50-HZP
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
mihaib
-depinde la ce o folosesti , daca vrei sa ai un porbagaj in care sa bagi purcel nevasta ...., daca vrei sa te urci pe toate "coclaurile" ..... alege skoda 2 (cu pachet de drumuri grele)
-daca vrei o masina cu un design mai interesant alege C4
-acuma vad ca mai e si timpul de asteptare , CARE sunt convins ca va conta enorm de mult mai ales daca ai ramas fara masina si ai nevoie urgent de masina ............
-depinde la ce o folosesti , daca vrei sa ai un porbagaj in care sa bagi purcel nevasta ...., daca vrei sa te urci pe toate "coclaurile" ..... alege skoda 2 (cu pachet de drumuri grele)
-daca vrei o masina cu un design mai interesant alege C4
-acuma vad ca mai e si timpul de asteptare , CARE sunt convins ca va conta enorm de mult mai ales daca ai ramas fara masina si ai nevoie urgent de masina ............
-
mihaib
fiabilitate?
imi place mai mult C4
cu toate astea, nu stiu cat de fiabil este
ar fi foarte frustrant sa ma trezesc cu tot felul de probleme si sa regret alegerea
cu greierasii m-as impaca... imi place natura vie...
consumul am inteles ca e foarte bun la diesel
care ar fi problemele?
cu toate astea, nu stiu cat de fiabil este
ar fi foarte frustrant sa ma trezesc cu tot felul de probleme si sa regret alegerea
cu greierasii m-as impaca... imi place natura vie...
consumul am inteles ca e foarte bun la diesel
care ar fi problemele?
-
[DeaMoN]
mihaib:
uite, ideea principala este ca nici-unul dintre noi nu poate spune cat este de fieabbila masina pt ca nici-unul nu a facut cu ea 100k km sa poata zice ca i-a cazut motorul. Masina este buna, la benzine mai sunt unele problemute insa nu sa zici ca nu poti merge cu ea.
Acum tu stii mai bine ce iti convine. La koda e probabil sa nu ai nici-un fel de pb cu ea....sau e posibil sa ti se intample cum mi s-a intamplat mie cu passatul alor mei: sa iti crape volanta
uite, ideea principala este ca nici-unul dintre noi nu poate spune cat este de fieabbila masina pt ca nici-unul nu a facut cu ea 100k km sa poata zice ca i-a cazut motorul. Masina este buna, la benzine mai sunt unele problemute insa nu sa zici ca nu poti merge cu ea.
Acum tu stii mai bine ce iti convine. La koda e probabil sa nu ai nici-un fel de pb cu ea....sau e posibil sa ti se intample cum mi s-a intamplat mie cu passatul alor mei: sa iti crape volanta
C4 Coupe VTR 1.6i 16V Rosu Lucifer cu Ornamente praguri, Monograme VTR, Capace de jante stil VTS si kit bord metalizat 
B-50-HZP
B-50-HZP
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
Ar trebui sa mai iei in calcul si aspectul siguranta.
5 stele ale lui c4 fata de cele doar 4 ale octaviei conteaza.
Evident ca, fiind un forum dedicat c4-ului noi to(n)ti iti vom recomanda c4.
Personal am avut aceeasi dilema, dar la mine s-a lamurit mai simplu: "am 40 de ani?? nu!!! atunci de ce mi-as lua masina de om la 40 de ani??"... in felul asta octavia a iesit din discutie.
5 stele ale lui c4 fata de cele doar 4 ale octaviei conteaza.
Evident ca, fiind un forum dedicat c4-ului noi to(n)ti iti vom recomanda c4.
Personal am avut aceeasi dilema, dar la mine s-a lamurit mai simplu: "am 40 de ani?? nu!!! atunci de ce mi-as lua masina de om la 40 de ani??"... in felul asta octavia a iesit din discutie.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
-
Adrian
- Membru 'tunat'
-
mihaib
cu tapiteria cum stati?
multumesc pentru sugestii 
voi ce tapiterie aveti?
ce am vazut eu la show-room arata jalnic. interiorul strica tot aspectul masinii
voi ce tapiterie aveti?
ce am vazut eu la show-room arata jalnic. interiorul strica tot aspectul masinii
-
[DeaMoN]
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Re: C4 Champion 1.6HDi 16V vs. Octavia 2 Trend 1.9 TDI
1. o revizie la citroen costa mai putin.mihaib scrie:Cat priveste intretinerea, o revizie la Skoda ar costa in jur de 4,5 milioane
Ce ma sfatuiti?
2. Eu am 32k km cu C4-ul si nu am dureri cu suspensiile. La VAG-uri suspensiile se duc mult mai repede. Poate te frig la buzunar, dar daca le schimbi rar... sa tot friga.
3. Skodele arata ca draq'. Au insa portbagaj mai mare - daca asta vrei.
Diferente majore de fiabilitate nu stiu sa fie, doar gafe.
Eu in iasi nu mi-as lua skoda pentru simplul fapt ca boii de la service-ul dealerului skoda iti inlocuiesc piese chiar si inainte de a-ti livra masina (ca sa puna la altele). Nu stiu daca se mai intimpla acum dar faptul ca au antecedente m-ar face sa am retineri (nu zic ca altii nu fac, insa nu li s-a dus vestea).
Asa ca ia ce-ti pofteste inima.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- HaPPy
- "PIAR"
Clar C4!!!!
De ce? Simplu....
Pt ca inauntru ai mai mult spatiu decat in O2, cel putin in fatza, iar pe mine cel putin spatiul din spate nu ma intereseaza.....
Iar daca vorbim de spatiul din spate... fereasca-va sa mergeti pe un drum mai nashpa in spate in O2... ca va muta rinichi, ficatzi, etc.... dar ma rog... pe sofer n-ar trrebui sa-l intereseze asta...
Pt ca e C4 mai frumoasa....
Pt ca O2 (diesel) troncane ca la balamuc dupa 25k km.... credeti-ma pe cuvant, am mers eu cu una si e praf...
sa mai caut argumente...??
De ce? Simplu....
Pt ca inauntru ai mai mult spatiu decat in O2, cel putin in fatza, iar pe mine cel putin spatiul din spate nu ma intereseaza.....
Iar daca vorbim de spatiul din spate... fereasca-va sa mergeti pe un drum mai nashpa in spate in O2... ca va muta rinichi, ficatzi, etc.... dar ma rog... pe sofer n-ar trrebui sa-l intereseze asta...
Pt ca e C4 mai frumoasa....
Pt ca O2 (diesel) troncane ca la balamuc dupa 25k km.... credeti-ma pe cuvant, am mers eu cu una si e praf...
sa mai caut argumente...??
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala 
-
[DeaMoN]
-
mihaib
tapiteria
interesante opiniile voastre
cum rezolvam problema cu tapiteria si cu finisajele
la drive test Citroen tapiteria arata ca d...u
si pe la finisaje erau probleme. spre exemplu cotiera avea margini cu bucatele mici de plastic
cum rezolvam problema cu tapiteria si cu finisajele
la drive test Citroen tapiteria arata ca d...u
si pe la finisaje erau probleme. spre exemplu cotiera avea margini cu bucatele mici de plastic
-
onacus
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Si eu zic tot C4, dar din alte motive: design, stabilitate...HaPPy scrie: Pt ca inauntru ai mai mult spatiu decat in O2, cel putin in fatza, iar pe mine cel putin spatiul din spate nu ma intereseaza.....
Pt ca e C4 mai frumoasa....![]()
Dar nu sunt deloc adevarate lucrurile spuse de HaPPy. Inteleg ca sunteti partinitori, dar sa fim si realisti....
In Octavia ai MULT mai mult loc decat in C4, si in fata si in spate. C4 iti da impresia ca ai mai mult loc pentru ca ai usile alea imense. Mie personal imi place mai mult pozitia din C4 dar nu ai mai mult loc.
Se merge nashpa in spate??? Cred ca in masina in care ai mers era praf.
Octavia 2 este o masina mult mai confortabila si mai putin zgomotoasa, singurul lucru mai zgomotos este motorul.
Octavia este una dintre cele mai bune masini raport calitate/pret, dar nu este pt tineret.
C4 este mult mai tinereasca, are un design mult mai frumos, dar are si multe bube, nimic grav oricum.
Octavia 2 este mai bine inchegata totusi, nu are greierasi, nu te zgaltaie, o suspensie confortabila.
Daca vrei o masina cu spatiu mare si confortabila i-ati Octavia, daca vrei o masina tinereasca cu aliura sportiva, un design sportiv, stabilitate buna i-ati C4.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)