Dyno la C4 Coupe 1.6i 110cp (zic ei)

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Scrie răspuns
Doc
Marca si model masina: Mitsubishi Lancer Evolution X

Mesaj de Doc »

Si eu va recomand standul de la MT daca nu aveti bani pentru cel de la Metrotehnica. Oricum daca cineva este interesat sa faca modificarea de soft direct pe dyno, vorbesc cu Florin sa-mi rezerve standul cateva ore. Singura problema este ca pe langa cei 250 euro va mai costa 50 euro in plus testul dyno. Cel mai bine este sa ii lasam pe cei care au facut sau au mers cu o masina modificata sa ne povesteasca cum se simte si cum merge un C4 1.6i tunat. Ideea este foarte simpla, la un motor otto aspirat nu se castiga prea multi CP din modificarea soft, dar se castiga 10-15% cuplu pe o plaja mai mare de turatie motiv pentru care demarajul devine mai bun si motorul este mult mai elastic in turatii mici. Modificarea avansului cu cateva grade + un amestec mai bun de aer/carburant poate duce la un raspuns mai bun al motorului la apasarea pedalei de acceleratie si un timp mai bun la urcarea in ture.
Mitsubishi Lancer Evolution X
Chiptuning si anulare FAP Citroen - detalii in PM | Anulare Filtru Particule | www.obdtuning.ro
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

pesteimputit scrie:va arat eu avacuare comleta in curand si fara catalizatoare
Turbina cind iti pui? Ca ne-ai tot amenintat de ceva timp :) Sau, iti mai pui?

O alta intrebare ar fi: daca tre' sa faci ITP la masina pui evacuarea veche si eventual resoftezi? Sau o sa treaca testul de noxe si fara catalizator (care elimina/arde destul de mult din noxe totusi)?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Azi am fost la Doc si am facut chiptuning. A fost putin mai complicat datorita softului mai nou pe care il aveam pe masină, dar in final s-a rezolvat.Modificările nu sunt spectaculoase dar intre 2500 si 4000 de ture parca masina se comportă mai bine.Sunt curios ce o sa iasă la dyno :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

pasare scrie:Azi am fost la Doc si am facut chiptuning. A fost putin mai complicat datorita softului mai nou pe care il aveam pe masină, dar in final s-a rezolvat.Modificările nu sunt spectaculoase dar intre 2500 si 4000 de ture parca masina se comportă mai bine.Sunt curios ce o sa iasă la dyno :)
mai multe detalii legate de comportament...m-ar interesa si pe mine sa-mi fac mai ales ca la hdi sunt cresteri de putere destul de semnificative...
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Pentru hdi merita 100%. Se castiga substantial si putere si cuplu, nu asa puțin ca la benzină, practic vei avea o alta masina :wink: Daca asi fi avut hdi cred c-as fi facut tuning-ul din prima saptamână :D
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
alexchivu

Mesaj de alexchivu »

pasare scrie:Pentru hdi merita 100%. Se castiga substantial si putere si cuplu, nu asa puțin ca la benzină, practic vei avea o alta masina :wink: Daca asi fi avut hdi cred c-as fi facut tuning-ul din prima saptamână :D
poti sa-mi dai un tel de contact al celui care ti-am facut? si apropo cat te-a costat?
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Am fost la Doc, dai PM si iți răspunde imediat :) Prețul e confidențial dar vei avea o surpriza plăcuta :wink:
Doc

Mesaj de Doc »

@Pasare: sa inteleg ca este o schimbare in bine? Ce ai rezolvat cu evacuarea? Se poate face? Asteptam mai multe impresii dupa ce parcurgi mai multi km si in regimuri diferite de trafic. Incearca si un drum la munte sa vezi cum sta masina cu noua modificare.

@alexchivu: numarul meu de telefon este 0751.194.100 si ma poti gasi aproape in fiecare zi la service-ul din sos. Dudesti-Pantelimon, nr.44. Da-mi un telefon inainte daca vrei sa ne vizitezi.
Chiptuning si anulare FAP Citroen - detalii in PM | Anulare Filtru Particule | www.obdtuning.ro
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

super tare, frate :lol:

am citit ce a postat pasare mai sus cu tuningu lui la motor si mi-am zis sa incerc si eu. in general nu prea sunt pentru modificari la motor si nici la restul masinii (prefer sa imi dau comanda ptr optionalele de fabrica :wink: ).

dar am riscat (in sensul virtual) si m-am dus la DOC la service-ul lui si... CEKY mi-a facut un SUPER tunning la motor prin modificarea softului. dupa cum zicea si pasare...de la 2000 si un pic de ture... se simte substantial puterea crescuta a motorului, avand prize muuult mai lungi acum la schimbarea vitezelor (eu am cutie semi-automata si motor mititel de 1,6 hdi...la autobuzul meu :lol: ).
doc spunea ceva de o putere crescuta .. cam intre 21 si 25 cp, ceea ce e super bine, tinand cont ca eu aveam numai 110 cp... asa ca acum am in jur de 131-135 cp (aproape ca un motor de 2 litri :wink: )
momentan sunt super incantat si multumit.
sunt curios acum sa vad in fel imi inflkuienteaza consumul, oricum... ce mai conteaza atata timp cat am puterea crescuta .
recomand cu caldura tuturor celor care vor sa-si mareasca herghelia de sub capota
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

pai bv...la tine normal ca se simt 25 de cai...
la noi cu aspiratoare.......
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

aiurica scrie:pai bv...la tine normal ca se simt 25 de cai...
la noi cu aspiratoare.......
maxim 10 catâri :lol:
Doc

Mesaj de Doc »

@commandorsteel: ma bucur ca esti multumit de schimbarea adusa masinii, insa imi pare rau ca nu am putut ajunge si eu inapoi in service sa ne cunoastem.

@aiurica: asa cum i-am spus si lui pasare atunci cand a venit la noi sa facem modificarea, chiar daca nu castiga multi CP prin tuning electronic precum motorizarile turbo, schimbarea adusa este destul de evidenta in comportamentul masinii. Raspunde mai prompt la apasarea clapetei de acceleratie, urca mai usor in ture, castiga cuplu si evident se modifica plaja de cuplu maxim astfel incat motorul devine mai elastic si poate raspunde mai bine la turatii joase.
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

Doc scrie: Raspunde mai prompt la apasarea clapetei de acceleratie, urca mai usor in ture, castiga cuplu si evident se modifica plaja de cuplu maxim astfel incat motorul devine mai elastic si poate raspunde mai bine la turatii joase.
e adevarat...asta am simtit-o si eu atat in test drive cat si pe urma in trafic.
acum vreau sa vad cum se comporta si la drum lung si o sa postez impresiile ... dupa :wink:

@DOC... si mie imi pare rau ca nu am apucat sa ne cunoastem, dar nu e timpul pierdut :lol: ..oricum... dau o bere si tie si lui ceky :wink:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Doc

Mesaj de Doc »

Poate ne vedem la intalnire de-a voastra, la cea nationala nu am reusit sa ajung chiar daca am fost invitat. Avea si domnul Shadow un partenere in trafic :wink:
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

aha

Mesaj de Mr_kokaa »

se poate face chiptunning si la 1.4 benzin ? :shock:
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”